Ne preporučujem, pronadjite sami na internetu šta vas zanima, u zavisnosti od teme i broja jezika koje govorite, ali samo što dalje od srpskog medijskog mordora...
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
E pa vidis, ja, recimo, govorim 3 jezika, jos neka dva razumem ali ne umem da govorim. Imam visok IQ, sto ce reci da mogu svojom pure inteligence da prepoznam istinu od lazi, s obzirom da sam politicki potkovana a radno iskustvo mi pokriva pedeset odststo delatnosti koje trenutno postoje, pa opet procitam svasta. I tamo i onamo.
Ali upravo toliko visoka inteligencija mi se i dalje gnusa idiotluka i prepoznatljive neistone koju, na zalost, ne mogu da prenesem onima koji mi ne veruju slepo.
Onda ostaje polemika ovde u koju se ne upustam sa nekim ko mi ne zaitrigira znatizelju bar 50 posto od onoga sto me sustinski interesuje.
Da skratim, i nacrtam, ti i ovi ostali kojim si pod skutima gledaju u ravnicu, a ja preko vasih glava gledam dugu ili sta vec. Ne znam koliko sam uspela da ti slikovito opsm. Ako jesam, super, ako nisam, neki cu drugi put malo vise da se potrudim. Ipak sam zena koja ima i korene i naslednike, a to zahteva angazman pa sam malo umorna. Nisam dokona tetka od 40, plus, minus, kojoj su osnovne obaveze skuvati kafu i upaliti komp. Nisam ta.
Иначе, само неколико дана пошто је, увређена због измишљене српске отимачине, односно ''конфискације'' 3 респиратора, одбила помоћ Србије и предложену донацију јер је потпредседник Владе Милутин Симовић оценио да су респиратори потребнији Србији, Црна Гора се обратила НАТО пакту, од којег је затражила 320 респиратора, 4.000 тестова на вирус, хиљаду кревета са душецима, више од пет милиона хируршких маски, милион одела за једнократну употребу, 150 кревета са опремом за импровизоване болнице, 140 носила....
« Poslednja izmena: 05. Apr 2020, 23:10:05 od Odbojkaš »
Иначе, само неколико дана пошто је, увређена због измишљене српске отимачине, односно ''конфискације'' 3 респиратора, одбила помоћ Србије и предложену донацију јер је потпредседник Владе Милутин Симовић оценио да су респиратори потребнији Србијиi, Црна Гора се обратила НАТО пакту, од којег је затражила 320 респиратора, 4.000 тестова на вирус, хиљаду кревета са душецима, више од пет милиона хируршких маски, милион одела за једнократну употребу, 150 кревета са опремом за импровизоване болнице, 140 носила....
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.