Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 23 24 26 27 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li i zasto (ne)verujete u Boga, Crkvu, popove?  (Pročitano 35629 puta)
Zvezda u usponu

Ok, sve najbolje.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
"ja tamo ne ucestvujem jer o satanizmu ne znam puno.
Ja govorim o Jevanđelju a ti pričaš o satanizmu.Možda je tebi Jevanđelje satanizam,zato si toliko protiv Jevanđelja.

Citat
Tebi preporucujem da se ugledas na mene i ne ukljucujes se u temu koju ne poznajes".
Sačuvaj me Bože da se ja ugledam na tebe koji sebe uzdizuješ.Ja tebi preporučujem da se ugledaš na Isusa čije učenje nepoznaješ,a ne da se ti ugledaš na tvog kneza.
Citat
Ta tema me ne interesuje i nju niti komentarisem niti me tangira.
Da, koliko vidim tebe interesuje samo kako širiti nemogućnost življenja po Jevanđelju.
Citat
Pravoslavci se ne klanjaju slikama, nego onome sta ona predstavlja.
Pa naravno da se ne klanjaju,samo gledaju dole da im nije ispalo nešto pred slikom.Pravdanje greha ima više lica.Da njihovo srce predstavlja ljubav prema Bogu i život po zapovestima Božjim,oni nebi tražili Boga u slikama i kipovima kao u paganskim mnogobožackim crkvama.
Citat
Kada neko ima sliku deteta u novcaniku, kada devojka ljubi sliku momka (koji je u JNA), oni ne vole onaj masan papir nego lik zive osobe.
Koliko ja znam slika deteta ne predstavlja Boga,niti devojka koja ljubi momka.Sada počinješ da mešaš žabu i babu.Kao što rekoh pravdanje greha i kršenje Božjih zapovesti ima mnogo lica.

Citat
Svaki svetac je ziv, oni nisu mrtvi pa da se obozavaju. Smatraju se za sveprisutne u nasim zivotima i njima se molimo kao moralnim i verskim autoritetima.
Predpostavljam da si ti neki polusvetac sada na putu da postaneš pravi svetac,pošto si već tražio da se ugledamo na tebe.Sada mi je sve jasnije kako se postaje svetac u crkvama. Smile

Citat
Crkveno tumacenje Jevandjelja je bitno jer bi ga ti i ja tumacili svako na svoj nacin (100 sela 101 obicaj).
Jevanđelje treba živeti,i ljubav u Jevanđelje nema potrebe tumačiti.Zato ga ja ni ne tumačim,a tumačiti želite vi kako bi ga prilagodili vašim grešnim životima.A tu je prisutno vaše različito tumačenje,"hoćemo ovu zapovest Isusovu malo ili mnogo prepravljati ili kršiti"

Citat
Koministi su zasrali sa kvazi moralom.
Uh,nisi ti prvi svetac kod kojeg nailazim na ovaj jezik svetaca.

Citat
Pop nije covek koji se zove Pera, Zika, Milenko, a vernik nije komsija koji ne izlazi iz crkve.
U Jevanđelje se oni zovu licemeri.

Citat
Crkva je u meni, nije toliko bitno da li sam ja u njoj.
Tu si u pravu.Tebi nije bitan ni Isus,ni njegovo Jevanđelje,a još manje život po Jevanđelju.Pravi put da neko postane crkveni svetac.

Citat
Pop je svesteno lice koje kad obuce epitrahilj priziva duh sveti... to je njegova uloga i znacaj.
Jedino što je sveštenik dosad uspeo da priziva je licemerje,greh,batinanje vernika i psovanje.I to je njegova uloga i značaj koje smo mogli dosad da zapazimo.
« Poslednja izmena: 29. Jun 2008, 17:55:53 od Pirox »
IP sačuvana
social share
Skrab.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Pirox iako se ne slazem sa tvojim verovanjem ali post ti je odlican  Smile
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 603
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Samsung 
Pirox- sta se ti ubacujes kad se sve ovo sto sam napisao odnosilo na Darkera, a ne na tebe.
Ravenu sam rekao da ne poznajem satanizam, i da se on ne ubacuje na ovu temu kad o Hriscanstvu (ocigledno) nista ne zna, kao ni ja na njegovu temu.

