Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 09. Sep 2025, 13:37:11
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 259 260 262 263 ... 265
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li ateisti potajno veruju u Boga?  (Pročitano 128209 puta)
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 30.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Loše drvo (Isus) je rodilo loše plodove.
Isus je odgovoran za zabludu naivnih da je on - " gospod bog " ?!? 

Opet tumacis napamet. On je rekao da je on sin Bozji kao i svi ostali ljudi oko njega.

Isus je prevareni prevarant...Petar i Pavle su dalje iskoristili grupu koju je vodio i nastup koji je organizovao.

Njegova vizija nije bila ono za sta se on danas proziva a sigurno nije zamisljao veru na nacin na koji je danas prezentovana. A Petar je bio zlocest, to jeste....

IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7242
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 30.0
Njegova vizija nije bila ono za sta se on danas proziva a sigurno nije zamisljao veru na nacin na koji je danas prezentovana. A Petar je bio zlocest, to jeste....
Njegova vizija je bila da prodaje priče umesto da bude drvodelja i da leči komplekse jer je znao da je kopile.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 30.0
mob
Nokia Luvmya 520
Isus je prevareni prevarant...
Ko je " prevario Isusa " i koga je " Isus prevario " ?
Citat
Petar i Pavle su dalje iskoristili grupu koju je vodio i nastup koji je organizovao.
Isus nije vodio bilo koga bilo gde, bas kao sto ni on sam nigde nije otisao.
Petar i Pavle su svoje halucinacije o " gospodu bogu " vodili na svoju vodenicu.
Citat: Arijada
Opet tumacis napamet. On je rekao da je on sin Bozji kao i svi ostali ljudi oko njega.
" hriscanstvo " su stvorili farisej Pavle i otpali apostoli a temelj te bajke je nebuloza fariseja Pavla iz poslanice
rimljanima deseta glava deveti stih :
" Jer, ako priznaješ ustima svojim da je Isus Gospod, i veruješ u srcu svom da Ga Bog podiže iz mrtvih, bićeš spasen. "
Svi Isusovi ucenici i preko dve milijarde njihovih sledbenika danas veruju da je Isus - " gospod " i nadaju se njegovom " drugom dolasku ". Nebuloza zvana " sveto trojstvo " ne sakriva cinjenicu da ljudi veruju da je
Isus i dalje ziv i da je on - " gospod bog "

IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7242
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 30.0
Ko je " prevario Isusa " i koga je " Isus prevario " ?
Isus je prevario Jovana Krstitelja i sve one koji su poverovali da su njegovi vašarski trikovi čuda. Njega su prevarili Petar i Savle...ali to je druga priča.

Isus nije vodio bilo koga bilo gde, bas kao sto ni on sam nigde nije otisao.

Sa Vikipedije:
Scholars have constructed various portraits of the historical Jesus, which often depict him as having one or more of the following roles: the leader of an apocalyptic movement...
Glagol voditi ne označava samo kretanje već i upravljanje, rukovodjenje.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 30.0
mob
Nokia Luvmya 520
Isus je prevario Jovana Krstitelja i sve one koji su poverovali da su njegovi vašarski trikovi čuda. Njega su prevarili Petar i Savle...ali to je druga priča.
Da li mozes da navedes jedan stih Isusovih reci u kojima on tvrdi da je neko / nesto sto on nije bio ?
Jovan Krstitelj i svi ostali koji su utripovali da je Isus nesto sto nije su sami sebe prevarili, bas kao sto ostali ljudi koji su takodje videli i slusali Isusa nisu utripovali da je Isus nesto sto nije.
Ni Petar ni Savle nisu " prevarili " Isusa posto je znao sta ce oni da urade.

Citat
Sa Vikipedije:
Scholars have constructed various portraits of the historical Jesus, which often depict him as having one or more of the following roles: the leader of an apocalyptic movement...
Glagol voditi ne označava samo kretanje već i upravljanje, rukovodjenje.
Kako Isus moze da " upravlja i rukovodi " otpalim apostolima i njihovom kolovodji - fariseju, kada ono sto je rekao i radio Isus nema blage veze sa onim sto su rekli i radili pomenuti nesretnici ?
Isus je velicao i isticao Gospoda Boga a zbunjeni mucenici velicaju i isticu njega.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7242
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 30.0
Da li mozes da navedes jedan stih Isusovih reci u kojima on tvrdi da je neko / nesto sto on nije bio ?
Jovan Krstitelj i svi ostali koji su utripovali da je Isus nesto sto nije su sami sebe prevarili, bas kao sto ostali ljudi koji su takodje videli i slusali Isusa nisu utripovali da je Isus nesto sto nije.
Ni Petar ni Savle nisu " prevarili " Isusa posto je znao sta ce oni da urade.
Ne mogu, jer nemamo ni jedan Isusov spis...ali o tome i ne govorim. Istorijski Isus, ako primenimo abdukciju, je trećerazredni madjioničar sa dobrim PR timom i solidnim vezama. Ni Petar ni Savle nisu poverovali...oni su znali da je Isus prevarant, ali su učestvovali u predstavi zarad sopstvene koristi.

