Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 05. Sep 2025, 00:44:03
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3 ... 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li da se zaljubite?  (Pročitano 6400 puta)
24. Nov 2010, 19:51:56
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Earth is full. Go home.

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 7755
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12

Ljudi slomljenog srca, razočarani, prividno racionalni i “realni” reći će da je zaljubljivanje samo stanje pomračene svesti, podivljalih hormona i blage promaje u glavi. Ljubav je za njih više stvar kompromisa, dogovora (neretko i ugovora), veoma praktična zajednica sa drugom osobom, koja veze nema sa emocionalnim dubinama. A šta je sa “leptirićima u stomaku”?
Mnogi će se složiti da je treperenje njihovih krila u utrobi najlepši osećaj koji su doživeli u životu. U njemu su sadržane mnogi elementi čovekove krhke psihe: strah od odbijanja, želja za pripadanjem nekome, seksualna privlačnost...

Tačno je da tada čovekova iracionalna priroda prosto buja – pa šta?

Hoće li vas to učiniti manje čovekom? Ne.

Hoće li vas uvaliti u neprilike? Možda, ali se zbog toga nećete kajati.

Hoćete li se čitavog života sećati trenutaka pored te osobe? Hoćete, a ako budete imali sreće, možda ćete ostatak svojih dana na ovom svetu provesti upravo pored nje.

Na svim drugim životnim poljima imate priliku da kalkulišete kako vam se prohte: na poslu, u prodavnici, u saobraćajnoj gužvi, čak i sa roditeljima.

Ali ostavite u sebi uvek jednu romantičnu, iracionalnu oazu, koja se možda (sigurno) neće slavno završiti, ali ćete postati bogatiji za jednu emociju i kao bonus moći da uživate u pomenutim “žmarcima” u utrobi.

Podsećamo vas na nekoliko načina da se “smrtno” zaljubite, bez truna opreznosti i “bog-zna-kakvog” promišljanja.

Uprkos svemu

Shvatili ste (ne, vi ste odlučili!) da je neka osoba savršena za vas. Spremni ste za nju i život da date, da zaboravite na ponos i dostojanstvo, da joj se predate na tacni (sa jabukom u ustima). Sigurni ste da, pošto je savršena, ona vas neće zloupotrebiti i ostatak života provešćete u sreći, miru i veselju.

Naravno, to najčešće ne biva tako; verovatno ćete završiti slomljenog srca.

Ljubav na prvi pogled

Primetili ste devojku koja prosto sija u masi drugih ljudi. Nije ona preterano i manekenski lepa – ona je jednostavno neodoljiva, ima “ono nešto”. Imate osećaj da je nikada nećete zaboraviti i pokušavate da je “oživite” u svom životu maštarijama o tome ko je ona, šta voli da jede, kako izgleda bez odeće, kako bi vam bilo u braku...

Ali između vaših maštarija i zabavljanja s njom jaz je predubok – zapravo, šanse su minimalne da vam se tako nešto desi.

Strpljivo čekanje

Upoznate osobu i steknete utisak da ste stvoreni jedno za drugo, ali je već zauzet(a). U početku ste očajni, a zatim odlučujete da budete strpljivi.

Nadate se da će i sama uvideti koliko je taj “neko drugi” pogrešan za nju, čekaćete da raskinu i dati se u akciju.

Ako vam ni tad ne pođe za rukom, čekaćete još malo, pa još malo....

Školska ljubav

Svaka priča dvoje ljudi koja počinje u detinjstvu, i nastavlja se na studijama gotovo je filmska. Oni odrastaju zajedno, sve sa čim se u životu susreću prvi put, proživljavaju istovremeno, oni su i ljubavnici i prijatelji i na morbidan način najbliži rod.

Pre ili kasnije njihov mali mehur od sapunice puca iznenadnim životnim obrtima – on odlazi na odsluženje vojnog roka, a ona završi u naručju drugog, ona se odseli u drugi grad zbog studija i prekine čaroliju... Svaka od “školskih ljubavi” je priča za sebe – neke se čak srećno i završe, doduše, jako retko.

Reći ćete: “Ko je lud da srlja iz promašaja u promašaj?” Međutim, istina je da od takvih životnih, romantičnih iskustava imamo mnogo više koristi, nego što se na prvi pogled čini.

Svaka osoba u našim životima je delić slagalice i uticala je da danas budemo ovakvi kakvi smo. Iskustvo koje stičete porazom, ne može se meriti sa poukom koju dobijete kao pobednik. Uvek ćete biti bogatiji za još jedno mesto u srcu i znanje o tome kako i na koji način kanalisati zaljubljenost.

