Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Avg 2025, 06:38:53
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 22 23 25 26 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li je covek vecan?  (Pročitano 29560 puta)
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Ericsson T65
@Magic

Vera koja je zasnovana na naucnim cinjenicama, a posebno vera do koje se doslo spostvenim trudom nije nikakva vera.
Dakle ti si sam dosao do vere koje se sad drzis. Medjutim Sveto Pismo upozorava na to: "И ово знајте најпре да ће у последње дане доћи ругачи који ће живети по својим жељама,"(2 Petar 3,3).

Tih deset zapovesti u budizmu preuzete su od jevrejskih 10 Bozijih zapovesti. 10 Bozijh zapovesti je 1000 godina pre Bude Bog saopstio Mojsiju. Jer pre toga ubistvo, preljuba, kradja je bila normalna u svim delovima sveta, posebno u Egiptu i Vavilonu.

Iskomentarisao bi zapovest 2. ne kradi.

Eto kako pokazujes malu veru! Zar mislis da kada bi se nasao u takvoj situaciji to ne bi uticalo na tvoju karmu?  Kod zakona karme nema ispravke sto zgresis to zgresis. Zato ti mozes koliko hoces da se bunis protiv Hindusa, ali oni su to izmislili i oni su rekli da ako hoces da izbegnes te situacije, treba da se totalno iskljucis iz sveta. Medjutim, ako je neko tesko bolestan, potrebno je otici u manastir i pomoliti se u suzama pred mostima sveca ili cudotvornoj ikoni. I ako ima bar malo vere, ozdravice i najbolesniji covek. Vrlo jednostavno!

5. Ne uzimaj alkohol

Ovde bas nema nikakve etike. Voce od koga se pravi alkohol je Bog stvorio da ga covek konzumira, pa tako i alkohol.

Greh nije nepostovanje 10 Bozijih zapovesti. Greh je u nepostovanju svih Bozijh zapovesti, a sadrzane u dve koje si ti bas naveo: "Ljubi Gospoda Boga svojega svim srcem svojim, i svom dusom
svojom, i svom misli svojom i svom snagom svojom". I kada neko sledi sebe, a ne Boga, taj onda ne ljubi Boga, ako ne ljubi Boga onda je protiv Boga, a protiv Boga biti znaci biti u grehu.

Sto se tice ove dve sudbine koje si naveo, i uopste sto se tice male dece. Kada su Apostoli pitali Hristosa kada ce se zbit kraj sveta a on im je odgovorio:" А о дану том и часу нико не зна, ни анђели небески, до Отац мој сам."(Mt 24,36). I sad su Apostoli trebali reci, eh izem ti sve kada ne mogu znati kada je kraj sveta. U tome je paradoks. Zanimati se ne vaznim stvarima, a ne ispunjavati vazne, negledati sebe, nego gledati druge. Sudbina prvog coveka je takva da je on umeo da prepozna srz zivota, i da je bio smiren, mudar i poslusan, pa je zato doziveo raj. Drugi koji se zlopatio, ne mozemo reci sta je on imao u svojim pomislima! Sta ako je on roptao na ljude, sta ako je pomisljao smrt drugim ljudima, sta ako je hulio na Boga, i nije se hteo pokajati? Bas zato sto je bio dobrocudan, Bog ga je stavio na iskusenje da mu ucvrsti veru, umesto toga ona je bogu udario kontru. A da je bio doborcudan, i zlopatio se, taj ne bi izvrsio samoubistvo, pa makar ne poznavao Boga. A sta ces sa onima koji imaju sve u zivotu pa se ubiju!! Ko im je kriv! Niko do oni sami, nikakva karma.

Jer ljubav, nije apstraktan pojam nego realan pojam. A kao takva moze biti sastavni deo samo zive licnosti, a ne neke kosmicke energije.

« Poslednja izmena: 27. Feb 2006, 00:49:57 od costa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
...Medjutim, ako je neko tesko bolestan, potrebno je otici u manastir i pomoliti se u suzama pred mostima sveca ili cudotvornoj ikoni. I ako ima bar malo vere, ozdravice i najbolesniji covek. Vrlo jednostavno!

