Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 72 73 75 76 ... 103
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li će posle 12. 10. Lajčak napraviti novi državni udar u BiH  (Pročitano 60393 puta)
Jet set burekdzija

Tihi protest!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5132
Zastava Majevica
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Ericsson T28
Nalepi ga ovde na političku diskusiju, verovatno bi te podržali rasssse, kombiondžija, igorxx i nik, a ja te već podržavam (samo ako se ne prijavi rasssse). Smile
Bojim se da me kombi ne bi podržao Smile
Ma znaš šta postavićemo mi tebe, da budeš prva žena na čelu OHR Smile

Ma ima ljudi mjesta za sve necemo se oko toga svadjati , eto ti budi OHR, a simijon neka bude prva zamjenica, a ja cu biti specijalni izaslanik OHR za Srebrenicu i Brcko Distirkt!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5054
Zastava http://forum.burek.co.yu/Themes/default/images/flags/cs.png
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
DVANAEST GODINA DEJTONSKOG MIROVNOG SPORAZUMA

BEOGRAD – Parafiranjem mirovnog sporazuma za Bosnu i Hercegovinu (BiH) 21. novembra 1995. godine, zvanično je okončan troipogodišnji rat u toj bivšoj jugoslovenskoj republici.

Sporazumom, koji je parafiran u vojnoj bazi Rajt-Peterson u američkom gradiću Dejton posle tronedeljnih pregovora čelnika BiH, Hrvatske i Savezne Republike Jugoslavije, uz posredovanje SAD, BiH je podeljena na dva entiteta, Federaciju BiH i Republiku Srpsku.

Sporazum su, u prisustvu tadašnjeg državnog sekretara SAD Vorena Kristofera, parafirali tadašnji predsednici BiH Alija Izetbegović, Hrvatske Franjo Tuđman i Srbije Slobodan Milošević.

Mirovni sporazum su tri sedmice kasnije, 14. decembra 1995. Milošević, Tuđman i Izetbegović zvanično potpisali u Jelisejskoj palati u Parizu.

Potpisnici su se obavezali da međusobne odnose regulišu prema Povelji UN, Završnom helsinškom aktu i drugim dokumentima OEBS-a, kao i na međusobno poštovanje suvereniteta i rešavnje nesporazuma isključivo na miroljubiv načun.

Sva trojica glavnih aktera Dejtonskog sporazuma Tuđman, Izetbegović i Milošević su u međuvremenu preminuli.

Beta
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5054
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
KRIZA U BIH NIJE UVEZENA IZ BEOGRADA

BANJALUKA , 20. novembra, (Tanjug) - Izvršni sekretar Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Rajko Vasić izjavio je danas da kriza u BiH nije uvezena iz Beograda, kako tvrdi lider Stranke za BiH Haris Silajdžić, već je posledica sukoba unitarističko-centralističke i decentralizovane koncepcije BiH.

"Generator krize u BiH će nestati ako sarajevski politički krugovi odstupe od promena Dejtonskog sporazuma i od veštačke i antiustavne centralizacije i unitarizacije BiH. Kriza u BiH je posledica sukoba unitarističko-centralističke i decentralizovane koncepcije BiH, a visoki predstavnik je 19. oktobra samo dolio ulje na vatru", rekao je Vasić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je dodao da je stav SNSD-a poznat, a to je Republika Srpska (RS) kao trajna kategorija u BiH, ističući da se to neće promeniti, bez obzira šta se dešavalo u okruženju.

On je odbacio tvrdnje predsednika Srpske demokratske stranke (SDS) Mladena Bosića da je premijer RS Milorad Dodik svojim stavovima uveo RS u krizu.

"Jasno je da je krizu izazvao visoki predstavnik svojom odlukom od 19. oktobra. SDS plasira neistine o nejedinstvu u vrhu SNSD jer ne postoji nikakvo neslaganje u rukovodstvu SNSD, što potvrđuje i činjenica da je i Nikola Sspirić podneo ostavku na funkciju predsedavajućeg Saveta ministara BiH", rekao je Vasić.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1061
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
Nalepi ga ovde na političku diskusiju, verovatno bi te podržali rasssse, kombiondžija, igorxx i nik, a ja te već podržavam (samo ako se ne prijavi rasssse). Smile
Bojim se da me kombi ne bi podržao Smile
Ma znaš šta postavićemo mi tebe, da budeš prva žena na čelu OHR Smile

Ma ima ljudi mjesta za sve necemo se oko toga svadjati , eto ti budi OHR, a simijon neka bude prva zamjenica, a ja cu biti specijalni izaslanik OHR za Srebrenicu i Brcko Distirkt!
Jesmo se bratski podijelili Smile
Čuvaj mi Distrikt da RS i dalje bude cijela iz 2 dijela Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 
Mandat policijske misije EU u BiH produžen za još dvije godine

SARAJEVO, 20. NOVEMBRA (SRNA) - Savjet za opšta pitanja i spoljne poslove EU odlučio je u Briselu da produži mandat Policijske misije Evropske unije /EUPM/ u BiH do 31. decembra 2009. godine - saopšteno je danas iz EUPM-a.

Pozdravljajući značajan napredak koji je EUPM ostvario u razvoju održive policijske službe u BiH, Savjet za opšta pitanja i spoljne poslove EU zaključio je juče da još nije postignut cilj policijske misije da uspostavi održivu, profesionalnu i multietničku policijsku službu koja će djelovati u skladu sa evropskim standardima.

