Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li biste poslali dete u vojsku?  (Pročitano 26031 puta)
Prijatelj foruma
Poznata licnost

То сам ја.

Zodijak
Pol
Poruke 3256
Zastava
Citat

Nisam profesor po zanimanju i ne znam otkud ti takva ideja

opsiran si
Citat

Najveca vrijednost koju imam i za koju sam spreman sve uraditi da je zastitim je moja porodica

o cemu ti pricam svo vreme..
Citat

Mozda je najbolje da ja odgovorim sta su vrijednosti kojih se ja drzim u zivotu i koje su mi najvaznije pa ces onda biti sposobna da shvatis sta sam htio reci.

ne mislis valjda da cu da se osetim prozvanom i odgovorim ti? kad si vec pominjao kandze...
Citat

Porodica i drzava su kolektiviteti na koje sam mislio u svom pitanju.

pa, za porodicu sam ti odgovorila, a sto se drzave tice nemam tu moc da svoje principe i vrednosti sprovedem u delo. Sto ne znaci da nemam resenja.
Citat

A kako da budem obucen i sposoban ako ne znam da upotrijebim oruzje jer nisam sluzio vojsku?

kad kazem obuka, mislim na ozbiljnu obuku... upotrebiti oruzje te moze nauciti svaki treci klinjo iz komsiluka. za to si sposoban, ne brini..
ovo poslednje, od "neke nevidljive sile..." pa nadalje necu da komentarisem, daj procitaj jos jednom sta si napisao
IP sačuvana
social share
"Ljubav je mnogo vise od običnih osjećanja, ljubav je pozitivan elektroimpuls.
Ne postoji razdaljina koju ljubav ne moze premostiti, ne postoji bolest, koju snažno projektovana ljubav ne moze izlečiti, Ljubav može izvojevati sve pobede. Ona je koncentrisana kinetička energija, najjača sila u Prirodi. I samo kad biste mogli održati ljubav celog života, ne bi bilo sna koji ne biste mogli pretvoriti u stvarnost."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 575
Shaolin je rekao
Citat

Nasa je nesreca sto smo rodjeni na ovim ukletim prostorima gde ce uvek da pobedi mrznja i ljudska glupost.

Brate imas pravo, kud su nasli nasi da se nasale bas na balkanu, poluostrvu kroz koje svi hoce da prodju, poluostrvo koje poseduje najlepsu klimu, zemlju, brda, planine, doline i mora. To treba cuvati.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 315
Prvo da se izvinim za kasnjenje, iscurelo mi je vreme... elem:
@ malaj
Rekao si da je sramotno to sto su majke izvlacile svoju decu iz ratom zahvacene zemlje pa sam iz toga zakljucio da bi ti svoje tamo ostavio zar ne?

Citat
onacno nesto pametno sa cim se 100% slazem. Medjutim ti ne znas ili zaboravljas da je porodica osnovna celija svakog drustva i da jedna drzava u stvari predstavlja skup mnogo porodica . Sve te porodice su povezane u jednu cjelinu koje se zove drustvo a koje je organizovano kroz drzavu. A ako neko napadne drzavu napao je istovremeno i sve njene elemente pa i one najosnovnije a to je porodica sto znaci da se porodice moraju zastititi.
A kako da se porodice zastite ako nisu organizovane?
Jedna porodica sama za sebe ne predstavlja nista i ona je samo kap u moru. Ali sve porodice, udruzene i dobro organizovane kroz jaku drzavu (a to podrazumijeva i jaku zakonodavnu, izvrsnu i sudsku vlast sa svim njihovim organima kao sto su izmedju ostalog vojska i policija) su jedino sposobne da pruze adekvatan otpor i da se zastite.
Ovo je neka gruba verzija za objasnjenje drustvenog uredjenja, tek toliko da ti lakse shvatis.

Naravno postoji i pametnije resenje da sklonis porodicu i sebe na sigurno. To se zove racionalno razmisljanje, shvatis sta ti je od cega vaznije. Ali uvek mozes da ides i branis otadzbinu pa ako prodje prodje...

Citat
Bravo Mirko, genije       , odusevljavas me majke mi.
Trebalo se toga sjetiti, nema sta.
Samo se nesto pitam a gdje ces to da pobjegnes?  
Sta ti mislis da te tamo negdje neko ceka rasirenih ruku i gori od zelje da te spasi ili da ti pomogne?
I zaista, zasto uopste cekati napad, idi ti brate odmah, ne cekaj da bude pet do dvanaest, onda je vec kasno. A nadam se da ces imati bar toliko dostojanstva (ako znas sta ta rijec znaci uopste) da se nikada vise ne vratis (kad se zemlja odbrani ili oslobodi), narocito ako si otisao pod varijantom broj 1 (napad na zemlju) jer nam takvi heroji i rodoljubi zaista nisu potrebni.
Vjerujem da ce se taj neko ko te je objerucke primio biti sretan da ostanes kod njega i da ce biti zadivljen tvojim pacifizmom.
A kad ti djeca porastu i budu stasala za sluzenje vojnog roka u toj zemlji a ti opet, po oprobanom receptu, pakuj kofere i put pod noge dok ih nisu poslali u armiju.
Ma vidra si ti, ne sekiram se ja za tebe. Jes' da je negativna strana tvojih planova cesto seljakanje ali sta ces, nijedan plan nije savrsen. Bar ces se nagledati svijeta.

