Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Jul 2025, 21:37:45
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Kad ste zadnji put bili u crkvi ?

Glasanje završeno: 24. Jul 2007, 18:54:30

Danas
9.4%  (3)
Prošlu nedelju
15.6%  (5)
Pre mesec dana
25%  (8)
Pre par godina
37.5%  (12)
Nikad
12.5%  (4)
Ukupno glasova: 32
Idi dole
Stranice:
1 ... 19 20 22 23 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Crkva  (Pročitano 41083 puta)
Poznata licnost

....volim Republiku Srpsku.....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3093
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Nokia 
Hajde, hajde sada Banjac...

Nemoj metafore da tako rasplinjujes.  Smile   

~ Joco, cita se dusom, srcem cim god, ali se takodjeR i postuje istim osecanjima, organima.

Naime, najvece zanimljivosti i proizlaze kada vernici, posle citanja, ubrzo zaborave ono sto procitaju i vide samo ocima svet oko sebe, tj. zaborave na metafizicke alete, koje su nekada navodno koristili.

Zbog toga mislim da su knjizevnici vise produhovljeni. (Sada malo izazivam) Smile Smile

hocu da ga natjeram na diskusiju u vezi citanja psalama............zajedljivo ali korisno!!!
Citat
Mozda nismo vjernici kakve zeli SPC, ali imamo oci i ne koristimo ih samo za citanje psalama....
Psalmi se ne citaju ocima vec srcem.Ali nece ni Crkva da bude kao sto to zele neki drugi.Nisam ni ja vernik kakve Crkva zeli,ali se barem trudim.Zato sto nismo ni vernici zato i stradamo.Prazne Crkve,pune bolnice,ludnice i zatvori.
kakve to vjernike crkva zeli ako ti nisi jedan od njih??
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Joca je htio da kaze da se jos nalazi na ubrazom kursu indoktrinacije i da jos ne moze da se nazove pravim "vjernikom".....
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Žena
Poruke 3460
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
Ih, Raven, volela bih ja da paralelno studiram filozofiju, ali traze novce, mnoge... Smile Mada, verovatno ne bih postizavala.  Smile

Filozof, ili ljubitelj prirode, rece Platon, u Fedru ili bese Filebu?  Smile

Svestenici nisu bas na zavidnom mestu, tu su negde sa knjizevnicima i sofistima.  Smile

(Ko poznaje rad Platona, ovo nece shvatiti na glupav nacin)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Svestenici su  jedino u crkvama na zavidnom mjestu, tako i treba da bude. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

....volim Republiku Srpsku.....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3093
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Nokia 
svestenici citaju da bi njihova laz bila sto pristupacnija i sto bolje izgovorena pred narodom...... Smile
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Leo
Pol Žena
Poruke 9
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Nokia 7373
da,idem svake nedelje.Cak i pevam u horu
Mnogo mi je lepo,i mislim da bi se ljudi generalno osecali bolje kada bar ponekad isli u crkvu na liturgiju. Smile
IP sačuvana
social share
shrechica
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Mnogo mi je lepo,i mislim da bi se ljudi generalno osecali bolje kada bar ponekad isli u crkvu na liturgiju. Smile
Isti efekat bi se postigao slusajuci 2 sata Dvorzaka ili jos bolje Betovena.... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5054
Zastava http://forum.burek.co.yu/Themes/default/images/flags/cs.png
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
OSVEŠTAN NOVI KONAK MANSTIRA RAVANICA !!!

Novoizgrađeni konak manastira Ravanica kod Ćuprije, uz prisustvo sveštensta i vernika, osveštao je episkop braničevski Ignjatije.

Osvećenju manastirskog konaka prisustvovali su predstavnici Vlade Srbije, ministar vera Radomir Naumov i ministar za kapitalne investicija Velimir Ilić.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva vera episkop braničevski Ignjatije zahvalio je predstavnicima Vlade Srbije na ukazanoj pomoći.

On je istakao da je za crkvu ohrabrujuća činjenica to što vlast u Srbiji uviđa da manastiri nisu samo istorijski spomenici, već živi objekti gde moraju postojati osnovni uslovi za normalan život i rad.

Ministar za kapitalne investicije Velimir Ilić saopštio je da je Vlada uvojila program pojednostavljenja procedure finansiranja obnove verskih objekata, u cilju efikasnijeg delovanja.

Manastir Ravanica nalazi se kod Ćuprije, u podnožju Kučajskih planina, u selu Senje.

Crkvu manastira Ravanice, posvecenu Svetom Spasu-Vaznesenju Gospodnjem, podigao je knez Lazar između 1375. i 1377. godine.

