Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li i zasto (ne)verujete u Boga, Crkvu, popove?  (Pročitano 35508 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 89
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Joco
AKO je tebi ljubav meni je bio mrznja. Nije mi vise nista.
Ne treba mi nevidljivi covek da me vodi.
Kobra
Ajd pojasni malo sta si hteo reci.
Niko ne kaže da sediš u kući danima i da ništa neradiš osim da se moliš.Četvrta zapovest:Sećaj se dana odmora da ga svetkuješ:šest dana radi  i svrši sve svoje poslove a sedmi dan je odmor Gospodu Bogu tvome.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Ok kapiram ali to je za vernike.
Nama nevernicima valja i ovako. Smile
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 89
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
E sad,sto se tice toga ko je sta dobio ili izgubio: ne sumnjam da vi vernici u veri imate nekakvo pribeziste kad stvari pocnu da se odvijaju u ,za vas,nezeljenom pravcu.Kad bih verovao u nesto sto je toliko otudjeno od stvarnosti,i meni bi trebalo sigurno skloniste i stalno ohrabrivanje svakodnevno. Za mene,to se ne razlikuje od zabijanje glave u pesak,koje primenjuje odredjena vrsta ptice  Izvinjavam se na ovom netacnom poredjenju.Ipak ste vi ovce,zeljne svog pastira.
Ja,koji sebe ne smatram ovcom,ideju postojanja boga na nekom nivou smatram i uvredjivom za sopstvenu inteligenciju.Jednostavno,gledajuci svoja i iskustva drugih ljudi (komsija,prijatelja,istorijskih licnosti...) nisam nasao ni jedan jedini dokaz postojanja nekakvog svemocnog entiteta punog ljubavi koji se brine o ljudima.
Citanje Biblije,te urnebesno smesne gomile nedoslednosti,jos me je vise ucvrstilo u mom misljenju.
I na kraju,ne kazu zalud vazda licemerni Englezi: "Moli se Bogu,ali veslaj prema obali." (gde je molitva ocigledno suvisna,a veslanje neophodno

Misliš da je Isus sledbenike stvarno smatrao ovcama, bukvalno shvatanje sigurno nije ni tebi blisko ali nemaš izgleda drugih argumenata pa koristiš takvo poređenje.Misliš li da bi neki vernik tvoj poznanik tebi poverio iskreno svoja skustva znajući na koji način razmišljaš.Teško.Ali ništa zato može Bog da oprosti i takvima kao ti, svi smo deca Božija.

-----------------------------

Re: Da li i zasto (ne)verujete u Boga, Crkvu, popove?
« Odgovor #43 Danas u 00:09:17 »

Citat

Dakle, sve zavisi od osobe do osobe: kakve će razloge vidjeti i u šta će povjerovati.
Citat

Retko tacna recenica.
E sad,sto se tice toga ko je sta dobio ili izgubio: ne sumnjam da vi vernici u veri imate nekakvo pribeziste kad stvari pocnu da se odvijaju u ,za vas,nezeljenom pravcu.Kad bih verovao u nesto sto je toliko otudjeno od stvarnosti,i meni bi trebalo sigurno skloniste i stalno ohrabrivanje svakodnevno. Za mene,to se ne razlikuje od zabijanje glave u pesak,koje primenjuje odredjena vrsta ptice Smile Izvinjavam se na ovom netacnom poredjenju.Ipak ste vi ovce,zeljne svog pastira. Smile
Ja,koji sebe ne smatram ovcom,ideju postojanja boga na nekom nivou smatram i uvredjivom za sopstvenu inteligenciju.Jednostavno,gledajuci svoja i iskustva drugih ljudi (komsija,prijatelja,istorijskih licnosti...) nisam nasao ni jedan jedini dokaz postojanja nekakvog svemocnog entiteta punog ljubavi koji se brine o ljudima.
Citanje Biblije,te urnebesno smesne gomile nedoslednosti,jos me je vise ucvrstilo u mom misljenju.
I na kraju,ne kazu zalud vazda licemerni Englezi: "Moli se Bogu,ali veslaj prema obali." (gde je molitva ocigledno suvisna,a veslanje neophodno)

Misliš da je Isus sledbenike stvarno smatrao ovcama, bukvalno shvatanje sigurno nije ni tebi blisko ali nemaš izgleda drugih argumenata pa koristiš takvo poređenje.Misliš li da bi neki vernik tvoj poznanik tebi poverio iskreno svoja skustva znajući na koji način razmišljaš.Teško.Ali ništa zato može Bog da oprosti i takvima kao ti, svi smo deca Božija.

