Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Civilno sluzenje vojnog roka!  (Pročitano 25312 puta)
Poznata licnost

create...destroy...enjoy!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2941
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Nokia ????
ja sam u potpunosti za civilno, ali ne ovu danasnju verziju, nego doslovno menjanje pelena gerijatriji po starackim domovima i ciscenje wc-a... Ovo sto danas rade, koji su sve izgovori da se ne ide u vojsku...SRAMOTA!
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
mob
Nokia ispo iz modu
Није срамота то већ је срамота што су нам политичари систематски уништавали војску и свели је на ниво албанске привреде. А да не причамо о томе што смо све које смо могли послали у хаг и унапред прогласили за злочинце.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

create...destroy...enjoy!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2941
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Nokia ????
ne bih ulazio u politicku pozadinu cele situacije, ali po meni, ne postoji opravdanje za pojedinca da ne odsluzi vojsku osim nekih extremnih stvari tipa fobija od oruzja (ali iskrena, ne izvlacenje. Naime, tebi je potrebno da izbegnes vojsku (po osnovu: "strah od oruzja")potrebno da izvadis potvrdu od lovackog drustva da nisi njihov clan!?!?!?!?!). A da je Tadic, dok je jos bio ministar vojni, unistio 70% celokupne opreme, to stoji...
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
mob
Nokia ispo iz modu
Објективно и сама војска тврди да за 6 месеци не могу адекватно да те обуче. Ако мене питаш треба или направити ваљану војску где ће стварно нешто да те науче или је укинути у супротном ће 70% њих служити цивилно. Оваква каква је данас једва да има пара да храни војнике и више те шаљу кући него што те држе у касарни и обучавају, а то све ствара и непотребне додатне трошкове за породицу сваког војника што у данашњој економској ситуацији није мала ствар.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
ja sam mislio da prava vojna obuka traje samo 3 meseca  Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
mob
Nokia ispo iz modu
Како су је скраћивали на крају ће бити 3 дана.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
nismo se dobro razumeli Smile

meni su pricali da i dok je vojska bila godinu dana da je samo 3 meseca trajala prava vojna obuka sa oruzijem a da je posle samo otaljavanje posla Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
mob
Nokia ispo iz modu
Па то је била скраћена, са 5 месеци и 22 дана на 3 месеца.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
LG Nexus 5
Bilo je ovakvih tema al aj da se ponovi...

Govorim o sadasnjosti:

Redovna vojska:

1. Ogromno gubljenje vremena, a i para;
2. Zbog nedostatka vojske, jedva cekaju da se gusterima zavrsi obuka i onda ciscenje kruga i straza;
3. Svakih par dana izlazak u grad (mozes sluziti u svom gradu), svaki drugi vikend kuci;
4. Apsolutno netacan podatak je da sada ima drila kao pre, redovne vojske u svakoj kasarni fali, moguce je lako se skinuti iz iste, pa staresine u veoma manjoj meri "jebavaju" vojsku.

Civilna vojska:

1. Klasicno izrabljivanje ljudi;(sto kazu: "sluzis vojsku kod privatnika")
2. Radis u proseku 6-8 sati; (pricam o proseku)
3. Po sistemu "sta ti je uletelo, to ti je", primeri:
- Jedan moj drug je sluzio u Dragise Misovica, radio na transfuziji krvi kao pomocni radnik je bio u tkz "biblioteci"-prostoriji gde se deponuju krvne grupe (skroz je popizdeo);
- Drugi moj drug je sluzio u bolnici za ometene u razvoju, vozio decu po bolnicama i u principu se vratio sa jako negativnim utiscima;
- Treci drug sluzi jos par dana u bolnici na zvezdari, kaze da je opusteno, ne zezaju ih previse ali ima dana kada se tegli;
- Kolega sa posla isto u bolnici na zvezdari, radi na prijavnici. Dovoljno je reci da je odsluzio civilnu, a da nije izostao sa posla u nasoj firmi ni jedan dan.
4. Svaki dan si kuci, jedes, spavas, smrdis, itd.