Za tebe, Piroxu, vidim da si subotar ili nesto slicno. Sta se odmah cimas i istrcavas ko tele pred rudu? Znas kako ja kao Pravoslavac razmisljam i prethodni post je tvoja reklama za ove koji su protiv mene. Ti ne poznajes pravoslavlje, ocigledno. Ja kritikujem tvoje subotare jer su drugaciji od moje vere, u globalu. A pojedinacne stvari ne znam i ne spominjem ih. Tako i ti, Pirox. Ne znas sta, kako i zasto Pravoslavci rade to sto rade pa pricas gluposti.

To o svecima cu da ti odgovorim kad mi odgovoris iole pametnim postom. Te fore "ti si svetac", "svi smo zivi pa smo sveci" i sl. moze da prodje kod ovih neznabozaca. Ti znas sta je mislim kada kazem zivi svetac i nemoj da izvrces.
Sve sto si napisao reklama ti je za neku domacicu ili prosecnu radnu snagu. Dakle pojam "zivi svetac" nije ono sto si ti protumacio nego nesto sasvim drugo!!!!!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
O hriscanstvu ne znam nista  Smile Smile Ne uopste proteklih godina sto sam verovao i sve to. A o Pravoslavlju sam naucio preko batina, tako da bih ocistio takvu gamad, kojima je vazno da ti verujes i silom ako treba. Sto se mene tice doci ce vreme kao sto sam rekao kada religije budu pale, tada ce crkve da gore i ja cu biti tu. Osveta je slatka. Propovedaj ti samo i tvom ispravnom hriscanstvu koje je odgovorno za toliku smrt i ratove. Koliko su ratova vodili satanisti? Ni jedan. Koliko je ljudi poginulo zarad teranja hriscana da budu satanisti? Nesto se ne secam da sam ikad tako nesto procitao.
Dakle ispade da je hriscantvo satanizam i vice versa fakticki.
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Skeptik,cinik & slobodni mislilac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 353
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
mob
SonyEricsson w200
Opa,do'vatili se vernici medjusobno (i Raven nekako upao medj njih) Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Ma pusti rasprava oko jevandjelja i suboticarenja i cega sve ne.
Ne verujemo because they are full of shit
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ok, sve najbolje.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Pirox- sta se ti ubacujes kad se sve ovo sto sam napisao odnosilo na Darkera, a ne na tebe.
Ti si postavio tvoj odgovor odmah ispod mog posta,i sasvim je logično da ja mislim da ti odgovaraš na moj post.Ti nigde nisi naglasi da je bilo gde odgovor RavenDarku.
Citat
Za tebe, Piroxu, vidim da si subotar ili nesto slicno.
A ja vidim da si ti Antihrišćanin.

Citat
Sta se odmah cimas i istrcavas ko tele pred rudu?
A tebe krivo što ti odgovaram na tvoj post,pa me nazivaš teletom.A ti si sada predpostavljam pastir.Sa sveca pao na pastira.

Citat
Znas kako ja kao Pravoslavac razmisljam i prethodni post je tvoja reklama za ove koji su protiv mene.
Jeste, ti razmišljaš kao pravoslavac,a predpostavljam da nikada nisi pomislio da razmišljaš kao Hrišćanin i Hristov sledbenik.
Nisam ja pisao reklame,već jasne činjenice.I niko nije protiv tebe,niti sam ja protiv tebe,već samo protiv neistine i izvrtavanja Jevanđelja.
Za učenje Jevanđelja nisu opasni oni koji je ne priznaju,već oni koji ga priznavajući svesno krše zapovesti Jevanđelja,koji ga svesno menjaju i prepravaljaju, i tako pokušavaju učiti druge.To su pravi protivnici Isusa i njegovog učenja.
Citat
Ti ne poznajes pravoslavlje, ocigledno.
Ja vrlo dobro poznajem pravoslavlje,a u Jevanđelje jasno nama Isus rekao da ćemo ih po delima prepoznati.A kakva su dela u crkvama to je vrlo jasno.Ne čine crkvu i čoveka prazne fine naučene reči kojeg ima previše u čoveka i crkvi,već dela njihova.

