Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 13:50:58
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Coloniam  (Pročitano 46123 puta)
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 9
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.32
Slazem se, ima i krupnijih gresaka...to je jedna od njih i ona ce u toku dana biti ispravljena.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

još uvek za tobom ludak

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 7938
Zastava Пало Алто
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
LG g5
lepo od vas
nadam se da cete sve da sredite pa cemo da vidimo sta ce da bude

uostalom ako zatreba kakva pomoc javi
Smile
IP sačuvana
social share
Facebook community manager

Burek filmski magazin No.1
Burek filmski magazin No.2

* - Remember Remember The 5th Of November, The Gunpowder, Treason and Plot.
* - I Know Of No Reason, Why The Gunpowder Treason, Should Ever Be Forgot.
* - Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better.
* - Istorija dokazuje da istorija može da dokaže sve.
* - Sky is the limit.
* - Postoje ljudi kojima su potrebni ljudi da im budu potrebni.
* - Ono što volimo da mislimo o sebi i ono što zaista jesmo retko kada imaju išta zajedničkog.

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

''Ništa se ne dešava slučajno''

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1832
OS
Linux
Browser
Mozilla (karmic)
m...malo sam igrao i cnini mi se yanimljivo.....ali ipak ce vreme pokayati sve,sacekacu pravu veryiju pa cu dati sud...za sad mi je ok....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Get Whredy to DIE!I was born whredy motherfucker!

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 2192
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
LG KU990 VIEWTY
Ljudi ko zeli da se prikljuci stranci nek razvija il Vojsku il Ekonomiju !!!! jer treba samo jedan politicar da bude... jer je jako skupo da vise nas istrazujemo Politiku !!!!!
IP sačuvana
social share

"Only Valve can make people wish they were banned."
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 176
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.52
aaa ti si milorade Smiley Smiley ... ja sam rekao, ja pičim vojsku pa šta bude... al videćemo koja će stranka biti najjača, moram da se uvlačim budućem predsedniku, oću da budem ministar vojske Smile:D:D
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1763
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
ok, registrovao sam se u indokinesku alijansu kao sto su neki igraci na erep temi predlozili (nadam se da se nisam zajebao).

e sad, zanima me iskljucivo ekonomski deo igrice, pod brojem jedan zanima me sta utice na prirodni prirastaj, vidim da mi pomalo raste, ali nisam siguran usled cega?

jel ima ko kakav savet, sta treba najpre razviti. napravio sam dosad 4 stambene zgrade (peta u pripremi), i po jedan objekat od osnovnih resursa. sad kako praviti finalne proizvode, video sam da u magacinu preko 10 tipova ovih proizvoda, a moguce je napraviti samo jednu fabriku? i zbog cega bi neki igrac od mene kupio ovu robu?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Adapt or die!

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 5620
Zastava Beograd, Voždovac
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
SonyEricsson K610i
ok, registrovao sam se u indokinesku alijansu kao sto su neki igraci na erep temi predlozili (nadam se da se nisam zajebao).

e sad, zanima me iskljucivo ekonomski deo igrice, pod brojem jedan zanima me sta utice na prirodni prirastaj, vidim da mi pomalo raste, ali nisam siguran usled cega?

jel ima ko kakav savet, sta treba najpre razviti. napravio sam dosad 4 stambene zgrade (peta u pripremi), i po jedan objekat od osnovnih resursa. sad kako praviti finalne proizvode, video sam da u magacinu preko 10 tipova ovih proizvoda, a moguce je napraviti samo jednu fabriku? i zbog cega bi neki igrac od mene kupio ovu robu?

