Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Da li bi bili u vezi sa osobom koja ima invaliditet?
Da.
16.9%  (14)
Ne.
37.3%  (31)
Ne znam.
45.8%  (38)
Ukupno glasova: 83
Idi dole
Stranice:
1 ... 22 23 25 26 ... 77
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li bi bili u vezi sa osobom koja ima invaliditet?  (Pročitano 97522 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 673
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
@Anea

Mislim da niko nikog ne moze tako lako  da uceni. Niti bi trebalo da ucenjuje. To je stupidno. Meni npr nikad na pamet nije palo da ni jednu od mojih bivsih devojaka ucenjujem nekim emocijama ili invaliditetom.

Citat/BranaM/

Ne treba ostajati sa nekim iz sažaljenja, samilosti, pa ni "obraza" (koji nisi dobro razumela), već isključivo iz ljubavi i odanosti.

U ovom prvom delu se slazemo. Jedino sto ja u ovom drugom delu mislim da nije tako nemoguce i svesno zapoceti ljubav. Ali ok, tu smo vec konstatovali da se razlikujemo u misljenjima.
« Poslednja izmena: 06. Maj 2010, 16:37:37 od Shogun »
IP sačuvana
social share
O tempora o mores!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Earth is full. Go home.

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 7755
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
@Anea

Mislim da niko nikog ne moze tako lako  da uceni. Niti bi trebalo da ucenjuje. To je stupidno. Meni npr nikad na pamet nije palo da ni jednu od mojih bivsih devojaka ucenjujem nekim emocijama ili invaliditetom.

Dobro, razumeli smo...svetac si. Ok.
IP sačuvana
social share
The root of all evil will die if not watered!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 673
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
Nema potrebe za ironijom. Nisam "svetac". Samo kazem kako ja gledam na to.  Pa valjda se slazemo da niko nikog ne treba nicim da ucenjuje.
« Poslednja izmena: 06. Maj 2010, 16:41:19 od Shogun »
IP sačuvana
social share
O tempora o mores!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Apple 15
Ko je govorio o invaliditetu...  Smile

A to da nema emocijalnih ucena u vezama... bilo kakvim vezama...  to je takva detinjarija...  Smile

Svako je sebe barem jednom uhvatio da makar misli o tome, a kamo li uradio...

A, da... ja sam sisla... izgleda da sam promasila stanicu... Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 673
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
@Anea

Emocionalnih ucena ima u vezama. A to da "svako" o tome ponekad razmislja, to ne znam. Verovatno dosta ljudi i razmislja. Ja nisam. Nisam zato sto znam da kad neko nece vise da bude sa mnom, sto bih se ponizavao na neku emocionalnu patetiku. Kao nesto cu da promenim? Besmisleno. Ako jasno kaze da vise nece da ostane sa mnom, ok, srecan put-bilo je lepo dok je trajalo. Moze da mi bude krivo do neba, da mi bude tesko..itd Ali da ja sebe ponizavam nekim emocionalnim ucenjivanjem, ili da u ocima te osobe ispadnem kao neki idiot, pa valjda makar tolikom imam pameti da to ne bih pokusavao.
« Poslednja izmena: 06. Maj 2010, 16:57:12 od Shogun »
IP sačuvana
social share
O tempora o mores!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
Munka, pa zar emocijalne ucene nisu najvece oruzje... Wink

Zato ljudi ostaju u vezama (brakovima) koji su daleko od normalnih...

Ljudski mozak je jako cudan i slab organ... posebno ako te neko konstantno jebe u njega...  Smile

Pa jasno, samo to kod mene ne igra nikakvu ulogu ..  Smile
Kako bih ja radije ostala vecno sama ko gluva kucka pre nego da nekome upropastim zivot i da neko pored mene bude dobra a nesrecna dusa, tako isto i u drugom slucaju. Niko nije duzan time sto je nesto reko pred nekim svedokom ( a i da nije nista reko nikad) da trpi nesto sto mu ne odgovara samo zbog "obraza" ili "ici cu u pakao" ili "ubice me griza savesti" ili sta god ..  Smile

a ono "iz ljubavi i odanosti" , pogotovo iz odanosti .. to se u ogromnom broju slucajeva zavrsava tako da jedna osoba izgubi sebe da bi se druga pronasla.. za primere imamo svoje roditelje ili prijatelje, poznanike, stariju generaciju .. upropastila sam se, zapustila i mrzim ceo svet, ali samo da je njemu dobro ... ma idi  Smile
A i ono "iz ljubavi" se za cas pretvori u :bolje da me mrzis nego da me tako volis ..

