Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Civilno sluzenje vojnog roka!  (Pročitano 25200 puta)
Svakodnevni prolaznik

Skeptik,cinik & slobodni mislilac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 353
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson w200
Danas sam zavrsio civilnu vojsku. (ostalo mi je jos do cetvrtog septembra,ali koristim preostale dane od redovnog odsustva,tako da je fakticki gotovo)
Sluzio sam u predskolskoj ustanovi,i sa te strane mogu reci da sam odlicno prosao.Zadnji mesec i po smo ucestvovali u renoviranju svih vrtica u gradu,i to su najozbiljniji fizicki poslovi koje smo imali.(a ja ih se ne bojim,tako da mi ni to nije bio problem.)
Osim tih poslova,imali smo i tronedeljnu obuku iz civilne zastite i prve pomoci.Po meni,upravo ovaj segment je pravi smisao civilne vojske,ali je on slabo organizovan : prva pomoc korektno,ali RHB zastita na primer, samo teorijski.Draze bi mi bilo da sam vise vremena proveo tako,umesto nekih perioda kada mi je obaveza bila da samo sedim od 06:00 do 14:00 (a bilo je i takvih dana)
Koliko ja znam,ide se kad i "redovna" vojska: septembar,decembar (moj slucaj),mart,jun.
Ljudi koji su isli "redovno" po godinu (nekada i vise) dana,i sad su naravno jako besni, su i nas pokusali da plase pricama kako cemo "prati matorce u starackom domu",ali pokazalo se da je to prazna prica: momci koji sluze u starackom domu nemaju kontakata sa "stanarima",jer jednostavno nisu skolovani za to( kao sto i ja nisam mogao da radim sa decom,ili smeo da ulazim u prostorije gde se sprema hrana,jer nemam sanitarnu knjizicu)
Uvek bih pre odabrao civilnu,jednostavno: normalna hrana,redovno tusiranje i neporemecen ljubavni zivot nemaju alternativu Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 18631
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
I ja sam isao na tu obuku....polazes kao neki test, ma smesno. Mada sam tu sreo momke koji su se otkidali od posla u zoloskom vrtu na Palicu  Smile , cistili kaveze, jbt kad dodju na obuku smrde ko zebre , cuo sam da se i na zeleznici bas radi...
Mada sto kaze Kokota sve je bolje od onih kamikaza iz vojske. E ako se postaje muskarac tako sto se neki majmun izdrkava na tebi, drago mi je sto to nikad necu postati, i skidam kapu svima vama "muskarcima" zbog nacina na koji ste to postali. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
I ja sam isao na tu obuku....polazes kao neki test, ma smesno. Mada sam tu sreo momke koji su se otkidali od posla u zoloskom vrtu na Palicu  Smile , cistili kaveze, jbt kad dodju na obuku smrde ko zebre , cuo sam da se i na zeleznici bas radi...
Mada sto kaze Kokota sve je bolje od onih kamikaza iz vojske. E ako se postaje muskarac tako sto se neki majmun izdrkava na tebi, drago mi je sto to nikad necu postati, i skidam kapu svima vama "muskarcima" zbog nacina na koji ste to postali. Smile
vidis derane,kad sam ja isao u vojsku(1996) nije postojalo civilno sluzenje vojnog roka u ovom obliku kao danas...postojalo je sluzenje bez oruzja i ono je trajalo dve godine pa ti vidi....hoces li redovno godinu dana ili bez oruzja dve godine... Smile
u vojsci se niko ne izdrkava....to se zove dril....naravno,uvek ima bednika i jadnika koji su nesposobni i da jedu bez mame pa su takvi uvek bili magneti za siledzije koji su ih malo zajebavali...ako si normalan covek sa stavom i karakterom niko te tamo nece zajebavati...ako si seka persa-cisti kaveze...i to je za ljude Smile

niko nije manje muskarac ako nije odsluzio standardni vojni rok ali zato i oni koji su sluzili civilno sigurno nisu pametniji od onih koji su isli redovno...vidim da se to ovde provlaci kroz postove...sluzim civilno-bas sam pametan....sluzi redovno-glupan koji dozvoljava da ga neko maltretira... Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 18631
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
I ja sam isao na tu obuku....polazes kao neki test, ma smesno. Mada sam tu sreo momke koji su se otkidali od posla u zoloskom vrtu na Palicu Smile , cistili kaveze, jbt kad dodju na obuku smrde ko zebre , cuo sam da se i na zeleznici bas radi...
ali zato i oni koji su sluzili civilno sigurno nisu pametniji od onih koji su isli redovno