[Edit by lightsoft: Pisanje poruka zaredom je protiv pravila Burek Foruma, jer se na taj nacin narusava tok diskusije, a preglednost i kvalitet teme znacajno smanjuju.]
« Poslednja izmena: 16. Jun 2008, 06:13:43 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Isus je bio nista drugo do vest manipulator, moze se reci politicar.
Pricao je jadnicima sta su zeleli da cuju, bogatasima sto nisu bas ko Robin Hud koji naravno nije postojao ali ajd sad.
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 89
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Isus je bio nista drugo do vest manipulator, moze se reci politicar.
Pricao je jadnicima sta su zeleli da cuju, bogatasima sto nisu bas ko Robin Hud koji naravno nije postojao ali ajd sad.

Nije ti to dobro ali ajde da te ja više ne navodim na takva razmišljanja pa da još više zaglaviš.Nek si ti živ i zdrav a Bog će reći šta ima.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Skeptik,cinik & slobodni mislilac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 353
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
mob
SonyEricsson w200
Znam da nije mislio bukvalno na ovcu: mislio je na coveka ovcijeg karaktera Smile
Nemam drugih argumenata?? Jesi ti citao Bibliju? Jel gledas uopste oko sebe sta se desava? Kakav ti jos argument treba?
Gledano iz najkrupnijeg plana (npr. sudbine celih civilizacija) ili mikro plana (sopstvene sudbine,sudbine najblizih prijatelja i sl.) neke stvari su bolno jasne:
1)Krupni plan:
-Gde je muslimanski bog za muslimane u Palestini,gde su im Jevreji prakticno okupirali zemlju posle WW2? Gde im je u Bosni,gde su ih ubijali najvise i Srbi i Hrvati?
-Gde je jevrejski bog za sest miliona jevreja pogusenih ciklonom B u logorima u WW2? Zasto je dozvolio da pate nevini ljudi,kad vec postoji i voli ih?
-I na kraju: gde je pravoslavni bog dok mu otimaju Kosovo?Hej,Kosovo otima "neverija",a on to dopusta!Valjda u svoj svojoj dobroti razume i muslimane koji ubijaju hriscane i otimaju im zemlju Smile
2) Mikroplan: ovde vec ima toliko primera da bi bilo predugo nabrajati,a uostalom svako bi mogao dodati svoje primere ljudi koji veruju,a bas ni po cemu nisu uspesniji,srecniji ili sta god od nas nevernika.( Bil Gejts je ateista,inace.)

A kad bih poceo o Bibliji,tema bi se oteglaaaa...

Vi: Kobr@,i narocito Joca jox,probajte da par dana prekinete da se samohiponotisete molitvom i realno sagledajte stanje stvari,to jest,ako se ne bojite previse.
Samo nek' ja nemam argumenata...
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
SonyEricsson k310i
Znam da nije mislio bukvalno na ovcu: mislio je na coveka ovcijeg karaktera Smile
Nemam drugih argumenata?? Jesi ti citao Bibliju? Jel gledas uopste oko sebe sta se desava? Kakav ti jos argument treba?
Gledano iz najkrupnijeg plana (npr. sudbine celih civilizacija) ili mikro plana (sopstvene sudbine,sudbine najblizih prijatelja i sl.) neke stvari su bolno jasne:
1)Krupni plan:
-Gde je muslimanski bog za muslimane u Palestini,gde su im Jevreji prakticno okupirali zemlju posle WW2? Gde im je u Bosni,gde su ih ubijali najvise i Srbi i Hrvati?
-Gde je jevrejski bog za sest miliona jevreja pogusenih ciklonom B u logorima u WW2? Zasto je dozvolio da pate nevini ljudi,kad vec postoji i voli ih?
-I na kraju: gde je pravoslavni bog dok mu otimaju Kosovo?Hej,Kosovo otima "neverija",a on to dopusta!Valjda u svoj svojoj dobroti razume i muslimane koji ubijaju hriscane i otimaju im zemlju Smile
2) Mikroplan: ovde vec ima toliko primera da bi bilo predugo nabrajati,a uostalom svako bi mogao dodati svoje primere ljudi koji veruju,a bas ni po cemu nisu uspesniji,srecniji ili sta god od nas nevernika.( Bil Gejts je ateista,inace.)