U saopštenju se naglašava da tri strateška prioriteta Policijske misije EU ostaju nepromijenjena.

"Snažna podrška borbi protiv krupnog i organizovanog kriminala, jačanje odgovornosti policije i pomoć kolegama policajcima tokom veoma potrebnog i neizbježnog procesa policijske reforme i dalje će biti u fokusu našeg rada", rekao je tom prilikom šef misije EUPM-a brigadni general Vinćenco Kopola.

RTRS 20.11.2007.

Da razimiram EUPM za još dve godine.  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1061
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
Znači ništa od očekivanog veta Rusije Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 
A što bi Rusija stavljala veto na EUPM? Nije ni bilo reči o tome.  Smile

Ma no sikiriki, Rusi kad dođu neće da bombarduju kao Ameri, niti će da izazivaju pogibelj među Slovenima.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Lako je dati zivot za nesto, kad ga nemas

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava Cehoslovacka ;p
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
mob
HTC Topaz
mene niko ni ne pominje kao moguceg visokog predstavnika...cccc, a visok sam 1.93, imam najvise potencijala  Smile
« Poslednja izmena: 20. Nov 2007, 21:38:35 od Dinooo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5054
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
DODIK: GRADIĆEMO BIH U MERI U KOJOJ RS BUDE UVAŽAVANA

BEOGRAD , 20. novembra (Tanjug) - Čvrst stav Vlade Republike Srpske je da će graditi i čuvati snagu cele Bosne i Hercegovine u onoj meri u kojoj sama RS bude uvažavana i prihvatana, izjavio je premijer RS Milorad Dodik u autorskom tekstu u sutrašnjim "Večernjim novostima".

Tekst je objavljen u specijalnom dodatku "Novosti", naslovljenom sa "Srpska ostaje srpska", koji je posvećen 12-godišnjici Dejtonskog sporazuma.

"Kada je u pitanju država kojoj Republika Srpska pripada, Bosna i Hercegovina, Vlada RS ostaje čvrsto na stanovištu da će graditi i čuvati unutrašnju snagu cele zemlje u onolikoj meri koliko sama Srpska naiđe na uvažavanje i bude prihvaćena kao neizbrisiva tekovina naših prirodnih težnji", rekao je Dodik.

On je istakao da će RS, "u mukotrpnim političkim procesima čiji smo akteri", i dalje biti na strani dijaloga, kompromisa i približavanja stavova na razumnu zajedničku meru, bez potiranja bilo čijeg dostojanstva.

"Zato i međunarodnoj zajednici ostaje naš trajan poziv da u susretima i razgovorima pronađemo rešenja koja će od države BiH načiniti sigurnu i uređenu kuću za svaki konstitutivni narod i druge narode", dodao je Dodik.

On je napomenuo da se RS tako otvara za razgovore, za sučeljavanje mišljenja, "ali ćemo je svi, njena vlada i građani, držati i dalje u zaklonu od bilo kakvog preglasavanja, jednostranosti i loših namera".

Premijer Dodik je naglasio da građani Republike Srpske žive danas "u stabilnijem, boljem delu BiH", o čemu svedoče "svi pokazatelji, svi rezultati i sve činjenice koje danas, posle deceniju i po postojanja Srpske, imamo iza sebe kao plodove teškog rada".

On je podsetio na ovogodišnje premašene planove za budžet Republike Srpske, koji beleži suficit, kao i na privredni rast koji nije onemogućila ni teška politička kriza.

Prema njegovim rečima, u nastavljanju tog trenda, Republici Srpskoj "i te kako može biti njeno okruženje", sa su već uspostavljeni odnosi uvažavanja i saradnje.

"Prirodni, najbliži saradnik nam je, svakako, Srbija. Sporazum o specijalnim paralelnim vezama, osnova je na kojoj već gradimo mostove ne samo od koristi za naše dve strane već i za ceo region", istakao je Dodik.

On je podsetio da je Srbija najveći partner cele BiH u spoljnoj trgovini i da su privrednici iz Srbije u posleratnom vremenu u BiH uložzili više od milijardu i po maraka.

"Pored toga najveće zadovoljstvo nam pruža to što Srbi u BiH ne posustaju u negovanju kulturnih i duhovnih veza sa svojom maticom, uz koju smo ionako vezani neraskidivim nitima", rekao je premijer RS.

On je, međutim, istakao da Republika Srpska otvoreno želi da poruči i ostalim zemaljama koje okružuju BiH, da je spremna za konstruktivnu saradnju i povezivanje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1061
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
A što bi Rusija stavljala veto na EUPM? Nije ni bilo reči o tome.  Smile

Ma no sikiriki, Rusi kad dođu neće da bombarduju kao Ameri, niti će da izazivaju pogibelj među Slovenima.
Hajde nemoj se sada praviti, pa po novinama su političari iz RS onako diplomatskim riječnikom govorili da se oni nadaju da će Rusija staviti veto, a da ne gtovorim koliko su se na forumu neki nadali tome.

mene niko ni ne pominje kao moguceg visokog predstavnika...cccc, a visok sam 1.93, imam najvise potencijala  Smile
1.96 Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 72 73 75 76 ... 103
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.099 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.