Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Чувари и Сецесионисти (пажљиво прочитати)  (Pročitano 9513 puta)
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ма......

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10661
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6;M
mob
Samsung 
Citat
Baskija je najrazvijeniji deo Španije, BDP Baskije iznosi 120% od španskog proseka, samo Madrid (117%) po razvijenosti može da se meri sa Baskijom.

Чини ми се да си побркао Баскију с Каталонијом.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
I to opasno je pobrkao, za citavih 120%... Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Citat
Baskija je najrazvijeniji deo Španije, BDP Baskije iznosi 120% od španskog proseka, samo Madrid (117%) po razvijenosti može da se meri sa Baskijom.

Чини ми се да си побркао Баскију с Каталонијом.

Ne, Duki, nisam pobrkao Baskiju sa Katalonijom. Baskija ima najveći BDP u Španiji, španci su planski ulagali u razvoj Baskije i time "kupovali" lojalnost Baskijaca, zato danas ETA ima sve manje i manje podršku u baskijskom narodu.

Ipak, ostaje cinjenica da je Titov cin stvaranja pokrajina, u Srbiji jedino, stvorio mnogo problema. Zasto nije isto uradio u Hrvatskoj i u BiH?

To je složenije pitanje, pokrajine su stvorene iz etničkih ili istorijskih posebnosti određenih teritorija, sa druge strane u Hrvatskoj ili BiH nije bilo u masovnom broju pripadnika tzv. "narodnosti" (nacionalnih manjina).

Za vreme rata je postojala ideja i da se Sandžak proglasi za pokrajinu, ali se od te ideje kasnije odustalo jer se tada smatralo da su muslimani konstitutivni jugoslovenski narod, a ne nacionalna manjina.

Znači, pokrajine su stvorene kao okvir autonomije za pripadnike nacionalnih manjina, po sovjetskom modelu.
« Poslednja izmena: 17. Jan 2008, 23:50:41 od zemunac22 »
IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
To e moglo elegantije rijesiti davanjem sirih lokalnih ovlastenja, a ne drzzave, fakticki...
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
To e moglo elegantije rijesiti davanjem sirih lokalnih ovlastenja, a ne drzzave, fakticki...

Vidi, kad su stvorene pokrajine, 1946. godine, one nisu imale nikakve velike nadležnosti, to se više odnosilo na kulturnu (jezičku) autonomiju.
Čak Kosovo nije imalo ni status pokrajine, već se zvalo autonomna oblast.

"Državnost" pokrajinama je dao Kardelj, svojim Ustavom SFRJ iz 1974. godine. Taj ustav je pokrajinama dao izvršnu vlast, gotovo identičnu nadležnostima koju su imale ostale republike.
IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 6230
Hajde dase vratimo na temu.
Nema mi Vucka, koji je vec kvalifikovao i autora topica i mene kao jednu licnost po partijskoj duznosti.
Nije Vatikan, vucko ovde u pitanju vec razgovor izmedju Srba, a dobro dosao je i ko god hoce.
Za ovo bi trebao ozbiljan razgovor.Jer kao u svakoj naciji ima nas svakojakih, iz razlicitih sredina i sa razlicitim vidjenjima.

Postoji jedna stvar od koje ce ipak morati svi da krenu. Da se ne bi utapali u teorije amebe pa Srbi.
Da krenemo od sveukupnog nacionalnog naboja sa pozitivnom energijom odnosno zeljom da nacija prosperira.
Taj je naboj u nasoj novijoj istoriji bio ispoljen dva puta u proslom veku.
Jednom 1914-e kad je 110 godina borba za srpsku drzavu bila ugrozena i briljantno izveden.
Drugi sveukupni nacionalni naboj je bio 1989-e kad je Milosevic digao srpske zastave.
Sve je krenulo u najboljem smeru odnosno zelji da mi budemo oni koji ce se razviti, voditi, i pozitivno dominirati na ovim prostorima.
Ko je to doziveo mozda se seca. Bio je zajam, bile su ideje bio je naboj: mi idemo napred a vi ostali ako hocete sa nama dobro ako ne daleko vam lepa kuca, ali necete sa srpkim teritorijama.

