Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Da li bi bili u vezi sa osobom koja ima invaliditet?
Da.
16.9%  (14)
Ne.
37.3%  (31)
Ne znam.
45.8%  (38)
Ukupno glasova: 83
Idi dole
Stranice:
1 ... 23 24 26 27 ... 77
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li bi bili u vezi sa osobom koja ima invaliditet?  (Pročitano 97730 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla YFF35
 ljudima su invalidi neprivlachni iz chisto bioloshkih razloga :

1. odaju utisak da su bolesni , a podsvesno niko ne zeli potomstvo sa nekim ko je bolestan jer time postoji opasnost da se loshi geni prenesu na potomstvo

2. odaju utisak slabosti , shto opet znachi da su zavisni ,predstavljaju teret , nesposobni da pomognu ni sebi a kamoli drugima . to su sve osobine koje odbijaju ljude podsvesno (a posebno zene  Smile )

-----------

prema tome , shogune , ako ocesh da nadjesh neku , potrudi se da suzbijesh ta dva utiska  Smile budi kao ovaj  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
LG 4X HD
Citat
U mom komentaru koji si citirao jasno sam naveo zasto ja mislim da izmedju te dve situacije i nema bitne razlike.
Pročitao sam ja šta si ti napisao ali ti ne želiš da prihvatiš da drugi ne gledaju na stvari kao ti.
Npr.
Citat
Ako je taj neko lep onda je lep sa ili bez kolica,
Kao da ne znaš da fizička privlačnost nije samo u licu. Neko je zgodan, neko ima dobro dupe, neko se elegantno kreće.
Ja naprimer volim dupeta i noge, to je ono što me ( pored lepog lica)  privlači fizički kod suprotnog pola.   Smile  Prema tome meni devojka u kolicima ne može biti fizički privlačna bez obzira koliko lepo lice imala.
Ja priznajem da bi me atrofija mišića na nogama i kateter pride odbilo u svakom slučaju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
HTC Wildfire S
Btw..moderatori ako zele slobodno mogu da zakljucaju ovu temu.
Kao sto vec rekoh, tema slobodno moze da ide u case closed.

Tema će ostati otvorena.
Ako niko nema više šta da doda neka polako padne u zaborav.

Ukoliko bude bilo suprotno i neko bude imao neke nedoumice ili prosto poželi da podeli svoj stav... pa... nadajmo se da ćeš biti tu i da ćeš biti raspoložen da mu razjasniš neke stvari i bolje da ga upoznaš sa situacijiom.  Smile

Dodata anketa.
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 673
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
bf_109_g_6

1. odaju utisak da su bolesni , a podsvesno niko ne zeli potomstvo sa nekim ko je bolestan jer time postoji opasnost da se loshi geni prenesu na potomstvo

2. odaju utisak slabosti , shto opet znachi da su zavisni ,predstavljaju teret , nesposobni da pomognu ni sebi a kamoli drugima . to su sve osobine koje odbijaju ljude podsvesno (a posebno zene) prema tome , shogune , ako ocesh da nadjesh neku , potrudi se da suzbijesh ta dva utiska  Smile budi kao ovaj  Smile

Hehe, znaci preporucujes mi da budem jednooki gusar sa papagajem i blagom?  Smile

Ne znam da li si pratio temu od samog pocetka Smiley  vec sam nekoliko puta rekao da sa ja do sada imao tri veze. Smile Mada i mnogo drugih neuspelih pokusaja. A sto se moci/nemoci tice, o sebi umem da brinem, osposobio sam se da budem samostalan i pored nekih ograncenja. tako da ako gledamo sa te strane, niko mi nije neophodan.

Vezano za stereotipe o prenosivosti invaliditeta preko gena  i slicno, vec sam objasnio ranije da ima tu prilicno stereotipa, pretpostavki. Svetska zdravstvena Organizacija je pre nekoliko godina objavila novija, detaljnija istrazivanja i zakljucke za vise razlicitih grupa stanja(cerebralnu paralizu, deciju paralizu, multiplex slerozu, distrofiju..itd). I ispostavilo se da su istrazivanja pokazala kako u najvecem broju slucajeva nije dokazana ta opasnost, od "prenosivosti defektnih gena" . U samo dva slucaja(bar prema pomenutim istrazivanjima) postoji potencijalna mogucnost(najtacnije utvrdjeno za distrofiju npr i multiplex sklerozu). U mom slucaju sigurno znam da ne postoji. A znam, jer imam sve uradjene medicinske analize(struktura hromozoma, DNK..itd). Tako da sam sa te strane sasvim rasterecen. I sad ako treba svakoj zenskoj osobi da pokazujem unapred medicinsku dokumentaciju, onda je to malo debilno. A to sto kazes za strahove ljudi, da, na zalost to je tako. Ljudi se plase svega sto dovoljno ne poznaju i o cemu imaju najcesce uopstene pretpostavke. Ali ok vec smo konstatovali da je to tako i da ce se to jako tesko izmeniti. Mada SLAZEM se da pre svega same osobe sa invaliditetom trebaju puno puno puno da rade svakodnevno na sebi i svojoj sto vecoj rehabilitaciji. Anyway,zahvaljujem na korisnim savetima. Smile

