Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Sep 2025, 22:02:23
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 31 32 34 35 ... 265
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li ateisti potajno veruju u Boga?  (Pročitano 128853 puta)
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.8.4
Browser
Safari 536.30.1
mob
I-mate 30 Pro
Alex me sve vise razocarava svojim postovima...ali totalno.... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.1500.72
Dobro... ajde ja sad da budem captain obvious.
 Ako ti ja prosviram metak kroz čelo. Ti ćeš i na molekularnom i sub atomskom nivou da budeš isti kao pre pola sata, ali postoji jedna primetna razlika i nauka (bar za sada) ne može vratiti u pređašnje stanje.
Dakle postoji nešto, još uvek ne znamo šta tačno, što tebe od pre deset minuta čini živim i to te razlikuje od tebe sa prosviranom glavom.
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 536.30.1
mob
I-mate 30 Pro
Postoij... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 22.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini

Na ovakvim temama to je prosto neizvodljivo.  Smile

Jesi čuo za onu "nikad ne diraj mudraca dok puši lulu i meditira"? Smile
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 22.0
mob
Bosch ima centrifugu
Ne ja sam cuo ono drugo - nikada nemoj da stanes izmedju junky-ja i njegove igle Smile
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 22.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
 Smile

Why not?

Tako uvek nekome sačuvaš glavu a bude zanimljiv taj osećaj.
A u tudjem fajtu nikada nisam uživala Smile

*ima i ona ateistička:
“The church says the earth is flat, but I know that it is round, for I have seen the shadow on the moon, and I have more faith in a shadow than in the church.”

Ferdinad Magelan   

(mislim, ateisti su ovo prisvojili kao lajt motiv  Smile  )
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows 7
Browser
MSIE10.0
mob
Apple 
Alex me sve vise razocarava svojim postovima...ali totalno.... Smile

Inicio ako cemo vec da budemo iskreni ni Ja u tvojih 15 hiljada postova nisam nasao ni jedan vrednog paznje,  Smile

Ako ti ja prosviram metak kroz čelo. Ti ćeš i na molekularnom i sub atomskom nivou da budeš isti kao pre pola sata, ali postoji jedna primetna razlika i nauka (bar za sada) ne može vratiti u pređašnje stanje.
Dakle postoji nešto, još uvek ne znamo šta tačno, što tebe od pre deset minuta čini živim i to te razlikuje od tebe sa prosviranom glavom.

Vlastimire tvoj doprinos Multi-Univerzumu je onoliki koliko ti to mogucnosti dozvoljavaju ,
Tvoja sfera uticaja zavisi od tvoje interakcije , Ti si deo Vise-Univerzumske "celine".
Kaze se da je informacija jedina stvar koja moze da pobegne iz gravitacionog vrela crne rupe ,
doduse vrlo polako  jedan neutron po jedan neutron verovatno ce proci citava vecnost I tesko da ce neko imati koristi od toga .Na istom principu je tvoj doprinos ovom univerzumu u kom zivis .
Taj process se desava na nekom nivou I nastavice da se desava ali uloga coveka je vrlo malecna .
Ako svaka cestica sadrzi odredjenu informaciju I ako imamo cestice koje su od skoro ciste energije koje interaktuju sa paralelnim univerzumom I nasim tako da jednog trenutka imaju masu I mogu biti izmerene a sledeceg nemaju masu uopste ,U slucaju ne samo kod zivog bica postoji verovatna I logicna mogucnost da ta informacija nekako moze da prezivi" smrt" I nadje put nazad do samog izvora frekvencije koji uzrokuje osciliranje svih cestica i daje formu univerzumu,I na taj nacin pomaze njegovu evoluciju I rast .

Znacaj ljudskog zivota je samo naduvan od strane ljudi ,
Ovaj process se desavao pre I nastavice da se desava za milijardu godina kad coveka mozda ne bude bilo ,
u svakom slucaju kaze se "Destinacija nije vazna vec je vazan put ,opusti se I uzivaj u iskustvu".
Sve nas isto ceka !!!

U starim vremenima se verovalo da kad ljudi umru prelaze u neki drugi svet senki bez obzira kakav su zivot vodili ili kakvog su karaktera bili .Nije bilo ni raja ni pakla .Tek kad je Zarotustra napravio podelu izmedju Boga svetla I Boga tame onda su poceli da izmisljaju tamo negde oko 3500 godina pre novog veka.