Ne cudi me sto su se ovakve rijeci izgovarale u onim stoljecima kada je narod bio nepismen. No, danas ih izgovarati, danas se usudivati izgovarati ih, svjedoci to, zaista, o ne imanju intelektualnog postenja. Ni trunke! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Ericsson T65
Ako je neko tada bio intelektualno neposten, tj nepismen, nije bio slep pa da ne vidi kada se neko isceli.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Costa

Ja nisam rekao da je onaj nepismeni covjek intelektualno neposten. Naprotiv. Smatram da u nepismenosti, odnosno naivnosti, i lezi intelektualno postenje. Dakle, nepismen covjek je naivan, a ne intelektualno neposten. Intelektualno nepostenje se i javlja razvojem duhovnosti. Odnosno, duhovnost i jeste intelektualno nepostenje, a upravo nad onom pomenutom naivnoscu. Intelektualno nepostenje iliti duhovnost, i zivi na racun tog intelektualnog postenja, te naivnosti. Razvoj duhovnosti je razvoj zla. Kako se razvijala duhovnost, tako je i propadala ona naivnost, ona zivotnost koja i proizilazi iz naivnosti, koja i jeste naivnost. Taj napredak zla, odnosno duhovnosti, odnosno intelektualnog nepostenja, a na racun zivota, njegove iskonske naivnosti, biva sasvim jasno vidljiv u ovoj danasnjoj, svojoj zavrsnoj fazi, a kada se otjelotvorila u strasnim masinama koje ce posluziti zlu da do kraja uniste zivot, odnosno naivnost iz koje proizilazi zivot, naivnosti koja zivot i jeste.

Dakle, nemoj da brkas pojmove, pa mjesas nepismenost sa intelektualnim nepostenjem. Intelektualno nepostenje se javlja tek pocetkom opismenjavanja, odnosno, jos prije toga, pocetkom duhovnosti, a opismenjavanje je njegova razvojna faza. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49850
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
@ Costa

Ja sad vidim da ti ne citas nista sem svetog pisma. U svetom pismu moze pisati tako nesto, ali to se odnosi na ljude koji sljepo vjeruju bez ikakve pomisli o svojoj vjeri.
Odgovori ti meni zasto je Sveti Sava umro u Trnovu, i kada je toliko bio ispunjen Bogom zasto nije docekao duboku starost kako bi svoju nauku preneo mladjem svjetu. Svaka Bolest dolazi nam od Boga kako bi nas dovela u red. Protumaci mi sta je Sava zgrjesio Bogu te je dosla iznenadna smrt.

Budinih 5 zapovjesti su te koje je Mojsije dobio od Boga, a ja sam uzeo bas Budine zato sto sam imao vec sredjen komentar na njih da ne pisem opet jedno te isto o Mojsijevim.

A zasto ti mene stalno vuces na Indiske gurue kada sam ja rekao da nisam   Hindus  Smile ?
Reinkarnacija je nesto sa cim se ja slazem, ali ti betoniras mene za Hinduse samo zato sto su to Hindusi prvi otkrili. Ja nisam citao Indisku, vec Rusku literaturu i ako mislis da je Rusija puna hindusa onda su te stvarno gurui naucili pameti  Smile

Ovo gore je cisto da se malo nasalim u moru slova mog posta.
Zaista (pod uslovom da me ne gledas kao Hindusa) ne vjerujem da bi ti u moralnoj dilemi bio toliko tvrdog srca, da bi putovao do mostiju sveca ili cudotvorne ikone (ko zna  gdje se to nalazi ?) dok ti zena umire i prije nego sto si krenuo. U tom slucaju ti bi bio pomiren sa sudbinom da ti je zena medju mrtvima, a na sveta mjesta bi isao samo kako bi se pomolio za njenu dusu. Ja se nadam da u srcu covjeka ima dovoljno ljubavi da ce bez razmisljanja postupiti samo da spasi drugu osobu, prema kojoj osjeca ljubav. Time pokazuje da ljubav nema granice.

