Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Crnogorski jezik u školama od septembra 2011.  (Pročitano 19009 puta)
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 
Spartanac.... a da li bi mi trebalo da sprovodimo anektu tu ko je protiv ko je za?
Tako me bas briga...vecina vas je odredila, molim lepo, vasa drzava ne priznaje Srpski jezik kao maternji...Ajmo svi da platite pa se onda klatite po Srbiji..
Jednom i nama da dodje iz dupeta u glavu. Vec mi pun nos tog naseg grljenja i tapsanja po ramenu..Sve u stilu " ma samo nas serite mi smo i dalje drugari, jel da" ...
Kad bi samo zauzeli ozbiljan stav i poceli da naplacujemo ....Ali puste zelje...

Nebitno a kako ces da studiras u Srbiji ako ne znas jezik? Ovu pricu i podrzavam jer je svi ogradjuju od Srbije i Srpskog jezika ...kao da smo gubavi i sugavi  Smile...Treba odgovoriti odgovarajuce
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Chrome 8.0.552.224
mob
Nokia 
Остадох ја без одговора? Smile Smile Smile Smile Smile
Макар неке да ме депортују (као поједине)! Smile
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3133
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Citat
тако и њихови родитељи

srpsko-hrvatski su ucili roditelji  Smile

@nebitno
Citat
Razlika je u tome što su oni zvanično stvorili drugi jezik. On može biti nalik ili identičnan srpskom ili svahili. Zvanično to je drugi jezik. Ako nemaš zvanični dokument o znanju srpskog jezika, treba da ga polažeš. Mi iz RS imamo, jer smo 12 godina učili srpski jezik

ja se slazem, ali sam objasnio malopre da smo ga i mi stvorili, bio je srpsko-hrvatski pa srpski i tako dalje, ima tu jos nekih stvari. ali ako ja placam porez ovde za finansiranje studenata iz drugih drzava, onda necu da se pravi razlika izmedju bosnjaka i srbina iz bosne, pa ni u srbiji gde se isto ne pravi. dakle, nisam za tu vrstu nacionalne iskljucivosti, vec ukoliko postoji neka integracija, neka onda bude na malo visem nivou. bosnjaci iz srbije uce na bosnjackom u skolama, pa ako oni mogu da upisu fax na srpskom zasto ne bi mogli i bosnjaci iz bosne
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 5100
OS
Windows XP
Browser
Chrome 8.0.552.224
Nebitno a kako ces da studiras u Srbiji ako ne znas jezik? Ovu pricu i podrzavam jer je svi ogradjuju od Srbije i Srpskog jezika ...kao da smo gubavi i sugavi  Smile...Treba odgovoriti odgovarajuce

Ama kažem i ja. Treba da znaš jezik države i to da imaš napismeno, sertifikat, diplomu. Samo sam se osvrnuo na nas iz RS. Ja i ti imamo apsolutno iste "papire" kada je u pitanju poznavanje srpskog jezika (12 godinja školovanja na srpskom i 12 godina predmeta srpski jezik i književnost). Ako se iko NE ograđuje od Srba, Srpstva i srpskog jezika to smo mi iz Republike Srpske. Čak više nego vi iz Srbije...
IP sačuvana
social share
you don't need a weatherman to know which way the wind blows
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 
Citat
Zapravo ne moram, ali nije to važno. Logika mi je bitna. Kakve ima veze sertifikat o poznavanju jezika, sa državom iz koje potičem? Ne tražim ja državljanstvo. Pa učimo i mi maternji jezik. Srpski. NIšta on nije manje maternji od tvoga. Mi u školi učimo samo srpski jezik, a ne kombinaciju ova tri. 12 godina učenja srpskog jezika i književnosti, kod srpskih porfesora... Ne, ja stvarno ne vidim razliku između mene i tebe po tom pitanju.

Ako imas sertifikat, upisano u svedocanstvo, onda ok. Ako nemas na polaganje.
Trebe budzet dopuniti , umesto da nam prave sacekuse iza coska zbog cigareta, neka naplate sva polaganja plus ce biti zaposlen i strucni kadar...Eto resenja  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 5100
OS
Windows XP
Browser
Chrome 8.0.552.224
Citat
Ako imas sertifikat, upisano u svedocanstvo, onda ok. Ako nemas na polaganje.

