Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 05. Avg 2025, 13:36:57
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: crkva sta je to  (Pročitano 17337 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
@Teophilos

Prvo - koristi srpski - ili bar prevedi reci tipa erminevtički, epistemološkom meni ama bas nista ne znace. Koriscenje takvih reci koje neki drugi posetioci ovih diskusuja isto vole da upraznjavaju dovodi do nerazumevanja i uglavnom se tumaci kao zelja za eksponiranjem ega od onog ko ih koristi. Drugim recima - mozes svoje postove da pises i na Aramejskom misleci da time stvaras autoritet kod ljudi ali jedino sto ces stvarati je nerazumevanje.

I izvini na malo ostrijem pocetku.

Elem nastavak je bitniji. To sto si citirao i ja isto mogu da nadjem na internetu i u knjigama na mojim policama - i u prvoj stvari se ne slazemo - Sveto Pismo je sveto isto onoliko koliko i kuvar moje keve sa mnogo dobrim receptima za musake, sarme i ostale djakonije. Pisani su iz ljubavi i jedno i drugo ali su pisani od strane ljudi. Samim tim nivo svetosti je podjednak. Da skratim - opet mi nisi odgovorio na pitanje - da li ce oni koji nisu hriscani spasiti svoju dusu?

Sto se tice empirijskog iskustva hriscanstva - to me interesuje - kako ti empirijki primenjujes hriscanstvo u svom zivotu. Molitva, post, odlazak u crkvu su rituali - a ne upraznjavanje ljubavi prema Bogu. Veoma me zanima da od jednog ortodoxnog hriscanina cujem sta je to ljubav prema Bogu.

@frikazoid
Ustvari ti si rekao dve/tri stvari - ne verujes da si Bog - ali covecanstvo jeste Bog ali te Priorda nervira jer covecanstvo samo sebe kaznjava. Hmmm Smile
Ajd jos malo da te zbunim (izvinjavam se na tome unapred) - Ako je covecanstvo Bog, a ti si deo covecanstva a i priroda je deo covecanstva i obrnuto - onda znaci da je i priroda Bog i da si ti Bog. Dalje, priroda je okruzenje - ono jeste - ono ne moze da bude svesno ili nesvsno - tako da je najtacnije da kazemo da je priroda Boga uvek i usvakom trenutku. Tu ne mislim samo na Zemlju nego na ovaj i mnoge druge univezume, znaci sve sto nas okruzuje. Ako je covecanstvo isto Bog i ti zajedno sa njime - jesi li se zapitao kako to da smo mi kao ljudi u neskladu sa prirodom i zasto nams e stalno sve obija u glavu, zasto zagadjujemo prirodu (tj Boga). E pa sam si da odgovor na to pitanje kada si rekao da ti nisi Bog. Zbog svoje nesvesnosti pripadanja Bogu ljudi nesvesno "unistavaju" Boga. Iako smo deo Bozije energije mi nasim ne prihvatanjem i nesvesnoscu sami sebe odvajamo od njega, prevashodno svojim strahom i neznanjem. Paradoksalno u tom procesu mi nikada ne prestajemo da budemo povezani sa Bogom a u isto vreme ga smatramo nekim ko nas kaznjava zbog nasih grejova. Mi smo ti koji smo greh i kazna u isto vreme - Bog je uvek samo ono sto jeste.
« Poslednja izmena: 22. Avg 2006, 16:27:56 od decky999 »
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 387
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
O inkredibl nesto te nije bilo u religijskim krajevima. Hvala na obavestenju - poprilicno znam o pojednim pravoslavnim popovima - ipak sreca je da nisu bas svi takvi. Problem sa popovima i crkvom je sto ljudi previse od njih ocekuju. Ocekivanje je izvor patnje jer podrazumeva razocarenje kad se ocekivanje ne ispuni. Samim tim i revolt protiv izvora patnje. Na zalost ko sto rekoh na jednom drugom postu - ponos je mnogo gadna bolest - lako se dobija a tesko gubi.

