Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li imate predrasude prema hedikepiranim osobama?  (Pročitano 5246 puta)
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Kad ja tamo, a ono, medjutim.

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1733
Zastava u kuci
Mislim da najvishe grijeshimo shto upravo mnogo obracamo paznju na to "da ih ne uvrijedimo"tj. povrijedimo.
Znam da je to veoma teshko izbalansirati, ali na tome treba da se puno radi.

Mislim da je najtezi onaj prvi kontakt sa hendikepiranom osobom, kasnije sve uglavnom ide svojim tokom .
IP sačuvana
social share
Aoccdrnig to a rscheearch at an Elingsh uinervtisy, it deosn't mttaer in
waht oredr the ltteers in a wrod are, the olny iprmoetnt tihng is taht the
frist and lsat ltteer is at the rghit pclae. The rset can be a toatl mses
and you can sitll raed it wouthit porbelm. Tihs is bcuseae we do not raed
ervey lteter by it slef but the wrod as a wlohe.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 673
@ tomahavkic  

Da zaista puno toga zavisi i od same invalidne osobe. Ali, nisi u pravu kad kažeš da ne postoje osobe koje svoju invalidnost ne mogu da gledaju bez kompleksa. Ima takvih osoba, koje nisu iskompleksirane. Ja sam jedan od takvih. Ok, moj oblik invalidnosti spada u najblaže oblike, za razliku od npr. devojke u kolicima, koju sam već spomenuo. Naime, ja nemam konkretan nedostatak(imam sve delove tela), pokretan sam solidno, ali zbog greške lekara(još kad sam bio klinac), malo teže hodam i moram da koristim štaku. Ali, zaista odavno više nemam komleks zbog toga, prihvatam to kako jeste. Nailazio sam na predrasude, ali to me nije sprečavalo da vodim normalan život. Npr. najsvežiji primer predrasude je bio sa roditeljima moje devojke(sad bivše). Nama je bilo ok. ona je sve normalno kapirala, ali su njeni bili protiv. Vršili su pritisak i ona je rekla da je najbolje da raskinemo. Bilo joj je teško, sedam meseci smo bili u vezi, bilo je i meni teško... ali, život ide dalje. Smiley Suština priče je nikad ne treba očajavati! Ja to sebi nikad ne dozvoljavam, očajavanje je nešto za šta nemam vremena, pored toliko lepih stvari u životu. Smiley  Ko zna možda se nekd i upoznamo... nikad se ne zna, kad ti na ulici mogu pridržati kišobran, šarmerski se osmehnuti i pozvati na kafu, zar ne?  Smiley  Smiley  Smile  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
O tempora o mores!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1867
Citat: Shogun
@ tomahavkic  
 Ali, nisi u pravu kad kažeš da ne postoje osobe koje svoju invalidnost ne mogu da gledaju bez kompleksa Smile

pa ja to i kazem Smiley

pazi se ti,ja imam visoke kriterijume
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 673
@ tomahavkic  

stvarno??? mmm... volim izazove!  Mada i sam kuvam dobru kafu... mislim... ako više voliš kućnu varijantu, uz mirišljave svećice, muziku, romantiku??? Smile  Smile  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
O tempora o mores!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 673
PS: Ali, nećemo o tome ovde, da ne bi otišli off-topic... Smiley  Smile  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
O tempora o mores!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

What doesn't kill you will make you stronger

Zodijak Capricorn
Pol Žena
Poruke 4499
Zastava Beograd
Citat: tomahavkic
Citat: Estella

Zao mi je sto su hendikepirani jer to nije njihov izbor a cesto moraju da pate i psihicki zbog toga kako ih ljudi gledaju,nemam gadjenje,ali ako upoznam takvu osobu previse sam pazljiva,zelim da ne oseti da njega/nju gledam sa gadjanjem

mozda bi im vise prijalo da se ponasas normalno,kao da je u pitanju bilo ko drugi.

Ma ja sam takva prema svima,to je vec druga prica,previse sam ljubazna,moj muz kad gleda kako pricam sa drugim ljudima stalno kaze da skakucem ko dete i ja cak imam deciji glas pa neki ljudi kad zovu telefonom misle da su pogresili broj,ma previse sam ljubazna da me to nervira,ali sta da radim takva sam. Smile  Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prvi Burek brak
Krajnje beznadezan

I just realized, i am the ow in the word now

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke 11892
Zastava Beograd
mob
Apple Iphone XR
Citat: Shogun
@ manchy  

Svidja mi se tvoj stav na ovu temu. Da, najgori hendikep je prazna duša i dvoličnost, u pravu si. Drugarica mog pobratima je delimično nepokretna(noge su u pitanju, u kolicima je).
Devojka je magistrirala na ekonomiji, neverovatno je pametna, lepa, zanimljiva. Imao sam prilike da više puta budem u njenom društvu. Pre 6 meseci se udala. Kad mi je javila, bio sam jako srećan zbog nje. Ali, neki ljudi iz zajedničkog društva su me prenerazili svojim komentarima na njen račun... kao npr:"Zar je moguće da neko može da oženi devojku invalida", ili: "Šta će mu ona, to je nesreća", ili:"On je sa njom sigurno iz nekog interesa". Ma, svakakve nebuloze su pričali... Inače, taj njen muž nije hendikepiran, ali koliko sam ja zapazio, oni se jako dobro slažu. Ok, svako ima pravo na svoje mišljenje, ali nervira me kako su ti ljudi ograničeni!
 Smile  Smile  Smile

sad but true   :x  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
"We are all different, it is just that some are more different than others"

Imam mozda uvrnut stav po tom pitanju, al sta cu.. moj je, ja tu sada slabo sta mogu da promenim.

Mislim da imam prilicno zdrav odnos sa osobama sa hendikepom, mozda ne savrsen, ali ja ni sa osobama bez hendikepa nemam bas normalne odnose zbog svoje prirode, tako da...

Zao mi je takvih osoba iz prostog razloga sto mislim da bi ideal bio da u zivotnoj trci svi startujemo u istim majcama, sorcevima, cipelama, sa istim mogucnostima priprema pa da u njoj pobedi zaista onaj ko je najbolji... Stvari koje mi smatramo krajnje normalnim i laganim mnoge od tih osoba ili nisu u potpunosti u stanju da izvedu ili ih izvode nakon mnogo vezbe i sa velikim naporom... Jednostavno, zao mi je sto ne mozemo ziveti u uopiji... ali jebiga takav je zivot... niko nije rekao da je pravedan.. samo da je zajeban.

Iz ove prespektive ne bih mogao sebe da zamislim sa osobom sa hendikepom iz prostog razloga sto to predstavlja samo po sebi barem za mene odredjeni napor, opterecenje, obavezu, a nikad se ne prihvatam obaveza za koje nisam siguran da li sam u stanju da ih ispunim.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1867
Citat: SerbianFighter

ali ja ni sa osobama bez hendikepa nemam bas normalne odnose zbog svoje prirode, tako da...

SF,ne kaki. Smiley  Wink
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 21
imala sam priliku da budem u njihovom drustvu, nazalost u pitanju su bila deca tj. adolescenti. i to sa vrlo velikim fizickim hendikepom.
verujte ljudi, trebalo mi je vremena, da prevazidjem taj prvi ok. kasnije je komunikacija bila vrlo ok, medjutim, danima posle toga je sam bila pod utiskom i to dosta jakim.
i dan danas, kad se nadjem u takvoj situaciji, trudim se da iskuliram i ponasam se normalno, ali mi nije lako, vrlo me pogode takve stvari.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.