Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 07. Sep 2025, 09:30:23
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 400 401 403 404 ... 466
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Crna Gora kakvu poznajemo  (Pročitano 489816 puta)
Jet set burekdzija

...on kaze zivela droga a ja ziveo Burek....

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 7287
Zastava
mob
Nokia 
Hteo sam i da ti prigovorim da si nehuman jer pozivaš na streljanja ljudi čiji ti se legitimni politički stavovi ne sviđaju... Ali bolje da se u to ne upuštam.
Bolje ne, ne vidim kako možeš da opravdaš da su podržavanje neprijateljskih stavova i izdaja legitimni politički stav.

ma ne zbog toga nego zato sto i ja mogu da nadjem razloga da opravdam streljanje odredjenih ljudi.

Po tebi sklonost da se prizna nezavisnost kosova nije legitimni politicki stav? jel to izdaja?
Ne vidim po cemu je to izdaja i nelegitimno.

Srbija ne kontrlise Kosovo i nema sanse da ga vrati sem ako se ne desi treci svetski rat i okrene nekako u korist Srbije pod uslovom da celo covecanstvo ne izumre.
Sta je nelegitimno u priznavanju faktickog stanja i radu na nacionalnim ciljevima s obzirom na to stanje.

Srbija je osvajala i gubila kosovo nekoliko puta tokom istorije. Mozda bi smo za 500 godina mogli da pokusamo opet. Dotad bi bolje po nas bilo da gledamo svoja posla.

Zar je nelegitimno predlagati nesto sto je korisno za zajednicu?

Srbiji je Kosovo i Metohija oteto i predato u ruke teroristima  i kriminalcima i kako takvo jedino moze biti vraceno vojnim putem, sto ne znaci da to nije nemoguce, mozda se i desi jednoga dana ne mora da bude WWIII.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7242
Po tebi sklonost da se prizna nezavisnost kosova nije legitimni politicki stav? jel to izdaja?
Jeste izdaja, a niti je razuman niti je po zakonu, ako pratimo slovo zakona.
Danas priznati Kosovo jeste izdaja.

Sutra će izdaja biti i nagovaranje da se ne ostvari kontrola nad Kosovom ma koju cenu platila suprotna strana, ako smo u mogućnosti da to uradimo.
Ili da osvojimo još više.

Širenje defetizma i ubedjivanje kako ne treba ili nikada nećemo moći to da vratimo (ili osvojimo još više) je takodje izdaja.

Srbija ne kontrlise Kosovo i nema sanse da ga vrati sem ako se ne desi treci svetski rat i okrene nekako u korist
...
Dodvoravanje željama neprijatelja nije korisno za zajednicu, naročito ne za onu koja nije fizički ugrožena.
Možda je korisno za pojedince...dok se zajednica ne doseti, pa ih strelja.

Razumem da ima ljudi koji se plaše i koji bi svašta priznali samo da imaju malo mira i za obećanje malo više kinte, pa racionalizuju svoju izdaju...ali ko ih šiša.
Što se mene tiče, ako nepriznavanje Kosova čini da se takvi osećaju loše i trpe posledice toga, neka...još bolje.
Ako ne možemo Šiptarima i njihovim gazdama, hajde da takvima zagorčavamo život.
I podsećamo ih na istragu.
« Poslednja izmena: 21. Jun 2021, 17:47:54 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
mob
Samsung 111111
Fakticko stanje.  Smile
Kakav moron  Smile

Pa ne uzima se u obizir fakticko stanje.
Faktiko stanje znaci i da Srbi u Republici Srpskoj imaju pravo na samoopredeljenje. Kontrolisu teritoriju. Vladaju istom. Ne vidim sta bi se ogromno izmenilo da su i drzava. Imaju i simbole, institucije.
Fakticki bi svi procvetali. Bosnjaci i Hrvati na svoju stranu a Srbi na svoju.

I Kosovo ima svoje Kosovo..Zove se sever Kosova. Ni oni to ne kontrolisu..Ne postoji 2% sanse da se ti Srbi tamo uvedu u sistem. Ni oni ni Srbi u Bosni.
Ne postoji nikakva opcija da se to stanje promeni da se ostvari medjusobni suzivot Srba i ostalih.

I zasto nije legitimno da svi uzmemo puske u ruke i da letimno branimo te granice, gde sem Srba i nema niko  Smile

Jebo ti pas mater glupu i meni sto citam tvoje govnjarije
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
mob
Samsung 111111
Bas da vidim sta Albanci imaju da brane na teritoriji gde nema Albanaca ili MUslimani na teritoriji gde i nema muslimana  Smile
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083

Srbiji je Kosovo i Metohija oteto i predato u ruke teroristima  i kriminalcima i kako takvo jedino moze biti vraceno vojnim putem, sto ne znaci da to nije nemoguce, mozda se i desi jednoga dana ne mora da bude WWIII.
Da, oteto oružjem i jedini način da ga mi otmemo je takođe oružjem. Ali mi smo previše slabi za NATO pakt. A da bi NATO pakt propao potreban je treci svetski ili neka slična kataklizma.