Ovaj religijski deo foruma nazalost nije toliko aktivan kao ostale sekcije, pa se lako odvikne covek od posecivanja

Mozda je najbolju recenicu na ovoj temi rekao frikazoid:
"... Greh, nije ako ne verujem u boga i u crkvu, greh je ako cinim bilo kakvo zlo drugima..."
Dokle god se pridrzavam tog principa, ne grize me savest ako se na kraju ispostavi da Bog ipak postoji Smiley

Cudna stvar, da Bog stvarno postoji kao svesna sila, mislim da bi svih 6 milijardi ljudi bilo svesno Boga bez potrebe da im crkva to propoveda. I sto je najvaznije, bili bi jedinstveni u toj veri.
Ovako imamo gomilu religija i svaka propoveda drugacije. 
Ono sto je apsurd, Ja, jer sam se rodio ovde, osudjen sam da budem pravoslavac. Ako, kojim slucajem, krenem da istrazujem druge religije, pa prihvatim neku drugu jer mi se cini logicnijom,  odmah bivam etiketiran od pravoslavnih popova kao jeretik i gresnik.

Mada, religija ima i dobre strane, dobra je kao sredstvo za obuzdavanje i pokoravanje sirokih narodnih masa. Nemaju svi ljudi zdravu logiku i razum, i mislim da bi bez "opijuma za narod" ovde zavladao haos.
Da ne ispadnem kontradiktoran,  nisam vernik i ne podrzavam crkvu,  posmatram je kao nuzno zlo, npr. kao kanalizaciju - potrebna je, ali nek je sto dalje od moje kuce Smiley

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

En arhi in o logos...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
@decky999

Izvini zbog koriscenja strucne frazeologije, profesionalna deformacija  Smile

Prvo da ti odgovorim na prethodno pitanje: sa hrišćanske (a i moje) tačke gledišta odgovor je ne! Oni koji
ne prihvataju Isusa Hrista kao svog spasitelja neće biti spašeni.

Opet se vraćam veri i to u kontekstu tvog stava o svetom pismu:

Baš kao što sam i u ranijem postu napomenuo, sve zavisi kako gledaš na hrišćansku veru. Ukoliko se hrišćanstvo posmatra striktno sa nivoa racionalnog saznanja (emistemološki) onda npr Sveto Pismo predstavlja još samo jednu knjigu religiozne sadržine. Ključna reč je vera, jer ukoliko Sveto Pismo prihvatimo kao bogootkrivenu istinu onda ono dobija sasvim drugi značaj. Vera uključuje saznanje i iskustvo, iskustvo u ovom slučaju predstavlja iskustvo vere, otkrivanje Božjeg nauma (volje) u tvom životu i život prema hrišćanskim vrednostima. E sad dolazimo do molitve, posta, odlazaka u crkvu, pričesti. Slažem se sa tobom da to jesu rituali i nažalost kod mnogih ljudi to samo i jesu, ali ukoliko su oni proizvod vere onda prestaju da budu samo rituali, već sredstvo metanije (pokajanja, promene uma) preobličavanja ljudskog karaktera.

Npr. Ukoliko sve to radim (molim oče naš, postim pred božić, idem u crkvu, uzimam pričest) a moj život se suštinski ne menja, to ostaje samo ritual i ništa više. Vera i dela idu zajedno a nikako odvojeno, vera se očitava kroz čovekova dela a dela su plod vere. Npr ukoliko se molim a ne verujem da me Bog stvarno i sluša te, onda moja molitva predstavlja samo ritual.

Vera je mnogo više od rituala, Bog je ljubav a vera u Boga je ljubav prema bogu, Boga volim srcem, dušom i telom. Bog se voli svakodnevno i onda kada nam se događaju lepe i ružne stvari. Od Boga tražimo snagu svakodnevno, u Boga se uzdamo i onda kada nam razum govori da on ne postoji. Ljubav prema Bogu se očitava kroz naš svakodnevni život. Kroz naše osobine, kroz ljubav prema drugima, poštenje, ono nam daje snagu da opraštamo, kajemo se itd. Hrišćanski vera je način života, nije molitva pred ikonom ako se ne suobličavamo sa likom ikone.

