Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Jul 2025, 23:22:52
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: CPU 100%  (Pročitano 3913 puta)
Clan u razvoju

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 36
OS
Windows XP
Browser
Chrome 39.0.2171.99
Evo ga, to je kad radi nesto..chrome 3 taba,paint.. hd sentinel,eset..

Evo i log iz HijackThis-a:
Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.4
Scan saved at 16:51:28, on 19.1.2015
Platform: Windows XP SP3 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP3 (6.00.2900.5512)
Boot mode: Normal

Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\Program Files\Hard Disk Sentinel\HDSentinel.exe
C:\Program Files\ESET\ESET NOD32 Antivirus\egui.exe
C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
C:\Program Files\Common Files\Ahead\Lib\NMBgMonitor.exe
C:\Program Files\ESET\ESET NOD32 Antivirus\ekrn.exe
C:\WINDOWS\system32\IoctlSvc.exe
C:\Program Files\Common Files\Ulead Systems\DVD\ULCDRSvr.exe
C:\Program Files\Common Files\Ahead\Lib\NMIndexingService.exe
C:\Program Files\Common Files\Ahead\Lib\NMIndexStoreSvr.exe
C:\Program Files\Google\Chrome\Application\chrome.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\system32\msiexec.exe
C:\Program Files\Trend Micro\HiJackThis\HiJackThis.exe

R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page =
O4 - HKLM\..\Run: [Hard Disk Sentinel] "C:\Program Files\Hard Disk Sentinel\HDSentinel.exe" /AUTORUN
O4 - HKLM\..\Run: [egui] "C:\Program Files\ESET\ESET NOD32 Antivirus\egui.exe" /hide /waitservice
O4 - HKLM\..\Run: [NeroFilterCheck] C:\Program Files\Common Files\Ahead\Lib\NeroCheck.exe
O4 - HKCU\..\Run: [ctfmon.exe] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
O4 - HKCU\..\Run: [BgMonitor_{79662E04-7C6C-4d9f-84C7-88D8A56B10AA}] "C:\Program Files\Common Files\Ahead\Lib\NMBgMonitor.exe"
O9 - Extra button: (no name) - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - C:\WINDOWS\Network Diagnostic\xpnetdiag.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: @xpsp3res.dll,-20001 - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - C:\WINDOWS\Network Diagnostic\xpnetdiag.exe
O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O22 - SharedTaskScheduler: Browseui preloader - {438755C2-A8BA-11D1-B96B-00A0C90312E1} - C:\WINDOWS\system32\browseui.dll
O22 - SharedTaskScheduler: Component Categories cache daemon - {8C7461EF-2B13-11d2-BE35-3078302C2030} - C:\WINDOWS\system32\browseui.dll
O23 - Service: ESET HTTP Server (EhttpSrv) - ESET - C:\Program Files\ESET\ESET NOD32 Antivirus\EHttpSrv.exe
O23 - Service: ESET Service (ekrn) - ESET - C:\Program Files\ESET\ESET NOD32 Antivirus\ekrn.exe
O23 - Service: Google Update Service (gupdate) (gupdate) - Google Inc. - C:\Program Files\Google\Update\GoogleUpdate.exe
O23 - Service: Google Update Service (gupdatem) (gupdatem) - Google Inc. - C:\Program Files\Google\Update\GoogleUpdate.exe
O23 - Service: Mozilla Maintenance Service (MozillaMaintenance) - Mozilla Foundation - C:\Program Files\Mozilla Maintenance Service\maintenanceservice_tmp.exe
O23 - Service: NBService - Nero AG - C:\Program Files\Nero\Nero 7\Nero BackItUp\NBService.exe
O23 - Service: NMIndexingService - Nero AG - C:\Program Files\Common Files\Ahead\Lib\NMIndexingService.exe
O23 - Service: PLFlash DeviceIoControl Service - Prolific Technology Inc. - C:\WINDOWS\system32\IoctlSvc.exe
O23 - Service: Ulead Burning Helper (UleadBurningHelper) - Ulead Systems, Inc. - C:\Program Files\Common Files\Ulead Systems\DVD\ULCDRSvr.exe

End of file
« Poslednja izmena: 19. Jan 2015, 16:53:01 od ringeee »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Accipere quam facere praestat iniuriam

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 20078
Zastava London - United Kingdom
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 35.0
mob
Samsung 
Al si ga izekonomisa' ove slike, sitne brate daj to momacki malo vece Wink

Ali vidim da ti kida CPU opasno.
Idi, koliko se sjecam na xp, Run pa kucaj msconfig, pa slikaj da vidimo sta ti se dize sve sa sistemom.
« Poslednja izmena: 20. Jan 2015, 00:43:55 od bobo 75 »
IP sačuvana
social share
Scientia est potentia
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 36
OS
Windows XP
Browser
Chrome 39.0.2171.99
Da izvinete, nista mi se ne dize, to je prvo na sta obratim paznju, kad ne radi chrome itd, procesor je 4-10%
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

necu da ti kazem, chelavi...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22019
Zastava La45.2590  Lo19.8330
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 35.0
mob
Apple iPhone 12, S21
Browseri gutaju memoriju...
I mozila i chrome.

