Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Okt 2025, 01:13:15
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 30
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li je Beogradu potreban metro?  (Pročitano 31440 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 89
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Podatak o 270000 ljudi je koliko vidim za 1 liniju metroa,a predvidjeno je 5,znaci da bi pokrio preko milion ljudi.Uz to metro je samo cev sa najvecim protokom,a nju opsluzuju drugi sistemi prevoza.
Koliko vidim na semi  projekta iz 2000.g. koju je napravio sektor za metro i podzemne radove grada Beograda
linija M1 Elektronka industrija Zemun-M.M.lug,
linija M2 Dorcol-Brace Jerkovic,
linija M3 Bezanija/bl45/-Jajinci,
linija M4Dorcol-Knezevac i
linija M5 Zemun Gornji grad-Knezevac.
Kazes najsiromasniji se voze metroom,ali to nije istina,voze se racionalni,svi kojima treba brz prevoz,pogledaj Pariz...Ne gradi se metro za danas,nego za sutra,za potrebe coveka za 20 god. Nije ista potrema gradjana BGDa bila sedamdesetih i danas. 
I na kraju za unutrasnjost,da tamo nemaju perspektivu,sto je zalosno,ali tacno...........moj opgovor je za koga su glasali dobro im je,jer ti su promenili nacin funkcionisanja i finansiranja lokalnih samouprava.U prevodu sve pare ostaju u velikim centrima,a male opstine mogu samo da zatarabe i zgrade opstinske uprave. -+
Beograd i Novi sad imaju toliko para da ne mogu da ih potrose,ako domacinski rasporede.

Jos jednom podatak koji sam napisao na predhodnoj strani.
U spicu prepodnevnom i popodnevnom u Beogradu:
automobili zauzimaju 51,5% saobracajnica a prevoze 3,1% sudeonika u prevozu
pesaci zauzimaju 32% saobracajnica i sudeluju u 9,6% prevoza
javni prevoz zauzima 16,5% saobracajnica i prevozi 87,3% sudeonika u saobracaju/gradjana/.

Najbolje se vidi kako bi funkcionisao grad sa metroom i bez njega ovih dana kada je putare ponovo iznenadio sneg u sred zime.
« Poslednja izmena: 27. Dec 2007, 15:50:09 od klavir011 »
IP sačuvana
social share
Razmenjujuci pozitivnu energiju stvorimo perpetumobile!!!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
@ klavir011

Da se ne lažemo, sigurno bi masa ljudi pobegla i iz BG, samo da smo na beloj listi. Ja prvi, a već sam u "srednjim" godinama. Šta tek da kažu klinci i tinejdžeri kad gledaju kako žive njihovi roditelji u nekoj radničkoj Rakovici ili Batajnici. O unutrašnjosti da ne govorimo.

Pretpostavka u EU je da bi iz Srbije došlo milion novih emigranata, kad bi nam ukinuli vize. I to nije daleko od istine, pogotovo što je našima lakše da se snađu (za razliku od Bugara ili Poljaka), gotovo da nema Srbina koji nema nekog prijatelja ili rođaka u EU. Ovo bi za nas bio treći talas emigracije u EU.

Što se tiče ovih 5 linija, to je po studiji iz Titovog vremena (1976. godina). Ja sam postavio tu šemu na ovoj temi. Sve ostale studije predviđaju 3 linije, koje bi napravile tzv. trougao oko šireg gradskog jezgra (Hipodrom-Vuk-opština N.BG)

Kažem ponovo, metro ne može da škodi, ali je u našim uslovima naučna fantastika. Da je Srbija bogata kao Norveška, onda se uopšte ne bi postavljalo pitanje da li nam treba metro, nego bi i Niš, NS, Kragujevac imali metro, naravno projektovan shodno veličini i potrebama tih gradova. Na zapadu, čak i gradovi od 200-250 hiljada imaju bar laki metro.

IP sačuvana
social share

Dok je budala, biće i radikala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 665
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
@ klavir011

Da se ne lažemo, sigurno bi masa ljudi pobegla i iz BG, samo da smo na beloj listi. Ja prvi, a već sam u "srednjim" godinama. Šta tek da kažu klinci i tinejdžeri kad gledaju kako žive njihovi roditelji u nekoj radničkoj Rakovici ili Batajnici. O unutrašnjosti da ne govorimo.

