Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 24 25 27 28 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li i zasto (ne)verujete u Boga, Crkvu, popove?  (Pročitano 35489 puta)
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Jel a ko je rekao da ja verujem u Satanu?
Ja samo pravim tumacenje sa religijske perspektive. Iz "vaseg" ugla, u kome verujete u boga hrista crkvu satanu i sta vec ne.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 89
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Kobr@- ispalio si se pa si se usrao.  Tvoj komentar me je bas razocarao. Parlamentarna monarhija? Vise Spanijom vladas ti nego Huan Karlos.

Istorija 21. veka kaze da se kralj samo slika, ide na prijeme, uvek je skockan i sl.

Pirox- vidi se da si verski i akademski obrazovan, nema sumnje. Ali da mi tumacis svaku recenicu? To je za teoloske, naucne, rasprave (ne moje recenice nego svaki pojam detaljno). Ja prenosim moje shvatanje Pravoslavlja i ono sto prenose svestenici i veroucitelji na nas. Klasicna subotarska prica su citati iz Biblije i njihovo tumacenje istrgnuto iz ostatka knjige. Ima s tobom sta da se prica ali ne izvrci moje reci, jer se opet tripujes sa svecima na pogresan nacin.

Ja pričam o srpskim kraljevima nemoj mi reći da su bili cvećke, kakve veze mi imamo sa Španijom ovo jeSrbija bre sekirče i kolac, bilo, sada je i biće tako... umij se da dođeš sebi
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Ko? Srpski kraljevi ubili nekoga? Ko te uplasio? Neki covek te uplasio? Ko tata ko? Smile Smile
To su sve sveci sami, nije vazno sto su ubijali 50 godina a onda posle se zamonasili dva meseca i sve je bilo super, opismenili jedno dete ubili hiljadu  Smile
To je kao ono sto ja kazem za rat "Bombardovati za mir je kao jeb''' za nevinost
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 603
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Samsung 
Tema je: "Da li i zasto (ne)verujete u Boga, Crkvu, popove?" Da ne odemo u offf.

Treba ovo razdvojiti, posebno deo Crkva i popovi. Ja u njih nema sta da verujem ali postujem i njima verujem (u smislu institucija i vere koju predstavljaju, ne slepo).
U Boga verujem. Ako mi treba dokaz, a ne treba- uverio sam se. Ne daj Boze da se licno uverim ali ima toliko stvarii koje su dokaz Njegovog postojanja- Uskrsnji Oganj, sveci (cudotvorstva), Sveti Sava, covek, zivotinje (secate se pcele, recimo)...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Gde izvuce Rastka Nemanjica  Smile
Sta je toliko posebno sa uskrsnjim ognjem?
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 603
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Samsung 
Sveti Sava, da nije njega ne bi bilo ni tebe.

Komentarisao si ti na drugim temama- kada se za Pravoslavni Uskrs partrijarhu (samo pravoslavnom poglavaru) upale svece na Hristosovom grobu. Taj fenomen priznaju svi ostali (Katolici, Muslimani...).

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Ma ajde leba ti. Sta mi naprica.  Smile
Aha sad znam sta pricas. O onom magicnom triku. David Koperfild je izvodio to dobro. Dakle to nista ne dokazuje. Na Hristovom Grobu i to je provereno naravno da ne bude ko sa Drakulom
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 603
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Samsung 
Ne dokazuje? To su probali katolicki svestenici i nije uspelo. Tada je Oganj prosao kroz stub na ulaznim vratima Crkve i dan danas se vidi raspukotina na njemu. Svake godine to snimaju kamere a to se dogadja vise vekova unazad (ne znam tacno od kada).

Ima jos primera i dokaza. Meni je glupo da o tome pricam jer nisam materijalista pa mi ti dokazi ne trebaju, ali ako neko ne shvata, izvol'te.
« Poslednja izmena: 30. Jun 2008, 03:31:35 od reqw »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 145
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0
Ne dokazuje? To su probali katolicki svestenici i nije uspelo. Tada je Oganj prosao kroz stub na ulaznim vratima Crkve i dan danas se vidi raspukotina na njemu. Svake godine to snimaju kamere a to se dogadja vise vekova unazad (ne znam tacno od kada).

