Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 22:30:41
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
2 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li je bravar bio bolji?  (Pročitano 5015 puta)
19. Jul 2009, 01:12:57
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Apple 15
gost komentator
Da li je bravar bio bolji?
Autor: Simo Vuković | 18.07.2009. - 05:00

Medijski prostor u Srbiji ovih dana obiluje brojnim sadržajima na temu ocene i odnosa prema političkom nasleđu, liku i delu Josipa Broza Tita i njegove porodice. I kao po običaju, veoma brzo se skliznulo u prostor nekritičnosti, nostalgije i glorifikacije tog vremena. Pitanje iz naslova, parafraza popularnog beogradskog grafita iz devedesetih, jeste veštačka dilema i više ukazuje na kontinuitet društvenog diskursa i dezorijentacije. A i ako je potreban odgovor, onda bi on mogao da leži u želji građana za efikasnim sistemom i državom. Time ne bismo kazali ništa novo.
Međutim, mnogo je ozbiljnije pitanje da li je takva država moguća izvan konteksta jednog autoritarnog i nedemokratskog poretka?
Ako je jedan broj građana sa ushićenjem posmatrao TV igrokaz popularnog predsednika ruske vlade, u kome preslišava jednog od preostalih oligarha (uz mangupsko „a sad mi vratite olovku”) - ta reakcija je zaličila na deja vu. To što pomenuti mašinovođa nema brkove, ne znači da krajnja stanica tog voza nije neki sibirski gulag.
To više ukazuje na nesposobnost jednog društva, a pre svega političke elite, da izgradi demokratske mehanizme za rešavanje problema ma koje vrste.
Dijagnoza današnjeg srpskog društvenog stanja jeste neuspešnost i kolektivna frustracija koja proističe iz toga. Dilema koja pokušava da se stavi pred nas, da na jednom tasu vage bude efikasnost, a na drugom građanske slobode i demokratske vrednosti veoma je opasna. Pogotovu što smo bili „padu skloni”. Duboko kompromitovani višestranački sistem i državne institucije jesu odraz našeg neuspeha, ali i posledica istorijskog neiskustva i nezrelosti. Demokratski sistem, po definiciji, ne stvara entropiju. Politička praksa razvijenih evropskih demokratija više je nego dovoljna da potvrdi ovu tezu.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
Zastava negde u srpskim brdima
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
BlackBerry bold
ne treba mnogo to da nas muci. u rusiji se i dalje slavi staljin, u srbiji pored tita bitnu ulogu igra jos uvek i sam milosevic.
to je sindrom kome su sklone nerazvijene demokratije i polupane drzave!

evo i posle toliko godina, u srbiji ne smes da zucnes da je titov rezim bio diktatorski, nedemokratski i zlocinacki. rehabilitacije, restitucija,.... prema tim pitanjima ljudi su i dalje skepticni, aminujuci uzrok ovih problema kao ruku "pravde" za srpske burzuaziju i njene vojske.
zbog ovog potencijala sklonosti ka prihvatanju nedemokratija i diktatura, nama nije bio problem da milosevic i njegova banda jasu i uniste srbiju za citavih deset god.
ta sklonost je tako izrazena da srpsko drustvo nije ni danas bezbedno od kojekakvih diktatura i autokratija.

meni je samo smesna idiotska pojava poput ldp i ostalih morona poput natase kancic i vuco, koji slave tita, pljuju milosevica i zele demokratske promene!
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
BlackBerry bold
u rusiji se i dalje slavi staljin,

