Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Avg 2025, 00:14:49
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 413 414 416 417 ... 466
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Crna Gora kakvu poznajemo  (Pročitano 487777 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7242
Ne organizuje se u drzavu narod kao konkretni narod nego kao narod u opštem smislu, demos. Ne možeš biti izrod iz naroda u opštem smislu, sem kao figurativni izrod iz ljudskog roda
Možeš.
Izrod - gad, bestidnik, prepredenjak, hulja, neko ko se npr po raznim moralnim načelima razlikuje od svoje porodice zatim i društva.
Sve kako bi razumna osoba opisala nekoga ko radi za protivnika, širi defetizam, dezertira.

I upravo tako. To je moj stav. Jedno je tvoj drugo je moj i niko tu nije izrod. Jednostavno stavovi se razlikuju.
Ali nemaju svi stavovi podjednaku realnu vrednost.
Da su slušali takve poput tebe jedna po jedna država bi 40ih prošlog veka bez borbe izvršila kapitulaciju pred Nemačkom.

Takodje obojica smo generali posle bitke ali i pre rata je bilo onih koji su bili za i protiv rata.
Nema tu nista spektakularno niti ti je valjan argument
Nisi sposoban da oceniš šta je valjan argument...strah da ne nastradaš (pričao si o tome)  ti ometa rasudjivanje.

Ili ako ti je lakše ovako.
Muslimanski Dab'ša (mada neki bi ovde rekli da je ovo muslimanski suvišno):
Koji je šejtan gonio raju iz Srebrenice da se suprostavlja Srbima, kada su ćetnici očigledno mogli uć' i pobiti ih sve?
Sami su krivi, znali su ba da su slabije naoružani i nesposobni da se odbrane.
« Poslednja izmena: 06. Avg 2021, 14:15:39 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Ne organizuje se u drzavu narod kao konkretni narod nego kao narod u opštem smislu, demos. Ne možeš biti izrod iz naroda u opštem smislu, sem kao figurativni izrod iz ljudskog roda
Možeš.
Izrod - gad, bestidnik, prepredenjak, hulja, neko ko se npr po raznim moralnim načelima razlikuje od svoje porodice zatim i društva.
ah to je sa Vukajlije Smiley
Preciznija definicija se odnosi na glagol izroditi se ali da, odnosi se na kvalitet narocito moralno ali u sustini u odnosu na pretke.

Medjutim cak i sa preciznom definicijom, tvoja sledeca izjava ne stoji u opstem slucaju
Sve kako bi razumna osoba opisala nekoga ko radi za protivnika, širi defetizam, dezertira.
Jer to sve odgovara tvojim licnim stavovima o tome sta znaci rditi za protivnika, siriti defetizam. Sto se dezertiranja tice nije problem ali to moze biti izuzetno korisno za drzavu. Masovno dezertiranje pokazuje da je odluka drzave da ratuje u sustini bila losa. Ili moralno i politicki ili samo sto se tice pripreme za sukob.

Tvoja ideja da treba pobiti dezertere itd i njihovu decu je ili trolovanje u najboljem slucaju ili glupa, sadisticka, besmislena, monstruozna, anticivilizacijska, bogohulna ideja. Znas, kad grupu ljudi od kojih neki misle na odredjeni nacin ubijes, ne ubijas ideju koju predstavljaju koja zivi i u svima ili velikom delu i onih koje nisi ubio. narocito kad je rec o tako fundamentalnoj ideji kao ''vise volim tebe mladu nego pusku da mi dadu'', ili ''hm mozda nasi vlastodrsci nisu u pravu''.

I upravo tako. To je moj stav. Jedno je tvoj drugo je moj i niko tu nije izrod. Jednostavno stavovi se razlikuju.
Ali nemaju svi stavovi podjednaku realnu vrednost.
Stavovi nemaju vrednost uopste nego logiknu zasnovanost i upotrebljivost. Cak i glup stav moze biti bar delimicno upotrebljiv kao taj tvoj na primer.