Ono što sam ja postavio u erep temi bila je zajebancija zbog Kubatovića koji oće sve da vas dovede u Rusku Federaciju, tako da izvini  Smile Smile Smile Smile
Sa druge strane, igra je u beta fazi, tako da ovo prvo igranje je tek tako otkrivanja radi.   Smile
Posle ćemo da vidimo, kada bude bila full verzija da se lepo organizujemo. Smiley

Ako ti treba nešto, i ja sam u indio-kineskoj alijansi pod nikom distopija, pa samo nazovi.  Smile

Prirodni priraštaj ti više raste ukoliko imaš više stambenih zgrada. Možeš max. 5 da ih napraviš, pa posle da ih unapređuješ. Ne znam druge aspekte koji utiču, ali mislim da potrošnja hrane isto ima uticaj na to.  Smile

Najpre ti trebaju Stambene zgrade (u daljem toku teme, neka bude SZ Smiley ), ljudsvto ti je najbitnije, posle toga idu 4 primarna resorsa(hrana, drvo, čelik i cigla) da bi uopšte mogao da praviš naprednije zgrade i vodio istraživanja.

Ostalo ja tek otkrivam  Smile
« Poslednja izmena: 13. Nov 2009, 08:40:18 od Utopia »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 9
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
Iskren da budem, mnogo ste brzi nego sto je iko od nas ocekivao i mnogo vas vise ima nego sto smi planirali za sami pocetak Smile

Kako je pitanje bilo za ekonomiju, danas cu malo vise pisati na tu temu, pa cemo o drugim temama kada bude zainteresovanih.

EKONOMIJA

Svako unutar svog grada ima jednu fabriku komercijalnih proizvoda. U njoj mozete proizvoditi 3 proizvoda i plasirati ih u robnoj kuci unutar vaseg grada. Za svaki prodati proizvod dobijate odredjeni broj ekonomskog iskustva. Kako vas grad raste, povecava se potraznja za komerciajlnim proizvodima.

Na svijetu ukupno postoji 12 proizvoda (svaka sila po 3) i svi su razliciti, sto mozete vidjeti u magacinu. Svi proizvodi su napravljeni po kategorijama:

1. kat se pravi iskljucivo od domacih resursa (cigla, drvo, celik, hrana)
2. kat od gume i plastike
3. kat od stranih resursa do kojih se dolazi kroz koloniju

Do ostalih 9 proizvoda iz drugih sila se dolazi iskljucivo preko berze.

Osim licne prodavnice, proizvodi se mogu plasirati i u kolonije, pod istim uslovima (po prodatom proizvodu se dobija ekonomsko iskustvo). Svaka kolonija ima svoj trzni centar u kome se moze otvoriti do 100 prodavnica (za 100 igraca), izuzetak je Japan koji ima i veci prostor i vise proizvoda prodaje.

U gradu postoji samo jedna fabrika proizvoda, ali je moguce od drugih igraca iznajmiti njihovu fabriku i paralelno proizvoditi proizvode u njoj.

Zasto bi vam neki igrac iznajmio svoju fabriku?
1. zato sto ce za to dobiti neku odstetu
2. zato sto cete dio proizvoda plasirati u njegovoj prodavnicu i na taj nacin povecavati zadovoljstvo njegovih gradjana (ekonomsko iskustvo za prodate proizvode dobijate vi, a ne "vlasnik" grada)
3. zato sto se bavi drugom profesijom (politicar, vojnik) i ne stize ili nema resursa da se bavi proizvodnjom proizvoda.

Zasto bi neko od vas kupovao proizvode?
1. Zato sto ne stize ili nema dovoljno resursa da ih sam napravi.
2. Zato sto je iz druge sile i do pomenutih proizvoda moze da dodje samo kupovinom na berzi.

Ekonomija u kolonijama

Po osvajanju kolonije (od strane vase vojske), formira se funkcija guvernera kolonije, koju predsjednik drzave dodjelju nekom od igraca, koji kroz centar za istrazivanje ima izucenu opciju da bude guverner kolonije (ova opcija se moze izuciti kako kroz politicko tako i kroz ekonomsko stablo)

Funkcija guvernera je da organizuje i izgradjuje koloniju. Gore pomenuti trzni centar mora da bude izgradjen od strane guvernera da bi bio funkcionalan.

