Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Sep 2025, 20:34:58
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li je covek vecan?  (Pročitano 29786 puta)
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Urketasime

Aj se malo upristoji, i zaboravi te pojmove kao sto su pljuvanje itd.

Ako ti dam dva puta po dvije jabuke, dao sam ti cetiri jabuke. Ali, pazi sad, njih ne zanima ono jabuke, vec ono cetiri - kakav bedak!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 161
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Svidjami se to si napisao @dopud, bas zbog toga sam i postavila ona tri pitanja u zadnjem postu. Cinjenica je da ljudi danas imaju malo iskrivljeno shvatanje sveta oko sebe, kao sto si i naveo ne vide jabuku nego broj, cenu....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Siemens m45
Ako ti dam dva puta po dvije jabuke, dao sam ti cetiri jabuke. Ali, pazi sad, njih ne zanima ono jabuke, vec ono cetiri - kakav bedak!
Kog "njih"?
Neka tajna organizacija?
Neka sekta?
A ako bi svi proucavali jabuke a niko nauku, ti ne vi imao mnogo toga...
IP sačuvana
social share
Skromnost je moja vrlina!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Qju

Kada sam procitao ona tvoja tri pitanja, znao sam da nisi nepovratno zatrovana ludim pojmovima. Za pripadnika ljudskog roda koji je ostao covjek unatoc brdu zlih pojmova: za tebe Qju: Smile

Urke moj posteni

Da, da, naucnici - genijalci! Ma nemoj mi kasti!

"Oni" danas u prostor od jednog kvadratnog metra nabiju sto kokoski, kljukajuci ih nekakvim cudovisnim koncentratima. I naravno da prirodno ustrojstvo stvari na tu ludost ljudsku odgovori nekakvom bolestinom. A onda oni trce da naprave nekakav serum protiv pilece bolesti. Kakav trip. Nece da priznaju kako su oni sami ludi, kako je njihov princip lud, kako njihov princip dovodi do toga da prirodno ustrojstvo stvari odgovara na njega bolestinom, nego trce u jos vecu ludost, trazeci, eto, nekakav serum za pticju bolest. Necuveno!

Tako rade i sa covjecanstvom - ti ludi naucnici! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

... I see You on The Dark Side of The Moon...

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 819
Zastava Valjevo
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6230i
Covek mozda... Covecanstvo nikako...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Siemens m45
Znaci to je...
Oni su ludi sto proizvode jeftinu piletinu?
A da je ne proizvode kukao bi kao ozaren, kako je piletina skupa ( verovatno je i to upereno protiv "naroda" ) ...
I ne samo skupa rekao bi ti nego lakrdija jedna kolikoj je skupo!
IP sačuvana
social share
Skromnost je moja vrlina!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Urke moj posteni

Mogo si tamo da poskakujes i slinis od zadovoljstva kada se pokazivalo kako je svestenik podao. A sada, kada treba pokazati kako je cika doca i ostala bratija nekakvih danasnjih genitalaca zlija od svestenika, toliko, da svestenik biva mala beba koja se ukakila u gace, e nekako ti postovi nisu poskocni. Kakvu li cete, ti i cika doca, i ostala bratija genitalaca, spremiti Inkviziciju, kada vam se pocne govoriti istina? Mislim da ce i ona Srednjovjekovna Inkvizicija biti mala beba, koja se ukakila u gace, u uporedbi sa vasom Inkvizicijom.

Kuga je bila bolest koja je nastajala iz "takvog i takvog" nacina zivota. Serumom joj se nije moglo doskociti. Bilo je potrebno promijeniti "takav i takav" nacin zivota, e da bi joj se doskocilo. Sve bolestine na covjeku, i zivotinjama koje on uzgaja u ludackim uslovima, proizilaze iz danasnjeg "takvog i takvog" nacina zivota. Inkvizicija danas trazi serum za bolestine, jer nece da se prizna kako ludilo drustvenih odnosa dovodi do bolestina. Ludacki, nenormalni, neprirodni, itd. odnosi u ljudskom drustvu danas dovode do pojave bolestina. Ludacki je postupak kojim se hoce napraviti serumi, e da bi se doskocilo tim bolestinama.

