- Da lli bi ste, ubili sve prisutne ovde, da vam sad daju takvo naređenje? - Ja sam vojnik, moje je da slušam naredbe predpostavljenih. - (aplauz i skandiranje)
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti. A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost, ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Ранко Кривокапић: Црна Гора наставља политику подршке независном Косову
На скупу "Изазови социјалдемократије на Западном Балкану", коју заједнички у Београду организују ДС и Партија европских социјалиста, учествује председник Социјалдемократске партије Црне Горе Ранко Кривокапић и бивши италијански премијер Масимо Д'Алема.
Кривокапић је изјавио да је Црна Гора признала независност Косова и ту политику наставља да спроводи у међународним организацијама.
Кривокапић је новинаре у Београду подсетио, упитан да ли ће подржати став Србије да се расправа о чланству Косова у УНЕСКО одложи, да је Црна Гора признала независност Косова 2008. године и само наставља такву своју политику.
Са скупа је упућен и позив грађанима Хрватске који сутра гласају на изборима да подрже сестринску странку - Социјалдемократску странку.
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti. A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost, ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Kad neko prizna neku teritoriju kao nezavisnu državu,onda je teško očekivati od njega da će blokirati njegovo članstvo u UNESCO,pogotovo ne u situaciji kad čekaju pozivnicu za NATO,oni su u poziciji u kojoj bi glasali da Srbija ne postoji ako bi im to neko tražio u ovom trenutku...
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.