Rekoh gore, imam papire isto kao i ti...  Smile
IP sačuvana
social share
you don't need a weatherman to know which way the wind blows
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 9605
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Spartanac.... a da li bi mi trebalo da sprovodimo anektu tu ko je protiv ko je za?
Tako me bas briga...vecina vas je odredila, molim lepo, vasa drzava ne priznaje Srpski jezik kao maternji...Ajmo svi da platite pa se onda klatite po Srbiji..
Jednom i nama da dodje iz dupeta u glavu. Vec mi pun nos tog naseg grljenja i tapsanja po ramenu..Sve u stilu " ma samo nas serite mi smo i dalje drugari, jel da" ...
Kad bi samo zauzeli ozbiljan stav i poceli da naplacujemo ....Ali puste zelje...

Nebitno a kako ces da studiras u Srbiji ako ne znas jezik? Ovu pricu i podrzavam jer je svi ogradjuju od Srbije i Srpskog jezika ...kao da smo gubavi i sugavi  Smile...Treba odgovoriti odgovarajuce

У најмању руку ти као неко ко је из Хрватске немаш ама баш никакво право да мени пребацујеш било шта у вези језика. Јер сам ја аполутно против тога да сви Срби који не живе у матици треба да полажу српски језик јер га већ говоре вековима као и данас и никада га се одрећи неће.

Која већина "нас" је одредила шта? Ја нити сам рођен у Црној Гори, нити сам када живео у њој, ни једног јединог дана... Али сам пониосан што је мој деда из једног дела ЦГ (који је први пут у историји припао Црној Гори тек 1912 године), где и дан данас живе Срби у апсолутној већини и говоре српским језиком, а таоци су безумне политике коју води званична усташоидна дукљанска власт.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 
Citat
У најмању руку ти као неко ко је из Хрватске немаш ама баш никакво право да мени пребацујеш било шта у вези језика. Јер сам ја аполутно против тога да сви Срби који не живе у матици треба да полажу српски језик јер га већ говоре вековима као и данас и никада га се одрећи неће.

Prvo ne prebacujem licno tebi. Drugo ja jesam rodjena tamo ali sam se ovde skolovala. I ja sam morala da promenim svoj izgovor i da pisem i citam na ekavici. I to bila opominjana milion puta da ta i ta rec ne postoji u Srpskom jeziku. I ja sam to ispravila, i pocela da govorim i pisem na Srskom jeziku. Smile

Citat
Која већина "нас" је одредила шта? Ја нити сам рођен у Црној Гори, нити сам када живео у њој, ни једног јединог дана... Али сам пониосан што је мој деда из једног дела ЦГ (који је први пут у историји припао Црној Гори тек 1912 године), где и дан данас живе Срби у апсолутној већини и говоре српским језиком, а таоци су безумне политике коју води званична усташоидна дукљанска власт.

Mislila sam na vecinu koji su podrzali ovaj izbor Crnogorske vlasti. To na cega si ti ponosan ili ja, nema nikakve veze sa temom niti sa onim o cemu se ovde govori.
Treba zauzeti jedan jedinstven stav prema svakoj drzavi koja se odrekne svog Srpskog porekla.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 9605
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13

Treba zauzeti jedan jedinstven stav prema svakoj drzavi koja se odrekne svog Srpskog porekla.

Зар да се заузима јединствен став и према српском народу који живи ван матице (у овом случају ЦГ) због званичног става једне квази-државе која се политикантским деловањем последњих неколико година одриче свега што је српско...

Па и у међународно признатој држави БиХ већина Хрвата и муслимана се веома негативно односи према Србији и свему што је српско, тако је и у Хрватској, тако је и у Македонији, је л' због њих треба да се одјебу сви Срби са тих простора и да полажу српски језик... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 
Citat
Зар да се заузима јединствен став и према српском народу који живи ван матице (у овом случају ЦГ) због званичног става једне квази-државе која се политикантским деловањем последњих неколико година одриче свега што је српско...

Da  Smile

Vidi da ti kazem...sav taj narod van Srbije a Srpskog je porekla (da ne bude zabune svaka izvedena rec od imena Srbija pisem velikim slovom, pa cak i pridev srpski-Srpski) ima vrlo cudno ponasanje prema Srbima iz Srbije.
U hrvatskoj kazu, pola sala pola zbilja: jebes vas kad ni more nemate, bas volim sto ste izgubili tu i tu utakmicu, vas iz Srbije (???!!!!???) tesko ko moze da shvati, kakva vam je to vlada i dalje i dalje ... Smile
Dok sam u Crnoj Gori nekoliko puta bila sikanirana jer sam iz Srbije dok smo jos bili zajednicka drzava. Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.