[b]Najveca izdaja koju je srpski narod doziveo u svojoj istoriji je bio bas Milosevic, koji je iskoristio taj pozitivan nacionalni naboj, da retorikom i konfliktima opljacka zajedno sa Tudjmanom bivsu Jugoslaviju[/b]

Sve ama bas sve, a ima stotine argumenata, ukazuje na to da je besna komunjara samo iskorictio soptveni narod da bi odrzao u drugim socijalnim uslovima vlasnistvo nad Srbima.
Sve su to na zapadu videli i skracivali nas komad po komad, da bi na kraju eto stigli i do Raske.
Svesno je osnovao i svoju rezervnu partiju srs, koja nema ama bas nikakve veze sa nacijom, ali koja svesrdno radi da se uspostavi dominacija novih vlasnika Srbije. Godinama blokiraju rad parlamenta i koriste ga u propagandne svrhe, da taj isti parlamnet ne moze da donese najosnovnije zakone koje se primenjuju danas i u Africi.
Cilj im je, sto duze da institucije vise da bi se konsolidovala ekonomska moc dirigovana, a da ostane u rukama bivsih komunista. Nije to zavera. To je cinjenicno stanje.

Maske su pale, kad je lihvarsko ciganche, predvodnik nove generacije Srba, digao glas protiv jednog od tajkuna, a djubrad pognuli glave.
Drsko obecanje da ce Srbija biti rupa na zlatnom tepihu evrope, neprimereno za Srbe i srpski narod, dovesce do situacija koje ce se kanisje odraziti na citavu teritoriju.
Naime, igrajuci se sa sudbinom izbeglica iz Hrvatske, sistematski drzeci te ljude u siromastvu, u neresavanju egzistencijalnih pitanja tih ljudi, vec je dovelo do precutnog priznavanja uzimanjem domovnice, a zavrsice se u nasoj srpskoj rupi, tako sto ce Hrvatska, sasvim normalno napredovati a ti isti ljudi ce jednog dana biti ono sto jesu:lojalni gardjani Hrvatske.

Danas imas situaciju da mladi ljudi, potomci onih koji su dosli 45-e, koji su rodjeni Beogradjani, uzimaju preko svojih roditelja, isro rodjeni Beogradjani Hrvatsku domovnicu, jer ekonomija, interes i borba za boljim zivotom cine svoje.
Za ostale da ni ne govorim.
Nije ovo potcenjivanje tih ljudi, vec je samo ukazivanje na jedan sasvim normalan proces.Proces koji ce se neminovno odvijati i nastaviti rastakanje srpke nacije u paramparcad.

Kako su 89-e Vojvodjanski autonomasi bili dodjosi iz vukojebina, a ne Vojvodjanski paori, tako ce za koje destlece da se hrvatski Srbi ujedine u zajednickom interesu sa Madjarima a cilj ce im biti evropa bez Srbije.
Za koje desetlece takvi kao ja, i kao mnogi drugi, ce biti opet popljuvani kao autonomasi a da veze nemamo sa tim a oni ce biti napredni pokreti nove Vojvodine.

Ako hocete krvnu vezu od Tece Broza i tetka Davorjanke do kupovine nisa, vec sam je napisao.
To je mali kontinuitet rastakanja srptva koji je poceo sa Milosevicem.

Jedno sto je mene prenerazilo, jeste da covek iza kojeg smo stali da nesto ispravimo, od ogromne stete koja je ucinjena, Kostunica  i on se igrao klikera demokratije u zadnjem dvoristu danasnjih novih gazda, a sada svesrdno radi da se sve to finalizuje.
Hocu komentar.
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 548
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
   Skorpio posto si se vratio u ovu kosuljicu i vise nisi zemunac22,nadam se da ces nastaviti dijalog kako smo ga i zapoceli.