Sto se tice Hriscanskog Boga YHVH dovoljno je proveriti njegovu istoriju pre pisanja biblije ,
 Ko mu je bio otac ,koliko je brace imao ,Kako mu se zvala zena ,Kakav mu je karakter tada bio ?
95% hriscana nema pojma o bogu u koga veruju I smatraju ga supremnim bicem .
 Smile

Skracenica AA ili Astrum Arguntum ili Srebrna zvezda je unutrasnji magijski red jednog veceg oklutnog reda reda zvanog Zlatna Zora .

Istorija Djavola

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 536.30.1
mob
I-mate 30 Pro
Ocigledno da ti je nesto bilo zanimljivo cim si pregledao svih 15000
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 22.0
mob
Nokia Luvmya 520
Ja nisam tvoj neprijatelj i ne zelim to da budem ,
Ovde na forumu mrzis i vredjas sve koji se na bilo koji nacin suprostave tvojim tvrdnjama. Sebe izdizes u nebo
dok ostale pokusavas da ponizis........
Citat
Dopusti da objasnim ,

Organski elementi se zovu tako jer sadrze u sebi atom ugljenika ,
Zbog toga se kaze da je skoro sav zivot na zemlji  "Carbon Based Life Form" .
Naucnici u napravili podelu izmedju Organskih I Neorganskih elemenata  samo radi lakse klasifikacije ,
Ali prave podele I ostre granica izmedju organskih i neorganskih elemenata ne postoji .

Magnezijum,Kalcijum,Sodijum,Gvozdje,u steni I u tvom telu su na atomskom nivou isti .
Njihova molekularna slozenost kod zivih bica dolazi putem evolucije od onih prvih elemenata koji se reagovali na suncevu svetlost I pri toj reakciji su se duplirali ,podelili I ponovo sastavili I tako jovo nanovo tim procesom su nastajali sve slozeniji elementi .
Vodeonik ,Helijum,Hidrogen ,Kiseonik su najzastupljeniji elementi u Svemiru I oni su baza za kreiranje slozenijih teih elemenata .

Ali kao sto znas u molekularnoj biologiji i to je vec prevazidjeno i vec pet godina postoji i kreiran je sinteticki zivot .
Ti si rekao da zivot dolazi iz zive materije a to je netacna izjava u obadva slucaja ,
Ne razumem zasto ne gledas stvari I krenes od samog pocetka vec kreces od tamo neke sredine kad se vec sve dogodilo.
Gresis I po pitanju evolucije zivota na ovoj planeti I po pitanju vestacki sintetickog zivota kreiranog u labaratoriji .
Svi ljudi su po vrednosti isti a po funkciji razliciti. Svi elementi koje si naveo uticu na tu razlicitost u coveku a van coveka imaju istu vrednost.
Jedan ili vise hemijskih elemenata koje si nabrojao su u tvom organizmu uticali na tvoj stav koji se u struci naziva
delusion of grandeur, koji je u tvojim postovima vise nego transparentan....
Dokle ces se kao pijan plota drzati lazi o " sinteticki kreiranom zivotu " ?!?
Kad se ne radi o kreiranju zivota, nego o " re-kreaciji " postojece bakterije ?

Kakvu korist imas od forsiranja te lazi na ovom forumu ?!?

Kako si ti dosao u postojanje ako je laz da zivot dolazi iz zivota ?

Sta sam rekao sto je u tebi donelo zakljucak da " ja gresim po pitanju evolucije. " ?!?
( posto iznosis tu tvrdnju, a nije mi jasno zbog cega, narocito sto jedino ne vidim da je covek - zivotinja koja je nastala evolucijom )
Citat
To sto biblijski tekst to govori to uopste ne znaci da je tacno .
Izgleda da si ti odlucio da verujes tom tekstu .
Iracionalno je poredjenje Boga sa covekom ,samo ukoliko ti priznajes taj tekst to jest postojanje tog Boga.
Stvari o kojima ti pricas nisu za tebe lazi jer verujes u njih .
Da ne verujes nebi ih citirao I nebi ih smatrao istinom ili nekim temeljom za istinu .
Da stvari budu jos gore ti ne verujes kompletno u concept zivota posle smrti sto te cini hipokratom
jer sedis na dve stolice I samo koristis i citiras odredjene pasuse koji tebi odgovaraju .

Zasto ne razmisljas dublje I vise od onog sto ti je tu napisano ,uhvatio si se za bibliju kao da si u zatvoru.
Zasto ne kazes svoje sopstveno misljenje i stanes iza njega umesto sto se krijes iza biblije.
To sto navodis objasnjenje iz teksta o teoriji Gaje ili zemlje kao jednog jedinstvenog slozenog organa je pocetak za tebe ali vecina je to ovde prevazisla davno .