Pretpostavka u EU je da bi iz Srbije došlo milion novih emigranata, kad bi nam ukinuli vize. I to nije daleko od istine, pogotovo što je našima lakše da se snađu (za razliku od Bugara ili Poljaka), gotovo da nema Srbina koji nema nekog prijatelja ili rođaka u EU. Ovo bi za nas bio treći talas emigracije u EU.

Što se tiče ovih 5 linija, to je po studiji iz Titovog vremena (1976. godina). Ja sam postavio tu šemu na ovoj temi. Sve ostale studije predviđaju 3 linije, koje bi napravile tzv. trougao oko šireg gradskog jezgra (Hipodrom-Vuk-opština N.BG)

Kažem ponovo, metro ne može da škodi, ali je u našim uslovima naučna fantastika. Da je Srbija bogata kao Norveška, onda se uopšte ne bi postavljalo pitanje da li nam treba metro, nego bi i Niš, NS, Kragujevac imali metro, naravno projektovan shodno veličini i potrebama tih gradova. Na zapadu, čak i gradovi od 200-250 hiljada imaju bar laki metro.

Шта те сада спречава да ''запалиш'' у земље ЕУ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 89
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Sto se seobe tice,slazem se,............bas sam se malopre iznenadio kad sam video radno vreme Maxija/3 dana do 24,a u ponedeljak do 22/,jadni ti ljudi,a rade za 15000,a nema ko da ih zastiti......... Naravno da sanjaju da pobegnu odavde............ I ja sebi cesto kazem "sto nisam otisao" ili razmisljam sada i ako gazim 4 deceniju da idem,cak i ucestvujem u lutriji za zeleni karton svake godine. Sta nas sprecava da odemo,pre svega vize,koje su krojene za bogate,tek od Nove godine postojemo geto,ni do Madjarske vise necemo moci,ali zato razne organizacije ili bogati koji  su kupili nekretninu u EU imaju neogranicene mogucnosti putovanja bez obzira kako su pare zaradili.

A,ovih pet linija je iz projekta iz 2000.g. koji imam pred sobom,tada je DOS/DEPOS ili koja je bila koalicija/ uveliko bio na vlasti.

Najvaznije je prokopati centar grada,to su i najskuplji radovi,a posle je sve lakse,ne mora na pocetku Novi Beograd ili Banovo Brdo ili .... da imaju pravi metro,ali treba ostaviti prostor za nadzemnu konstrukciju metroa,a ne prodati svo gradjevinsko zemljiste,jer sadasnjom nekontrolisanom prodajom se buducnos metroa dovodi u pitanje. Odnosno,bice daleko skuplje kasnije praviti pravi metro/za 20g/.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
Није проблем у новцу, проблем је у људима. Проблем је у људима који воде Београд. Ти људи мрзе Београд. Београд има сасвим довољно новца, питање је како се троши. Буџет Града је 800 милиона евра. Нека сваке године направе макар 500 метара тунела и за 20 година имамо линију од 10 километара. За 100 година 50 километара. Године брзо пролазе. Ево на пример Бугари. Они су и поред тога што су сиромашни направили метро у Софији. За сада је то само једна линија али иду корак по корак. Браво за Бугаре. Док се ови наши смилсе Бугари ће направити 50 километра метроа.

http://bg.wikipedia.org/wiki/Софийско_метро

Милион београђана сваког дана беспотребно изгуби барем 1 сат у градском превозу. За 10 година изгуби се 3 милијарди сати живота! Еј! Али шта то брига мрзитеље Београда. Они и онако нису одавде или планирају да оду негде.
« Poslednja izmena: 27. Dec 2007, 21:06:10 od aleksa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 89
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
O tom budzetu smo bas pricali,jer ja smatram da je veci,posto nisu u njega uracunati krediti koji se uzimaju za svaku gradnju......................
Metro sam sebe isplacuje ako pogledamo koliko bi grad postao produktivniji,laksi za zivot,.........
Metro omogucava:
-brz,siguran i udoban transport
-faktor socijalne ravnopravnosti u pogledu mogucnosti transporta bez obzira na socijalni status
-bolji i ekoloski prihvatljiviji zivotni uslovi
-centralna zona grada se oslobodja nepotrebnog saobracaja
-smanjuje se ulaganje u gradsku putnu infrastrukturu
-manji br saobracajnih nezgoda
-povecanje produktivnosti rada,povecanje vrednosti zemljista
-koriscenje domace energije za prevoz
-brzi transport oko 2 puta
-drustveno-ekonomski efekti grada se povecavaju za 1,50
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Није проблем у новцу, проблем је у људима. Проблем је у људима који воде Београд. Ти људи мрзе Београд. Београд има сасвим довољно новца, питање је како се троши. Буџет Града је 800 милиона евра. Нека сваке године направе макар 500 метара тунела и за 20 година имамо линију од 10 километара. За 100 година 50 километара. Године брзо пролазе. Ево на пример Бугари. Они су и поред тога што су сиромашни направили метро у Софији. За сада је то само једна линија али иду корак по корак. Браво за Бугаре. Док се ови наши смилсе Бугари ће направити 50 километра метроа.