Da ne ispadne da pišem knjigu, zastao bih ovde...
« Poslednja izmena: 22. Avg 2006, 18:08:23 od teophilos »
IP sačuvana
social share
En arhi in o logos, ke o logos in pros ton teon....
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1279
Zastava NS
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
Tako nesto i mislim...Ne verujem u Boga koji crkva namece,ne verujem u hriscanstvo, ne verujem da je cisto koliko svi slepo misle da jeste. Covek je sam deo prirode, koji se izdvaja na svoj nacin. A posto je deo prirode, znaci ako unistava nju unistava i sebe. Dakle jedina visa sila koja vlada nama je, sila prirode i sila covekove ruke. Otprilike si i to rekao tako.
Kad sam rekao nisam ja bog - samo sam se suprodstavio teoriji da su svi u rukama i delima jedne jedine osobe - nekog svevisnjeg. Naravno da svaki pojedinac deluje na svet oko sebe i na samog sebe, koliko i svi ostali, i time oni zajedno cine najvecu ovozemaljsku silu.
Pitao si zasto zagadjujemo prirodu. Odgovor je jednostavan, jer smo glupi. Pitaj nekog zasto vozi auto,kad zna da on zagadjuje okolinu. Sigurno ce ti se ismejati u facu iz sve volje. Jos jedan dokaz da je covek glup je verovanje u Boga kao svevisnjeg pojedinca, koji prasta gresnima. Ljudi traze utehu u pogresnoj stvari. Naravno ne treba da se covek odrekne ispastanja pred Bogom, jer ako u sebi ima duboku veru da ce mu ovaj pomoci i da ce ga cuvati, to ce mu jako pomoci da rastereti dusu i da nastavi dalje u buducnost sa manjim teretom u dusi. Po svim progmmozama velikih naucnika danasnjice, kazna za nasa ne dela samo sto nije sustigla ovu planetu. I naravno tu je jedini krivac covek, a ujedno i poslednja nada samomo sebi, jedina je sila koja ima moc u svojim rukama da spreci moguce katastrofe. Ali ljudskih gluposti nikad kraja....
« Poslednja izmena: 22. Avg 2006, 19:57:03 od frikazoid »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49722
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
mob
Samsung Galaxy S24
crkva je sveta saborna i apostolska
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
@ teophilos

Dragi moj Teofilovicu kao sto vidis ima dosta zanimljivih odgovora oko nas ali si nov u ovim krajevima tako da tebi dajem prednost na nastavimo nasu veoma zanimljivu diskusiju (ili diskors da se israzim i ja malo modernim zargonom da mr ispadnem nepismeni lozac)  Smile

U sustini stvari svako ima pravo da veruje u ono sto veruje. Ova diskusija samim tim nema sta bilo kome da razjasnjava niti da ga ubedjuje ali je korisna razmena misljenja.

Moj prvi postulat - svi ljudi su jednaki pred Bogom i u Bogu. Nema izabranih, nema sampiona i nema gubitnika. Bilo kakva favorizacija vodi ka favorizaciji jednih i diskriminaciji drugih. Ako je Bog stvorio coveka po svom liku - stvorio je sve ljude po svom liku. Tu mislim i na ljude pre Hrista i posle Hrista, i zute i crne i bele, i kljakave i bogalje i corave i pametne i tupave. Svi smo jednaki! To ti potvrdjujem iz licnog iskustva. Samim tim ne mogu da poverujem u Boga koji bira - Boga koji spasave jedne a kaznjava druge - Boga koji favorizuje.

