Prosto: Nikolic postane premijer, urade sve sto hoce i da zavrsimo s tim.
Imaju mogucnost SRS+SPS priblizno 40% + manjine ili dss i gotovo. Ili bar nek kazu glasno sta bi to rekli siptarima, pa da oni ostanu u Srbiji. Dobra ideja zlata vredi.
Na ovim izborima sigurno neće, a ne verujem ni da će ikada. Njihov maksimum je oko 35% biračkog tela, a kada situacija u Srbijii bude bolja pašće na 10-15% što je i realno za stranku ekstremne desnice u jednoj normalnoj zemlji. Čak i ako bi uspeli da dobiju 35% na ovim izborima (a nadam se da neće) ne vidim sa kime bi mogli u koaliciju koja bi omogućila formiranje stabilne vlade. Naravno, manjinska radikalska vlada je nemoguća. U ovom momentu mislim da njima nije ni cilj da dođu na vlast. Buduća vlada će morati da uradi dosta stvari koje ne donose popularnost, a tu je i status Kosova koji će biti rešen za vreme njihovog mandata, a bojim se da nam se to rešenje neće svideti. Mnogo je prijatnije sedeti u opoziciji, pljuvati po svima i svačemu, nalaziti svuda kurve, pedere, lopove, izdajnike i narkomane ( i licimure ) i neprekidno ponavljati kako su oni najbolji. Trpećemo ih još neko vreme, a kad svi krenemo napred oni će nazad gde im je i mesto.
@SvastaNesto mislim da si preterao sa ovim ''Koštunica je ustaša''. Ali skot jeste.
zabrinjava me ako ti smatras da je SRS ekstremna desnica (u pravom slislu i znacenju te reci) a naravno bas me interesuje da li iko u Srbiji glasa po osnovi da li je stranka levicarska ili desnicarska.
DS je levica na globalnom nivou bas kao sto je to i SPS
@SvastaNesto
sada vec ozbiljno sumnjam da ti znas kako funkcionisu izbori.
Radikali su sada najbliži preuzimanju vlasti. Njihova Vlada, u kojoj su imali 17 ministara od 34, je de facto izgubila Kosovo, ali oni vrlo veštom zamenom teza optužuju ostale političare za gubitak KiM. Za nekoliko dana će Ahtisari objaviti de jure nezavisnost Kosova, a to je idealna situacija za radikalsku nacionalističku histeriju. Radikali su majstori za demagogiju, tu im zaista nema ravnih na Balkanu. Kad ovih dana slušam Tomu, Acu, Jorgovanku i ostale sa socijalističko-samoupravnim bajkama da će svaki Srbin imati posao, da će se ponovo videti dim iz fabričkih dimnjaka širom Srbije, pitam se zašto je ukinut komunizam u Srbiji. Ono što radikali nude, Srbija je već imala u prošlosti. Prošlost, to je generalno radikalska ponuda Srbiji, upakovana u jeftine demagoške fraze o boljem životu i borbi protiv korupcije. Da zaključim, ako sada ne uspeju da se dočepaju vlasti, a sva istraživanja javnosti su u njihovu korist, mislim da će vremenom njihov poguban uticaj na srpski narod opadati, i da će doći na evropski prosek za stranke njihovog profila, od 7-10% u biračkom telu.
« Poslednja izmena: 17. Jan 2007, 14:18:57 od zemunac2 »
zaboravljas da tolike procente popularnosti SRS je bas i dobila zahvaljujuci politici DSS-a, DS-a, Canka i ostalih.
A to za Kosovo i zamenu teza... jasno se vidi da li je tako ili nije po stavovima i delovanjima posebno od strane Tadica. Kostunica vise manje i tu talasa nesto ali ni njegovo nije nista bolje od Tadicevog.