Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Da li bi bili u vezi sa osobom koja ima invaliditet?
Da.
16.9%  (14)
Ne.
37.3%  (31)
Ne znam.
45.8%  (38)
Ukupno glasova: 83
Idi dole
Stranice:
1 ... 71 72 74 75 ... 77
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li bi bili u vezi sa osobom koja ima invaliditet?  (Pročitano 95977 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Ja samo ne znam kako izgleda ta od 1000 dinara posto sam jednom prilikom bio u jednom "Striptiz baru" i video takav "kvalitet". Ono ne bih takao ni da je zadnja zena na svetu  Smiley 1 Smile

Tema

Rekoh vec, zavisi i od invaliditeta posto nikako nije isto kada neko moze sam da se brine o sebi i kada ti moras da se brines o nekome, konstantno, ceo zivot
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
HTC Wildfire S
Off obrisan - donekle.

Invaliditet ima svoje podele, al' nesumnjivo je da neko sa manjim može doživljavati svoj invaliditet kao veći problem nego neko ko je stvarno više nagrabusio... i obrnuto. Lično poznajem neke paralizovane koji su takve karakterne veličina da bi prosečan čovek pao na dupe u njihovom prisustvu.

Imamo "svi" mi neki instinkt da pomognemo kad smo u prilici slabijima i ugroženijima iz različite koristi... međutim ljubavna, emotivna veza je nešto drugo.
Realno ja ne mogu odgovoriti na ovo pitanje i za devojku koja nema nijedan fizički nedostatak. Mora se valjda neko upoznati prvo.  Smile Odgovor i na jedne i druge je "ne znam".

Opet, ova tema je već dugo na ovim prostorima i dosta je napisano od strane ljudi koje cenima i koji imaju različita mnogo veća iskustva. Neki od njih ipak tvrde da nikako (i to je konačno) ne bi mogli biti u vezi sa invalidima iz prostog razloga što je to u realnosti drugačije nego kad se piše na forumu, sagledavaju dugoročne probleme i muke sa "ovakvim" ljudima. (malo mi mrsko napisati "ovakvim ljudima". Ko da pričam o vanzemaljcima a ne o ljudima). Naravno ima i onih koje to jednostavno u startu ne privlači seksualno bez obzira na životne probleme koje dolaze uz život sa hendikepiranim ljudima. Zanemarićemo one se predrasudama.

S druge strane ako rezimiramo, bilo je, doduše u primetno manjem broju, ljudi koji automatski znaju da bi mogli biti sa osobama sa invaliditetom. A neki od njih su već bili.
I tu je svakakvih iskustava i doživljaja od pozitivnih do negativnih. Uostalom kao i u "normalnim" vezama što ih ima. Svi mi moramo žrtvovati nešto, odreći se nečega ili potruditi se oko nečega da bi uspeli u normalnim vezama, ovde je razlika samo u tome što je to "nešto" i "nečega" jasno vidljivo i opipljivo pa možemo uperiti prstom u to.

I naravno. Treća strana. Sasvim je sigurno da postoje osobe sa invaliditetom koje ne bi mogle da budu sa vama normalnima.... čitavima... savršenima... lepima...  Smile
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Apple 
Gledao sam neku Zombi seriju sve je o prezivljavanju,ako ne mozes da trcis najebao si, pa sam usnuo cudan san. Sanjao sam sinoc da sam invalid i da su mi nepokretne noge i da mi devojka pomaze da sednem u kolica na obali reke gde smo se suncali, dok joj njeni roditelji i prijatelji joj pregovaraju zato sto je takvom odnosu i zele da se ona kloni mene ,ona to jednostavno ne moze jer ljubav bira srce a ne pamet.

Hvala bogu zato sto je to bio samo san i zato sto sam imao mogucnost da sagledam stvari iz drugog ugla ,zajebana je to situacija ja verujem sada da postoji vecina ljudi koja uopste ne vidi sebe poput invalida uprkos svojim nedostatcima.

Mislim da bi kod nas trebalo biti vise obicnih skola koje prihvataju invalide ,umesto specijalizovanih i u svakom odeljenju bar po jedan tako da druga deca to prihvate kao nesto sasvim obicno i normalno tako da sutra ne zaziru u drustvu .
Segregacija u drustvu na zalost postoji  i ljudi koji biraju prijatelje na osnovu izgleda mogli bi se okarakterisati kao plitki ali nisu oni krivi i to je proisteklo iz drugih drustvenih navika na primer modnih zdravstvenih  i sportskih magazina koji uvek prezentuju perfektna tela pa do televizije gde u popularnim serijama ne vidimo u prici dovoljno ljudi sa takvim osobinama.