Kako Isus moze da " upravlja i rukovodi " otpalim apostolima i njihovom kolovodji - fariseju, kada ono sto je rekao i radio Isus nema blage veze sa onim sto su rekli i radili pomenuti nesretnici ?
Isus je velicao i isticao Gospoda Boga a zbunjeni mucenici velicaju i isticu njega.
Dok je bio živ, on je vodio...kada je umro, drugi su preuzeli bandu i rukovodjenje njenim delovima.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 30.0
mob
Nokia Luvmya 520
Ne mogu, jer nemamo ni jedan Isusov spis...ali o tome i ne govorim. Istorijski Isus, ako primenimo abdukciju, je trećerazredni madjioničar sa dobrim PR timom i solidnim vezama. Ni Petar ni Savle nisu poverovali...oni su znali da je Isus prevarant, ali su učestvovali u predstavi zarad sopstvene koristi.
Govorio sam o " kanonskim " jevandjeljima u kojima se nalaze " Isusove reci ".
Gde mozemo da procitamo bilo sta o Isusovim " madjionicarskim trikovima ", njegovom " PR timu " i o kakvim " solidnim vezama " govoris i gde mozemo da o tome nesto procitamo ?
Gde mozemo da procitamo da su " Petar i Savle znali da je Isus - prevarant "  ?
Citat
Dok je bio živ, on je vodio...kada je umro, drugi su preuzeli bandu i rukovodjenje njenim delovima.
Gde i kako je Isus bilo koga vodio bilo gde ?
Dok je bio ziv nista nije hteo ( osim da umre, posto je shvatio da je to njegova neizbezna uloga ) i nije imao drugi cilj do kojeg je hteo sam ili u drustvu.
« Poslednja izmena: 16. Jul 2014, 22:50:39 od eyepheelYU »
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7242
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 30.0
Govorio sam o " kanonskim " jevandjeljima u kojima se nalaze " Isusove reci ".
Gde mozemo da procitamo bilo sta o Isusovim " madjionicarskim trikovima ", njegovom " PR timu " i o kakvim " solidnim vezama " govoris i gde mozemo da o tome nesto procitamo ?
Rimski filozof Celzus npr. govori o tome. Upotrebiš li pravilo parsimonije sam ćeš doći do sličnih zaključaka.

Gde i kako je Isus bilo koga vodio bilo gde ?
Dok je bio ziv nista nije hteo ( osim da umre, posto je shvatio da je to njegova neizbezna uloga ) i nije imao drugi cilj do kojeg je hteo sam ili u drustvu.
Ti mi pričaš o propagandi iz kanonskih jevandjelja, a ja ti govorim o najracionalnijem objašnjenju.
« Poslednja izmena: 16. Jul 2014, 22:58:00 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 30.0
mob
Nokia Luvmya 520
Rimski filozof Celzus npr. govori o tome. Upotrebiš li pravilo parsimonije sam ćeš doći do sličnih zaključaka.
Mesija je zrtva za iskup ljudskog greha - " potrosni materijal " koji nema apsolutno nikakav znacaj ili zaslugu za bilo sta.
Meni nikako nije jasan razlog za mrznju prema muceniku kakav je Isus bio. On nije izvodio nikakve
" madjionicarske trikove " nego se u jevandjeljima govori da je radio stvari koje se u stvarnosti u kojoj zivimo - ne desavaju, ako neko ima razloga da veruje da se to stvarno desilo, njegova stvar.
Citat
Ti mi pričaš o propagandi iz kanonskih jevandjelja, a ja ti govorim o najracionalnijem objašnjenju.
Ne, ja pokusavam da ti objasnim da u tim jevandjeljima pise da on bilo koga nije negde " vodio ".
Ti izmisljas pricu da je on bio nekakav " vodja " i sam ga za tu izmisljotinu optuzujes.
Bas kao sto su " hriscani " izmislili pricu da je on " gospod bog " i sebe uzdizu na racun te izmisljotine.....
A Isus ni kriv ni duzan.....
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7242
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 30.0
Mesija je zrtva za iskup ljudskog greha - " potrosni materijal " koji nema apsolutno nikakav znacaj ili zaslugu za bilo sta.
To nije naša tema, a uz to je loša interpretacija jevrejske religije.

Meni nikako nije jasan razlog za mrznju prema muceniku kakav je Isus bio. On nije izvodio nikakve
" madjionicarske trikove " nego se u jevandjeljima govori da je radio stvari koje se u stvarnosti u kojoj zivimo - ne desavaju, ako neko ima razloga da veruje da se to stvarno desilo, njegova stvar.
Meni nije jasno što bi neko mirno stajao i gledao varalicu, pa zvao se on Isus, Alan Čumak ili Kleopatra.
U Jevandjeljima se govori jedno, a kod drugih vera drugo...Celzus i madjioničarske knjige ukazuju na treće.

Nemamo nikakav dokaz da je Isus bio mučenik...najracionalnije objašnjenje ukazuje da nije.

Ne, ja pokusavam da ti objasnim da u tim jevandjeljima pise da on bilo koga nije negde " vodio ".
Ti izmisljas pricu da je on bio nekakav " vodja " i sam ga za tu izmisljotinu optuzujes.
Bas kao sto su " hriscani " izmislili pricu da je on " gospod bog " i sebe uzdizu na racun te izmisljotine.....
A Isus ni kriv ni duzan.....
Ja ne izmišljam da su Isusa ljudi pratili, da im je izdavao naredbe i postupao slično svakom sektaškom vodji.
Možda imaš neku specifičnu definiciju reči voditi?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 259 260 262 263 ... 265
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 09. Sep 2025, 13:37:11
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.