Takodje obojica smo generali posle bitke ali i pre rata je bilo onih koji su bili za i protiv rata.
Nema tu nista spektakularno niti ti je valjan argument
Nisi sposoban da oceniš šta je valjan argument...strah da ne nastradaš (pričao si o tome)  ti ometa rasudjivanje.
Ako ti strah da ne nastradas ne utice na rasudjivanje o postupcima u situaciji u kokoj se lako gine ti si bar budala ako ne nesto gore.

Koji je šejtan gonio raju iz Srebrenice da se suprostavlja Srbima, kada su ćetnici očigledno mogli uć' i pobiti ih sve?
To nema veze sa mojim stavom jer u tom slucaju rat traje vec godinama.
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7242
Preciznija definicija se odnosi na glagol izroditi se ali da, odnosi se na kvalitet narocito moralno ali u sustini u odnosu na pretke.

Medjutim cak i sa preciznom definicijom, tvoja sledeca izjava ne stoji u opstem slucaju
U opštem stoji, možda ne odgovara pojedinim porodicama iz Valjeva.

Jer to sve odgovara tvojim licnim stavovima o tome sta znaci rditi za protivnika, siriti defetizam. Sto se dezertiranja tice nije problem ali to moze biti izuzetno korisno za drzavu. Masovno dezertiranje pokazuje da je odluka drzave da ratuje u sustini bila losa. Ili moralno i politicki ili samo sto se tice pripreme za sukob.
Raditi za protivnika znači pomagati njegove ciljeve. Tebi se svidelo da nas bombarduju, pobede, pa da ti budeš miran i spokojan i jasno je da si izrod.

Masovno dezertiranje pokazuje da je potrebno obračunati se sa kolovodjama i sa delom onih koji se povedu za njima u startu da bi se to sprečilo.

Tvoja ideja da treba pobiti dezertere itd i njihovu decu je ili trolovanje u najboljem slucaju ili glupa, sadisticka, besmislena, monstruozna, anticivilizacijska, bogohulna ideja.
Nije, moja ideja je praktična i fer prema onima koji se bore.

Znas, kad grupu ljudi od kojih neki misle na odredjeni nacin ubijes, ne ubijas ideju koju predstavljaju koja zivi i u svima ili velikom delu i onih koje nisi ubio. narocito kad je rec o tako fundamentalnoj ideji kao ''vise volim tebe mladu nego pusku da mi dadu'', ili ''hm mozda nasi vlastodrsci nisu u pravu''.
Jedno nužno ne isključuje drugo i zato je glupo tu naivnost naših muzičara navoditi kao argument.

Ako ti strah da ne nastradas ne utice na rasudjivanje o postupcima u situaciji u kokoj se lako gine ti si bar budala ako ne nesto gore.
Već smo pričali o tome...ok je da kažeš plašim se, nije ok da to racionalizuješ i ubedjuješ bolje i hrabrije od sebe da ne treba da se brane...ili napadaju, ako to žele. To te čini izrodom.

Ima veze, jer su i nakon izbijanja sukoba mogli da se predaju, predju na našu stranu ili napuste teritoriju.
Dakle, po tvojim stavovima sami su krivi.

Naivniji si nego što mislim da jesi, ako umišljaš da ti te fore prolaze...možda u OŠ?
« Poslednja izmena: 06. Avg 2021, 14:35:28 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 7150
@dabisha доминира у противречности, као по обичају...

« Poslednja izmena: 06. Avg 2021, 14:39:35 od Odbojkaš »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Raditi za protivnika znači pomagati njegove ciljeve. Tebi se svidelo da nas bombarduju, pobede, pa da ti budeš miran i spokojan i jasno je da si izrod.
Ne. Kao sto rekoh u opstem slucaju sasvim je moguce da je vlada moje drzave protivnik protiv kojeg se treba boriti na prvom mestu, kao u nasem slucaju.