Ja bih na primer voleo da vidim vecerasnji dnevnik ,vesti iz zemlje ,vesti iz sveta ,vreme i sport prezentovan od invalidnih ljudi ,zasto je na primer diskriminacija protiv ljudi koji zamuckuju ,nije to hitni kanal ,vesti su se vec desile ,nego samo polako i opusteno .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80

Mislim da bi kod nas trebalo biti vise obicnih skola koje prihvataju invalide ,umesto specijalizovanih i u svakom odeljenju bar po jedan tako da druga deca to prihvate kao nesto sasvim obicno i normalno tako da sutra ne zaziru u drustvu .

Sada su sve skole u Srbiji takve posto je inkluzija na snazi. Veruj mi, i nije toliko dobra ideja kao sto se cini. Za nekoga sa nekim fizickim invaliditetom je pa i u redu (ali opet zahteva poseban tretman) ali oni guraju svu decu u osnovne umesto u specijalizovane skole a nemaju kadra da to sprovedu kako treba. Lepa ideja ali ne toliko ostvariva

Ja bih na primer voleo da vidim vecerasnji dnevnik ,vesti iz zemlje ,vesti iz sveta ,vreme i sport prezentovan od invalidnih ljudi ,zasto je na primer diskriminacija protiv ljudi koji zamuckuju ,nije to hitni kanal ,vesti su se vec desile ,nego samo polako i opusteno .

I ja i to bi bio fin nacin da se smanji diskriminacija
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3185
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
...u spaniji,deca sa invaliditetom idu u skole sa ostalom secom.na taj nacin se smanjuje jaz izmedju invalida i zdravih.zdravi rastu uz osobe sa invaliditetom,pocinju da dele svoj zivotni prostor sa njima,svesni su,da nije cudoviste ako je kojim slucajem rodjen bez nogu...itd.u Barseloni sam gledao mlade momcice,kako izlaze u grad sa drugom u invalidskim kolicima.staje autobus,a svi drugari,ako posada kakvog orudja,svi znaju sat rade i za tren oka su u busu,svi se smeju.malo sve to zagledaju j.amerikanosi,kojih ima puno,ali svi ostali to i ne primecuju.
od malena se deca vaspitaju,da je biti invalid nesto ssvim "normalno",desava se.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
deca sa fizickim invaliditetom su uvek isla u, kako kazete, normalne skole.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
Nokia 
Znaš kako, priroda je surova, ona ne želi da se loši geni neuspešni u opstanku prenose. Zato je instiktivno obdarila ljude i životinje odbojnošću prema zakržljalim, bolesnim i deformisanim jedinkama. Može to da izgleda surovo ali je istina da se zdrava osoba neće zaljubiti u daunovca ili drugu teško defektnu osobu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.62
mob
Samsung 111111
Znaš kako, priroda je surova, ona ne želi da se loši geni neuspešni u opstanku prenose. Zato je instiktivno obdarila ljude i životinje odbojnošću prema zakržljalim, bolesnim i deformisanim jedinkama. Može to da izgleda surovo ali je istina da se zdrava osoba neće zaljubiti u daunovca ili drugu teško defektnu osobu.

Pa kad ih priroda ne zeli,zasto ih stvara .. zasto postoje losi geni ?
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
deca sa fizickim invaliditetom su uvek isla u, kako kazete, normalne skole.
Naravno, niko nije ni rekao da nisu ali ti ne propustas da me prozoves pa se desi da vidis stvari kojih nema  Smile

Da si malo pametniji shvatio bi da deca sa fizickim invaliditetom spadaju takodje u grupu dece sa posebnim potrebama i da sam ja vise pricao u globalu a da sam napomenuo da je to u redu za nekoga sa fizickim invaliditetom mada opet zahteva specijalne uslove
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Earth is full. Go home.

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 7755
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Citat
Pa kad ih priroda ne zeli,zasto ih stvara .. zasto postoje losi geni ?

Greška prirode ili stečena oštećenja.
Priroda je surova, ali i pravedna.."oštećene" jedinke nisu ni predvđene da žive...veštačko održavanje u životu jedinki koje neće biti društveno korisne i neće  preneti na potomstvo zdrave gene zapravo dovode do devolucije neke vrste.
Možda neljudski, ali prirodno.
IP sačuvana
social share
The root of all evil will die if not watered!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 71 72 74 75 ... 77
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.