Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Okt 2025, 19:30:00
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 35 36 38 39 ... 52
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li je covek bio na Mesecu?  (Pročitano 223979 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1113
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 26.0
Dobro, ali opet neko se javlja iz te rakete a to su mogli da cuju, okrenu tanjir prema Mesecu i slusaju sta ovi divane  Smile

Из те ракете могу да се пуштају снимљене поруке, сигнал може да се скремблује и хиљаде других фазона и фора. Неки од тих сценарија постоје и у већ поменутом филму Capricorn one. Совјети у то доба уопште нису имали софистицирани систем надзора, као уосталом ни сами Амери (који су ипак водили у електроници).

Уосталом, ту се не ради о војном нападачком пројекту, па да Совјети буду непрестано напрегнути и да дрше уши отворене. А уосталом, већ сам написао шта би било и да су хипотетички и знали (тј. да знају).  Smile

Има доста дилова који се раде "испод жита" (ја теби-ти мени фазон). Тако су Амери дуго држали као тајност да су им Совјети оборили шпијунски авион изнад Кубе усред ракетне кризе, јер би то тада било схваћено као објава рата и кап која је могла да прелије чашу.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
OS
Windows 7
Browser
Chrome 32.0.1700.107
mob
Samsung Galaxy S2
Citat
Па наравно, поготово у то доба. Али ти радари нису ни предвиђени за скенирање нечега изван орбите, него да региструју напад са другог краја Земље.  Smile

Citat
Из те ракете могу да се пуштају снимљене поруке, сигнал може да се скремблује и хиљаде других фазона и фора. Неки од тих сценарија постоје и у већ поменутом филму Capricorn one. Совјети у то доба уопште нису имали софистицирани систем надзора, као уосталом ни сами Амери (који су ипак водили у електроници).

Sto bi znacilo da rusi nikada nisu imali svemirski program.

I sto bi znacilo da je USA tehnika bila daleko naprednija. I da nisu kasnili.

Citat
N1 је експлодирала, због откаченог шрафа, који је био слабо везан, барем колико се сећам из неког документарца. Експлозија је разочарала екипу из политбироа и то је утицало на касније одлуке. Иначе, та ракета је имала најјаче ракетне моторе од свих ракета, и они се сада користе у мисијама европске свемирске агенције.

Batalili su N1 skroz i presli na Soyuz.  Smile

Citat
Дакле, ако су Совјети, који су увек предњачили у тој технологији имали ту врсту проблема (још на земљи), колика је вероватноћа да нешто крене фатално у знатно сложенијој мисији, од стране Амера који су редовно били иза Руса у тој трци?

Ameri su bili ispred jer su stigli na Mesec  Smile Smile Smile

Shvatam ja da su nas bombardovali i da nece da dozvole stvaranje velike Srbije ili neceg slicnog,
ali, ameri su pobedili u toj trci.

Citat
Има доста дилова који се раде "испод жита" (ја теби-ти мени фазон). Тако су Амери дуго држали као тајност да су им Совјети оборили шпијунски авион изнад Кубе усред ракетне кризе, јер би то тада било схваћено као објава рата и кап која је могла да прелије чашу.

Smile Smile Smile

Nisu drzali to u tajnosti i zamalo jeste doslo do rata.
« Poslednja izmena: 08. Feb 2014, 03:25:59 od system_v_r5 »
IP sačuvana
social share
I have ... a cunning plan. It's as cunning as a fox who's just been appointed Professor of Cunning at Oxford University.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1113
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 26.0
Sto bi znacilo da rusi nikada nisu imali svemirski program.

I sto bi znacilo da je USA tehnika bila daleko naprednija. I da nisu kasnili.

Не, него то значи да су Совјети (или како их ти зовеш Руси) имали системе надзора намењене првенствено најави напада на територију СССР-а са територије САД, као и шпијунирање територије непријатеља из орбите. Исто је било и у случају САД.

Други системи за свемирска истраживања, су намењени за сопствене летилице и њихове френкфенције.

Ameri su bili ispred jer su stigli na Mesec

Па нису, јер је то прва и једина ствар у којој су званично били испред Руса.

Shvatam ja da su nas bombardovali i da nece da dozvole stvaranje velike Srbije ili neceg slicnog,

Пази, да сам ја овде тврдио да Амери нису отишли на Месец и да је то чињеница, можда би могао тако нешто да ми замераш. Али ја тако нешто нисам тврдио.

Са обзиром на твоје ставове иснесене на политичком форуму, пре бих рекао да се ти ложиш на САД, па самим тим не дозвољаваш ни трунку сумње у њихов "тријумф", нити било шта што они званично тврде.

А кад смо већ код тога (невезано за ову расправу):

ali, ameri su pobedili u toj trci.