http://bg.wikipedia.org/wiki/Софийско_метро

Милион београђана сваког дана беспотребно изгуби барем 1 сат у градском превозу. За 10 година изгуби се 3 милијарди сати живота! Еј! Али шта то брига мрзитеље Београда. Они и онако нису одавде или планирају да оду негде.

Aleksa, grešiš u početnoj stvari. Ne može to tako "neka svake godine naprave po 500 metara tunela". Ne radi se to tako. Prvo, mašina za kopanje tunela (tzv. krtica) ne može da radi 2 meseca, pa onda da rđa do sledeće godine. Tu mašineriju nije baš lako montirati i demontirati i šetati sa gradilišta na gradilište. Dva meseca u BG, pa ćemo onda da je pošaljemo u Grdeličku klisuru, da tamo radi.

To se tako ne radi, nego mora da se napravi kompletan projekat i zatvori finansijska konstrukcija, pa se krene ozbiljno sa radovima, da bi za max. 3-4 godine bila gotova prva linija. Onda se prva linija otvori za promet, pa donosi neku zaradu od koje se finansira bar deo radova na ostalim trasama.

Čak bogatije zemlje kreću sa kopanjem istovremeno sa oba kraja projektovane trase, sa dve mašine. Naravno da to ubrzava radove duplo, ali treba zaposliti i duplo više ljudi.

Znači, za prvu trasu treba obezbediti milijardu evra, i ozbiljno krenuti u radove.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
А зашто не би могло? Може тунел и без кртице да се ископа и направи. Постоје мали багери баш за те сврхе. Smiley И зар нисмо већ утврдили да немамо новца да направимо метро за 3-4 године. Уосталом, бојим се да је и тих 500 метара преамбициозно за наше градске оце. Зар не видиш колико им месеци треба да офарбају Стари мост. Немањину су градили ко Скадар на Бојани. Жалосно.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 89
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ja i dalje mislim da ima para,jer na kraju prva linija nije 1 milijarda,vec pola,kad se odbiju donacije eu,bespovratni krediti i oslobodjeni gradjevinski prostor,.......... A,to nije tako puno ako se uzme sta se dobija i koliko su finansiski efekti za grad.
A,brzina radova..............osnovni cilj je zaposliti masine,masine su vlasnistvo raznih interesnih grupa,dece politicara i sl,znaci nije cilj brzo zavrsiti,nego da masine budu sto duze u zakupu,jer firme koje dobijaju posao iznajmljuju masine.......................
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
А зашто не би могло? Може тунел и без кртице да се ископа и направи. Постоје мали багери баш за те сврхе. Smiley И зар нисмо већ утврдили да немамо новца да направимо метро за 3-4 године. Уосталом, бојим се да је и тих 500 метара преамбициозно за наше градске оце. Зар не видиш колико им месеци треба да офарбају Стари мост. Немањину су градили ко Скадар на Бојани. Жалосно.

Kako bager za kopanje tunela????
Pa, jel ti znaš kolika je visina i širina tunela kroz koji treba da prolazi železnička kompozicija.

Nećemo da kopamo kanalizaciju prečnika 1 metar, već metro.  Smile

Sa druge strane, možemo da damo fizikalcima krampove i ašove, pa nek kopaju polako. Za 20 godina bi uradili 500 metara punog profila. Bar su oni jeftina radna snaga, pa bi nam i metro bio najjeftiniji u Evropi. Smile

@ klavir

Znam da je GP "Tunelogradnja" nekada imala krtice u svom vlasništvu. To je bilo pre 30 godina, tako da je pametnije kupiti novu, savremenu mašinu. Ona će sama sebe otplatiti. Jeste preskupa, ali je jeftinije od najma mašine.
« Poslednja izmena: 28. Dec 2007, 00:10:51 od zemunac2 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 30
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Okt 2025, 01:13:15
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.