Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 21:44:20
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 117 118 120 121 ... 265
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li ateisti potajno veruju u Boga?  (Pročitano 128729 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 625
Zastava Крагујевац
OS
Windows 7
Browser
Chrome 29.0.1547.66
mob
Nokia 950
I vi ateisti i vi vernici dajete previse znacenja religiji.

Religija radi savrseno gledano iz aspekta razloga njenog postojanja uopste.

Vidi za mene je religija ovo.

Posaljem te na livadu da cuvas ovcice i dam ti jasan zadata a to je da ih drzis na okupu neinteresuje me kako.Sagradi ogradu , dresiraj ih , nabavi kerove , poseci im noge ma pobij ih i naslazi ali nemoj da se stado rasturi.I za svaku novu ovcicu koju dovedem u stado vazi isto.

E to je za mene religija.

Prvi i osnovni razlog postojanja religije je da nas drzi u grupi.

E sada ono sto kaze inicio da se na religiju prenelo sve dobro i lose iz coveka sto je apsolutno tacno.Ali nije tacno da je LOSE primarno a dobro sekundarno.

Vidi sada osvrni se oko sebe , sve sami vernici i realna slika koju vidis sada je da ti vernici nerade ono sto bi trebalo da rade a to je da redovno idu u crkvu , mole se bogu , pale svecu zivima i mrtvima jer to su ubedjenja koje cine verovanje u Boga korisnim jer ce bas to da te njemu i priblzi i tako ce ti Bog pomoci.Medjutim mnogo malo ljudi to postoju.Kada ljudi idu u crkvu ? Pa naravno za velike praznike 3 4 puta u godini . Zasto bas tada ? Pa zato sto je iz vere preovladalo samo ono najbitnije i to najbitnije , ti veliki praznici nas kao zombije vuku u crkvu ? Zasto ? Da se nebi razlikovali da se neizdvajamo iz GRUPE!Religija je obavila posao i usput nas je naucila konkretno kroz ucenje o veri da nebudemo divljaci i haoticno drustvo vec uredjeno.

Vera nas je nekada snazno vezivala ali je vremenom izbledela.
To je kao kada iz cokolade sa lesnicima pojedete prvo lesnike.Lepsi je osecaj nego konzumirati sa svim primesama.Slozenost je dosadna svi se osvrcu ka prostim resenjima i prostijem zivotu.Neki su o ovome razmisljali pa su nam uprostili stvari , sada sedimo u crkvama , svestenici nam daju oprost kroz ispovedanje , nemoramo svaki dan u crkvu samo nedeljom , molitve su dosadne hajde da pevamo , orguljamo , neka bude zabavno , znaci Bog nam vise netreba sve ce obaviti covek u bozije ime ejj ...

Sto znaci da je vera u sustini dobra kao igra ali postoje igraci koji je iskoriscavaju , za mene je to Vatikan.Tacka.

Negde sam napisao "Religija radi savrseno" a neko mi se podsmevao.E taj sto mi se podsmevao taj je energicni ateista koji u religiji vidi samo protivnika a ustvari protivnik je samo u glavi.U sustini kada ugasis sva svetla i ostanes sam sa svojim mislima shvatis da vecina problema vecina opterecenja nepostoje , naucili smo da imamo probleme.Neko mi rece skoro , posto ja imam dete , zafrkavao me nesto i kaze , za koju godinu dete u skolu pa stizu problemi . Koji problemi , zasto tako unapred ? Zapitas se ...

Ono sto je Lightsoft cini mi se hteo da objasni da ukaze a to je da moramo da se uzdignemo iznad toga i kada se taj preokret u nama desi verujte mi na rec zivot postaje laksi.

Kada shvatis da je covek i njegova priroda satkana od interakcije sa okolinom i zatim pogledas sta se oko tebe desava automatski stices predispoziciju da lakse upravljas svojim zivotom i okolinom koja te okruzuje.Naravno nemogu svi ali cvrsto verujem da vecina moze da prebrodi fazu opijenosti i vrati se svesnosti.Mnogo toga vidimo i mnogo toga je iskrivljeno.

Sta je jos strasnije.Radjamo se se urodjenim osecajem za postovanje pravila.Onda naucimo pravila pa ih prenosimo na nasu decu.Stojimo u redu za kasom , pisamo u wc-u , slusamo starije , bolesno postujemo roditelje , vodu pijemo iz case , sve jedemo sa hlebom , redovno se kupamo , moramo da se zaposlimo , moramo da stupimo u brak i pred bogom i pred narodom , moramo da idemo u skolu , moramo da se molimo bogu ili neverujemo u boga i posto si ti deo stada prekrsis li neki od ovih pravila , bum ,niko te nevoli ,svi te osudjuju , izrod porodice i tako malo po malo ti si opet medju ovcicama.Nema izlaska iz okvira , uticaj okoline je presudan u tome.