evo i posle toliko godina, u srbiji ne smes da zucnes da je titov rezim bio diktatorski, nedemokratski i zlocinacki. rehabilitacije, restitucija,....
ti vise ni sam ne primecujes koliko seres...  Smile Smile
brate, ako je neko na ovom forumu serator ona si to ti!
ja tebi niti zelim niti mogu da menjam svest koja je na nivou pripadnika africkog plemena, ali bar ti ne kazem da seres. iza tebe ostaju tvoji postovi a vreme ce presuditi ko je ovde bio serator!
da imas samo malo mozga, pokrio bi se usima i cutao bi!
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
brate, ako je neko na ovom forumu serator ona si to ti!
mozda,ali bar imam argumente da potrkepim svoje tvrdnje.
Citat
ja tebi niti zelim niti mogu da menjam svest koja je na nivou pripadnika africkog plemena, ali bar ti ne kazem da seres. iza tebe ostaju tvoji postovi a vreme ce presuditi ko je ovde bio serator!
naljutila se beba,a?a koja je tvoja svest?na nivou prosecnog amerikanca?  Smile a sto se tice mojih postova,ja se bar trudim da u njima odgovorim detaljno na svaku stavku i da to potkrepim makar nekakvim argumentima,ili znanjem.ako se ne slazes,slobodno ih prelistaj,videces i sam.a i moji istomisljenici,ali i neistomisljenici se slazu oko toga.
Citat
da imas samo malo mozga, pokrio bi se usima i cutao bi!
zato sto mi ti to kazes? mozes li ti da zamislis kolko meni puca nesto za to sta ti mislis o meni?
da je makar jos jedan evro-balvan tako nesto prokomentarisao,ili rekao kako treba da se pokrijem usima,pa da mozda i razmislim o svojim recima.a ovako se radi samo o tebi,lokalnom saljivdziji koji se prvo nalupa gluposti,pa kad ga poklope,ili ostane bez argumentata,samo nestane sa foruma.zato ne pricaj svasta.
« Poslednja izmena: 19. Jul 2009, 01:52:35 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
BlackBerry bold
u rusiji se i dalje slavi staljin
Citat
evo i posle toliko godina, u srbiji ne smes da zucnes da je titov rezim bio diktatorski, nedemokratski i zlocinacki.
sta pricas ti????  Smile Smile Smile
prvo, u rusiji postoji u javnosti gotovo isti odnos prema staljinu kao u srbiji prema titu!
drugo, pogledaj komentare javnih licnosti na rehabilitacije i obelezavanje mesta na kojim su ubijeni ljudi od strane komunista!
imao si raspravu na b92, od borke pavicevic, preko vuco, do nekih drugih babetina i do nekih likova (ne znam imena, ali su specificni jer ne mozes da provalis da li se radi o muskoj ili zenskoj osobi) sa njihovim idiotskim komentarima.
imas danas i slucaj meha omerovica, koji ne samo da je branio nesto sto nije smeo nego je izrekao laz!

umesto da se vodi transparentan proces sjebavanja komunistickog zla i njegovog nasledja, prave neke dilove, pa imamo situaciji kako se krijuci gura rehabilitacija i ostale stvari dok u javnosti imas sliku da je to revansizam cetnika nad komunistima oslobodiocima. ovo samo moze da radi bolesna drzava i drustvo!
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Citat
prvo, u rusiji postoji u javnosti gotovo isti odnos prema staljinu kao u srbiji prema titu!
nije tacno.vecina naroda,ako i podrzava nekog od nekadasnjih vodja,to je najvise Lenjin.od Staljina svi i dan danas zaziru.zbog toga sam ti i reko ono u proteklom,izbrisanom postu,jer prosto nisam mogao da poverujem da mozes tako nesto da pricas.
Citat
imao si raspravu na b92, od borke pavicevic, preko vuco, do nekih drugih babetina i do nekih likova (ne znam imena, ali su specificni jer ne mozes da provalis da li se radi o muskoj ili zenskoj osobi) sa njihovim idiotskim komentarima.
Smile Smile  Smile
« Poslednja izmena: 19. Jul 2009, 01:59:17 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
BlackBerry bold
Citat
nije tacno.vecina naroda,ako i podrzava nekog od nekadasnjih vodja,to je najvise Lenjin.od Staljina svi i dan danas zaziru.
Citat
Smile Smile  Smile
gledao sam par objektivnih emisija na tu temu, imas takav odnos prema staljinu kao u srbiji prema titu.
dosta,njih npr. tvrdi da se staljin razracunao sa jevrejima medju komunistima (koji su po njima zlo) i za mnogo toga krive ljenjina koji je toboz projekat zapada koji je revoluciju zloupotrebio i krenuo da unistava rusiju!

a sto se tice i staljina i lenjina radi se o najvecim ubicama ruskog naroda ikada!
« Poslednja izmena: 19. Jul 2009, 02:07:46 od Kamaro24 »
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Apple 15
stvarno ste nenormalni...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ма......

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10661
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Samsung 
Стаљин је, ако те баш занима, у врло опширној анкети изабран за другу највећу историјску личност Русије, а и у разним другим испитивањима добар део народа мисли позитивно о њему, јер и даље нису свесни и не желе прихватити чињенице о злоделима тог монструма.

И после се питају што цела источна Европа зазире од њих, а одговор налазе у америчкој пропаганди. Ма и да је америчка пропаганда толико добра, такви руски ставови им неизмерно помажу и олакшавају посао.
« Poslednja izmena: 19. Jul 2009, 02:24:53 od DuKiM57 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
BlackBerry bold
Стаљин је, ако те баш занима, у врло опширној анкети изабран за другу највећу историјску личност Русије, а и у разним другим испитивањима добар део народа и даље мисли позитивно о њему, јер и даље нису свесни и не желе прихватити чињенице о злоделима тог монструма.

И после се питају што цела источна Европа зазире од њих, а одговор налазе у америчкој пропаганди. Ма и да је америчка пропаганда толико добра, такви руски ставови им неизмерно помажу и олакшавају посао.
upravo tako, pricaj npr. sa cehom (za njih znam sigurno jer imam dosta prijatelja ceha), da vidis sta ce ti reci za ruse! to nema nikakve veze sa americkom propagandom!
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 22:30:41
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.