Mislim da to nema nikakve veze sa pamecu, jednostavno afiniteti svakog coveka uticu na taj izbor.
Kad sam trebao da odlucim stavio sam na jednu stranu sluzenje vojske na faxu gde sam apsolvent, 5 minuta od mene, mogucnost polaganja ispita i spremanja diplomskog i jos mali milion dobrih strana. Izbor je , po meni, logican.
Iskreno nikog ne poznajem da je otisao u vojsku otkako postoji mogucnost sluzenja civilnog vojnog roka.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.52
mob
Apple iPhone 3Gs
Nisi glupan, vise si mazohista. Ili volis da te muce i ponizavaju ili nemas dovoljno samopouzdanja pa ti je potrebno da sebi i drugima dokazujes da mozes da "izdrzis dril". Ako vec hocu da vezbam ili sta vec, uplaticu teretanu, necu da idem da neko na meni leci svoje komplekse.
Ne bih menjao normalan rezim tusiranje, internet, topao krevet, devojku, drustvo i zezanje za 6 meseci jebavanja po vukojebinama nikad, pa ne znam kako da me etiketiraju, da li kao "maminu mazu", "pickicu" ili sta vec.. Davno je proslo vreme kada se po tome gledalo ko je koliko "muzjak".
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
I ja sam isao na tu obuku....polazes kao neki test, ma smesno. Mada sam tu sreo momke koji su se otkidali od posla u zoloskom vrtu na Palicu Smile , cistili kaveze, jbt kad dodju na obuku smrde ko zebre , cuo sam da se i na zeleznici bas radi...
ali zato i oni koji su sluzili civilno sigurno nisu pametniji od onih koji su isli redovno

Mislim da to nema nikakve veze sa pamecu, jednostavno afiniteti svakog coveka uticu na taj izbor.
Kad sam trebao da odlucim stavio sam na jednu stranu sluzenje vojske na faxu gde sam apsolvent, 5 minuta od mene, mogucnost polaganja ispita i spremanja diplomskog i jos mali milion dobrih strana. Izbor je , po meni, logican.
Iskreno nikog ne poznajem da je otisao u vojsku otkako postoji mogucnost sluzenja civilnog vojnog roka.
zato i treba napraviti profesionalnu vojsku...da ne ide bilo ko u vojsku....nisu svi sposobni za tako nesto...neko je sposoban za fax a neko za pusku...sasvim normalna stvar Smile

btw...posto sam ja bio u 11BV KSJ VJ...ispod casti mi je da komuniciram sa vama Smile Smile (samo se zezam...bez histerije Smile)

kokota...bar ti znas da se zezam Smile
IP sačuvana
social share
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 18631
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0

zato i treba napraviti profesionalnu vojsku...da ne ide bilo ko u vojsku....nisu svi sposobni za tako nesto...neko je sposoban za fax a neko za pusku...sasvim normalna stvar Smile

Sad sam ispao onaj nesposobni streber iz glupavih americkih tinejdzerskih filmova. Smile
A mrgec Rambo koji je nesposoban za ucenje Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51

Sad sam ispao onaj nesposobni streber iz glupavih americkih tinejdzerskih filmova. Smile
ma kakvi...jeste da se jos mucim da ukljucim kompjuter ali ide nekako Smile

btw...ja se zezam....sto se mene tice mogu da ukinu i jedno i drugo...uopste me ne zanima
ali...bar sam pucao iz rbr-64 Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.52
mob
Apple iPhone 3Gs

Znam.. ali mi je zanimljivo da ti odgovaram Smile Smile

mrgec je kvoterbek za kojim ce plakati cirlidersice kada ode u marince Smile
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51

Znam.. ali mi je zanimljivo da ti odgovaram Smile Smile

mrgec je kvoterbek za kojim ce plakati cirlidersice kada ode u marince Smile
Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.