Sto se tice djeteta i dvije sudbine stalno moram da se okrecem oko istog tocka iako nemam pretjeranu zelju za tom rekreativnom aktivnoscu.
Ne mozes reci da je prvi covjek bio smiren i poslusan. To si ti saznao o njemu tek kad je on odrastao i u Blagodetima prijatnog zivota pokazao zelju da se ponasa prirodno. Ja pricu o njima pocinjem od samog pocetka,; to jest od njihovog rodjenja. Od pocetka je sudbina prvog bila roditeljsko krilo, on tada nije bio poslusan i smiren, vec prazan list papira koji ce zivot ispisati. Drugi bi isto bio smiren, miran i poslusan da je osjetio toplotu roditeljskog zagrljaja, i njihovu podrsku kroz zivot i mladost. Sto se tice samoubistva i ja to smatram za tezak grjeh protiv ljubavi, ali ne smatram da zbog toga mora direk u pakao. Zar on nema priliku da se pokaje ? Doduse, to bi bilo razumljivo samo kada bi svaki covjek imao toliko tezak ispit gdje su male sanse za prolaz, a ne samo on i slicni njemu da pune prostor pakla.
A sto se djeteta tice, molim te ako ikako mozes da nesto o tome kazez svojim rjecima, jer sve sto si dosad napisao o tome bili su samo citati iz Biblije. Znam ja da je Bibilija nasa sveta knjiga i da odgovore treba traziti u njoj, ali imas li ti bilo kakv vlastiti komentar a da se ne svodi na to da je pitanje nevazno ili odgovor nejasan ?
 I haval ti puno sto si skratio post jer na tvoje kilometrske postove bila je muka odgovarati  Smile Smile

A za tvoj poslednji pasus mogu reci da ja nisam spominjao nikakvu kosmicku energiju, mada znam da se zove Prana ja u nju ne vjerujem. Ne zelim vjerovati u ljubav, vec je zelim bezuslovno osjecati.  

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Ericsson T65
@Magic

Dakako da citam Sveto Pismo, i najvise svetootacke knjige. Ako bi se sluzio i drugim knjigama, onda mi dzaba vera u svemoguceg Boga, kada pridajem znacaj ucenjima ljudi. Svetotacke knjige su daleko vaznije, ali se ne usudjujem tumaciti nijedan stih Svetog Pisma jer nisam podoban za to. Sve stihove koje navedem prvo sam proverio kako to tumace Sveti Oci pravoslavlja. I sta podrazumevas pod slepom verom? Jel mislis da si ti sebi nesto dokazao? Postoje naucni "dokazi" o nepostojanju Boga! Trebam li ih usvojiti, ili cu reci naucnici se varaju! Isto tako imas "dokaze" o reinkaranciji, trebam li ih usvojiti! Kakva mi je vera ako necu slusati Boga, nego druge ljude!!

Ako 67 godina zivota Svetog Save nije dovoljno, onda ne znam koliko bi trebalo. Zamonasio se sa 17, i vec kao mlad bi poslat od Boga da smiri situaciju koja je nastala u svadji izmedlju Stefana i Vladislava. Sveti Sava je najveci Srpski svetac, upravo sto je toliko posvetio svoj zivot sirenju Jevandjelja, da je obicno najpoznatiji kao prosvetitelj i ucitelj. Mnoge je isceljivao, mnoge je ucio, i bio im duhovni otac, mnogo je besedio, i mnogo je gradio za drzavu. Mnogo je pisao i ostavio gomilu pisanih knjiga o veri. Jer upravo mi Srbi smo Srbi, i imamo svoj identinet zbog Svetog Save. Ako je to malo, onda ne znam sta je puno. A sto se tice bas da je umro u Trnovu. To bi isto bilo kao kada bi pitao, a sto nije umro na Suvoj Planini. Ne znam. Verovatno zato sto je to bilo po promisli Bozijoj, zbog odnosa Bugara i Srba. bugari su takodjer postovali i voleli Svetog Savu, i cini se da 41-tak godina nisu dali mosti da se prenesu u Sribju. I opet je tu ta simbolicka Bozija brojka, da nakon 40 godina dolazi svetlost u Srbiju ponovo se vraca.

Ako se nema vremena otici do prvog najblizeg manastira, ili ici po svestenika da obavi svetu tajnu Jeleosvecenja, tesko da ce biti vremena za utvditi koji lek treba, i ukrasti i lek, i dok jos on deluje. A gde se koji svetac nalaze to zna svaki vernik. Ako nema vremena ni za leka, pa nista onda, Bozija volja, bas sto kazes pomoliti se pokoj duse.