Masovno dezertiranje pokazuje da je potrebno obračunati se sa kolovodjama i sa delom onih koji se povedu za njima u startu da bi se to sprečilo.
Po tebi izgleda nikad nije nesto trulo u drzavi Danskoj. Vladaoci seru mirisljava govna. Super. Meni ne mirisu. A jedemo ih zajedno

Tvoja ideja da treba pobiti dezertere itd i njihovu decu je ili trolovanje u najboljem slucaju ili glupa, sadisticka, besmislena, monstruozna, anticivilizacijska, bogohulna ideja.
Nije, moja ideja je praktična i fer prema onima koji se bore.
Dakle ti bi te sto se bore da saljes ne samo da ubijaju decu nekih nesretnika u drugim drzavama nego i u tvojoj rodjenoj drzavi. Stavi prst na celo.

Znas, kad grupu ljudi od kojih neki misle na odredjeni nacin ubijes, ne ubijas ideju koju predstavljaju koja zivi i u svima ili velikom delu i onih koje nisi ubio. narocito kad je rec o tako fundamentalnoj ideji kao ''vise volim tebe mladu nego pusku da mi dadu'', ili ''hm mozda nasi vlastodrsci nisu u pravu''.
Jedno nužno ne isključuje drugo i zato je glupo tu naivnost naših muzičara navoditi kao argument.
stvarno ne kapiras sta sam hteo da kazem. Pa nije ni cudo kad bi da ubijas decu

Već smo pričali o tome...ok je da kažeš plašim se, nije ok da to racionalizuješ i ubedjuješ bolje i hrabrije od sebe da ne treba da se brane...ili napadaju, ako to žele. To te čini izrodom.
Ne ubedjujem ja tebe da se ne branis. Ubedjujem te da je glupo da napadas kad si slabiji. Takodje ponovo nisi adekvatno odgovorio. Ja kazem da strah utice ti kazes da strah ometa rasudjivanje. Nemas osnov za tu tvrdnju.

Ima veze, jer su i nakon izbijanja sukoba mogli da se predaju, predju na našu stranu ili napuste teritoriju.
Dakle, po tvojim stavovima sami su krivi.

Naivniji si nego što mislim da jesi, ako umišljaš da ti te fore prolaze...možda u OŠ?
Da se predaju tek tako Srbima koji su vec pokazali sta rade sa Muslimanima? Rat je poceo, mrznja se razbuktala i pravila nisu ista kao pre pocetka. Nije to rat dzentlmena nego loseg i goreg. Ja bih se dobro potrudio da ne dodjem u ruke protivnika u tom ratu.
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
@dabisha доминира у противречности, као по обичају...

I ti podrzavas ubijanje dece srpskih dezertera?
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7242
Ne. Kao sto rekoh u opstem slucaju sasvim je moguce da je vlada moje drzave protivnik protiv kojeg se treba boriti na prvom mestu, kao u nasem slucaju.
Budalaštine iz 90ih (u koje veruju još samo oni koji ne razumeju kako svet funkcioniše, a koje šire dezerteri, njihova deca i slični).

Boriš se protiv vlade koju je izabrao tvoj narod u trenutku kada se protiv tvoje države i naroda bore drugi. Kažem ti da si izrod.

Po tebi izgleda nikad nije nesto trulo u drzavi Danskoj. Vladaoci seru mirisljava govna. Super. Meni ne mirisu. A jedemo ih zajedno
Pogrešan zaključak...ja samo znam da odredim prioritete i stavim opštu korist iznad lične.

Dakle ti bi te sto se bore da saljes ne samo da ubijaju decu nekih nesretnika u drugim drzavama nego i u tvojoj rodjenoj drzavi. Stavi prst na celo.
Mogu to i neke jedinice specijalno za tu namenu...bitno je da borac zna da se seronje sigurno nisu izvukle i da neće da im sole pamet bilo kakav rezultat rata da bude.
Kažem ti, praktično na više nivoa.

stvarno ne kapiras sta sam hteo da kazem. Pa nije ni cudo kad bi da ubijas decu
Ukapirao sam da ništa nisi naučio.