Primecujem da aminujes nedela 50-ogodisnje komunisticke vladavine gde je za Srbe u vlasti bilo mesta samo ako su spremni u svojim glavama zaboraviti na svoju istoriju i na srpski nacionalni interes,a da nepominjem negativnu selekciju koja se do danas odrzala sa ljudima kojima je dato da formiraju novi pororedak,koji su od Titovih saradnika tipovani kao nesposobne budale,ucenjeni prevaranti i pogodne prileznice(drugarice).Kada su 1945 u vecini srpskih varosi likvidirani srpski domacini koje se pitalo ko je za sta sposoban i koliko vredi,to je dalo ljudskom talogu novi elan.
       Imas opasnu fiksaciju na Milosevica pa me cudi da ti nesmetaju ostali srpski komunisti kao ni komunisti susednih zemalja.Milosevic je samo laka desnicarska reakcija na tvrdu liniju komunjarsku.Svakim svojim pominjanjem Milosevica samo potvrdjujes stajaliste te vase tvrde komunjarske antisrpske linije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
       Ova tema je dobro postavljena i pogadja samu sustinu problema,takoreci ova tema postavlja nezgodna pitanja upravo onima koji izlaze na politicku scenu Srbije sa idejom nekog turbo-tehno kultivisanja pecinara i poklanjanja necega sto im ne pripada radi interesa i pripadnosti nekoj vudu grupi pogordelih kvazi mudrijasa.
       Naravno radno lice zaposleno i placeno da lobira i sakuplja ovcice na ovom forumu zaobilazi kljucna pitanja koja se postavljaju ispod naslova teme.Radno lice koje se na ovom forumu predstavlja dvojako ili trojako dakle lazno sa jednakom resenoscu pribegava krivotvorenju istoriskih cinjenica.Svaki iole obrazovan gradjanin zna da komunisti ovde nebi sirili nemoral i rastakanje srpske drzave da za to nisu dobili blagoslov Velike Britanije 1943god.No radno lice koje se po potrebo predstavlja kao skorpio ili pak zemunac22 ovu cinjenicu precutkuje i iznosi tezu kao istinu da su Srbi doveli komuniste na vlast.
U nastavku svog delovanja radno lice zemunac22 doradjuje pricom da je naslovni tekst neutemeljen jer neodgovara brojka raseljenih Srba sa Kosmeta pre i posle IIsv.rata pravdajuci i smanjujuci time nedelo komunistickih vlasti nakon rata.To radno lice skorpio sebi nemoze da priusti jer se pod tim profilom deklarise kao antikomunista.Radno lice malecka pritrci kao simbol brojnosti i normalnosti protagonista tog krivotvorenog sistema antivrednosti i njegovog delovanja.
     Dakle potpuno je jasan motiv i nacin delovanja ovog radnog lica koje nije zalutala ovcica vec pripremljen i placen sluzbenik,a to je napasti temu u osnovi tj proglasiti je da je cinjenicno neutemeljena,pri tom zaobici odgovor na nezgodna pitanja i za kraj navesti ovcice kako su Srbi sami sebi krivi i tamo gde nisu i time pripremiti ovcice da da je i sam cika koji je postavio temu i inicialni tekst zlonameran i potencialni neprijatelj.
Duze pratim rad ovog trojakog radnog lica i jasno je da tu o naivnosti nema reci,a sudeci po vremenu provedenom na radnom mestu posve je jasno da za to trebe biti placen(Po nekom od projekata).
      Nepotrbno je da bilo ko od "dobronamenih" nama tumaci sta je Dusan Kovacevic hteo da kaze,kao i to ko su deca i unuci onih komunista,sta vise,deluje kao da su upravo oni koji su prvi skocili u takve aktivnosti upravo oni o kojima Kovacevic govori.

Nije mi jasan ovaj tekst jel ti optuzujes mene za nesto ili sta?
Prijatelju ja sam postavio temu jednostavno kupis nin kao ja pa uzmes pa prekucas tekst jebiga to traje ali mislim da je vrijedan paznje i da neki ljudi odavde  iz njega bi trebali nesto nauciti kao sto vidis tih ljudi a mislim na cediste nema  nepojavljuju se i ne daju komentare ja namjeravam da dalje postavljam teme svo do dvadesetog broja evo novu sam upravo postavio.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 6230
   Skorpio posto si se vratio u ovu kosuljicu i vise nisi zemunac22,nadam se da ces nastaviti dijalog kako smo ga i zapoceli.

