Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Da li bi bili u vezi sa osobom koja ima invaliditet?
Da.
16.9%  (14)
Ne.
37.3%  (31)
Ne znam.
45.8%  (38)
Ukupno glasova: 83
Idi dole
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 77
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li bi bili u vezi sa osobom koja ima invaliditet?  (Pročitano 97119 puta)
Poznata licnost

???

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3144
Zastava Kapiri Mposhi
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.0.16
mob
HTC 
veza moze trajati 5 dana, 5 meseci, 5 godina... brak takodje, ali ja podrazumevam da ako su se dvoje odlucili da stupe u brak nisu to uradili po vidjenju vec posle neke duze veze.
IP sačuvana
social share
MALO NAS JE - AL SMO GOVNA!!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
ma tu nema pravila nikakvih  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung 111111
Citat
otkud tolika ubedjenost da "ne bih je ostavio/la ako smo u braku" .. pa sta sad znaci ako je ta osoba recimo posle nesrece potpuno nesnosna, kompletno se promenila, postala drugi covek, postala recimo zajedljiva, svadjalacki nastrojena, destruktivna, depresivna i to tako traje i traje bez mogucnosti popravka jer ta osoba nece da se izvuce iz stanja i raspolozenja u koje je zapala.. sta sad znaci ja sam rekla necu te napustiti i bicu uz tebe i trpeti sva tvoja sranja samo zato sto - sta? tako treba? to je ispravna stvar? ja sam manje covek ako ne mogu da izdrzim novonastalu situaciju? ili da zazmurim na oba oka i klackam dalje vezu u kojoj sam nesrecna? .
Jel bi te mucila savest posle toga ?
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
verovatno, da. Ali sta hoces da kazes?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung 111111
Nista  Smile
Ja bih verovatno ostao sa tom osobom....Jer takvo ponasanje bi verovatno moralo da stane kad tad..A i uz razgovor bi moglo sve da se resi..
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
sve je to "sta bi bilo kad bi bilo"  Smile

ja sam samo htela da dam moje misljenje, da je sve to relativno, da su ljudi podlozni strasnim promenama i da se na kraju krajeva sve moze iz korena promeniti, da nista ne traje vecno i da je zivot jedan.

Prema tome svako treba da misli i dela prema svojim sopstvenim nahodjenjima u zavisnosti od situacije, jer nema pravila. A griza savesti .. ljudi imaju grizu savesti za mnogo mnooogo manje stvari u zivotu od jedne tako krupne.. pa se prezivi, svasta se prezivi i preboba  Smile 

ALi nije ni poenta zarobiti sebe u okruzenju koje te psihicki ubija, da ne mozes da se prilagodis a mrzis sebe zato sto ne mozes.. ako ne mozes - ne mozes, teraj dalje. Sta? bices manji u ocima.. koga? Boga? ma daj ..  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung 111111
Da..ali sto polazis od pretpostavke da ce taj ne dao Bog..da se toliko promeni iz korena da pocinje da ludi..
A i da pocinje da ludi..u toj situaciji je normalno ?!
Ako ne poludis kad ostanes bez dela tela..pa kad ces ?
Tad ustvari i treba da ostanes , pomognes i zastitis..
Lako je voleti u dobru..
Citat
Sta? bices manji u ocima.. koga? Boga? ma daj ..
Sta ce ti dokazivanje ?
Mene nikad nije zanimala okolina i njeno misljenje ?!
Zasto bih se nekom dokazivao i pravdao ?!?!
« Poslednja izmena: 04. Maj 2010, 01:07:49 od jasikasi »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
Pa upravo zato i kazem, ne treba da postoji nikakvo dokazivanje, samo licni osecaj. Mogu-ne mogu i kraj.

Da..ali sto polazis od pretpostavke da ce taj ne dao Bog..da se toliko promeni iz korena da pocinje da ludi..

Ne polazim, ja sam samo navela to kao jedan od hiljadu primera kako nesto moze da podje onako kako ne treba. MOzes ti da se promenis i da poludis, moze taj neki nesrecnik, moze jos sto raznih stvari da se desi na koje uopste nisi racunao, jer to ti je zivot, nikad ne znas sta ce da ti servira  Smile

Naravno da sve moze da bude kao u bajci .. ali da se ne lazemo, kad nekog volis, a on postane invalid .. tu nema bajke, samo surovo prilagodjavanje. Darvin, eto to.