Ima jos primera i dokaza. Meni je glupo da o tome pricam jer nisam materijalista pa mi ti dokazi ne trebaju, ali ako neko ne shvata, izvol'te.

To je prica koja se cuje na casovima veronauke i na zalost nije istina istu tu pricu sam i ja cuo svojevremeno i onda se zainteresovao da saznam o ovom neverovatnom fenomenu koji moze da izvede samo Pravoslavni Patrijarh, istina je na kraju da zapravo po legendi samo Pravoslavni Patrijarh to moze da uradi i da se po legendi ta vatra pali sama u stvarnosti pali je Patrijarh i ovo je cinjenica onda sam se nasao zbunjen kada sam sve ovo saznao i zapitao sebe da li je istina i ono ostalo sto govore kada ovo nije istina i zasto imaju potrebu da izvrcu istinu kada se sami trude kako sami kazu da propovedaju samo istinu i istinu i nista drugo do istine. Naglasio bih da da nije rec o nikakvom triku niti prevari jer se taj plamen pali svecom koju unosi Patrijarh sa sobom i to je opste poznata cinjenica ali se iz nekog cudnog razloga ovo ne pominje na casovima veronauke.
Reqw zaista me zapanjujes u svojim postovima u kojima vidim koliko si ne informisan o bilo cemu.
« Poslednja izmena: 30. Jun 2008, 10:24:30 od boba84 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ok, sve najbolje.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14

Pirox- vidi se da si verski i akademski obrazovan, nema sumnje. Ali da mi tumacis svaku recenicu? To je za teoloske, naucne, rasprave (ne moje recenice nego svaki pojam detaljno). Ja prenosim moje shvatanje Pravoslavlja i ono sto prenose svestenici i veroucitelji na nas. Klasicna subotarska prica su citati iz Biblije i njihovo tumacenje istrgnuto iz ostatka knjige. Ima s tobom sta da se prica ali ne izvrci moje reci, jer se opet tripujes sa svecima na pogresan nacin.
Kada čovek oslanja na svoj razum i samospoznaju bez tuđeg uticaja,svašta je moguće.Svaka rečenica se tumači jer čak i svaka rečenica hiljadu reči govori o čoveku.Ok poštujem što ti iznosiš ubeđenje i mišljenje sveštenika i veroučitelja,a isto tako ja prenosim ubeđenje i mišljenje Isusa kao učitelja našega.Neznam kakva je subotarska priča,to je njihovo pravo da imaju svoju priču.Mene jedino interesuje Isusova priča.A jedan reč Isusovo vredi više nego bila koja naša priča,i takođe Isus rekao da mi prenesemo njegove reči,a ne naše običaje,drugačije tumačenje njegovih reči i slično.Zato je potrebno doslovno citiranje njegovih reči bez prepravljanja i menjanja.Isto tako Isusove reči su reči za sebe,bez predugih praznih priča kao što je kod ljudskog govora,stoga skoro nemoguće Isusove reči istrgnuti  iz ostatka knjige.A to može da shvati samo ko je pročitao Jevanđelje.A izvrtavanje reči ne postoji,jer na svaku reč odgovoreno onako kako je određena misao izjavljena i prezentirana,što se može proveriti u detalje.A sa svecima ja nema šta da tripujem kada ih ne priznajem jer ne postoje,jer nas tako uči Isus i njegovo Jevanđelje.Sveci su tvorevina ljudske izmišljotine koji nema potvrdu u Jevanđelju,čak je i protiv toga da se neko zove ovako ili onako.Da ponovim stih sa Isusovim rečima Matej 23,8 " A vi se ne zovite Ravi,jer u vas jedan Ravi Hristos,a vi ste svi braća.".Što znači ni da nekog među sobom zovemo ravi,ni ocem kao što je naglašeno u drugi citat, a to važi da nikog ne zovemo ni svecem,jer kako kaže Isus,mi smo svi samo braća.I ova izjava nije tripovanje niti ima veze sa subortatima, niti sa bilo čime,već jedino sa zapovestima Isusa Hrista.A sve ostalo je izgovor kršenja ove zapovesti i antihrišćanska politika.
« Poslednja izmena: 30. Jun 2008, 13:51:43 od Pirox »
IP sačuvana
social share
Skrab.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 24 25 27 28 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.