Mnogi naucnici su se slozili da je nas mozak ogranicen sa razlogom.Nismo spremni da koristimo pun kapacitet naseg mozga.Zamislite svet u kome smo svi prepametni , pitanje je da li bi svi sa takvom inteligencijom mogli da zivimo pod istim nebeskim svodom.Verovatno bi se tada pojavio neki drugaciji sistem kontrole koji je jaci od religije i modernog drustva.Sada je dovoljno sto konstantno moramo da mislimo na novac , prosperitet , najbolje godine zivota kada najvise mozemo da uradimo mi izgubimo na skolovanje , kada najzad zavrsimo skolovanje zasnujemo porodicu , onda se jos vise brinemo o novcu , skolujemo decu , to je jos jedan skolski vek , onda ostarimo i tada se osvrnemo na sebe i briga nas za prosperite , uzivamo dok neumremo.A pored svega ovoga je jos milion malih sitnica koje nam odvlace paznju.To je sistem to je religija , teizam , ateizam , crvena zvezda i partizan , istok i zapad , crnci i belci , muslimani i hriscani , kuca sa dva sprata kuca sa tri sprata , dobra kola losa kola , to je ono sto nas drzi u okviru svesti koji mali broj ljudi moze da zaobidje.Sta je konkretan dokaz ? Stavite na papir koliko je ljudi promenilo svet a koliko u njemu zive ? Smiley Zanimljiva brojka. Kolike su sanse da se rodi jos jedan Davinci.Kolike su sanse da se neko od nas oslobodi potrebe za materijalnim i posveti sebe svetu ? Nikave , nemozes .Koliko nas moze da se oslobodi malih bednih snova i mastanja i pocne da razmislja globalno , veliko ? Retki veoma retki posebno danas.

Nista nije onako kao sto izgleda i sve ima jasno zacrtanu svrhu.

Zato bih ja ovakve teme lockovao. Neka deca ovo citaju i donose zakljucke na osnovu toga ko je vise argumenata izbacio.A neznaju nista , ni blizu svesnosti.Ovo je kao eksperiment delovanja uticaja dva mehanizma u sistemu i kako se on ispoljava na malom prostoru sa malim brojem ljudi  a u sustini isto je i na globalnom nivou.

Zaboravite na Boga i sve sto se oko njega sa ljudima desava , iz vere svi i ateisti i teisti uzmite samo najbolje kao sto bi uzimali i iz zivota uopste , prenesite to na svoju decu ucinicete uslugu i svojoj deci i buducem svetu.
IP sačuvana
social share
Wink
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 29.0.1547.66

Sto znaci da je vera u sustini dobra kao igra ali postoje igraci koji je iskoriscavaju , za mene je to Vatikan.Tacka.

Што само Ватикан,зар и православни центри нису искоришћавали религију? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 625
Zastava Крагујевац
OS
Windows 7
Browser
Chrome 29.0.1547.66
mob
Nokia 950

Што само Ватикан,зар и православни центри нису искоришћавали религију? Smile

Da , posebno zadnjih par godina.Medjutim mislim da se iza zavese nedesava nista bitno a to je bitno.Evo kako Nikolic ni pet para nije davao za Irineja kada ispade ona ujdurma ,sada su se nesto pomirili i te fore ali sve je to za javnost.Nema pravoslavna crkva moc ni blizu kao katolicke crkve.

U Rusiji je primera radi do Putinove ere to bio slucaj , a sada je Putin to presekao i kako kaze crkva je za narod a ne za politiku.
Sreca u pravoslavlju sto jos uvek postuje one stare vrednosti , crkveni sabori i crkveni proglasi , sustinska pravila vere , kada bi bilo drugacije to bi bio katolicizam a pre bi se spalili da imalo lice na katolicku crkvu.

A ako mislis neki vek unazad tu su svi uprljali ruke.Samo se pravoslavna crkva najbrze opametila,zna gde joj je mesto.

Mada je to sve nebitno dok se nemesa crkva u politiku , oni rade svoje mi svoje , mi postujemo crkvu ona nas i to je to , to je i neki sklad.