A kad bih poceo o Bibliji,tema bi se oteglaaaa...

Vi: Kobr@,i narocito Joca jox,probajte da par dana prekinete da se samohiponotisete molitvom i realno sagledajte stanje stvari,to jest,ako se ne bojite previse.
na sve to imam odgovor ali nazalost nemam vremena da ti toliko pisem.Ako se ikada vidimo,sto bi voleo,reci cu ti

a sad ti dajem da procitas ovo i verujm mi da je to malo u odnosu na oni sto bi ti ja napisao.Ako ti je tesko da sve to procitas znaci da i ti ne zelis odgovor.Pitao si i ja sam ti odgovorio Smile

Citat
Hvala tebi brate na komplimentu na tome sto mislis da se ja svaki dan molim ali to nije tako.Znas li koliko dana proce a da se ja ne pomolim.E da se ja molim i da sam onakav kakav treba ne bi mi imali problem sa Kosovom kao ni jevreji i sl.Ali u onoj knjizi gore sam ti dao deonekle objasnjenja.Procitaj nju pa ako nesto nije jasno pitaj
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 89
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Saruman,

Da budem iskren iznenadio si me odgovorom mislio sam da ćeš biti ubedljiviji.Ti argumenti nisu u nikakvom mimoilaženju sa Biblijom ali nemože se to nabrzaka objasniti i dokazati naročito ako sagovornik ima tako tvrd stav kao ti, samo jedno ću ti reći: da je više iskrenih pravih vernika (nemislim na fanatike) svih triju vera a i onih koje su bliske ovima nebi bilo toga o čemu ti govoriš.Druga je stvar što ljudi misle da su oni ti koji daju konačnu reč, e vidiš ja mislim da nisu.
Pomolim se svaki dan, ne dugo ali pomenem i sve one koji su u nevolji nije mi teško i neoduzima mnogo vremena.Probaj i ti pre nego legneš a možeš i kad legneš Samo kaži Bogu šta te muči, nekošta ništa.
Prošao sam i politiku, i ratište i vrlo teške bolesti i puno drugih nedaća u privatnom životu, veruj mi nisam ovakav kakav sam bez jakih argumenata, ali neću ni tebe ni druge da zamaram.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Sony xperia
Citat
ali neću ni tebe ni druge da zamaram.
Mislim da je ovo, pomalo, pogresno. Svako moze da iznese svoje zapazanje, iskustvo, .... da ucestvuje u diskusiji, ....
Briga oko toga da li ce se neko zamarati ili ne, obracati paznju na sagovornike, je ok. Ali postoji i druga strana medalje. Time spuavas sebe u onome sto vec rekoh. A na toj drugoj strani medalje, jos pise, ko ne zeli da cita ne mora.
Jednostavna logika, i ti ne citas sve, ali to ne smeta drugima da pisu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Dok sam bio vernik, mozda ne pravoslavac ali vernik, kao sto sam naveo pre, meni gomila stvari nije bila jasna. Sada iskreno me nije interesovalo.
Popove prezirem, crkve ne podnosim, hriscane mrzim a u Boga ne verujem i lakse mi je.
JA SAM se uverio da Bog ne postoji a i da je postojao nikad nista nije slusao tako da  Smile
Kada pravi hriscani "pravoslavci" zele nasilno da nateraju coveka da se odrekne svojih uverenja, kad tuku ljude koji imaju razlicito misljenje, da se busaju u grudi a Bibliju jednom nisu procitali vracamo se na mentalitet stada. Dok god jedna ili dve ovce vode ostali ce da prate bez pitanja.
Jednom sam naveo navesu opet. Religija je za slabe ljude, kad ojacas kad bacish vekovne okove sa sebe bolje ces da se osecas.
Ako u Bibliji pise, umre i oprosti se od greha svojih znaci da za sve navodne grehe placamo smrcu.
I na kraju da postoji taj tirantski Bog, ako ima malo mudrosti onda bi voleo coveka kakav jeste a ne e ti si hriscanin e ti si jevrej goreces u paklu.
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.