Jeste izdaja, a niti je razuman niti je po zakonu, ako pratimo slovo zakona.
Danas priznati Kosovo jeste izdaja.
Promenis ustav pa priznaš Kosovo. Predlaganje da se prizna Kosovo je zahtev za promenom ustava. Dakle nije izdaja. I vrlo je razumno.

Sutra će izdaja biti i nagovaranje da se ne ostvari kontrola nad Kosovom ma koju cenu platila suprotna strana, ako smo u mogućnosti da to uradimo.
Ili da osvojimo još više.
samo što to neće biti sutra nego u dalekoj budućnosti ili nikad.. zato to nije izdaja nego racionalna procena situacije i rad u korist nacije.

Širenje defetizma i ubedjivanje kako ne treba ili nikada nećemo moći to da vratimo (ili osvojimo još više) je takodje izdaja.
Racionalna procena situacije nije širenje defetizma

Srbija ne kontrlise Kosovo i nema sanse da ga vrati sem ako se ne desi treci svetski rat i okrene nekako u korist
...
Dodvoravanje željama neprijatelja nije korisno za zajednicu, naročito ne za onu koja nije fizički ugrožena.
Možda je korisno za pojedince...dok se zajednica ne doseti, pa ih strelja.
U slučaju da se poklope potrebe moje nacije i potrebe neprijatelja, ne vidim potrebu da nacija tera inat.

Razumem da ima ljudi koji se plaše i koji bi svašta priznali samo da imaju malo mira i za obećanje malo više kinte, pa racionalizuju svoju izdaju...ali ko ih šiša.
Što se mene tiče, ako nepriznavanje Kosova čini da se takvi osećaju loše i trpe posledice toga, neka...još bolje.
Ako ne možemo Šiptarima i njihovim gazdama, hajde da takvima zagorčavamo život.
I podsećamo ih na istragu.

Razumem da očajni nacionalisti imaju paničan strah od priznavanja realnosti jer u realnosti za njih nema ničega dobrog. Uz to za one koji se tripuju na nekakve zamišljene duhovne aspekte ''svetog'' Kosova, reč je o grehu u njihovom etnofiletističkom pogledu na svet i priznanju da Bog nije pomogao da se Kosovo održi u granicama Srbije. Ne znam samo zašto ne pogledaju u Bibliju i vide da Bog kažnjava grešnike porazima u ratovima i gubljenjem teritorije.

Fakticko stanje.  Smile
Kakav moron  Smile

Pa ne uzima se u obizir fakticko stanje.
Evo mislim da je ovo dovoljan citat da opise tvoje intelektualne domete jasikasi.

Faktiko stanje znaci i da Srbi u Republici Srpskoj imaju pravo na samoopredeljenje. Kontrolisu teritoriju. Vladaju istom. Ne vidim sta bi se ogromno izmenilo da su i drzava. Imaju i simbole, institucije.
Fakticki bi svi procvetali. Bosnjaci i Hrvati na svoju stranu a Srbi na svoju.
Faktičko stanje je da ako imaš pravo, koristiš ga. A ako nemaš pa pokušaš da ga koristiš možeš samo da dobiješ po pičci.
Nadam se da Srbi neće probati jer su već dovoljno propatili.
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
mob
Samsung 111111
Pa ne vidim kako su ti Srbi propstili vise od ostalih.

Puske u ruke i brani se ustav a ne da se menja.

Da se postuje ustav, ti bi sad sa puskon u ruci bio na putu za pristinu.

Zato Ustav i sluzi. Ne sluzi da bude krpa
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
mob
Samsung 111111
Lepo kazem. Opsta mobilizacija i gde god ima Srba u vecini i teritorije koje kontrolisu da se brane.

A prepametni muslimani i albanci da donesu racionalnu odluku da ne osvajaju teritoriju na kojoj nemaju svoju populaciju hahah
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Lepo kazem. Opsta mobilizacija i gde god ima Srba u vecini i teritorije koje kontrolisu da se brane.

A prepametni muslimani i albanci da donesu racionalnu odluku da ne osvajaju teritoriju na kojoj nemaju svoju populaciju hahah
a Turci da ne reaguju? a Nemci? Ameri? pa ne može tako. kad smo njih izbacili iz igre?

Pa ne vidim kako su ti Srbi propstili vise od ostalih.