Moj koncept je slican ali daleko napredniji , Ja smatram da je poput gaje na velikoj skali ceo multi-Univerzum jedna vise-dimenzionalna "celina"koja se prozima kroz vreme I prostor . Ja to smatram" Bogom" jer obuhvata sve sto postoji I sve je deo njega
Dakle svu materiju ,tamnu energiju I tamnu materiju I paralelne I visedimenzionalne univerzume u svim vremenima I pri ovom ne mislim samo na proslost ,sadasnjost i buducnost vremena u nasem univerzumu vec sire..
Dakle za definiciju "Boga" je neophodna sveobuhvatnost I sveprisutnost .

Dakle 5500 religija stvorenih od Ljudi u zadnjih 60 hiljada godina su nista drugo nego blage manifestacije.
Zasto kazem da su netacne , zbog toga sto su pune predrasuda i sto jednostavno nisu dobre ,
vecina tih standarda je prevazidjeno .Bogovi koje su ljudi kreirali ili koje su ikada videli i sluzili vise lice na vanzemaljce sa razvijenom tehnologijom nego na omnopotentno bice koje obuhvata multi-univerzum ,
ciji smo mi deo i kroz ciji duhovni napredak i iskustva "ONO "pokusava da evolvira u nesto jos lepse .
A To ce biti trenutak kad svaka elementarna cestica njegove "celine" bude imala secanja i iskustvo svake druge cestice to jest kada" Ono"bude postalo svesno .Dok ne bude ove svesti da svaka cestica vibrira Ja jesam,Ja postojim Multi-Univerzum je u stupnju embriona .

Smatram da od svih religija jedino se Buda priblizio pravoj viziji metrixa ovog Univerzuma ,
i video ga onakav kalkav jeste ,neprekidnu celinu ,i to je reflektovao u nekim od svojih ucenja .

Svaka planeta gde postoji inteligentno bice verovatno ima ista verovanja I manefestacije istog .
Svi znajuci ili neznajuci rade na istom projektu i svi su deo jedne "celine" pa i ti verovao ne verovao isto ti se hvata,
tako da slobodno mozes reci sam sebi "Nema ni jednog dela u meni koji nije deo Boga" ,
"Jer Ono je Sve i sve je Ono".
Pri imenovanju multi-univerzuma kao "Boga" koristim zamenicu "Ono"
 jer to najbolje reflektuje embrio,bebu ili dete koje se jos uvek razvija .

Nadam se da ces shvatiti superiornost moje teorije i teze ,
Jer moj Koncept obuhvata i one koji ne veruju u njega ili one koj nisu ni svesni samog koncepta ,
Jer ne samo da je filozofski neoboriva u poredjenju sa svim drugim sistemima ,
vec se svakim danom sve vise dokazuje teorijskim putem matematike i fizike .
A jednog dana nadam se za vreme mog zivota LHC ili neka druga sprava ce fizicki dokazati
postojanje neceg "bozanstvenog" za one koji to ne mogu da osete .

Smile

Kako nije tacan biblijksi tekst koji kaze " Jer misli moje nisu vaše misli, niti su vaši putevi moji putevi, veli Gospod; " kada nema dokaza postojanja Gospoda cije misli i sudbinu mozemo da poredimo sa
obicnim covekom ?!?
Tekst govori da ce se pojaviti covek koji je Bog i da ostali ljudi nece moci da znaju da je on Bog.
Ja u to ne verujem, i nikome ne tvrdim da ce to da se desi, samo znam da to pise.
Tvoji pokusaji da dokazes da ja u nesto verujem su pateticni.

Koncept " zivota posle smrti " je zloupotreba pogresnog tumacenja biblije, biblija je kristalno jasna da je sve u postojanju singularno ( ne postoji nijedan primer da je bilo sta " re-kreirano " ) i da je svaki covek koji je fizicki umro - zauvek umro. Nije biblija odgovorna za jevrejsko/"hriscanske" zablude, posto nisu svi ljudi koji su citali bibliju u zabludi da postoji " zivot posle smrti ".

Po bibliji Duh Boziji je rec, rec je bila prisutna u stvaranju postojanja svega sto postoji.
Ukoliko " genij tvog domena " moze da dokaze postojanje bilo cega - bez reci, onda bi to znacilo da Duh Boziji
nije sveprisutan.
A fizicki Bog sigurno nije i ne moze da bude sveprisutan bas kao i svaki drugi covek.

