Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 21 22 24 25 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li i zasto (ne)verujete u Boga, Crkvu, popove?  (Pročitano 35599 puta)
Zvezda u usponu

Ok, sve najbolje.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Pravoslavna Crkva ima nekoliko pravila da bi nekoga proglasila za sveca.
Ja nigde nemogu naći ta pravila u Jevanđelu,pa pretpostavljam da su to ljudska pravila koja nema veze sa Bogom i Isusom.Taj čovek ko je izmislio ta pravila sigurno ne poznaje Isusove reči i Jevanđelje gde je jasno rečeno da smo mi braća i seste između sebe,a ne da neko može biti sveti.Inače sveti može biti samo Bog,a ne čovek kojem su po Jevanđelju dužnost da sledi Jevanđelje i dobrotu,i za to nemogu dobiti nikakvu titulu na Zemlji.
« Poslednja izmena: 28. Jun 2008, 15:53:28 od Pirox »
IP sačuvana
social share
Skrab.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 603
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Samsung 
Sta je onda Jovan Preteca (tj. Sveti Jovan), Apostoli, Bogorodica... Ne znam da li je i kako definisano Jevandjeljima, a i ako su svetovne titule ne vidim problem. To su ljudi koji su bili blizi Bogu (on im se javljao, dao im moc isceljenja, imaju ne trulezne mosti) pa su Sveti oci to tako ustrojili. Koliko znam i verske obrede su blize definisali ljudi. Teologija kao nauka je ziva, tj. i dan danas pokusava da odgonetne tajne Hristove zive reci.

Upravo tako su i nastale razlicite vere i sekte. Svako je na svoj nacin tumacio Sveto pismo, a koliko sam upoznat Pravoslavna crkva je ostala najkonzervativnija.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ok, sve najbolje.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Sta je onda Jovan Preteca (tj. Sveti Jovan), Apostoli, Bogorodica...
To su deca Božja koja su prihvatili zadatak od Boga i obavezali se da će ga izvršiti.I svaki može da prihvati zadatak i obaveze od Boga,i to nema veze sa titulom svetaca,niti Isus obećavao titulu svetaca,niti je pominjao titulu svetaca.Samo je rekao ko tajno služi bližnjem javno će biti nagrađen na nebu,i ko dobija platu na zemlji,on je već dobio platu i na nebu ništa neće dobiti.Zato ko ne dobija platu za služenje Bogu na Zemlji na nebu njega sledi velika plata.Niko od tih Božjih deca nije tražio titulu od ljudi,jer od Boga imaju svoju platu,a jedini sveti je naš Otac a mi smo braća i sestre,bez obzira ko koliko služi Bogu.A to ukazuje i reči Isusa u Matej 12,49 kada je rekao da je on nama brat,nikako sveti ovo ili sveti ono.Samo dogma,ceremonija crkvena i mnogobožstvo crkvena zahteva obožavanje više Bogova kao svece.
Citat
Ne znam da li je i kako definisano Jevandjeljima, a i ako su svetovne titule ne vidim problem.
Upravo u tome je problem što crkva i njegovi vernici neznaju ništa kako je definisano u Jevanđelje,pa prave sami novo ljudsko Jevanđelje da bi opravdali svoje grehe.Svetovne titule među Hristovim sledbenicima nisu podržani u Jevanđelju,to rade oni koji žele izvrćati Jevanđelje i huliti na Svetog Duha.

Citat
To su ljudi koji su bili blizi Bogu (on im se javljao, dao im moc isceljenja, imaju ne trulezne mosti) pa su Sveti oci to tako ustrojili.
Jasno zašto ljudi procenjuju ko je bliže Bogu,a ne Bog sam.Zloupotrebom Božjeg imena i samoprocenjivanjem Božje blizine još više mogu da varaju ljude i  da izvrću Isusovo učenje.Biblija je jasno dao nama na znanje da se Bog toliko retko javljao ljudima,da je svako obraćanje Boga bilo kom čoveku u Bibliji bio opisan sa posledicama velikog straha,a ne retko sa fizičkim posledicama, tako da priča kako su ljudi non stop bili u vezi sa Bogom potpuno kontradiktorno sa činjenicama u Bibliji.Opet smo svedoci zlouportrebe Božjeg imena i hulenje na Svetog Duha,što se vide i uz uzastopno ponavljanje reč  "Sveti oci" iako jasno stoji u Jevanđelju Matej 23,9 "I ocem ne zovite nikoga na zemlji,jer je u vas jedan Otac koji na nebesima"
Citat
Teologija kao nauka je ziva, tj. i dan danas pokusava da odgonetne tajne Hristove zive reci.
Teologija je izučavanje reči ali ne i ostvarivanje te reči u našim životima,što imamo lep primer kod svećenstva.Zato Isus nama savetovao,"sve dakle šta vam kažu činite,ali što oni čine ne činite,jer govore ali ne čine"
I u pravu si da teologija služi da odgonetne tajne Hristove,jer nikako ne poznaju to vrlo prosto učenje.I najlakše da navuku veo tajne na Jevanđelje kako bi ga proglasili nemogućim ostvarivati u životima ljudi.Na to jasno Isus odgovorio šta čine.
Matej 23,13 "Teško vama književnici i fariseji,licemeri,što zatvarate carstvo nebesko od ljudi,jer vi ne ulazite niti date da ulaze ko bi hteli"