Naravno, s merom. Ukoliko “leptirima” sasvim odsečete krila, onda niste ni dostojni dara koji nam je dat – da se bezglavo zaljubimo.

B92
IP sačuvana
social share
The root of all evil will die if not watered!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 7.0.517.44
Ništa od toga nije pravilo, a praviti liste veza koje su osuđene na propast malo je nezahvalno.
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63
Imam drugaricu. Sa momkom je od 8 razreda osnovne (evo vec cini mi se 11-ta godina). Sigurno im nije kao na pocetku ali sasvim se fino slazu

Poenta je da nema pravila kada je rec o vezama
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Citat
Da li da se zaljubite?

sve drugo je siguran put ka nagomilavanju nezadovoljstva  Smile

Dakle - da, zaljubite se. Zaljubite se sa 55 godina, jer onaj koji nas je pravio nam je instalirao i tu mogucnost. Zasto bi se lisili necega sto nam je u prirodi  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
Citat
Da li da se zaljubite?

sve drugo je siguran put ka nagomilavanju nezadovoljstva  Smile

Dakle - da, zaljubite se. Zaljubite se sa 55 godina, jer onaj koji nas je pravio nam je instalirao i tu mogucnost. Zasto bi se lisili necega sto nam je u prirodi  Smile

a ne, ljubav je bozanska, zaljubljenost je djavolja rabota.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zivot nam vraca ono sto drugima dajemo

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.15
mob
Nokia 

Da, da i da - uvek i iznova, nemojte slucajno da pravite greske kao ja da se posle nesrecne ljubavi zatvorite u sebe  i nedate nikome prici, to nije ljubav prema sebi  Smile
IP sačuvana
social share

Kad pripadam tebi, tada pripadam sama sebi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63
Citat
jer onaj koji nas je pravio nam je instalirao i tu mogucnost
Instalirao  Smile

Zaljubljenost je osecanje pozeljno za pocetak veze. Znate ono, upoznas neku ili nekoga i zasvidi ti se u svakom pogledu kao i ti njoj ili njemu. Lepo je osecanje i moze prerasti u ljubav ali moze otici u nesto destruktivno po osobu a to je idealizovanje te osobe

Zato, slobodno se zaljubljujte ali imajte u tome osecaj za realnost jer moze biti gadno ukoliko se izgubite u tom osecaju zaljubljenosti
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
 Smile Smile

nemoj se zaljubljivati...nego odmah zavoli...svoju izabranicu ili izabranika.... Smile

ja se inace tesko zaljubljujem... Smile jos ako je cura lijepa, i lijepo se smije,
i ima sve zube, a crnokosa i plavooko ili zelenooka...je Smile
ja se ne mogu zaljubiti ni za dva minuta... :mrgreen:al' za pet minuta joj vec mogu reci da je volim... Smile
sta ja znam koji mi je k****...al' je tako... Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zivot nam vraca ono sto drugima dajemo

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.15
mob
Nokia 

Bobo - tek kad se vise puta nesrecno zaljubimo onda smo tek spremni da zavolimo, mora i da se odraste  Smile Smile

Citat
jos ako je cura lijepa, i lijepo se smije,
i ima sve zube, a crnokosa i plavooko ili zelenooka...je

Tu sam, a i imam sve zube, mislim jel ima neko danas da nema sve zube? Barem ove napred? Smile Smile
IP sačuvana
social share

Kad pripadam tebi, tada pripadam sama sebi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
...ja sam uvijek sretno zaljubljen... Smile
samo to ne traje dugo... Smile jbg...zaljubim se u neku drugu... Smile
a onu prvu mi zao ostaviti...jer ce  je neko drugi spopast... Smile
a ja ne volim da dijelim svoje cure...naokolo...sa budalama... Smile
e onda one skontaju jedna za drugu...i ja uvijek ispusim na kraju... Smile
bez obzira sto ih obadvije volim...  Smile
to je bilo nekad prije...a sad sam dobar momak... Smile
i kad hodam ulicom...gledam samo ispred sebe...
da se ne bi slucajno zaljubio...u neku prolaznicu.... Smile

znaci crna kosa, plavozeleno oko...i imas sve zube... Smile
sve je to ok...i bas mi je drago zbog tebe... Smile
ali... Smile. ja se nesmijem zaljubiti u tebe... Smile
zayebana si.... Smile upropastila bi me totalno.... Smile
salim se.... Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 ... 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 05. Sep 2025, 00:44:03
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 1.347 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.