Puske u ruke i brani se ustav a ne da se menja.
Ustav se poštuje i tako što se poštuje procedura za promenu ustava, koja je u ustavu... tupko
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7242
Promenis ustav pa priznaš Kosovo. Predlaganje da se prizna Kosovo je zahtev za promenom ustava. Dakle nije izdaja. I vrlo je razumno.
Dakle trenutno nije baš legitimno (u zakonskom smislu) jer se ne slaže sa ustavom (možeš da tražiš da menjamo ustav, ali iz izdajničkih razloga), a nije ni razumno zato što se niko razuman ne dodvorava neprijatelju samo zato što se neki šonja nada da će plata da mu bude veća ili da neće da mu uvale pušku u ruke.

samo što to neće biti sutra nego u dalekoj budućnosti ili nikad.. zato to nije izdaja nego racionalna procena situacije i rad u korist nacije.
To nije racionalna procena situacije nego tvoj utisak ili više želja.
Što nisi pisao pisma upozorenja Ukrajini da će Rusija da uspostavi kontrolu na Krimu?
Ili što im sada ne kažeš da batale sve i ako Rusi sutra hoće Kijev, da se ne brane?

Nisi primoran da priznaješ Kosovo, ako to u ovom trenutku radiš to je izdaja.

Racionalna procena situacije nije širenje defetizma
Ko kaže da si ti racionalan...ti? Smile
Više puta si pokazao da je istina da te je strah da te ne oteraju na ratište i opravdavao dezertere...strah životu kalja obraz često.
Suoči se sa tim strahom i ako ne možeš da pomogneš, ne odmaži hrabrijima od sebe.

U slučaju da se poklope potrebe moje nacije i potrebe neprijatelja, ne vidim potrebu da nacija tera inat.
Nisi sposoban da procenjuješ potrebe nacije, ti svoje i potrebe dezertera iz Valjeva projektuješ na naciju.
Nacija je i protiv strašnijih protivnika i u mnogo teže vreme pokazala šta joj je interes...privremena slabost to ne menja.

Razumem da očajni nacionalisti imaju paničan strah od priznavanja realnosti jer u realnosti za njih nema ničega dobrog. Uz to za one koji se tripuju na nekakve zamišljene duhovne aspekte ''svetog'' Kosova, reč je o grehu u njihovom etnofiletističkom pogledu na svet i priznanju da Bog nije pomogao da se Kosovo održi u granicama Srbije. Ne znam samo zašto ne pogledaju u Bibliju i vide da Bog kažnjava grešnike porazima u ratovima i gubljenjem teritorije.
To i ja kažem "nacionalistima".
Zato i nije bitno da li je Kosovo sveto ili nije, već da li nešto želimo ili ne.
Ako stvarno želimo radimo na tome da to uzmemo i obračunamo se sa onima u našim redovima koji to na bilo koji način ometaju....naročito ako to rade zato što nekada nisu dobili kompjuter. Smile
« Poslednja izmena: 21. Jun 2021, 21:06:11 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
mob
Samsung 111111
Interesantno...Bice intervencija zemalja sa udaljenih kontinenata  Smile Americki poreznici uzivaju da placaju takve ratove.  Smile
Jos Australija da napadne sever Kosova  i Kongo  Smile

Ja licno mislim da ne bilo nista Smiley Sutra vojno da se zauzme sever kosova..prstom niko ne bi mrdnuo  Smile

Stvar sa EU (stokom) je da oni pregovaraju sa stanjem na terenu. Vrv bi bilo tenzija raznoraznih..Ali vojno ne bi intervenisali. Vrv bi nas na drugi nacin osakatili ili sankcije uveli..Ko zna.
Za Bosnu..vrlo slicna prica. S tim da bi tu izbio rat izmedju Muslimana i nas...a da bi EU pomagala ove. Ne bi se direktno ukljucili.

Ali ja uopste nisam hteo ovo da potenciram ni najamanje  Smile

Nego sam se ukljucio sa "Fakticikm stanjem"...to ne postoji.
Jer da postoji..ne bi ti i ostala gradjanska Srbija cvilili zadnjih 10 i vise godina da priznamo Kosovo..Niti bi nas EU i USA konstanto pritiskala da priznamo Kosovo niti bi Albanci sa Kosova URLALI zadnjih 10 i vise godina o priznanju i medjusobnom priznanju.

Sto bi neko trazio od Srbije da prizna Kosovo...Kad navodno Kosovo nije u Srbiji i izgubljeno je  Smile Van svake pameti  Smile Ako ga imaju ..to je sto je. Kraj price. Koga boli kurac sta pise na nekom papiru ili u nekoj
rezoluciji kad ima fakticko stanje .

Mogu Srbi da imaju sto puta Republiku Srpsku..Da imaju celokupno stanovnistvo na teritoriji..da imaju svu vlast tamo..himnu, simbole i sve sto cini drzavu...Dzaba fakticko stanje.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 400 401 403 404 ... 466
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 07. Sep 2025, 09:30:23
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 1.354 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.