Citat
Upravo tako su i nastale razlicite vere i sekte. Svako je na svoj nacin tumacio Sveto pismo, a koliko sam upoznat Pravoslavna crkva je ostala najkonzervativnija.
Različite vere i sekte su nastale kada su prestali da Jevanđelje ostvaruju u svome životu,a počeli su ga tumačiti ne bi li prilagodili svojim grešnim životima.Pravoslavna crkva ni po čemu se ne razlikuje u neostvarivanju Jevanđelja u svojim životima od ostalih verskih zajednica i sekti.
IP sačuvana
social share
Skrab.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Da znaci imamo specijalan test da proverimo ako je neko svet.
To ono po principu ako isplutas si vestica ako se udavis nisi? Jel da?
Pape su postali sveci, patrijarsi su postali sveci? A kako to? Po cemu i po kome.
Budalastina Smile
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 603
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Samsung 
Darkeru- ako si Pravoslavac procitaj ponovo uslove (da bi neko postao svetac) koje sam napisao i bice ti jasno. Ne mozes da kazes da je budalastina nesto sto ne poznajes. Pogledaj sta je Pirox napisao. Ocigledno je nacitan ali moram ponovo da procitam sta je napisao da bih mu odgovorio.

Ja se ne trudim da masiram citatima Svetog pisma, nego sazvakano kako svestenici propovedaju i kako sam ja shvatio.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
to nije vazno ko je i sta je. kako mozes da posvetis nekoga na osnovu pripovedi jednog zombia?
Koga briga za ovo i za ono jevandljelje koje je pisano od strane Piso familije i koje se nikada ne moze pratiti jer je to ne moguce.
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 
Crkva ne tvrdi da su samo oni koje posveti sveti, ali crkva danas, a verovatno i ranije, proglašava za svece neke koji to nisu.

Navodno bi Sveti trebalo da posle svoje smrti bar nekoliko čuda učini i da se objavi. Koliko ja znam tih čuda nema.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
ima cudo. cudo je sto su posveceni Smile
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ok, sve najbolje.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Navodno bi Sveti trebalo da posle svoje smrti bar nekoliko čuda učini i da se objavi. Koliko ja znam tih čuda nema.
Naravno da ih nema.Teško da ljudi koji su proglašeni svecem u crkvi mogu ikada da čine čuda.Jer crkva nema moć na nebu,niti crkvena pravila važe na nebu.
Sve je to deo velike prevare.Bezbroj malih i velikih zapovesti iz Jevanđelja pokvareno u crkvama,a Isus jasno nama dao na znanje šta će biti sa onima koji pokvari i najmanji zapovest.
Matej 5,19 "Ako ko pokvari jednu od ovih zapovesti i nauči tako ljude,najmanji nazvaće se u carstvu nebeskom,a ko izvrši i nauči,taj će se veliki nazvati u carstvu nebeskom."
Teško da jedan crkvenjak koji je pokvario zapovesti Jevanđelja da bi je prilagodio dogmama,ceremonijama,običajima u crkvi mogao da bude najveći u carstvu nebeskom da bi činio čuda.
« Poslednja izmena: 28. Jun 2008, 21:10:19 od Pirox »
IP sačuvana
social share
Skrab.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 603
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Samsung 
Ohoho pa ti si Piroh prijatelju subotar (adventista, baptista, jevandjelista) ili slicna sekta. Dobro si drustvo ovom agnostiku, satanisti i slicnima. Poslednji put pominjem uslove koje mora neko da ostvari da bi postao svetac- netrulezne mosti (Vasilije Ostroski- idite i uverite se), mirotocenje (Sveti Simeon Mirotocivi- Stefan Nemanja).... za sve to postoje fizicki dokazi, aman.

Koliko znate, a vidi se da ne znate, cuda su postojala za njihova zivota a i posle toga. Ima nekoliko manastira u Srbiji gde sve to lepo moze da se vidi i oseti, zivi ljudi o tome svedoce, naucnici, pisci, nerotkinje pa majke i sl.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 21 22 24 25 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.