Ako je neko komunista ili na drugi način ima drugačiji stav od tebe nije izrod. Ne postoji pismeno uverenje za Srbina koje se dodeljuje posle kursa o ispravnom načinju mišljenja i usvajanja propisanih stavova. To kao prvo.
Kurčenjem bez realne osnove maksimizuješ žrtve svih pripadnika svog naroda ne samo onih koji drugačije nose kačket, a što se tebi ne sviđa.
Ako je neko komunista ili na drugi način ima drugačiji stav od tebe nije izrod...
Ja to nisam ni rekao...izrod je onaj koji radi za protivnika, širi defetizam, dezertira ( ) i svesno sabotira napore države i naroda koji se bori, ma koliko umišljao da je produhovljen, pametan i uspešan general posle bitke.
Da smo se pozabavili sa njima na početku sukoba, možda bi bila drugačija priča. Ali nikada nije kasno.
A ovo važi sa prethodnim obračunom sa izrodima važi i kada se nalaziš u dominantnoj poziciji. Fer je.
Ne bori se narod nego država, nekakva organizacija. To kao prvo.
A kao drugo, nisi ispravio grešku jer opis: šire defetizam, rade protiv države nije činjenica nego tvoje tumačenje. Moje tumačenje je da ti koji pozivaš na učešće u besmislenom ratnom sukobu radiš protiv države, štetiš joj. Određuješ ko je izrod prema svom stavu.
A kao drugo, nisi ispravio grešku jer opis: šire defetizam, rade protiv države nije činjenica nego tvoje tumačenje. Moje tumačenje je da ti koji pozivaš na učešće u besmislenom ratnom sukobu radiš protiv države, štetiš joj. Određuješ ko je izrod prema svom stavu.
Netačno, nema greške...Besmisleni rat je tvoj stav. Ti si general posle bitke i pravdaš svoj i kukavičluk tvojih predaka (već je bilo reči o tome).
Velike su šanse da bi ti imao obrnuti karaktrerni luk od lika Nadje Sekulić iz Lepih sela kada bismo upražnjavali istragu izroda.
« Poslednja izmena: 06. Avg 2021, 12:55:12 od Predragoon »
Ne organizuje se u drzavu narod kao konkretni narod nego kao narod u opštem smislu, demos. Ne možeš biti izrod iz naroda u opštem smislu, sem kao figurativni izrod iz ljudskog roda
I upravo tako. To je moj stav. Jedno je tvoj drugo je moj i niko tu nije izrod. Jednostavno stavovi se razlikuju.
« Poslednja izmena: 06. Avg 2021, 13:30:47 od dabisha »
Takodje obojica smo generali posle bitke ali i pre rata je bilo onih koji su bili za i protiv rata. Nema tu nista spektakularno niti ti je valjan argument