Ne naravno niko te nigde ne ceka rasirenih ruku svuda radis za pare. ja idem logikom da ako ovde mogu da se izdrzavam i ako sam ovde mogao da se snadjem snaci cu se i preko. Nije ovde nista lakse ali ti bi to posto kazes da radis sa strancima trebao bolje da znas tako da ne shvatam poentu napisanog. Ne znam samo gde si nasao to silno seljakanje? Ja sam rekao da bih otisao odavde u slucaju rata. Kolko god nasim ljudima to bilo cudno postoji i onaj "truli/neprijateljski" deo zemljine kugle koji neki "ludaci" nazivaju civilizovanim sto bi znacilo da tamo ne izbijaju ratovi svakih 5-6 godina ali to bi opet ti trebao bolje da znas kada vec imas kontakte sa strancima zar ne?

Citat
Hollywood i Las Vegas cekaju na tebe, a usput ti je i Monte Karlo pa oprobaj srecu devet mjeseci. Mozda nam se vratis kao Lesi (mislim na popularnost).

Ako je tebi zanimljivije da sluzis vojsku, ratujes i bilo sta slicno od onoga sto sam napisao Go for it!!! Steta sto je JSO rasformirana imao bi odlicne sanse tamo. Al' jebi ga sta da se radi... U svakom slucaju sacekaj koju godinu, imaces priliku da pokazes svoju neizmernu hrabrost i patriotizam jureci neprijatelja po planinama...

I za kraj svim velikim Srbima&co. Poznajem petoro ljudi ciji su ocevi isli u rat. Cetvorica u Hrvatskoj, jedan u BiH. Dvojica se nisu vratila, trojica su laksi invalidi. Za sta bre? Da njegov sin ne bi mogao ni na grob da mu ode vise od 10 godina? Ili za Slobu? Za koga? Za koji kurac? Video sam kolko to sjebe ljude i obecao sam sebi da svoju porodicu necu dovoditi u takvu situaciju. Naravno postoje stvari na koje covek ne moze da utice ali ne moras trcati ka vozu da vidis hoce li te udariti...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 315
Sorry. Dupli, prijavljivao je gresku, al je ipak poslao. Nisam ni video.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

То сам ја.

Zodijak
Pol
Poruke 3256
Zastava
a sad se izvini za dupli post Smiley
IP sačuvana
social share
"Ljubav je mnogo vise od običnih osjećanja, ljubav je pozitivan elektroimpuls.
Ne postoji razdaljina koju ljubav ne moze premostiti, ne postoji bolest, koju snažno projektovana ljubav ne moze izlečiti, Ljubav može izvojevati sve pobede. Ona je koncentrisana kinetička energija, najjača sila u Prirodi. I samo kad biste mogli održati ljubav celog života, ne bi bilo sna koji ne biste mogli pretvoriti u stvarnost."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1737
mob
Nokia N95
I izvrsi korekciju duplog posta.      
IP sačuvana
social share
Everything that has a beginning has an end. Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Civilnu obuku završilo 2.000 vojnika

BEOGRAD - Pukovnik docent Miodrag Savić izjavio je da je 2.000 vojnika na civilnom služenju vojnog roka, generacija 2003/2004, završilo obuku predavanjem na temu "Mesto i uloga Uprave za odbranu Ministarstva odbrane Srbije na teritoriji Republike".

On je rekao Tanjugu da je obuka je organizovana u 123 opštine, a da je nastava realizovana kroz 84 časa u okviru tri tematske celine - međunarodno humanitarno pravo, civilna zaštita i pružanja lične i uzajamne prve pomoći.

U obuku je bilo uključeno preko 600 predavača, radnika Ministarstva odbrane, a pomogli su Javno preduzeće "Skloništa", dobrovoljna vatrogasna društva i organizacija Crvenog krsta.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Češka ukinula vojni rok

PRAG - Češki predsednik Vaclav Klaus potpisao je juče zakon kojim se nakon 140 godina ukida vojni rok, a zemlja od januara 2005. godine dobija potpuno profesionalnu vojsku, prenosi Beta.

Nakon profesionalizacije, češka armija svešće do 2008. godine ljudstvo sa sadašnjih 44.000, na 35.000 vojnika, od čega će 8.800 biti građanska lica u službi armije.

Poslednjeg dana decembra prestaje i civilno služenje vojnog roka, koje je posle pada komunizma uvedeno kao alternativa mladićima koji nisu želeli da drže u ruci pušku.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zvanicni duh Bureka

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 4413
Zastava
mob
BlackBerry Perl
Hm, ja sam sad dosao iz vojske. Imam samo jedan savet:
IDITE CIVILNO!

Nije mi smetala vojna obuka koliko besmislenost gluposti kojima sam se bavio, obima besmislenog posla koji se povecao nakon uvodjenja civilnog.
IP sačuvana
social share
Official Ghost of Burek Forum! :[64]:
Oni su sistem instrukcija, dogma, korupcija,
teror institucija, represija ubija!
Mafija - murija, drzava - hajducija,
kadija - sudija, a mi smo revolucija!
To nije nasa Srbija!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1867
Citat: Leggy

Nije mi smetala vojna obuka koliko besmislenost gluposti kojima sam se bavio

moj brat se vratio pre nekoliko meseci,i on isto kaze
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.