Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 08. Sep 2025, 21:36:47
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li je covek vecan?  (Pročitano 29683 puta)
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ono drvece ne odbacuje listove s jeseni zbog toga sto je upoznato sa pojmom vrijeme. A ako ne bi bilo upoznato sa pojmom vrijeme, onda ga ne bi ni odbacilo.  Niti je ona travica pozelenela s proljeca zbog toga sto poznaje pojam vrijeme. A kada ga ne bi poznavala, ne bi ni pozelenela. Ne, ne. Prirodno ustrojstvo stvari funkcionise - bezvremeno!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 255
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
O cemu ti covece pricas? Kakve sada veze ima drvece i lisce sa onim o cemu bi ovde trebalo da se prica? Ovo sto si napisao je potpuna besmislica, i bacanje fraza koje nista ne znace.
IP sačuvana
social share
Sta je brze ili zec?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Siemens m45
Dopude na osnovu cega smes da tvrdis da je tvoj intelektualni domet veci od mog?Na osnovu cega smes da tvrdis da nisam u stanju da shvatim ni neke osnovne a kamo li komplikovanije stvari.To sto ti radis se zove vredjanje i omalovazavanje ljudi u cilju izbegavanja dalje diskusije.I nemoj se hvaliti time sto neces da citas...Svako moze da ne cita i da ne poznaje materiju vec samo da naglaba u prazno, ali nemoj misliti da zbog tog on vise vredi.

@Pedjabg
Vreme ne postoji kao sto ne postoje ni duzina ni visina ni dubina...Postoji materija oko nas a pomenute stvari smo mi izmislili da bi materijom lakse baratali.Tako je i vreme samo izmisljen pojam a ono sto postoji je odredjeni sled dogadjaja koji smo mi kategorisali u vreme.

a sto se tice drveca da znas da je cista besmislica...
IP sačuvana
social share
Skromnost je moja vrlina!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 255
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
@Caruros
Ama, kako ne postoje? Ne postoje prostor i vreme? Uopste ne kapiram odakle ti takav zakljucak. Nije bitno kako mi to zovemo, ono svakako postoji. Da li mi to vidimo na pravi nacin druga je stvar. Prostor-vreme postoji i ne moze se poreci. Ako ne postoji, sta onde znaci sledece: "Loptica se kretala brzinom od 200 km/h"?
IP sačuvana
social share
Sta je brze ili zec?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Siemens m45
to znaci da se materija a i materija b priblizavaju (loptica u odnosu na zemlju recimo).
E sad da bi lakse moglui da radimo sa materijom a i b mi smo lepo izmislili pojmove koji nam u tome pomazu.Ne kazem da oni nista ne predstavljaju ali da nema ljudi i da ih mi nismo izmislili njihy ne bi bilo.Koji je smisao prostora i prostornog odredjivanja ako je prostor beskonacan?Ako nema kraj i pocetak ako ni tacku odakle polazimo onda ne mozemo da odremio ni polozaj neke materije...Dakle on ne postoji.Zamisli kordinatni sistem bez nulte tacke.Jel to i daljekordinatni sistem?
IP sačuvana
social share
Skromnost je moja vrlina!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 255
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
Upravo u tome i jeste stvar. Prostor je relativan, i samo tako se i moze posmatrati. Uvek postoji neka referentna tacka. Uvek se gleda u odnosu na nesto. Prostor-vreme postoji i bez nas da ga vidimo i opisemo. Kako ih ne bi bilo? Kretanje prostor-vremenom je postojalo i pre svesti. Evo ti prostorno odredjivanje: Ja sam udaljen od tebe par stotina kilometara. Evo ti vremensko: Zemlja postoji nekoliko milijardi godina. Ti zapravo hoces da kazes da nase percipiranje prostor-vremena nije ispravno, ili sta?
IP sačuvana
social share
Sta je brze ili zec?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Uros

Nakon tvoje izjave kako moji zakljucci pocivaju na mojoj "neshvacenoj genijalnosti", ti vise ne mozes da vrednujes sta je uvreda. Iz toga je vidljivo da ti ne rezonujes u onom smislu koji zahtijeva intelektualno postenje.

Pedja

Kakvo bacanje fraza? I kakve besmislice? Nista nije veca besmislica od pojma vrijeme. Prirodno ustrojstvo stvari funkcionise bezvremeno. Drvece, sva priroda, funkcionise po prirodnom ustrojstvu stvari. Ako si ti umisljen kako si odvojen od prirodnog ustrojstva stvari, pa se ne umijes sa njim sporazumjeti, onda je to tvoj problem. Ako si ti dosao do stadijuma svijesti pri kojemu se vise ne uzima u obzir prirodno ustrojstvo stvari, onda je tvoja svijest potpuno izgubila busolu za zbivanja. Tebi je jedan jadni pojam sada mjerodavniji od zbivanja, cina, djela, akta. Pojam u uporedbi sa cinom, djelom, aktom biva lakrdija.

Pojam vrijeme biva lakrdija ako ga se posmatra kroz pizmu prirodnog ustrojstva stvari.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 255
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
Dopude, molim te, prokomentarisi ovo: Loptica se kretala brzinom od 200 km/h.
IP sačuvana
social share
Sta je brze ili zec?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 161
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
@ Pedjanbg razumem tvoje nedoumice po pitajanju ne postojanja vremena, jer mozemo mi ovde pricati koliko god hocemo da vreme ne postoji, a mislim, da skoro svi mi imamo u kuci sat, calendar, mozda neki sastanak ugovoren u to i to vreme, rodjendan naseg clana porodice koji cemo uskoro proslaviti…itd Pojam vremena je duboko usadjen u ljudkoj svesti i predstavlja sastavni dio nasih zivota, nacina na koji gledamo svet. Satovi pokazuju vreme koje prolazi pred nasim ocima. Ponekad mehanizam sata otkucava prolaznost u nama samima. Bas sam juce pokusala da ne koristim ni jedan od vremenskih izraza, da ne gledam na sat…i to nije bilo bas tako jednostavno.

Vreme postoji sa stanovnistva promena, tj ja na vreme gledam kao Trajanje, trajanje promena, a sve je protok i promena.To je jedina konstanta koja postoji u nama samima,u reci koja tece,u moru koje struji…Postojanje vremena ne mozemo dokazati, ali ipak, ne mozemo ni pobiti.. koliko vidim nikom od nas nije poslo za rukom ni jedno ni drugo.

Dokle se moze usitnjavati desavanje promene,npr svakog casa,minuta, sekunde nesto se promeni, ali postoji nesto manje od sekunde, neka mili sekunda koja isto hvata promenu, pa nesto jos manje…Jedino sto mogu da zakljucim iz ovoga je da vreme ne moze da prati promene. Sta vi mislite?

Malo cu se udaljiti od metafizickog sagledavanja ovog pojma pitanjem: Zasto je pojam vremena u opste poceo da se koristi? Zasto su ljudi, po vama,  poceli o njemu da razmisljaju, da ga razlicitim vremenskim izrazima kroz istoriju jos vise usavrsavaju? Da li smo stvarajuci ovaj pojam unazadili sebe kao ziva bica?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Nisam zgodan,al sam zato nezgodan!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6249
Zastava Konoba kod Goce i Renata
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Note 10+
Tvrdite da vreme ne postoji?
A dajte mi definiciju vremena?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 08. Sep 2025, 21:36:47
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.