A Vatikan ? Sada kada bih poceo da nabrajam sve kompanije koje finansira Vatikan i sve kompanije koje su u vlasnistvu Vatikana ... pihh ... i ateista bi se prekrstio Smile

Ma sva ta dogadjana nemaju bitne uticaje na nas obicne ljude , sem ako pocnemo da se amaramo time i da se borimo protiv vetrenjaca.Pa i neka dodju neka donesu pare ovde sta ima veze sto smo pravoslavci i mi smo ljudi Smile
IP sačuvana
social share
Wink
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Mogu li ja da postavim jedno prosto pitanje? Mogu, hvala  Smile

Da li je ateista osoba koja ni u sta ne veruje ili osoba koja nema versku opredeljenost? Smile

IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 625
Zastava Крагујевац
OS
Windows 7
Browser
Chrome 29.0.1547.66
mob
Nokia 950

Da li je ateista osoba koja ni u sta ne veruje ili osoba koja nema versku opredeljenost? Smile

Najbolje objasnjeno a svima odgovara da se tako izgovori : Ateisti je potreban dokaz da bi verovao. Nonteisti neveruju u Boga , ali je slucaj da veruju u vanzemaljce naprimer Smile

Ako sam ja postovalac pravoslavne crkve i obicaja a neverujem u postojaje Boga ja sam ateista ili nonteista.

Normalno ateisti podrzavaju sve sto se moze objektivno objasniti.
IP sačuvana
social share
Wink
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
mob
Sony xperia
Mogu li ja da postavim jedno prosto pitanje? Mogu, hvala  Smile

Odbijanje verovanja u bozanstva kao i poricanje postojanja bozanstva. Tokom istorije je cesto i odrecan stav prema religiji. Medjutim sad' tu postoji mala zezancija. U Djainizmu i nekim vidovima budizma nema verovanja u bozanstva. Pa ispada da je to verovanje, da kazem tako, religijski ateizam.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini

Najbolje objasnjeno a svima odgovara da se tako izgovori : Ateisti je potreban dokaz da bi verovao. Nonteisti neveruju u Boga , ali je slucaj da veruju u vanzemaljce naprimer Smile

Ako sam ja postovalac pravoslavne crkve i obicaja a neverujem u postojaje Boga ja sam ateista ili nonteista.

Normalno ateisti podrzavaju sve sto se moze objektivno objasniti.

Dobar pokusaj objasnjenja ali nisi bas odgovorio na pitanje. Mada je na to pitanje tesko i odgovoriti jer je nedovoljno precizirano objasnjenje samog pojma.  Smile

Odbijanje verovanja u bozanstva kao i poricanje postojanja bozanstva. Tokom istorije je cesto i odrecan stav prema religiji. Medjutim sad' tu postoji mala zezancija. U Djainizmu i nekim vidovima budizma nema verovanja u bozanstva. Pa ispada da je to verovanje, da kazem tako, religijski ateizam.

Upravo zato je tesko odgovoriti na to pitanje. Jer se oduvek verovanje u Nesto, po difoltu preslikavalo na veru u nekakvo bozanstvo, u zavistnosti od momenta, vremena, nacina zivota, uopsteno pravila igre u datom istorijskom momentu.

IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 23.0
Ja sam prosao kroz sve te tranzicije, sada vise idem na ler. Ne razmisljam o religiji, bogu i tim stvarima mnogo, jer sam svestan da ne mogu odgovoriti na to, svestan sam svoje limitacije. Tako da ustaljene gluposti tipa, Bog je ovo ili ono su beznacajna. 
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 29.0.1547.66
Da , posebno zadnjih par godina.Medjutim mislim da se iza zavese nedesava nista bitno a to je bitno.Evo kako Nikolic ni pet para nije davao za Irineja kada ispade ona ujdurma ,sada su se nesto pomirili i te fore ali sve je to za javnost.Nema pravoslavna crkva moc ni blizu kao katolicke crkve.

U Rusiji je primera radi do Putinove ere to bio slucaj , a sada je Putin to presekao i kako kaze crkva je za narod a ne za politiku.
Sreca u pravoslavlju sto jos uvek postuje one stare vrednosti , crkveni sabori i crkveni proglasi , sustinska pravila vere , kada bi bilo drugacije to bi bio katolicizam a pre bi se spalili da imalo lice na katolicku crkvu.

A ako mislis neki vek unazad tu su svi uprljali ruke.Samo se pravoslavna crkva najbrze opametila,zna gde joj je mesto.

Mada je to sve nebitno dok se nemesa crkva u politiku , oni rade svoje mi svoje , mi postujemo crkvu ona nas i to je to , to je i neki sklad.

A Vatikan ? Sada kada bih poceo da nabrajam sve kompanije koje finansira Vatikan i sve kompanije koje su u vlasnistvu Vatikana ... pihh ... i ateista bi se prekrstio Smile

Ma sva ta dogadjana nemaju bitne uticaje na nas obicne ljude , sem ako pocnemo da se amaramo time i da se borimo protiv vetrenjaca.Pa i neka dodju neka donesu pare ovde sta ima veze sto smo pravoslavci i mi smo ljudi Smile

То је истина, Ватикан је створио велику машинерију и сада мора да је финансира или ће пропасти...а православни црквени па чак и протестантски центри су превише мали да имају такву машинерију или да је одржавају...Али да су сви мање-више искоришћавали религију то је истина само је неко био довољно јак да је још увек искоришћава у завидном нивоу док други искоришћавају али не на тако великим нивоима.