Po oformljenju trgovacke luke, ekonomistima koji je kroz centar za istrazivanje izucio brod, moze doci u koloniju i po unaprijed definisanoj cijeni kupiti strane resurse (olovo, aluminijum, staklo, uranijum). To su resursi koji su kasnije svima neophodni da bi unaprijedili grad ili proizvodili nesto. Njih ekonomisti prodaju na berzi, po cijeni koju sami odrede.

Na isti nacin, brodom, samo u drugom pravcu, prevoze se komercijalni proizvodi, ukoliko imate radnju u trznom centru, a i osnovni resursi, koje mijenjate za strane u luci.

Ista prica vazi i za avione, samo sto je umjesto trgovacke luke potrebno napraviti aerodrom unutar kolonije.

Sto se transporta generalno tice, unapredjenjem zgrade spedicije na veci nivo dobija se po jedno vozilo i to po sistemu prvo 5 kamiona, a zatim 5 vozova (koji su brzi i vecega kapaciteta). Brod i avion su iskljucivo za one koji ih izuce kroz centar za istrazivanje.

Kamion i voz mogu iskljucivo da prevoze unutar maticne drzave, dok avion i brod mogu da prenose robu i u druge drzave. Dva igraca iz razlicitih drzava dakle mogu da razmjenjuju resurse samo ukoliko imaju avion ili brod.

Za vrijeme rata izmedju 2 sile, uveden je embargo na sve akcije, samim tim i na trgovinu. Samo igraci koji kroz centar za istrazivanje izuce opciju "Tajni kanali" imaju mogucnost da u vrijeme ratnog stanja ipak "svercuju" robu sa protivnickim igracima.

Berza

Unutar berze postoje odredjeni zakoni. Onaj ko postavlja ponudu, bira i nacin na koji ce on da dostavi tu robu (kamion, voz, avion, brod). Onaj ko prihvata ponudu prilikom samog prihvatanja imace (trenutno nema) opciju da izabere na koji nacin ce on da posalje svoju robu. Na taj nacin vi kao ekonomista prihvatate rizik da ce vasu ponudu prihvatiti neko ko ce vam robu poslati sporijim vozilom nego sto vi njemu saljete.

Drzavni resursi

Pored domacih i stranih resursa, postoje i drzavni resursi. To su: nafta, kafa, duvan, dijamant i zlato. Jedino je nafta resurs koja svaka sila ima od samog pocetka igre. Ostale resurse dobija onog trenutka kada sila osvoji koloniju u kojoj je taj resurs zastupljen. Primjera radi, kada se osvoji Brazil, duvan potaje dostupan drzavi.

Drzavne resurse igraci preko berze mogu da kupuju od drzave, ali ne u neogranicenim kolicinama, vec u okviru dnevnih limita koje drzava dozvoljava.

Ekonomisti unapredjenjem zgrade kompanije mogu povecati ove limite. Oni te resurse mogu svakodnevno otkupljivati od drzave, a potom ih po sopstvenoj cijeni prodavati na berzi i na taj nacin praviti razliku u cijeni.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hmm...to je manje vise sve sto mi trenutno pada na pamet a da ima veze sa ekonomistima...sigurno ima stvari koje sam zaboravio, a i ovo je sve uopsteno, tako da detalja ima na pretek...

Ako ima jos nekih pitanja, vezanih za druge grane/pozicije, recite, pa cu napisati kada nadjem vremena.

P.S. Jos jednom bi se zahvalio svim igracima koji imaju razumijevanja za greske koje se pojavljuju na serveru. Ubrzano radimo na ispravljanju svega toga i nadamo se da cemo uskoro doci do prave radne verzije kada nas bug-ovi nece sprecavati da igru igramo normalno.

Pozdrav
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Get Whredy to DIE!I was born whredy motherfucker!

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 2192
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
LG KU990 VIEWTY
Boro jako si me razocarao !!!!

ja sam ocekivao da ces doci snama u RU !!!! Srami se !!!!
IP sačuvana
social share

"Only Valve can make people wish they were banned."
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 176
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.52
ma igrica je full s obzirom na zamišljenu kompleksnost i to pre koliko je počela! odavde može samo na bolje, nema brige!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 13:50:58
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.083 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.