Нешто у овом фазону:

Smile
Замисли да у фудбалу мој тим прими осам голова од противника, а заузврат да један противнику на крају и на крају ја тврдим да смо победили?  Smile

Уосталом, свемир је огроман, па како је то неко "добио" свемирску трку?

П.С

Nisu drzali to u tajnosti i zamalo jeste doslo do rata.

Не шефе, побркао си нешто. Шпијунски авиони су уочили совјетске ракете и то је довело до кризе, која је замало довела до рата. Проблем је што је током ескалације те кризе, совјетски ПВО оборио шпијунски авион. Врх америчке владе је то одлучио да заташка, тако да чак ни неки генерали то нису знали, јер би тај чин највероватније превагнуо у корист рата.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 27.0
Citat
Као што је било могуће да људи оду на Месец у то доба, исто тако било могуће лажирати га. Постојала је технологија за извођење обе опције. Сада, шта је заиста истина је све ствар колико је неко спреман да верује одређеним ауторитетима и аргументима.

Свакако да су Американци имали јаки мотив да лажирају слетања из неколико разлога:

- Лажирање омогућава исти ефекат као и стварни одлазак уз одсуство било каквог ризика, а Амери су прагматични људи.
То лажирање се не своди само на истресање џакова пијеска у студију зарад имитације мјесечеве површине. Ово сам већ качио, човјек из те индустрије објаснио.

Citat
Дакле, Совјетски системи надзора нису били у стању да ухвате амерички авион све док им није зашао у срце земље, а овамо су као били у стању да знају шта американци раде на Месецу?
Згодна ствар код летова у свемир је што и аматери без већих проблема могу да их прате. Антена од два метра за детекцију лета, девет метара да пратиш комуникацију. Дакле, на земљи ствари могу да се сакрију, у небесима тешко.  Smile
« Poslednja izmena: 08. Feb 2014, 12:25:17 od Raven_Claw3190900 »
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Citat
Други системи за свемирска истраживања, су намењени за сопствене летилице и њихове френкфенције.

Sta ipak znaci da su ipak imali dosta naprednu opremu za pracenja desavanja u svemiru

Citat
Уосталом, свемир је огроман, па како је то неко "добио" свемирску трку?

To stoji. Dobro, na onoj slici je izostavljen space shuttle, kojeg su sami Rusi kopirali kao uspesan koncept ali nisu stigli da ga upotrebe.
Inace, svemirsku trku u buducnosti ce da dobiju komercijalni letovi. I Kristofor Kolumbo bi pao u zaborav sa njegovim otkricem da nisu nasli zlato  Smile

Uz put, inace, predu se price i o Gagarinu, koji je nesretno stradao kao pilot Mig-a, pa ima i tu nekih teorija zavera  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
Browser
Nokia 070
mob
Samsung 
Zašto bi neko lagao kad zna da će biti uhvaćen. Pre ili kasnije neko bi otišao gore i otkrio da nema zastave. Rusi bi odavno uputili lunohode da to ispitaju da je postojala i mrvica sumnje. Sigurno su oni koji su pratili Apolo bili daleko stručniji i sposobniji od ljudi koji su navodno otkrili zaveru. Mada nije isključeno da su snimili mesto sletanja i utvrdili da je sve uredu.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1113
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 26.0
То лажирање се не своди само на истресање џакова пијеска у студију зарад имитације мјесечеве површине. Ово сам већ качио, човјек из те индустрије објаснио.

Па наравно да се не своди само на истресање џакова у студију. Већ сам рекао да Пројекат Менхетн доказује да влада једне државе може да контролише информације о пројекту на коме раде десетине хиљада људи, од научника до обичних радника, као и да то земље са којима ратује немају појма.

Уосталом, не кажем да је до лажирања дошло, него да се могло извести и да је Америка имала веома јаке мотиве да то уради. Исто тако су имали технолошке могућности и да изведу спуштање.

Згодна ствар код летова у свемир је што и аматери без већих проблема могу да их прате. Антена од два метра за детекцију лета, девет метара да пратиш комуникацију. Дакле, на земљи ствари могу да се сакрију, у небесима тешко.

Могу да прате ракету и комуникације, али нико не може да зна да ли у тој ракети уопште има неког, или се ради о снимку комуникација који се пушта из те ракете.

Пре Гагарина су Совјети слали празне капсуле са лутком у природној величини и са снимљеним комуникацијама, да би тестирали капсулу и комуникационе системе на њој.

Дакле послати ракету и емитовати нешто са ње не оповргава могућност лажирања.

Sta ipak znaci da su ipak imali dosta naprednu opremu za pracenja desavanja u svemiru

То значи да су имали опрему за примање сигнала са својих соптвених летилица, сателита и сонди. Не да знају шта неко други ради или не ради на Месецу.

Да је шпијунирање ривала у свемиру тако лако и једноставно, онда би Амери нпр. могли да управљају Совјетским "Луноходом" или би Руси могли да користе америчке шпијунске сателите за своје потребе.

