Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Nov 2024, 12:21:46
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Cuda. Da ili ne?!  (Pročitano 10616 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 70
Citat
Ali mislim da čuda, kao nešto nepoznato, nemožemo objasniti tako da kažemo da ne kužimo " tu logiku". Mislim da neke stvari i ne možemo skužiti, bez obzira kakvu logiku tražimo. Neke stvari jednostavno nemaju logiku po kojoj se događaju, zato ih i nazivamo čuda.

Logicno je da sve ima svoju logiku i da cuda ne postoje. To je istina koja se podrazumeva sama po sebi - to je aksiom. Ne mozemo tvrditi da neke stvari ili dogadjaji nemaju svoju logiku, vec samo da tu logiku jos nismo skuzili jer ne poznajemo prirodu tih stvari ili dogadjaja.

Konkretnije!
Kad se nesto desi, tada je logicno da je bilo moguce da se to desi, jer da nije bilo moguce, ne bi se ni desilo. A ako je bilo moguce da se desi, tada je moralo biti i logicno, jer da nije bilo logicno, ne bi bilo ni moguce.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1404
Zastava tako blizu, a ipak tako daleko
Ovaj svijet i ljudi u njem u mnogim stvarima i situacijama ne djeluju po nekoj logici.
IP sačuvana
social share
\" Brini se više za svoj karakter nego za svoj ugled. Karakter je ono što uistinu jesi, a ugled je ono što drugi misle da jesi.\"
* John Wooden *

\" Kad bi rajčice poželjele biti dinje pretvorile bi se u farsu.
Strašno me čudi što toliki ljudi tako silno žele biti netko tko nisu.
Ima li smisla pretvoriti se u farsu?\"

* Mitsuo Aide *
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Citat
Kad se nesto desi, tada je logicno da je bilo moguce da se to desi, jer da nije bilo moguce, ne bi se ni desilo. A ako je bilo moguce da se desi, tada je moralo biti i logicno, jer da nije bilo logicno, ne bi bilo ni moguce.

Ne desavaju li se na taj nacin kontradikcije? Da jedna stvar bude moguca i logicna kao i njena diametralno suprotna stvar?
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 167
Ima nesto...
IP sačuvana
social share
Da li je to zaista vazno?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5190
Mislim da ovo vec ima negde ali mogu i ovde da pitam...
Cesto razmisljam o tome da li je sve vec unapred zapisano i da li je nasa sudbina vec podredjena i da mi ma koliko se trudili da je promenimo da ce se jednostavno desiti ono sto mora da se desi....

Jedan moj dozivljaj me je naterao da razmisljam o tome i u tom pravcu... naime kad sam bila u bgd-u za Ivanov rodjendan trebala sam da se vratim u nedelju uvece kuci, kad je nedelja dosla meni se jednostavno nije islo kuci, tj ostajalo mi se ali mi je nesto govorilo da moram da idem kuci, na kraju sam dozivela onu nesrecu... i sad se ja tu pitam sta je mene toliko 'teralo' da idem kuci i zasto sam imala taj osecaj...
imam jos takvih primera... a pitanje, da li se vama to desavalo i da li je to mozda neki dokaz da ako nam je sudjeno da se desi da ce se desiti?!
IP sačuvana
social share
William Boetcher:"Teskoce i borbe koje imamo danas, nisu nista drugo nego cena koju moramo da platimo za pobede koje nas cekaju sutra."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1404
Ponekad ima situacija u životu u kojima se puno toga poklopi pa se čovjeku i čini da je to sudbina. Postoji li sudbina ili ne, tj. da ju sami  stvaramo, vječno je pitanje. Kod nas postoji pjesma, kršćanska pjesma, u kojoj stih ide: ... U tvojoj ruci Bože, sudbina leži moja, dok Ti uza me stojiš, pred kim da strepim ja... Ova pjesma govori ono što su naši " stari" vjerovali: ako postoji sudbina, ona je u Božjim, sigurnim, rukama. Tako barem ja tumačim i shvaćam govor o sudbini.
IP sačuvana
social share
\" Brini se više za svoj karakter nego za svoj ugled. Karakter je ono što uistinu jesi, a ugled je ono što drugi misle da jesi.\"
* John Wooden *

* Mitsuo Aide *
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2771
Verujem u njih. Desilo mi se nekoliko cuda. Nisu nesto spektakularna, ali znam da su moguca i verujem. Ko veruje, ona mu se i dese Smiley
IP sačuvana
social share
Nije bitno sta imas, bitno je koliko dajes.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1404
I ja mislim da ima čuda na svijetu. Od čuda da se svako jutro probudimo i svijet je " cijeli", a neki ga mogu u potpunosti uništiti nekoliko puta, preko čuda zaljubljivanja, rođenja djece do osobnih.... Svijet je pun stvari koje ne možemo objasniti, a to je čudo.
IP sačuvana
social share
* John Wooden *

* Mitsuo Aide *
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

То сам ја.

Zodijak
Pol
Poruke 3256
Zastava
da! svim  :35:  verujem u čuda!
IP sačuvana
social share
"Ljubav je mnogo vise od običnih osjećanja, ljubav je pozitivan elektroimpuls.
Ne postoji razdaljina koju ljubav ne moze premostiti, ne postoji bolest, koju snažno projektovana ljubav ne moze izlečiti, Ljubav može izvojevati sve pobede. Ona je koncentrisana kinetička energija, najjača sila u Prirodi. I samo kad biste mogli održati ljubav celog života, ne bi bilo sna koji ne biste mogli pretvoriti u stvarnost."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 685
Zastava trenutno Šabac
"Za sva cuda ovoga sveta ljudi imaju samo jedno objasnjenje - Bog. A uopste se ne pitaju i ne cude se ko ili sta je Bog i kako je moguce da postoji Bog."
Ljubo, nadam se da ti ne smeta sto sam te citirala, ali u potpunosti je tako. Vise od 90% ljudi veruje da je sve sto postoji nastalo od boga, bez obzira kako ga zvali, da li Buda, Alah ili ne znam kako. Ja imam sasvim drugaciju teoriju.
Medjutim, tvrdjenje da postoji bog je kontradiktorno sa onim da ne postoje duhovi, vile, patuljci, trolovi, vestice, neki superiorniji ili ne organizmi iz svemira i sl. Samim tim sto neko slepo tvrdi da postoji nesto sto ne vidimo i ne osecamo a u sta se veruje( bog), a porice isto tako postojanje gore navedenih bica dovodi u pitanje sopstveno misljenje. Jednostavno, ako ne postoji bog, ne postoje ni cudna bica, ako postoji onda sam se ja....
Svemir je ogroman i niko mu ne zna granice, tako da niko nije u stanju ni da zamisli sta iznad nas postoji ni sta zivi tamo negde hiljadama svetlosnih godina daleko.
IP sačuvana
social share
Red, rad i disciplina.
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Nov 2024, 12:21:46
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.081 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.