tako da.. nema tu pravila. Kad se dvoje nadju nasli su se. Makar bili nepokretni celi i slepi i gluvi i nemi i ne znam sta jos  Smile
« Poslednja izmena: 06. Maj 2010, 17:02:03 od MunkaZe »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 673
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
Btw..moderatori ako zele slobodno mogu da zakljucaju ovu temu. Uglavnom posle 24 stranice..zakljucak je da bi vecina sigurno(ili najverovatnije) izbegla da udje u vezu sa osobom koja ima invaliditet. Po neko bi mozda i skupio hrabrosti da udje. I to je to, uglavnom. Pozz svima. Smile
« Poslednja izmena: 06. Maj 2010, 17:07:24 od Shogun »
IP sačuvana
social share
O tempora o mores!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Apple 15
Pa, sta je sad bilo...

Tek smo naceli temu ljudskih odnosa... Smile

Mislim... ako je sve u vezama leptiric-sarenici... onda... izes to...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
LG 4X HD
Citat
Pa u cemu je razlika? Kazes: svakako ne bi privukao moju paznju da sam ga upoznala sa invaliditetom Kakve blage veze ima lepota i privlacnost sa tim sto je neko recimo u kolicima? Ako je taj neko lep onda je lep sa ili bez kolica, a ako nije onda nije. Smile A sve ovo ostalo sto si opisala me sad jos vise zbunjuje.. Taj stav: kao ostacu iz ljubavi sa nekim ko postane invalid iz ljubavi i znaci tad si spremna i dorasla na svakakva odricanja najteze vrste a kao da udjem u vezu i da se zaljubim i zavolim(cak i ako je invaliditet daleko daleko laksi), tad kao nisi dorasla. Ne kapiram te...izvini ali takav stav ne kapiram. Naprosto ili ti nesto smeta ili ne. Kako to kao naknadno cu i da prihavtim situaciju,  a da udjem od pocetka ne. Nekako mi je sve to protivrecno..
Postoji nešto što se zove lojalnost. To je recimo osobina koju ja lično mnogo cenim.

I ne znam šta ti tu nije jasno? Sasvim je uobičajeno da ti se neko prvo fizički dopadne , zatim ga upoznaš i zavoliš kao osobu. Ukoliko ta osoba doživi nesreću da postane invalid  može da se u nekoj meri izgubi fizička privlačnost ( i kod babe i dede se sigurno davno izgubila ta vrsta privlačnosti pa to ne znači da će zbog toga ostaviti jedno drugo )  ali ostaje ono važnije, ljubav prema osobi.
Ako je neko invalid , taj prvi , uglavnom neophodni detalj kao što je fizička privlačnost može lako da izostane. Pa do dubljeg upoznavanja i ljubavi i ne može da dođe.
I to je sasvim normalno i sasvim ljudski.
« Poslednja izmena: 06. Maj 2010, 17:59:26 od arlekin »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 673
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
Ok, sve se vec vrti u krug. U mom komentaru koji si citirao jasno sam naveo zasto ja mislim da izmedju te dve situacije i nema bitne razlike. Takodje sam vise puta pokusao da pojasnim zasto mislim da invaliditet ne mora imati uticaja na neciju privlacnost i lepotu. Zakljucak je: vecina ljudi ne bi usla u vezu sa osobom koja ima invaliditet(tu se mogu ubrojati i oni koji kazu 'ne znam'). Mozda tek po neko bi. Diskusija je u svakom slucaju bila korisna. Moja osnovna ideja je bila da kroz ovakvu diskusiju cujem stavove. Kao i razloge za stavove. I naprosto eto da malo ukazem na to da ideju o ulasku u vezu sa osobom koja ima invaliditet ne treba stereotipno posmatrati kao nesto "prirodno nezamislivo" i kao tabu temu. Ne bih da se vise ponavljamo. Kao sto vec rekoh, tema slobodno moze da ide u case closed.
« Poslednja izmena: 06. Maj 2010, 22:46:55 od Shogun »
IP sačuvana
social share
O tempora o mores!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 22 23 25 26 ... 77
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.