Apsolutno nista kod tebe mi ne ukazuje na bilo kakav oblik ili formu superiornosti a po najmanje nespretni pokusaji price o Bogu iz tvoje maste.....
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows 7
Browser
MSIE10.0
mob
Apple 

Ovde na forumu mrzis i vredjas sve koji se na bilo koji nacin suprostave tvojim tvrdnjama. Sebe izdizes u nebo
dok ostale pokusavas da ponizis.
Svi ljudi su po vrednosti isti a po funkciji razliciti. Svi elementi koje si naveo uticu na tu razlicitost u coveku a van coveka imaju istu vrednost.
Jedan ili vise hemijskih elemenata koje si nabrojao su u tvom organizmu uticali na tvoj stav koji se u struci naziva
delusion of grandeur, koji je u tvojim postovima vise nego transparentan....
Dokle ces se kao pijan plota drzati lazi o " sinteticki kreiranom zivotu " ?!?
Kad se ne radi o kreiranju zivota, nego o " re-kreaciji " postojece bakterije ?
Kakvu korist imas od forsiranja te lazi na ovom forumu ?!?
Kako si ti dosao u postojanje ako je laz da zivot dolazi iz zivota ?

Sta sam rekao sto je u tebi donelo zakljucak da " ja gresim po pitanju evolucije. " ?!?
( posto iznosis tu tvrdnju, a nije mi jasno zbog cega, narocito sto jedino ne vidim da je covek - zivotinja koja je nastala evolucijom )
Kako nije tacan biblijksi tekst koji kaze " Jer misli moje nisu vaše misli, niti su vaši putevi moji putevi, veli Gospod; " kada nema dokaza postojanja Gospoda cije misli i sudbinu mozemo da poredimo sa
obicnim covekom ?!?
Tekst govori da ce se pojaviti covek koji je Bog i da ostali ljudi nece moci da znaju da je on Bog.
Ja u to ne verujem, i nikome ne tvrdim da ce to da se desi, samo znam da to pise.
Tvoji pokusaji da dokazes da ja u nesto verujem su pateticni.

Koncept " zivota posle smrti " je zloupotreba pogresnog tumacenja biblije, biblija je kristalno jasna da je sve u postojanju singularno ( ne postoji nijedan primer da je bilo sta " re-kreirano " ) i da je svaki covek koji je fizicki umro - zauvek umro. Nije biblija odgovorna za jevrejsko/"hriscanske" zablude, posto nisu svi ljudi koji su citali bibliju u zabludi da postoji " zivot posle smrti ".

Po bibliji Duh Boziji je rec, rec je bila prisutna u stvaranju postojanja svega sto postoji.
Ukoliko " genij tvog domena " moze da dokaze postojanje bilo cega - bez reci, onda bi to znacilo da Duh Boziji
nije sveprisutan.
A fizicki Bog sigurno nije i ne moze da bude sveprisutan bas kao i svaki drugi covek.
Apsolutno nista kod tebe mi ne ukazuje na bilo kakav oblik ili formu superiornosti a po najmanje nespretni pokusaji price o Bogu iz tvoje maste.....

Znaci ti si covek koji citira Biblijski tekst ali koji ne tvrdi da je on istinit
ali ga podrzava I smatra da je verovatno Bog odgovoran za stvaranje prvog zivota kao i kasnije coveka ,
jer tamo tako pise a i jer ne veruje da je evolucija stvarni proces vec je samo plod necije maste . Smile Smile Smile Smile Smile

Kazes da ce ponovo Bog da se rodi u ljudskoj formi jer tamo tako pise i jer je to tvoje tumacenje teksta
ali kazes da ne verujes u to I ne tvrdis nikome da ce to da se dogodi   Smile Smile Smile Smile Smile

U cemu je onda poenta tvojih postova ? Ako vec toliko ne verujes ,onda to nema nikakvog znacenja .

Covek koji ne veruje u zivot posle smrti I druge nivoe postojanja  je duhovno vrlo siromasan covek ,
bez maste kompletno ugasen svakodnevicom realizma a ono sto trazi nikad nece naci.

U bibliji I drugim knjigama se jasno govori o drugim relamima egzistencije ,
cak sta vise neki od Bozijih Andjela postoji samo na tim drugim nivoima.

« Poslednja izmena: 30. Jul 2013, 00:19:54 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 31 32 34 35 ... 265
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Sep 2025, 22:02:23
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.074 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.