E sad, ova drzava je tako nisko spala uvodjenjem civilne sluzbe, da je to zalosno... Ne kazem ovo zato sto se ja lozim na rambo filmove, vec zato sto mi nije jasno zasto uopste neko sluzi "civilnu vojsku"? Zasto se to zove civilna vojska? Kakva je uloga civilnog vojnika za vreme neposredne ratne opasnosti? (Ne daj Boze rata ali u kakvom svetu i okruzenju zivimo, ko zna...) Sledece, firme stede svoj novac, tako sto ce zaposliti par "civilnih" momaka da rinatju ko konji, dakle to je iskljucivo turanje kinte u dzep "privatnika".

I dalje mi nije jasno sto se vise ne ukine vojska totalno? Zatim, neposteno je prema redovnoj vojci da civilni vojnici sluze isti vremenski period. Jer, logicno je da ce svako izabrati civilno sluzenje ako isto ili slicno traje kao redovni vojni rok. Da recimo civilni vojni rok traje 15 meseci, a redovni 6, veliki broj ljudi bi se odlucio upravo na redovno sluzenje.

Ja sam sluzio u Backoj Topoli, pa u Subotici, pa u Zrenjaninu, da ne pisem ponovo, evo malo reklame, volim da se reklamiram pa to je, jbg:
http://forum.burek.com/index.php/topic,229029.msg4809839.html#msg4809839
http://forum.burek.com/index.php/topic,229029.msg4919440.html#msg4919440
http://forum.burek.com/index.php/topic,229029.msg5972123.html#msg5972123

Sto se tice kupanja, to sto se pominje kupanje jednom nedeljno/mesecno, to samo pricaju oni koji nisu sluzili ili koji su sluzili civilno. U obucnom centru smo imali kupanje 3 puta nedeljno, a kasnije u prekomandi u Zrenjaninu po naredjenju smo se kupali svaki drugi dan, dakle kupanje je bilo obavezno za sve. Na strazi je bilo kupanja po zelji, svaki dan u svakom momentu. Dosta moje klase je doslo na odsluzenje sa pricom: "Ma neka me jebu, ocu da se malo odmorim od svega u zivotu..." Neki su se pokajali, neki su iskulirali, kako ko.
« Poslednja izmena: 03. Dec 2008, 04:04:41 od Crowz »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Violence solves everything!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7616
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.18
mob
Samsung XYZ1004
Posto smo ista klasa iz Backe Topole, ja bi samo da potvrdim sve sto je Crowz rekao  Smile  Smile (posto sam ja ceo vojni rok bio u Backoj Topoli mogu da kazem,, da kad si ti otiso u prekomandu posle toga su uveli kupanje svakog dana, ko je zeleo.....dok si na strazi mogao da se kupas 10 puta dnevno)

E sad, meni nije jasno zbog cega ljudi koji imaju progovor savesti ili averziju prema oruziju salju u civilne ustanove da sluze "vojni rok"? Po meni...u tome je ceo problem!
Dakle, ako imas progovor savesti (ne zelis da ubijas ljude) ili imas averziju prema oruziju, lepo sluzis u kasarni vojni rok i obucavas se za kuvara, vezistu, operatera na radaru, bolnicara, pozadinu, tehnicko odrzavanje, vozaca, radis u administraciji...spisak duznosti koje mozes da obavljas u vojsci, a da ne budes u kontaktu sa oruzijem niti da u slucaju rata budes u situaciji da ubijes nekog je poooodugacakk!
To bi bilo idealno resenje...jer ne bi mogli da seru kako se ne postuju ljudska prava, a sa druge strane broj "prigovoaraca savesti" bi se srozao na smesno malu cifru  Smile
« Poslednja izmena: 03. Dec 2008, 04:52:23 od I Posle Mene JAA »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.