Дефиниција: особа која не верује и одбацује веровање у божанства. Могуће је да верује у једнороге али не верује у божанства...атеизмом се обележава само не веровање у божанства...
« Poslednja izmena: 14. Sep 2013, 01:43:20 od YuWarez »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 625
Zastava Крагујевац
OS
Windows 7
Browser
Chrome 29.0.1547.66
mob
Nokia 950
To je veoma mucna teorija , zasto ?

Zato sto jos uvek niko nije odgovorio na pitanje odakle ljudskom rodu uopste potreba da veruje da postoji bilo koje bozanstvo.

Znaci sta se desilo u ljudskom razvitku da neko kaze kako oko nas postoji sila nekog bozanstva. Kreator.

Zamisli mi smo neadretalci , zivimo od lova , stalno menjamo staniste , sluzimo se jos uvek sa nasledjenim znanjima o prezivljavanju kao i zivotinje.Kakav kvrc u glavi , psiholoski proces ili neznam ti sta je naveo bilo koga da pogleda gore i kaze Bog. Smiley

Pazi Hriscanska vera  je ko je to proucavao bukvalno copy paste Egipatska religija.Neka Bibliska desavanja i tako dalje.Slicno je i sa Muslimanskom verom , Hindu pogotovo - sve one su proizasle iz Egipatske .Utvrdjuje se na osnovu toga sto su Egipatski zapisi najstariji.

Sta je za Egipcane bilo vrhovno bozanstvo ? Faraon - covek. Sve oko Faraona su bozanstva namesnici i ima ih mnogo.Neki su se oslikali i hrscanskim svecima i Hindu bozanstvima.

To je nekako opipljiv dokaz da je pojmljenje bozanstva pogresno preneto.

Medjutim ima i tu zackoljica jer su Egipcani postavili taj standard da bozanstva dolaze sa neba.Isto je kod Maja tako i u Hindu i tako dalje ....

Zasto sa neba , sta se to desilo ? Smiley

Sada , nazalost covecanstva , svi objasnjavaju kako im odgovara , jedni kazu da je mozda neka kometa pala i da su to okarakterisali kao onostrano , neki kazu da se samo tim prvim ljudima Bog prikazao , neki kazu da se radi o vanzemaljcima a da su na njih gledali kao onostrano i ova teorija je sve popularnija ...

Vrlo je verovatno da se nesto dogodilo , znaci logicno je da se nesto dogodilo da pokrene svest o bogu , i veoma je verovatno da to nije ono o cemu mi ucimo danas kroz religije , moguce da je neki sumanuti dogadjaj i da zapravo vernici veruju u nesto sto je postojalo samo se lose kroz vekove prenelo a ateisti tvrde da nepostoji to nesto u sta vernici veruju a sto je postojalo - sto znaci da opet niko nije upravu Smile

To inplicira da iako se to nesto sto se pojavilo prvom coveku i dalo mu svest o bogu nemora da znaci da su svi ljudi to videli tako da nisu morali da veruju u to -- sto implicira da ateisti stari koliko i vernici , sto obara ovo tvoje gore da se u datom trenutku u vremenu pod odredjenim okolnostima pojavio prvi ateista , postojao je istog trena kada se pojavila svest o Bogu.

Hajde da te zamorim jos malo postoje ateisti koji se neslazu o postojanju Boga kako ga opisuju religije.Uglavnom to su oni koji su morali da se suoce sa ovom teorijem gore objasnjenu , da postoji sansa da ono sto mi sada opisujemo kao Boga mozda bio neki suludi dogadjaj koji je licio na nesto onostrano nekome tamo u praistoriji.Samo se kroz vekove prica izlizala , promenila i tako dalje i sada imamo to sto imamo.

Evo jos nesto.

U Egipatskoj mitologiji bog zemlje Geb i boginja neba Nut imali su cerku IsisSmiley U Egipatskoj mitologiji Isis se predstavlja ovako

sto se moras se sloziti mnogo preslikava u

Inace za Isis su Egipcani smatrali ja sveta majka , majka svima. Veruje se da je bila prijatelj robovima , skitnicama , gresnicima i tako dalje.Kada proucis malo ovu boginju shvatis da su i Isus Hrist i Bogorodica preslikani iz nje.E sada ces reci pa Boforodica i Isus su bili stvarni?

Jesu , ali period u kome je Isus ziveo i predeo u kome je ziveo mogao je da dodje u dodir sa Egipatskom kulturom.
IP sačuvana
social share
Wink
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 117 118 120 121 ... 265
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 21:44:20
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.766 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.