Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Sep 2025, 16:08:41
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 52
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li je covek bio na Mesecu?  (Pročitano 223737 puta)
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Mene samo interesuje koji je razlog za visestruko letenje na mesec u kratkom vremenskom periodu i ona 40 i vise godina tajca? Koje je realno objasnjenje za to?
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Svemirska trka je bila u toku, zajedno sa istrazivanjem meseca, ali kada su rusi posustali i trka je izgubila smisao, a na mesecu nije pronađeno ništa spektakularno zbog čega bi se nastavilo sa tim. Danas se svi vode idejom da mesec iskoriste za bazu sa koje bi lansirali dalja istraživanja svemira, i počela je praktično nova trka u koju i amerikanci žele da se uključe, ali to je veoma skupo zanjih koji su u ekonomskoj krizi i još uz to mnogo novca daju za ratove po svetu.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 856
OS
Linux
Browser
Mozilla (karmic)
Mene samo interesuje koji je razlog za visestruko letenje na mesec u kratkom vremenskom periodu i ona 40 i vise godina tajca? Koje je realno objasnjenje za to?

Zato sto su imali tehnologiju i resurse, odradili su veliki broj ispitivanja Meseca a nakon (prevremenog)kraja misije Apolo resursi su oslobodjeni i novcani i ljudski. Zapravo bilo je predvidjeno jos letova ali kako Rusi nisu uspeli da posalju svog coveka gore (zbog neuspeha rakete nosaca) odustali su od ideje da trose 70 (tj. ondasnjih 14) milijardi po letu, kada to po neuporedivo manjim cenama mogu teledirigovane letelice. Slanje coveka gore je bilo cista politicka odluka i pitanje prestiza, nije postojalo bas mnogo naucnih razloga da idu gore.

Nekoliko hiljada ljudi je promenilo zanimanje nakon kraja projekta. Odrzavanje takve infrastukture i tolikog broja ljudi na gomili je nemoguce ako nema letova stalno, naprosto projekat je preskup i moras da imas kriticnu masu ljudi. Tada su je imali, danas bi se namucili i za projektovanje Spejs Satla (kad bi morali ponovo da ga prave), a pogledajte koliko su iskomplikovali proizvodnju nove rakete nosaca koju ce imati umesto Spejs Satla.

Jednostavno, kada nema dovoljno ljudskih i materijalnih resursa i najvece sile poput SAD mogu da spadnu na to da jedva naprave nesto sto po efikasnosti moze konkurisati decenijama starom Sojuzu.
To opet ne znaci da nisu imali sopstvene rakete ili svemirske laoboratorije, jednostavno su dopustili da se citav taj segment sa ljudskim posadama zaparlozi, od pada SSSR-a su prioritet imale bespilotne letelice koje su spartale sirom Suncevog sistema.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
stegonosa to se zove objasnjenje Wink

I dalje je meni to malo cudno da su tako lako odustali od svega toga al dobro... ima logike to sto kazes Wink
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 856
OS
Linux
Browser
Mozilla (karmic)
Hvala, samo da se ispravim, ukupna cena programa je bila izmedju 25 ondasnjih milijjardi, odnosno danas tj. po dolaru iz 2008. oko 145 milijardi a danas jos i vise. U svakom slucaju ogromna cifra.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Hvala, samo da se ispravim, ukupna cena programa je bila izmedju 25 ondasnjih milijjardi, odnosno danas tj. po dolaru iz 2008. oko 145 milijardi a danas jos i vise. U svakom slucaju ogromna cifra.

pa ako pogledas koliko su utisnuli samo zbog ove krize i nije toliko ogromna... plus je tada americka privreda bila pre dominantna na svetu.... ako je cifra tacna onda i nije preskupo toliko...
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 856
OS
Linux
Browser
Mozilla (karmic)
Prosle godine su utisnuli ogromne pare inace ih ne bi vise bilo kao ekonomske sile. A da je malo pomenutih 145 milijardi i nije, ono sto su prosle godine ubacili u sistem - koliko bese 1000 milijardi?) vracace poreski obveznici minimum sledecih 20 godina. ali ovo je samo prilagodjavanje po inflaciji sto ne mora da bude 100% tacan iznos, realan je verovatno jos veci.
Na pr. ja sam stan placao toliko i toliko evra 2001. godine, a danas placam 2,5 puta toliko, a inflacija u evro zoni nikako nije bila 150% u poslednjih 9 godina, naprosto ima i dugih faktora tako da je konacna cena sigurno veca.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Бог чува Србе.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2032
Zastava Pančevo
OS
Windows 7
Browser
Safari 3.0.195.38
Pa valjda je ocigledno kako americka zastava leprsa na mesecu.  Smile Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

apollo11_flag_big.gif
(160.25 KB, 540x463)
IP sačuvana
social share
Тврд је камен за онога ко на њему спав'о није,
jа сам рођен на камену зато камен мекан ми је.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 856
OS
Linux
Browser
Mozilla (karmic)
To je samo fotografija ne snimak pa da se vidi u vise kadrova, realno leprsanja nema vec je zastava cini mi se izguzvana zato sto je bila tesno spakovana i zbog zice koja prolazi kroz nju da bi uopste stajala uspravno - prakticno kao zavesa (ajde objasni mi kako bi trebalo da izgleda zastava na Mesecu pa cu da ti odgovorim koliko je to realno - bez zice uopste ne bi mogla da se ispravi, na Mesecuu nema atmosfere ali ima gravitacije, koliko god bila slaba), a i koji kreten bi ubacio u studio masinu za vetar ako pokusava da sve lazira?.

Sto se tice zastave i ostalih "dokaza" vrlo lepo je milion puta objasnjeno i mislim da su cak na ovoj temi nekoliko puta postavljeni linkovi ka taksativnom opovrgavanju tih navodnih dokaza.
« Poslednja izmena: 30. Jan 2010, 23:26:55 od stegonosa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
stegonosa kao jednokratnu pomoc imaju 10 puta vise sredstava nego sto kosta ceo svemirski program Smile plus tu dodaj rashode ostalih institucija koji su ogromni i videces da ta cifra uopste nije velika....
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 52
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Sep 2025, 16:08:41
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.454 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.