Cita/arlekin/

Ja naprimer volim dupeta i noge, to je ono što me ( pored lepog lica)  privlači fizički kod suprotnog pola.   Smile  Prema tome meni devojka u kolicima ne može biti fizički privlačna bez obzira koliko lepo lice imala

Hm,a kako znas da devojka u kolicima nema dobro dupe? Smile to sto je u kolicima ne znaci da a priori mora biti deformisana i da ima losu gradju. Mislim kapiram da je tebi to odbojno, i verovatno ces pomisliti da sam prolupao. Samo kazem da je sve individualno.  Znam dve devojke u kolcima, ali koje su preslatke, prelepe, i bogaami da nisu udate, svasta bi mi palo na pamet. Smile Ne znam, mozda zato sto sam i sam osoba sa invaliditetom(mada ja nisam u kolicima) pa mozda na sve to gledam iz sasvim drugog ugla. A opet pominjao sam jednu moju koleginicu sa faksa koja je bila slepa. Visoka, lepe obline, grudi, noge, dupe uvek full doterana. Mnogi muskarci na faksu su govorili: "uh al bi je ozenio..al jbg steta sto je slepa". Cuo sam da radi kao radio voditelj neku emsiiju na 202, al koliko znam nema nikog.  Smile A eto mnogi muskarci su znali da komentarisu njene obline i sl a niko je nije muvao. Zapravo, samo ja i jos jedan lik smo pokusali. I nismo prosli. Smile  Najcesce na zalost, vecina osoba sa invaliditetom slabo uspevaju kada su u pitanju trajnije veze, ili veze uopste.

Btw.. eto... opet sam se upleo u produzetak diskusije, iako sam rekao da necu vishe. Jer uglavnom je vecina stvari recena.
« Poslednja izmena: 07. Maj 2010, 12:25:15 od Shogun »
IP sačuvana
social share
O tempora o mores!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4960
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3

Citat
Hehe, znaci preporucujes mi da budem jednooki gusar sa papagajem i blagom?

Ulazi crnac u kafanu sa velikim, šarenim papagajem na ramenu.
Konobar se odusevi papagajem i upita ga "Izvini, gde si ga našao ?!"
- "Pa u Africi, gde bi drugo ?!" odgovori papagaj.

Smile
IP sačuvana
social share
NAPUŠTEN PROFIL
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
LG 4X HD
Citat
Hm,a kako znas da devojka u kolicima nema dobro dupe? Smile
Zato što ne može  imati dobro dupe. Atrofija mišića  nastaje vrlo brzo, mesec dva u kolicima i noge i dupe ti se pretvaraju u kost i kožu.
Citat
Znam dve devojke u kolcima, ali koje su preslatke, prelepe, i bogaami da nisu udate, svasta bi mi palo na pamet.
Kapiram da je sve individualno, ali meni lično je sex sa paraplegičarom jednostavno neprihvatljiv.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Earth is full. Go home.