Nemoj se ljutiti, spajam te sa Hindusima, ne zato sto mislim da se ti bavis indijskom filozofijom niti da si Hindus, nego jer se reinkarnacija razvila na tlu Indije i vrlo je specificna, i karakteristicna samo za Hinduse. Nije univerzalnog karaktera i nije primenjiva na celi svet. Bez sistema kasta reinkarancija ti nista ne znaci. Znaci hindusi koji su prvi postavili teoriju reinkarancije zasnovali su je na kastama. A evo kako vidim tek u novije vreme se uci, da nisu potrebne kaste niti bezbroj puta se radjati. Znaci reinkarnacija nije vezana za nesto sto je neko otkrio, nego je ona usko vezana sa indjiskim vidjenjem sveta, a to opet zavisi od geografskog polozaja Indije. Naime poznato je da je Indija zemlja klimatskih kontrasta, i da se cesto desavaju ili suse ili poplave. Kao takvi dogadjaji Hindusi su se zapitali ima li necega dubljeg u tome, pa su dosli do zakaljucka da nakon sto bude susna godina, i neodrzavaju se oranice, radjau losiji plod, ako se odrzava onda radjaju bolji plod. Tako nesto. I onda su pomisli da ako je nesto lose u zivotu u coveku, onda mora da je covek bio nemaran, ili se pod uticajem tako nekih stihija lose ponasao u proslom zivotu, pa sad ispasta u ovome. zato su poznati indijski epovi o Ramajani i Mahabharata i cuvena Bhagavat Gita. I na osnovu ucenja o reinkaranciji razvila se i vestina joge, i sistem podele na kaste i razni drugi religijski elementi karaktersticni za religijski sistem hinduizam. posle je to ucenje prosireno i na zapad, pa je doslo do Platona. Ali to je bilo samo filozofiranje. Pa me zato cudi, da mesas reinkarnaciju, sa slobodom i ljubavlju. Jer moras imati neko sredstvo za borbu protiv reinkarnaijce. Ako to nije joga, ili nesto drugo, tantra i si u kastam, onda ne znam sta bi moglo bit jos.

Koliko samo ljudi ima kojima je posvecena sva ljubav i paznja, pa su opet skrenuli s puta! Hristos je cino takva cuda, cuda koja su bila korisna svima, lecio, je vaskrsavao, smirivao oluje, pretvarao vodu u vino, a fariseji ne htjese poverovati nego trazise da im pokaze neko madjionicarsko cudo. Da pomeri brdo, da im da neki znak. I on ne htede naravno. Bog je hodao medju ljudima i opet je bilo ljudi koji se nisu pokajali, jel im je dusa skamenila i srce. Sta im treba vise!! Jevreji prodjose otvoreno more, pa opet nekoliko dana posle toga napravise sebi zlatno tele, i odbacise Boga. A pre otvaranja mora, Bog je nacino jos velikih cuda, i nakon tih velikih cuda opet su gresili! Dakle znali su sta su ucinili, Bog ih kazni, pokaju se i opet zgrese. A kako li bi tek gresili kada bi im se brisali poslednji gresi!! Tako da jedan zivot ne moze biti opravdanje da je kratko vreme. A reinkranacija je samo produzavanje te agonije, vrtanj u krug. Uostalom jos nije poznato u istoriji sem Bude, a sta je Buda doziveo sam Bog zna, da je neko dozivo prosvetljenje. Jer onaj ko se nije popravio za zivota, taj se nece popraviti nikada, i u paklu bi roptao kada bi ga Bog dosao izbaviti. A i reinkaranciji ne ide u prilog rapidno povecanje broja populacije stanovnista, li to Brahman ubrzano iskapava.