Druga stvar - to smo vec pominjali ovde - ceo koncept koji vodi ka razmimolizaenju nasih misljenja se svodi na sledece - Hrist nije Bog. Bog cak i u Bibliji , je stvorio svet i sve ljude i zivotinje u njemu - mnooogo vremena pre Hrista. Ljudi su ziiveli i verovali u Boga mnooog pre Hrista. Hrist nikada nije sebe nazvao Bogom. Sa druge strane Hrist jeste postao zivi Bog - ali time nije dokazao da je Bog i jedan jedini, nego je pokazao da svi ljudi ako prate njegov put mogu da postanu Bog isto kao i on. Hristov put je put ka svom zivom Bogu i taj put je moguc i ostvariv za svakog coveka na ovoj planeti bez obzira na veroispovest. Ima hiljadu primera cak i u zvanicnim jevandjeljima koji ovo potvrdjuju ali ih necu citirati jer ih i sam veoma dobro znas. Hrist nije doneo sa sobom iskljucivost nego ljubav i ukljucivost.

Koncep koji ovo pokazuje - Kazes ti meni ti volis Boga i svoju ljubav prema Bogu izrazavas u svakodnevnom zivotu. To je lepo. Ali ako ti kazes da to radis a u isto vreme mi kazes da je spasenje duse kroz Hristov put obezbedjen samo za hriscane to znaci da ti odbacujes sve ljude koji nisu hriscani i samim tim odbacujes i Boga jer su ti ljudi deo Boga isto koliko i ti.

Pominjes stvari kao sto su hriscanske vrednosti - sta su to hriscanske vrednosti a sto nisu opste ljudske vrednosti.

Moj licni put ka Bogu nije vezan za vrednosti, tradiciju dogmu ili crkvu. Moj recept je strasno prost i strasno tezak u isto vreme. Svaki pokret svog tela i svaki udisaj vazduha i svaki posao koji radim radim iz ljubavi i sa ljubavlju. Analiziram sebe i svoje postupke kada vidim da se nesto desava ili nesto radim bez potpune posvecenosti. To znaci da nema veze da li jedem, kuvam, cistim WC ili projektujem avion - svaki sekund radim sa posvecenoscu. Ne ocekujem nagradu od imaginarnog Boga za svoje dobro ponasanje niti se plasim kazne kada stvari ne radim sa potpunom posvecenoscu. Ne ocekujem da ce Hrist sici i umreti za mene na krstu jer sam svestan da moj zivot mogu samo ja da prozivim i da je samo na meni odgovornost da se vratim izvoru svog postojanja i ocu koji me je stvorio. Pitanje - da li sam ja gresan u tvojim ocima?

Da li stvarno mislis da to sto ne slavim bozic, ne idem u crkvu i ne verujem u Boga koji kaznjava i nagradjuje ima bilo kakve veze sa spasenjem moje duse?

Slicno pitanje je postavljeno Neo-u iz filma Matrix : "Do you really think that me being faster or stronger has anything to do with my muscles in this world?

Vidis meni ne trebaju rituali da bi osecao prisustvo boga - moj ceo zivot je ritual. Meni ne treba molitva da bi se zblizio sa Bogom - ja sam vec deo njega i ceo moj zivot je molitva. Ja ne trazim od Boga snagu jer mi je on vec dao svu snagu koja mi treba. Ja se ne plasim Boga jer kasto bi se plasio od ciste i nesebicne ljubavi.

IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

En arhi in o logos...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Hvala ti na iscrpnom odgovoru.

Slažem se sa tobom da svako ima pravo da veruje u šta hoće, čovek ima slobodnu volju i shodno njoj može u manjoj i većoj meri da odlučuje o svojim postupcima pa tako i da veruje u šta hoće i želi.

Slažem se sa tobom da je Bog sve ljude stvorio jednake, bez obzira na rasu, naciju, pol, itd. Bog ne favorizuje nikoga, isto gleda na prosjaka i na sveštenika, dakle ne pravi razliku. Ipak Bog  pred čoveka postavlja izbor, izbor koji čovek može prihvatiti ili odbiti, u odnosu na odluku koju donese snosi odgovornost za posledice. Tako svi mi imamo izbor da ne verujemo ni u Boga, niti u jednu religiju, a možemo i verovati ili u hrišćanstvo, islam, judaizam nebitno, suština je u tome da smo svi usmeravamo sebe prema nečemu i tako kreiramo sopsteni život. Tako dolazimo do pitanja pa koje u pravu? Koja je prava religija koja donosi spasenje? Dali je spasenje vrh planine do koga možeš stići sa različitih strana? Ili samo jedan i uzak, strm put dovodi do konačnog cilja.