Uz put, inace, predu se price i o Gagarinu, koji je nesretno stradao kao pilot Mig-a, pa ima i tu nekih teorija zavera  Smile

Па наравно. Уосталом, шта знамо о Гагариновом лету и животу а да није стигло из совјетских извора?

Поред тога, амерички медији редовно износе теорије завере о иранском свемирском програму и стално тврде да иранци лажирају или фалсификују своје летове. Шта је то, ако није теорија завере? Али када Амери  износе теорију завере о неком другом, онда је то чињеница.

П.С

Zašto bi neko lagao kad zna da će biti uhvaćen. Pre ili kasnije neko bi otišao gore i otkrio da nema zastave. Rusi bi odavno uputili lunohode da to ispitaju da je postojala i mrvica sumnje.

Па што Руси или Кинези не оду тамо, спусте сонду, усликају заставу и отклоне сваку сумњу?

Једно је спустити нешто на Месец, а друго човека и успешно га вратити.  Smile

П.С

Ја разумем да неко надобудно тврди да човек није био на Месецу и да то није могуће, па се то оповргава указивањем на разне ствари и погрешке у таквом тврдоглавом мишљењу. Са друге стране, негирање чак могућности лажирања, већ указује на систем веровања, истоветан као код оних који оповргавају по сваку цену. Е сад, ако неки ликови на неком форуму одбијају чак могућност сумње, иако од тога лично немају ништа (осим тога што бране свој систем веровања), замислите неког ко од тога има стварне користи нпр.владу САД.

Људи овде, како они који тврде да Амери нису спустили човека на Месец, тако и они који тврде да је до тога дошло се понашају као да су малтене лично радили у НАСИ то доба, као и у америчкој влади, па све знају. У ствари, ви немате појма, већ своја лична убеђења и тумачења представљате као чињенице. Све што знате о томе, примате на веру или неверу од стране инстутуција које доживљавате или недоживљавате као ауторитете.

« Poslednja izmena: 08. Feb 2014, 19:16:55 od ganderoleg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Citat
Да је шпијунирање ривала у свемиру тако лако и једноставно, онда би Амери нпр. могли да управљају Совјетским "Луноходом" или би Руси могли да користе америчке шпијунске сателите за своје потребе.

Ameri bi mozda mogli da preuzmu Lunohod samo, ne bi bas bilo sportski da im hakuju masinu na kvarnjaka, prvo, sta bi postigli sa tim osim da pokazu da mogu, drugo, opet bi Rusi nesto njima hakirali.
Sto se tice hakiranja satelita, moguce sve, recimo Rusi hakiraju Amerima satelit, verovatno bi ga provalili dok leti iznad njih, sa druge strane, opet Ameri to mogu sa njihovim satelitima.
Stvar je u tome sto bi eventualno dobili neke slike americkog teritorija sa americkog satelita, koje opet imaju sa svojih vlastitih satelita, znaci, nista nisu prakticno dobili osim probleme.
Sada opet prati se naravno sve, pa se neke stvari malko sakriju recimo kada znaju da americki satelit prolece iznad Sibira, posto ti spijunski nisu geostacionarni nego lete blize.

Citat
Поред тога, амерички медији редовно износе теорије завере о иранском свемирском програму и стално тврде да иранци лажирају или фалсификују своје летове.

Amerikanci kazu da iranski svemirski program ustvari sluzi za razvijanje interkontinentalnih raketa, mislim, ako je neko sposoban da posalje satelit u svemir, sposoban je i da posalje bombicu na drugi kontinent, sto nije netacno...

Citat
Па наравно. Уосталом, шта знамо о Гагариновом лету и животу а да није стигло из совјетских извора?

Ma to sam samo naveo zbog teorija koje kruze, mada se opet dosta zna kako je poginuo i nije bas toliko neobicno, bio pilot, seo i Mig-a i pao, ko i dosta pilota pre i posle njega, to onako ugrubo...

Citat
Па што Руси или Кинези не оду тамо, спусте сонду, усликају заставу и отклоне сваку сумњу?

E sad, recimo, poslusaju Rusi il Kinezi udruzene konspiratore sveta pa odluce da razuvere raju i posalju tamo neku sondu koja to uslika, e, onda se nadju par njih pa pocnu da pricaju kako ova senka ili onaj kamen nije prirodan i tu nesto ne stima, pa opet i to padne u vodu.
Ili eto, sta ja znam, tebe stave u raketu, posalju tamo, ti imas par aparata, jedan analogni, jedan digitalac, dve Go Pro i sta ti ja znam, i ti to vidis svojim ocima, uslikas, vratis se, zakunes se u najmilije al onda recimo provalimo da si primio od Amera neku silnu kintu da bi nam lagao i opet Jovo nanovo.

