Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Колико има Срба доле_ Није ми ишта јасно, како је могуће да су толики дебили
Zašto? Nisu ispratili koja pesma ide u 7 ujutru na programu RTCG...
РТЦГ нико не гледа. Није се много гледао ни када није било кабловске (код њих није типична кабловска, али ајмо је тако назвати), а сад поготово не. Много се више гледа РТС него РТЦГ. Људи које ја знам се сете тог програма силом прилика када је нека текма, и онда их дочекају или пијани Ђурковић или луди Шофро.
Знам да имамо Милогорце, и "нијесам Србин, ја сам Црногорац" шта год то значило, али колико има Срба-Срба? Не ових изрода са селективним памћењем о сопственом пореклу?
Ма, то у Црној Гори нико не зна, зато што има Црногораца који се, веровали или не, изјашњавају да говоре српским као матерњим језиком(дакле, иако су Црногорци, неки ипак још увек кажу да говоре српским језиком), као и Црногораца којима је матерњи језик црногорски, али који су верници СПЦ, итд...
Као што се поуздано не зна ни колико има оних који се осећају као Црногорци у етничком смислу.
Ја знам ликове који трипују Црногорце. Али не Мило и то, него оно, зеленаши и то. Добри људи, али треба их говњивом мотком. А знам и мало блаже Црногорце, који су латентни Срби. Како год, све њих заједно са нама везује нетрпељивост према Хрватима. Ништа их они мање не готиве. Не знам за Цетињане, али поздрављају их Петровићи свакако.
И да, добар део, да не кажем већину ДПС-оваца (Милова странка) чине бивши Срби (који су и даље латентни Срби), али то је јасно као дан када је већ Мило мајмун био бивши велики Србин. Како год, није лако јер ветар не дува на нашу страну, али мислим да неће бити проблема ако задува. Слоба је тамо пре 20 година био Бог рецимо.