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 7755
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Ma jel' iko vid'o lavicu da 'oda po savani sa šuntavim lavom?
IP sačuvana
social share
The root of all evil will die if not watered!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 673
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
Svako neka hoda sa kim zeli. Mislim da ipak nema potrebe da se toliko uzbudjujemo oko toga. Svakom dopustiti mogucnost da sam odluci da li mu nesto smeta ili ne. Od situacije do situacije. Ipak, nije svest nesto sto se moze univerzalno ukalupiti u "nepromenjive prirodne zakone". Zasto bi nesto unapred trebalo ili moralo da se podrazumeva. To je ono na sta sve vreme pokusavam da ukazem.  Vecina mozda stereotipno i podrazumeva, ali nista nije generalno. To nije sad neka casual phrases, vec ja zaista u to verujem. I znam zapravo(potvrdjeno u praksi) da od svakog pravila postoje izuzetci. S' druge strane mnogi veruju da svaki izuzetak samo potvrdjuje opste pravilo. Ipak, ja se ne bih slozio sa tim, jer smatram da svaki izuzetak ukazuje nesto drrugo, ukazuje da nista ne treba generalizovati, niti unapred podrazumevati. To sto se ljudi cude jedni drugima zbog razlicitih, suprotnih misljenja i stavova, pa to je sasvim razumljivo. Ljudi se naprosto ne mogu nikad oko svega usaglasiti. Ja bih npr mozda najvise voleo kada se ulazak u vezu sa osobom ima invaliditet ne bi posmatrao kao neki tabu. Ali to je samo moj kapric i zelja, a ne "ocekivanje". Svestan sam da to nije realno ocekivati. Znaci da jos jednom Pojasnim: Niko ne kaze da se treba ili mora uci ili biti u vezi sa osobom koja ima invaliditet. Niko ne kaze da su loshi ljudi koji to ne mogu i ne zele. Niko ne kaze da su sveci ljudi koji to mogu. Niko ne tvrdi da su osobe sa invaliditetom najbolje dushe na svetu. Niko ne trvdi da je  lako i jednostavno uci u vezu sa osobom koja ima invaliditet.  Samo mislim da na sve to ne mora postojati toliko rasprostranjena odbojnost, stereotipi, tabu, predrasude. Ne zelim nikog da provociram niti da nesto namecem. Ali cu Uvek reci ono sto mislim, Uvek cu pokusati da obrazlozim svoj stav i pogled na poblematku.  Kao sto rekoh dopustiti mogucnost da se svako odluci da li moze ili ne, od situacije do situacije. Pa neko ce mozda moci, a neko ne. Mada jasno je da vecina ne bi. To moze da deluje kao neprijatan zakljucak, ali ok, nista nije smak sveta. Treba icii napred i uvek traziti sansu, graditi sansu. A to  poredjenje sa lavicama, shuntavim lavovima i savanom... pa ne znam.. mogu da kazem samo u svoje ime: ne posmatram sebe kao zivotinju iz savane, ne zivim u savani i ne smatram sebe shuntavim(bez obzira na invaliditet). Mogu takodje slobodno da kazem da moje bivse devojke takodje me nisu nikad smatrale shuntavim. Ok, mozda su to bili hrabri izuzetci, te moje tri veze. Bile su tri sasvim obicne ok devojke. Mozda je vecina drugih devojaka koje sam takodje upoznavao i izlazio smatrala i smatra invaliditet neprihvatljvim. Ok, to je njihov izbor. Ne smatram ih zbog toga "losim", kao sto ni ove koje jesu bile sa mnom ne smatram "sveticama". Jer, zaista, nema puno osoba sa invaliditetom koje uspeju da ostvare sex, vezu, brak. Na zalost. Ali i dalje mislim  da to ne znaci da treba na tome stati. Bar ja nemam nameru da odustanem od rada i truda na sebi, od svojih kvaliteta, od svega onog sto sam do sada postigao. I nemam nameru da se odreknem ni sexualnog ni emotivnog zivota. E sad, to sto vecini smeta invaliditet, ili je vecini odbojno, pa necu valjda zbog toga da bezim i da dignem ruke. Kao da "podvijem rep, cutim u cosku i znam gde mi je odredjeno mesto". To me niko ne moze ubediti. Treba uvek ici napred.
« Poslednja izmena: 08. Maj 2010, 19:56:51 od Shogun »
IP sačuvana
social share
O tempora o mores!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
au, izmjenio si post 20 puta od 3h, vise ne znam ni sta si dodao ni oduzeo ..  Smile

inace, ne znam da li bih bila u vezi s osobom koja ima invaliditet, prosto nikad nisam bila u takvoj situaciji pa ne mogu ni da tvrdim.
vjerovatno zavisi dosta i od vrste invaliditeta. ti shogun patis od diplegije bjese? ja sam igrom slucaja kroz zivot cesto bila u kontaktu s takvim ljudima pa ih i ne gledam kao drugacije od sebe, niti to vidim kao neku vrstu invaliditeta, tako da mi to vjerovatno ne bi smetalo ..
suma sumarum: zavisi o kojoj deformaciji se tacno radi.
IP sačuvana
social share

*Most gods throw dice, but Fate plays chess, and you don't find out til too late that She's been playing with two queens all along. *
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zivot nam vraca ono sto drugima dajemo

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
mob
Nokia 
Ma jel' iko vid'o lavicu da 'oda po savani sa šuntavim lavom?

Moguce da ih ima...mozda lavica ne vidi dobro ili tako nesto...
IP sačuvana
social share

Kad pripadam tebi, tada pripadam sama sebi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 23 24 26 27 ... 77
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.