Citat
Једно је спустити нешто на Месец, а друго човека и успешно га вратити.

Pa lakse ga je podici sa Meseca nego sa zemlje, to smo ustanovili. Samo naravno, treba modul vise i goriva vise, ali opet ne toliko kao sa Zemlje, posto sa Meseca ide jednosmerna karta.
U principu, jednostavno, imas vreme i treba da se sihronizujes kad ces da se podignes sa Meseca da bi uleteo u orbitu sa modulom koji je vec u orbiti i kruzi pravilno, ko sat, nema tu nesto da kasni ili zuri.
Drugo, imas vremenski prozor u orbiti oko Meseca, kad treba upaliti motore da te posalju u pravcu zemlje, znaci, za nekih svakih 25 minuta, onako na pamet, treba aktivirati glavni motor i dati potisak od tacno pet minuta i to je put kuci, stim da se sto krene u blizinu Zemlje, zavrsava u orbiti zbog gravitacije. Posle naravno par korektura motorima, kocenje il ubrzavanje, plus pogoditi vremenski prozor za spustanje u okean.
U principu prosto, jedini problem je pouzdanost opreme ili ljudska greska u tim ekstremnim uslovima. Mislim, sedis tu u nekoj kapsuli, imas mesta ko u Fici ili eto, Jugu, i svestan si da si u pizdincima bogu iza nogu, praznina oko tebe zvrji, a nesto krene naopako, ne dolazi spasilacka ekipa po tebe, tu treba biti karakter  Smile

Citat
У ствари, ви немате појма, већ своја лична убеђења и тумачења представљате као чињенице. Све што знате о томе, примате на веру или неверу од стране инстутуција које доживљавате или недоживљавате као ауторитете

Dobro, to je onako, ljudski. Mislim, tako razmislja 99% ove planete. Mislim, postoje neke stvari recimo u koje se prosto veruje da je tako. A te istorijske stvari kao let na Mesec, osvajanje prvenstva u fudbalu, izbori ili recimo neki proboj u nauci je opet da procitas, porazgovaras sa nekim o tome ali u principu manje utice na tebe nego recimo povecanje plate, nova riba, zenidba, dobitak na sportskoj i slicno. Covek veruje institucijama ali su to opet stvari koje bitno ne uticu na zivot pojedinca. Ili recimo, sad neko provali da su svi izbori u Srbiji do sada bili ustvari lazirani i da recimo Ameri/Rusi il neko treci direktno postavlja predsednika a svi glasovi zavrsavaju u nekoj peci. Ili bilo koji izbori u svetu. To je stvar opet verovanja institucijama, posto je pojedincu to nemoguce kontrolisati a za neku mrezu pojedinaca uvek postoji mogucnost da postoje ubaceni ljudi.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 27.0
Citat
Па наравно да се не своди само на истресање џакова у студију. Већ сам рекао да Пројекат Менхетн доказује да влада једне државе може да контролише информације о пројекту на коме раде десетине хиљада људи, од научника до обичних радника, као и да то земље са којима ратује немају појма.

Уосталом, не кажем да је до лажирања дошло, него да се могло извести и да је Америка имала веома јаке мотиве да то уради. Исто тако су имали технолошке могућности и да изведу спуштање.
Могло се и лажирати, али се чему то кад се једноставно могло отићи?  Smile Превише фактора да би се једна таква масивна обмана извела како треба. Превише људи који би морали да ћуте.

Citat
Могу да прате ракету и комуникације, али нико не може да зна да ли у тој ракети уопште има неког, или се ради о снимку комуникација који се пушта из те ракете.

Пре Гагарина су Совјети слали празне капсуле са лутком у природној величини и са снимљеним комуникацијама, да би тестирали капсулу и комуникационе системе на њој.

Дакле послати ракету и емитовати нешто са ње не оповргава могућност лажирања.
Теорија снимка. Како онда објаснити комуникацију посаде са станицом у Аустралији? И Аустралијанци умјешани у завјеру? Ако ћемо да развијамо ту линију мишљења, човјек не може бити увјерен у ништа чему није лично свједочио.

Citat
Једно је спустити нешто на Месец, а друго човека и успешно га вратити.
И Американци, и Руси враћали су успјешно узорке са Мјесеца. Амери једно 200 кила све укупно, Руси око пола киле. Smile  Човјек, терет као и сваки.

« Poslednja izmena: 08. Feb 2014, 22:36:52 od Raven_Claw3190900 »
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Same rules apply

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 74298
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 26.0
nije i ovaj video je dokaz  Smile
http://www.youtube.com/watch?v=w5tWYmIOWGk
IP sačuvana
social share
Jeka je moj drug 
And I won't show or feel any pain even though all my armor might rust in the rain!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 35 36 38 39 ... 52
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Okt 2025, 19:30:00
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.075 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.