Ne ubedjujem ja tebe da se ne branis. Ubedjujem te da je glupo da napadas kad si slabiji. Takodje ponovo nisi adekvatno odgovorio. Ja kazem da strah utice ti kazes da strah ometa rasudjivanje. Nemas osnov za tu tvrdnju.
Nije uvek glupo da napadaš ni kada si slabiji.
Eto, vidiš da ti strah ometa rasudjivanje.

Da se predaju tek tako Srbima koji su vec pokazali sta rade sa Muslimanima? Rat je poceo, mrznja se razbuktala i pravila nisu ista kao pre pocetka. Nije to rat dzentlmena nego loseg i goreg. Ja bih se dobro potrudio da ne dodjem u ruke protivnika u tom ratu.
Preskočio si onaj deo da se povuku...jasno je da kada bi tvoje ideje bile realne oni bi sami snosili odgovornost što su kažnjeni.
« Poslednja izmena: 06. Avg 2021, 15:14:56 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Budalaštine iz 90ih (u koje veruju još samo oni koji ne razumeju kako svet funkcioniše, a koje šire dezerteri, njihova deca i slični).
Boriš se protiv vlade koju je izabrao tvoj narod u trenutku kada se protiv tvoje države i naroda bore drugi. Kažem ti da si izrod.
Da boris se protiv vlade (koja inace i nije izbrana bas demokratski) u trenutku kada ta vlada napada druge drzave. Boris se protiv ratnih huskaca na vlasti koji te vode u bezrazlozni rat. Kamo srece da su cesce kroz istoriju ljudi to radili. Ti bi da si ziveo u to vreme u Americi bio za to da bace atomku na Vijentam i pobiju hipike sa Mohamed Alijem na prvom mestu.

Slazem se. Budalastine iz devedesetih nikako da odu. I dalje truju umove ljudi i huskaju ih na nove sukobe

Mogu to i neke jedinice specijalno za tu namenu...bitno je da borac zna da se seronje sigurno nisu izvukle i da neće da im sole pamet bilo kakav rezultat rata da bude.
Kažem ti, praktično na više nivoa.
e jesi moron. Bilo da trolujes ili ne.
« Poslednja izmena: 06. Avg 2021, 15:24:02 od dabisha »
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7242
Da boris se protiv vlade (koja inace i nije izbrana bas demokratski) u trenutku kada ta vlada napada druge drzave.
Kakva budalaština.
Ti preplašen za svoju zadnjicu odlučuješ da li je nečija vlast legitimna i da li se rat vodi sa razlogom ili ne.
Ne budi smešan.

Kamo srece da su cesce kroz istoriju ljudi to radili. Ti bi da si ziveo u to vreme u Americi bio za to da bace atomku na Vijentam i pobiju hipike sa Mohamed Alijem na prvom mestu.
Da, kao što bih podržao Vijetnamce da eliminišu nekog svog Da Bi Šu koji im priča da se ne bore protiv SAD-a zato što su Amerikanci nadmoćni i kaže jeste da su marinci pobili i oterali vojnike Vijetkonga i da su vam neka deca mrtva, ali sad je konačno mir.

e jesi moron. Bilo da trolujes ili ne.
Stani ispred ogledala i reci to izrodu kojeg vidiš kad se zahvaljuješ SAD-u što je bombardovanjem pobio neke naše sunarodnike, ali tebi doneo mir.
« Poslednja izmena: 06. Avg 2021, 17:13:30 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
Дробишa...Који чмар од "човека"...гњида
« Poslednja izmena: 07. Avg 2021, 06:45:01 od RavenDark »
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 413 414 416 417 ... 466
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Avg 2025, 00:14:49
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.074 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.