Svestenik je bio mala beba koja se utronjala u gace, u uporedbi sa naucnom bratijom danas.
 Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 255
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
Dopude, pljuvati po nauci je u najmanju ruku imbecilno. To nema smisla. Losa dela su produkt pojedinaca sa losim namerama, koji mogu biti naucnici, a mogu biti i nesto sasvim drugo.
Ako si eventualno u skoli imao problema sa prirodnim predmetima, nemoj biti sujetan pa pljuvati po svemu sto ima veze sa tim, a sto je neuporedivo vaznije od praznih filozofskih naklapanja, za koje da bi ih razumeo ti ne treba 5 grama mozga u glavi. Uostalom zloupotreba naucnih otkrica oduvek je dolazila od strane politicara i mocnika, kojima se znanje zavrsavalo na nekim filozofijama i istorijama.
Jel ti tvrdis da to sto neko napravi nesto destruktivno u nekoj naucnoj oblasti, predstavlja povod za satanizaciju citave nauke? Jel to razlog da se vratimo u pecine?
Naucni progres je ono na sta covek ovog momenta treba ponajvise da se usredsredi. Ako vec pljujes po naucnom i tehnoloskom napretku, a ono bar budi posten pa ugasi taj racunar ispred sebe i prestani da ga koristis.
Da nam je vise naucnika, a manje nabedjenih filozofa, gde bi nam kraj bio.
Uostalom, kakve veze sve ovo ima sa temom?
IP sačuvana
social share
Sta je brze ili zec?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 161
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Vas dvoje bas ne razumete jedan drugog...Caruros je shvatam sta ti hoces da kazes, jer uglavnom sve sto si rekao ti, pedjanbg, bazira se na teoriji relativiteta..Problem je u tome, da kao sto je pedjanbg pomenu u jednom postu, a cini mi se da to vazi i za tebe, da vase znanje iz te oblasti je veoma malo..a sa druge strane i ljudima sa visim obrazovanjem od vaseg tesko je da razumeju tu teoriju.  Da bi smo  u opste raspravljali o ovom nacinu objasnjenja vremena, treba uzeti u obzir i nastanak ovog sveta, i to, da li je tacno da je nastao Velikim praskom i ako jeste da li je vreme postojalo prije Velikog praska, ili da vreme pocinje da postoji posle njega,ovo drugo mnogi naucnici podrzavaju. Sad postoji i misljenje da ovaj svet jednostavno postoji...nije nastao, jednostavno traje...

Ono nasta dopud svojim postovima upucuje(opet nadam se da sam dobro shvatila) je da pokusate da zamislite ovaj svet izgradjen na drugacijim vrednostima, zivot koji je u skladu sa prirodom..

Stvarno nemam nista protiv nauke, samo se plasim da u zadnje vreme, u nasoj zelji da razumemeo svet oko sebe sve manje posmatramo taj svet koji zelimo razumeti. Cinimi se da ta nasa teznja da sve izmerimo, pretocimo u jednacinu nije odrziva, da dovodi do onog vec pomenutog Zenonovog paradoksa, da koliko god mi bili napredni kornjaca je uvek brza od nas..

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 255
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
@Qju
Pa ja i Caruros se nismo bas slagali na ovoj temi.
Da bi covek mogao da kaze sta je to vreme treba mu zaista veliko znanje i pamet. Ali da bi mogao da kaze da takvo nesto postoji, sve sto mu treba su iskustvo i zdrav razum.
Covek je, istina, nekada ziveo vise u skladu sa prirodom nego danas. I opet ce, ali to ce biti onog momenta kada naidje na zid koji predstavlja granicu njegovog intelekta. Nastupice duhovnost u trenutku (ovo sam vec negde napisao) kada ce slozenost nekog problema biti jedino sto ce covek moci da shvati, a ne i sam problem (kao na primer sta je vreme, ili da li je svemir nastao iz singularnosti i da li je neceg bilo i pre toga). Tada ce jednostavno morati da prihvati stvari takve kakve su.
IP sačuvana
social share
Sta je brze ili zec?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Sep 2025, 20:34:58
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.