Beta
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 24
Zastava Tenja
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
SonyEricsson k610i
Svaka ti čast na tom odgovoru..
Reci mi molim te koji si glas u horu, mogli bi zajedno da pevamo, ja sam bariton-bas !
IP sačuvana
social share
Branimir Novaković
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Žena
Poruke 319
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
SonyEricsson 
Crkva za mene ne predstavlja nista do jedno lepo arhitektonsko delo (isto kao i krivi toranj,Ajfelova kula...). Ako je posmatramo kao takvu,gradjevinu,onda mislim da su retki oni koji se ne bi slozili da su crkve (skoro svakog,ja preferiram katolicke iz perioda gotike) lepe,sa divnim dekorom unutra. O svestenstvu,i katolickom i pravoslavnom ne zelim da govorim - toliko su uzasni i jedni i drugi da nisu ni vredni trosenja vremena. Ovde samo moram napomenuti da je vecina takva,a da naravno uvek postoji i onaj mali deo drugacijih. Uostalom,misljenja sam da oni uopste nisu ni potrebni. Ako nekoga zanima uzece sam Bibliju,Koran...i citati,tumaciti. Nisam vernik i ne idem u crkvu,iako sam kao mala krstena u pravoslavnu veroispovest.
E sada zasto? Pre nekoliko godina sam imala fazu extremne privrzenosti veri,verovala u Boga,molila se istom,isla u crkvu (dobro ne toliko redovno,ali opet sa vremena na vreme),kupila brojanicu i jednostavno zaista poverovala u sve to. E onda mi je jedno vece jednostavno puklo pred ocima. Poludela sam zbog celokupnog svestenstva,crkve kao zaista institucije,rigidne i zatvorene. I jednostavno sam se vratila prvobitnoj ideji - da za veru NIJE potrebna crkva,molitva,svece,ikone i sve ostale gluposti. Jer mir,HARMONIJU,lepotu mozes naci i u kamenu,ispod njega,na livadi,u cvetu i drvetu,vazduhu,vodi. Ubrzo su ideje rasle i rasle,i skontala sam da su i pravoslavlje i katolicanstvo (da navedem te dve,mada tu spadaju i luterani...) otisli od sustine Hristove misli. To su i dokazali svojim rascepom. Pravo hriscanstvo je bilo u tom kraatkom periodu Hristovog zivota i nekom periodu posle njegove smrti. Da li se smem onda usuditi i reci da se sa pojavom crkve izgubio smisao,otislo od ideje. Crkva je postala materija. Imam osecaj da ljudi koji idu redovno u crkvu,bacaju pare na razne gluposti koje se tamo nude placaju jos jedan porez. Takodje,za vecinu je crkva ustanova za strahopostovanje. To sam i zakljucila iz jednog posta ovde (zaboravih kog,a i nije toliko bitno) koji kaze da ce oni koji ne veruju,pljuju po crkvi ili tako nesto odgovarati pred Bogom (parafraziram naravno ali smisao je ta). Znaci zivi ovde mirno,tiho,postuj zakone i sve ce biti u redu????? E ako na nesto necu da pristanem,onda ne pristajem na to. Ne dozvoljavam da bilo ko sa mnom manipulise na takav i tome slican nacin. Ni jedna crkva,ni jedna dzamija,ni jedan pop. Niko. Jer nema prava.
Ako bih i mogla da zazmurim na ovo,a ne mogu,jedna stvar me iz korena pomera. A to je netrpeljivost crkve prema NAUCI i ponekad prema umetnosti. Ko je crkva,ko je svestenstvo da se mesa u takve stvari. Znaci,ako neko nekada dodje do resenja o postanku sveta,coveka a koje bi moglo da poljulja crkveno ucenje o Bogu kao tvocu bice spaljen (ustvari verovatno zatocen u neki zatvor na nekom zabacenom ostrvu). O cemu pricamo?! Ko daje njima,i ko im je davao, toliku moc? Ko je crkva da se mesa u nauku,a da nije u smislu pomaganja naucnicima na bilo koji nacin? Nemaju to pravo a to rade. I ne samo to,vec se mesaju i u upravljanje drzave. Ljudi mi zivimo u demokratiji. Sloboda i jednakost za sve a ne  da su drzava (sto je neizbezno) i crkva iznad ostalih.
Hriscanstvo je jedna velika filosofija. Kome je priblizna i ko je smatra istinitom i tacnom neka veruje u nju. Ali za to mu nije potrebna ni crkva ni pop. Samo malo dobre volje.   Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 19 20 22 23 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Jul 2025, 21:37:45
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.082 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.