Probaj http://www.srware.net/en/software_srware_iron.php
IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 15.0a1
mob
Motorola 
  Ja ću ovde morati da se raziđem sa chelavim i preporučim ti da izbegneš Iron (privatnost,bezbednost,otvorenost koda etc.).Ako ti je do performansi i sigurnosti,bolji izbor su :

- QupZilla ( http://en.wikipedia.org/wiki/QupZilla ) ---> postoji i portabilna verzija;dolazi sa DuckDuckGo + AdBlock-om

- Midori ( https://en.wikipedia.org/wiki/Midori_%28web_browser%29 ) ---> veoma,veoma brz

- Pale Moon ( prerađena verzija za WinXP : http://binaryoutcast.com/software/projects/pm4xp/ )

Ja sam,inače,čak i dok ovo pišem na - WinXp.Ekstenzija Chrome UA Spoofer dozvoljava mi da se poigram onim kako me internet vidi.Koristim (naizmenično) QupZillu i WhiteHat Aviator (derivat Hromijuma naštelovan na "privatnost" ; kombinujem ga sa uBlock ekstenzijom koja se pokazala nešto slabijom,ali i manje problematičnom od AdGuard-a).Aviator bi bio preveliki zalogaj za tvoju konfiguraciju.Tri koja pomenuh ne bi.
« Poslednja izmena: 20. Jan 2015, 23:12:51 od Torivoje »
IP sačuvana
social share
Od Vučića pedera do Ane lezbejke : Srpska Napredna, stranka kontinuiteta
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22019
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 35.0
mob
Apple iPhone 12, S21
  Ja ću ovde morati da se raziđem sa chelavim i preporučim ti da izbegneš Iron (privatnost,bezbednost,otvorenost koda etc.).

Ok, a gde je u ranijim porukama pomenut problem bezbednosti, privatnosti ili toga da li je browser open source ili ne? (btw i neki koje si ti naveo su open source, ako ti je open source problem, a ne vidim zasto bi bio...)

Mislim da skrecemo sa teme, jer se covek nije javio sa tim pitanjem, vec sa problemom zakucavanja procesora.
Isto tako, svi navedeni browseri koje si naveo, kao i onaj koji sam ja rekao, su za glavu sigurniji i od mozille i od chrome-a, a o resursima da ne govorimo, tako da koji god od njih da odabere, svakako ce mu manje gutati memorije, sto je i poenta.

Slazem se i za tvoje predloge, ali ako ima problem sa time sto mu browseri vuku puno CPU-a i memorije nije resenje da prelazi na neki sa boljom zastitom, vec na onaj koji trosi manje resursa.

« Poslednja izmena: 20. Jan 2015, 23:28:40 od chelavi1 »
IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 15.0a1
mob
Motorola 
 Pretraživači koje pomenuh (sva 3) su open source,Iron to od 2011.nije,a i baziran je na Hromijumu koji meni na XP-u guta resurse (imam dual-boot sistem,mogu da upoređujem ponašanje na WinXP-u / Win 7) . Namenjeni su slabijim konfiguracijama kakvu i Ringeee ima. Prva 2 su manje poznata među prosečnim korisnicima ,pa su time i dodatno bezbednija.To je sve.
 Kod pretraživača su mi bitne i stavke privatnosti / bezbednosti.Zato sam malo više potencirao i njih.Sva 3 dolaze u portabilnom obliku .Biće mu lako da ih isproba i proveri koliko mu opterećuju sistem.

P.S.

Da ne ispadne da sam se ubacio u temu tek da bih protivrečio,moguće (softversko) rešenje,barem privremeno,bi moglo biti korišćenje programa Process Lasso ( http://www.majorgeeks.com/files/details/process_lasso.html ) .

« Poslednja izmena: 21. Jan 2015, 02:36:50 od Torivoje »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22019
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 35.0
mob
Apple iPhone 12, S21
@Torivoje: I opet...slazem se u potpunosti sa tobom, ali moja iskustva do sada i sa Iron-om, a i sa drugim browserima, govore malo drugacije...nije on bas toliko tezak i zahtevan kao kod tebe. Ali ponavljam...to su strogo moja iskustva.

Trenutna situacija (na mojoj masini u sedmici) sa par browser-a u kojima su svuda otvoreni isti tabovi, osim mozile, u njoj ima par vise, i par add-on aktivnih,  i Iron je odmah iznad Midorija...

edit: zaboravih da pokrenem isto i u k-meleonu, pa naknadno sve poterah, ali me mrzelo ponovo da hvatam screen. On se tuce sa midorijen na oko 160-170 sa istim stranicama otvorenim kao i ostali, tako da su ta dva po potrosnji, na brzinu gledano, najekonomicniji...

Iznenadilo me, jer zaista nisam imao taj problem da Iron u toj meri opterecuje masine, i njega ubacujem po defaultu kada dobijem neku XP masinu za sredjivanje.
Jasno mi je da to nije pravilo, ali isto tako tvrdim da i to sto tebi optereti...takodje nije pravilo.

@ringeee: Ni jedan od navedenijh browsera nece preporoditi tvoju masinu, ali mozes da probas svaki, pa sam vidi kako ce se koji ponasati, jer sve ovo sto mi pricamo moze i ne mora da vazi za tvoj sistem.

« Poslednja izmena: 21. Jan 2015, 00:27:14 od chelavi1 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 15.0a1
mob
Motorola 
Kod mene na XP-u se QupZilla ponaša nešto manje zahtevno (snimci "nativne" portabilne verzije ,bez ikakvih dodatih ekstenzija van onoga sa čime dolazi ), ali je svojom brzinom / osećajem "lakoće" Midori čak i mene iznenadio.

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

QupZilla samo podignuta.jpg
(63.15 KB, 406x456)
QupZilla otvorila stranicu Politike.jpg
(62.76 KB, 403x456)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Jul 2025, 23:22:52
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: CPU

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.108 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.