Citat
Ja kritikujem tvoje subotare jer su drugaciji od moje vere, u globalu. A pojedinacne stvari ne znam i ne spominjem ih.
Pa nađi onda subotare pa ih kritikuj.Ja nemam subotare,ja imam jedino Isusa,jedino njega možeš kritikovati jer je i Isusovo učenje drugačije od tvoje vere.

Citat
Ne znas sta, kako i zasto Pravoslavci rade to sto rade pa pricas gluposti.
U Jevanđelju jasno stoji šta trebaju pravoslavci da rade, a za sve ostalo ni netreba da znam zašto rade jer to nije po volji Božjoj,i svako pravdanje svega što nije po Božjoj volji je pravdanje greha i pravdanje kršenje zapovesti Božje,i takvo pravdanje neželim čuti.
A ko pravi gluposti Isus jasno rekao:
Jevanđelje po Marku 7,13 "Ukidajući reč Božju svojim običajem koji ste postavili,i ovako mnogo koješta činite"
Citat
To o svecima cu da ti odgovorim kad mi odgovoris iole pametnim postom.
Ti nađi meni gde to stoji bilo šta o svecima u Jevanđelju Isusovom,a pametni post nemoram postaviti jer u Jevanđelje ti je sve rečeno,ili tvrdiš da je i Isusovo jevanđelje glupost???

Citat
Te fore "ti si svetac", "svi smo zivi pa smo sveci" i sl. moze da prodje kod ovih neznabozaca. Ti znas sta je mislim kada kazem zivi svetac i nemoj da izvrces.
A ti si kao pobožnik,pretpostavljam samo na rečima.A to ko je živi svetac to smo zaključili,ništa nemoram izvrćati.

Citat
Sve sto si napisao reklama ti je za neku domacicu ili prosecnu radnu snagu. Dakle pojam "zivi svetac" nije ono sto si ti protumacio nego nesto sasvim drugo!!!!!!
Pokaži mi u Jevanđelju gde to nas Isus uči,ili si našao ili napravio neko novo Jevanđelje?

Opa,do'vatili se vernici medjusobno (i Raven nekako upao medj njih) Smile
Nije ovo kačenje vernika međusobno,već nastavak onoga što je Isus započeo u Mateju 23 poglavlju.

« Poslednja izmena: 29. Jun 2008, 23:33:02 od Pirox »
IP sačuvana
social share
Skrab.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 603
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Samsung 
Kako verujes u Satanu a ne verujes u Boga (da postoji). Ne moze da postiji jedan bez drugog (verovatno si to negde objasnio inace nema smisla).

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 89
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.50
mob
Nokia 
Tacno, ali kod nas postoji ta veza. Ona se jednostavno vidi u medjusobnom uvazavanju SPC i monarha. O tome se radi.

Drugo kralj bi kod nas trebalo da predstavlja stozera oko koga se okupljamo, a u ovakvom sistemu mi nemamo tu licnost. Nemoj ovo da vezujes za Tita i sl. Kralj je tu opet kao neki vodja koji ne upravlja vec samo objedinjuje narod, a upravljaju Vlada i Skupstina.

Da li i zasto verujete?

Šta kaže istorija?Kraljevi nisu bili vođe i nisu upravljali?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 603
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Samsung 
Kobr@- ispalio si se pa si se usrao.  Tvoj komentar me je bas razocarao. Parlamentarna monarhija? Vise Spanijom vladas ti nego Huan Karlos.

Istorija 21. veka kaze da se kralj samo slika, ide na prijeme, uvek je skockan i sl.

Pirox- vidi se da si verski i akademski obrazovan, nema sumnje. Ali da mi tumacis svaku recenicu? To je za teoloske, naucne, rasprave (ne moje recenice nego svaki pojam detaljno). Ja prenosim moje shvatanje Pravoslavlja i ono sto prenose svestenici i veroucitelji na nas. Klasicna subotarska prica su citati iz Biblije i njihovo tumacenje istrgnuto iz ostatka knjige. Ima s tobom sta da se prica ali ne izvrci moje reci, jer se opet tripujes sa svecima na pogresan nacin.
« Poslednja izmena: 30. Jun 2008, 02:06:14 od reqw »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 23 24 26 27 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.093 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.