Primecujem da aminujes nedela 50-ogodisnje komunisticke vladavine gde je za Srbe u vlasti bilo mesta samo ako su spremni u svojim glavama zaboraviti na svoju istoriju i na srpski nacionalni interes,a da nepominjem negativnu selekciju koja se do danas odrzala sa ljudima kojima je dato da formiraju novi pororedak,koji su od Titovih saradnika tipovani kao nesposobne budale,ucenjeni prevaranti i pogodne prileznice(drugarice).Kada su 1945 u vecini srpskih varosi likvidirani srpski domacini koje se pitalo ko je za sta sposoban i koliko vredi,to je dalo ljudskom talogu novi elan.
       Imas opasnu fiksaciju na Milosevica pa me cudi da ti nesmetaju ostali srpski komunisti kao ni komunisti susednih zemalja.Milosevic je samo laka desnicarska reakcija na tvrdu liniju komunjarsku.Svakim svojim pominjanjem Milosevica samo potvrdjujes stajaliste te vase tvrde komunjarske antisrpske linije.
Imas pogresnu mastu vucko.
Ali hajde da se protivurecimo.
Paranoja je karakteristicka onima koji traze narodnog neprijatelja.

Dakle da meni trazis da kazem neku dobru rec o svakom komunisti na ovome svetu, granici se time da kazes da je Gebels bio komunista.
Toliko o njima. A sto se tice ostalih Yu komunista oni su radili za svoje pa i pljackom.

No nije to bila poenta. Poenta je bila o prevari koju je Milosevic uradio kada je postojao nacionalni naboj svih Srba u poztivnom smislu.
To je bilo tokom istorije samao nekoliko puta. (Kosovski boj, 1804-a, 1914-a, 1918-a) a posle teskih nesreca i gubitka rata 45-e Sloba je bio prvi koji je maltene ponovo stavio sve u stroj.
O tome sam ja pisao, jer jos jednom nece moci, jer nas nece biti o tome se radi.
Citaj malo postove, pa ces videti da izmedju mene i zemunca ima velika razlika.
Ali sa tobom ne vredi razgovarati o ovoj ozbiljnoj temi, kad mi kaze: a sto ne pljujes na onog tamo, sto na mog Slobu.
Pusti druge da kazu koju pametnu, a ti idi navijaj za zvezdu, partizan ili obe ili jedno tri tima odjednom. Tamo se pisu navijacki eseji.
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Skorpi ne diraj Zvezdu  Smile Smile Smile Smile Smile
evo da mu pokazemo da se ne radi o dva ista lika

No nije to bila poenta. Poenta je bila o prevari koju je Milosevic uradio kada je postojao nacionalni naboj svih Srba u poztivnom smislu.
To je bilo tokom istorije samao nekoliko puta. (Kosovski boj, 1804-a, 1914-a, 1918-a) a posle teskih nesreca i gubitka rata 45-e Sloba je bio prvi koji je maltene ponovo stavio sve u stroj.
O tome sam ja pisao, jer jos jednom nece moci, jer nas nece biti o tome se radi.

Slazem se i to je ono tragicno jer iskoristiti nacionalni ili bolje reci ratni naboj koji je postoja o kod Srba i koji se trebao kanalisati da smo imali prave ljude u vise smjerova i time rijesite mnoge probleme sa kojim ai danas kuburimo razracunavanje na domacem planu sa korupcijom sa kriminalom sa losim institucijama a brojne su a na spoljasnjem sa nasim neprijateljima on je to pretvorio u agoniju za sve Srbe kako u Srbiji tako i van nje i ad nesreca bude veca  greske sada tek placamo mi i tek cemo ih placati
a zasto pravo je pitanje ili kako je mogao jedan boljsevik da nas tako prevari ?

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.074 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.