Ja ne znam jesi li ti nekad voleo u zlu, pa imas sa cim da uporedis ..
Nista teze nego usaglasiti se u tragediji, to u teoriji zvuci onako .. ostvarljivo. U praksi je .. pa .. ajde da kazemo da je vrlo sve protiv tebe. I tada, kad je najteze, uopste ne mora da znaci da nisi dobar covek ili manje covek ako ne mozes da podneses, da se prilagodis. Jednostavno ne mozes. Onaj gore nas je takvima napravio, da stosta ne mozemo i ne umemo i to je sasvim u redu. Poenta ej da probas i da se potrudis, da das svoj maksimum. Poenta je da mnogo puta maksimum nije dovoljan.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 673
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
Citat/avanguardia/

pa pazi, riba s invaliditetom ne bi mogla prvo fizicki da me privuce da bi s njom stupio u vezi ili brak. dok kad bi recimo supruga postala invalid to je druga prica. a ovo sto kazes ako bi posle toga postala nesnosna, zajedljiva, svadjalica itd. takvu bih sutnuo i da nije invalid

da, dosta ljudi ima slicno misljenje tipa :"osoba sa invaliditetom ne moze biti fizicki privlacna". Mada kao sto sam vec ranije spomenuo zaista ne vidim vezu a priori izmedju invaliditeta i  toga da li je neko privlacan ili neprivlacan. Jer ako je neka osoba lep/lepa onda je to prosto tako sa, ili bez invaliditeta. Zamisli npr upoznas devojku koja recimo otezano hoda ili je slepa. A ono riba prelepa, lice oci, ima privlacne obline..itd  Ja evo imam takodje invaliditet pa eto sebe ne smatram neprivlacnim. Mozda ovo zvuci  cak prepotentno i pretenciozno(prihvatam i taj rizik), ali znam da prilicno radim na sebi i zadovoljan sam izgledom. E sad, to je vecini oicnih ljudi invaliditet vizuelno odbojan, to je stvar ukorenjenih estetskih stereotipa. Neko je to nazvao "prirodom", iako mislim da ljudi cesto u sebi prosto ne dopustaju mogucnost da im neka osoba sa invaliditetom bude privlacna, cak iako to mozda primete.

@MunkaZe

U pravu si kad kazes da ostati u vezi(ili braku) sa osobom koja postane invalid zapravo je cak  mozda i teze nego ci u vezu sa nekim koje vec invalid. Cak sta vise mislim da je puno teze ostati. Zato sto,  zdrava osoba kojoj se dogodi invaliditet se apsolutno Menja, za 360%. Sve se menja, apsolutno sve. Ceo dotadasnji zivot jednostavno nije vise isti. A posebno sto se u takvim situacijama osoba cesto psiholoski izmeni. Zato mi je cesto bilo cudno kada ljudi komentarisu unapred kako "nikad ne bi usli u vezu sa osobom koja ima invaliditet" a kao "ostali bi u vezi sa nekim ko ne daj boze postane invalid". Tu zapravo i ima i nema razlike. Nema razlike utoliko sto u oba slucaja je osoba jednako Invalid. A s druge strane i ima razlike, ili cak da budem malo i drza, mislim da je cak lakse uci u vezu sa osobom koja vec ima invaliditet zato sto:
-ta osoba je psiholoski vec rasterecena po pitanju sopstvenog invaliditeta,
-zato sto ta osoba s obzirom na naviknuto stanje zna kako da radi na sebi i svojoj rehabilitaciji(znaci vec je naviknuta da ne ovisi preterano ili uopste od tudje pomoci)

Naravno kada ovo kazem ne mislim na krajnje teske oblke kao sto su nepokretnost u smislu trajne vezanosti za krevet.
« Poslednja izmena: 04. Maj 2010, 14:23:05 od Shogun »
IP sačuvana
social share
O tempora o mores!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Apple 15
@Shogun...

Hvala na iscrpnom odgovoru, ali zaista ne mogu da odgovorim na njega...
Nisam u modu za velike zivotne filozofije...

Problem je i shvatanje nekih reci... seks, veza, brak...
Za mene veza je nesto sto tezi trajnosti, a ono od 5 dana je usputno privatavanje radi strasti, tako da mislim da se ne treba nesto posebno zavaravati i ocekivati neka dublja osecanja...
Nekako mi klinacki zvuci to - kresemo se kao zecevi i ne zanima nas druga strana, ali mi smo... eto ... u vezi...

Znaci... nekoliko nivoa

Da li ste za poznanstvo sa osobom sa invaliditetom?
Da li ste za casual sex sa osobom sa invaliditetom?
Da li ste za vezu sa osobom sa invaliditetom?
Da li ste za brak ili neku vrstu nezvanicne, ali trajne zajednice sa osobom sa invaliditetom?
Da li smatrate da su osobe sa invaliditetom estetski privlacne i koji bi vas stepen fizickog invaliditeta odbio?

I ovo sto je potegnuto:

Da li bi ostali sa osobom koja dozivi neku vrstu bolesti\nezgode i mora da se nosi sa trajnim invaliditetom?

Jer da se ne lazemo.. ja sam lepo rekla da tezi invaliditet mene odbija... sto ce reci.. nedostatak ruke, noge, unakazenost lica... i sl.
« Poslednja izmena: 04. Maj 2010, 14:12:22 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 77
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.