Odgovor je sledeći: Bog se objavio, i ta objava je zapisana (svaka religija ima svoju zapisanu objavu) ali zašto sa se ja odlučio baš za hrišćanstvo?
Zato što verujem da je ono što je zapisano u Svetom Pismu istina, a zašto verujem da je istina? Zato što mnoge činjenice govore u prilog tome. (Ukoliko te zanimaju naučne činjenice, reci pa ću ih navesti sledeći put, da sada ne bih dužio)

Apropo Hristovog božanstva.
Hrist u novom zavetu za sebe jeste tvrdio da je Bog (pogledaj Jn 8:24, 8:28, 8:58: 13:19) u sva četiri stiha on ponavlja dve iste reči JA JESAM na aramejskom ova reč se označava sveto ime jevrejskoga Boga Jahve, ono se piše kao akronim YHWH i označava sveto četvoroslovlje koje se u originalnom tekstu piše samo sa suglasnicima a potpisuje samoglasnicima od reči ADONAI -  gospod).

Toliko za sada, posao me zove... Nastaviću...

IP sačuvana
social share
En arhi in o logos, ke o logos in pros ton teon....
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
@teophilos

Apropo spasenja odgovoricu ti u prenosnom znacenju pa ti shvati kako ti odgovara - po meni - spasenje ne ceka na vrhu jedne planine, ima onoliko planina koliko ima ljudi ali je put na svakoj od tih planina identican.

Ima mnogo metafizickog znacenja u Hristovim recima JA JESAM - u nasem prevodu on kaze - Ja sam put i jedino kroz mene mozete u carstvo nebesko (parafraziram). I jedna i druga poruka prenose istu istinu ali ona negovori da je Hrist jedini zivi Bog i da drugog nema. On ustvari govori ljudima - budite ono sto sam ja, zivite zivot kako ga ja zivim, disite vazduha kako ga ja disem i vi cete spoznati vaseg zivog Boga. On je to izgovorio u trenucima sjedinjenja sa stvoriteljem i trenucima otvorene svesti o covekovom putu ka Bogu. To sto je Hrist ostvario za zivota je ostvarilo mnogo njih pre i posle njega (ne ulazim ovde i duhovnu hijerarhiju mada je i ona bitna) - njegovo prosvetljenje (da iskoristim istocni izraz za to stanje svesti i duha) je pojednako bitno kao i prosvetljenje bilo kog drugog oveka na zemlji. Za hriscanstvo on i njegovo iskustvo Boga su najbitiji - za Budizam to je Buda a tu je i nebrojeno mnogo onih za koje mozda niko nije nikada ni cuo - ko zna gde u svetu. Nas put jeste Hristov put - ali i put svih ostalih koji su isli njegovim stopama.

Inace ima zanimljiva prica da su dervisi Sufi reda u Islamu u trenucima prosvetljenja izgovarali iste reci - Ja sam Bog! - u trenutku spoznaje sjedinjenosti sa stvoriteljem. Medjutim oni koju su pratili dogmu islama i "tacno" ucenje Muhameda takve ljude su stavljali u zatvor i pogubljivali odsecanjem glave - jer kao sto znas i Islam propoveda da je Alah jedini i velicanstven i da nema drugih Bogova do njega. Svako mnogo bostvo i idolopoklonstvo se po sherijatskom zakonu kaznjava smrcu. 
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
I-mate 30 Pro
ego vam probija plafon,to sto govorite nema nikakve veze sa stvarnoscu,vise ima sa slaboscu
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
A sta je to stvarnost za tebe koju mi ne mozemo da spoznamo od naduvenosti nasih ega?  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 05. Avg 2025, 13:36:57
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.115 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.