Ljubav se svakako oseca, inace ne bi blio ni pravoslavne vere, da niko ne oseti ljubav, vec samo veruje.
« Poslednja izmena: 27. Feb 2006, 04:37:09 od costa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Ericsson T65
I ja sam i isto bio kao ti. Dok nisam spoznao Hrista, zanimao sam se indijskom filozofijom i jogom. Bio sam prosto opcinjen i verovao sam naravno u reinkarnaciju. Pokusavao sam sebi predociti da tako bolje shvatam ljubav, odnos izmedju porodice, samu egzistenciju itid. A kad izadjem iz revolta prema samome sebi i onda se zapitam. Cekaj ako sam ja ziveo u proslom zivotu, zasto ja ne znam nista o tome? Ko sam ja, zar je moguce da sam bio neki drugi covek? Sta mi vredi ovaj moj zivot, i dela koja sam cino? Zbog cega bi trebao oplakivati one koje volim, ako cemo se opet roditi? Zbog cega se onda radjamo preko majke, sto ne spadamo s drveta kao vocke, zbog cega je tako prisno vezno dete sa majkom, zasto bi trebao voliti svoje, ako su oni samo duhovi kao i ja koji ce se opet radjati, i mozda se sretnemo na suprotnim stranama u buducem zivotu!? Zbog cega bi uopste trebao da se zrtvujem zbog nekoga, ako cu se ponovo roditi? Ko upravlja tom reinkarnacijom? Ko odredjuje gde cu biti  ista cu biti? Kkakv je to Bog koji me pusta da da lutam kao ovca bez pastira! Mnogo me je to vredjalo, ali taj inat koji sam terao, bolje reci opcinjenost indijskom kulturom je ipak bila prevaga. Cak sam mastao da mi Indija bude duhovni dom jednog dana. Pa cu tamo ici naci nekog gurua, pa ovo pa ono. Pa se sve tesio nema veze sto je hinduizam i ucenje o reinkarnaciji usko povezano sa Indijom, moze se to velim ja odraditi u Evropi. a onda shvatim da za tih 6 godina lutanja, nisam nista konkretno uradio osim sto sam mlatio praznu slamu. Niti sam naucio i jednu asanu, niti pranajmu, niti sam se molio bogovima, niti sam vrsio i jedan obred, niti ista. A onda kada pogledam kipove onih indijskih bogva, sive koji je otac joge, sa onim svojim rukama, i povikah boze zar ovo da postujem i ovome da se molim!?? Pogledam Bramu i vidim ga sa 5 glava kao neki monstrum, i tome bogu da se molim! I tako sam u svojoj dusi vapiajo nekome da me izbavi iz ove nedodjije, a onda je Bog cuo moje vapaje, i koancno sam iznenada progledao. Nisam mogao dva dana da spavam od uzbudjenja, cak sam i malo plakao tih dana. Ljepota i ljubav koju koju sam dozivo je stvarna i ne moze biti slepa.   Laku noc Smile Smile
« Poslednja izmena: 27. Feb 2006, 04:43:24 od costa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Da, da, jes cuo Magicni, svi su ti odgovori tu: to je zato sto bog tako hoce!  Bilo sta da upitas, odgovor je: "pa bog tako hoce!" A ako pitas sta znaci to "bog tako hoce", e onda je odgovor, "pa bog i hoce" da se ti to pitas "sta bog hoce". A ako opet pitas zasto "bog hoce" da se ti pitas "sta bog hoce", e onda je opet odgovor da je to upravo ono sto "bog i hoce".

I tako... Sigrace se sa bogom, a na racun naroda, e dok god narod ne shvati - za koga su rasle koprive! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
samo da van napomenem u vezi tih bozijih
zapovesti : tzv "budistichke" zapovesti su
u stvari hinduistichke i daleko su starije od
bilo kakve semitske primitivne religije. teshko
da je hinduistichka civilizacija primila neshto
od divljih jevrejskih plemena , jedino je
moglo da bude obrnuto.

inache slichne zapovesti
se nalaze kod svih organizovanijih drushtvenih sistema
- teshko da bi drushtvo moglo da opstane tamo
gde se ljudi ubijaju, gde se ne zna chije je potomstvo,
gde se krade ,laze i.t.d.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Ericsson T65
Mojsije je primao zapovesti 1500 godine pre n.e., dok jos Arijska plemena nisu ni poharala Indijski potkontinent, a da ne govorim da tada nikakav ni priblizan oblik vedantizma niti hinduizma nije postojao. A koliko su u egipatskom drustvu vladale te zapovesti, vidi se sto su na najgnusnij nacin iskoristavali Jevreje punih 400 godina.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 22 23 25 26 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Avg 2025, 06:38:53
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.