Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Avg 2025, 20:24:10
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 19
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Cilj zivota?  (Pročitano 34158 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Bosch ima centrifugu
Aluzija je bila na Nichea nego sam se pravio blesav. Njega su terminalno strpali u ludnicu kada je "navodno" napao kocijasa na ulici zato sto je bichevao neposlusnog konja.

Elem - um nije iluzija ali kreira iluziju - um je alat koji nam je dat da spoznajemo stvari aki postoje dva puta spoznaje - ututrasnji i spoljni. Potonji je onaj koji chinimo svaki dan i za to nam je potreban um - za ovaj prvi nacin um ne samo da nije neophodan nego je i suvishan. Odatle ono chuveno "milsim dakle postojim" se moze slobodno prevesti "milsim dakle ne vidim" . Pojam - JA mislim - uvek i npopravljivo definise to JA koje misli a to je nas ego. Svaki ego misli drugacije i iz perspektive svog centra,. Samim tim opazanje pojmova je razlicito za svaki pojedinacni ljudski ego. Posledica tih razlicitosti opazanja je dokaz netacne i iskrivljene percepcije koju nam ego pruza. Recenice tipa: ja sam povredjen, ja sam ljut, razocaran sam, zabolelo me je - sve dolaze iz perspektive egocentricnog JA, koje zahteva, trazi i ocekuje. Mi radimo a ocekujemo nagradu, kopamo ocekujuci vodu na dnu rupe. U tom procesu kopanja nase misli i nas ego su skoncentrisani samo na jednu stvar - vodu - a dok je stvarnost oko nas kopanje i znojenje u rupi. Kada vodu ne nadjemo - razocarani smo i imamo osecaj da smo uzaludno kopali. A ako kojim slucajem povucemo ego i skoncentrisemo sve svoje napore na tisinu (tacnije udjemo u nju bez napora) tada kopanje postaje i delanje i cilj delanja. Tada kopanje postaje nas Bog, jer je to nasa stvarnost u tom trenutku. Mi zivimo u tom TRENUTKU u realnosti i u Bogu i u skladu sa Bogom i nama samima. NO-MIND stanje nam daje sposobnost da zivimo u sadasnjem trenutku. Kada iskopamo rupu mi cemo biti srecni i spunjeni bez obzira sta je na dnu rupe. A ako ne nadjemo nista necemo osecati razocarenje jer nije bilo ocekivanja - to je zivot bez patnje u kome je svaki delic sekunde postojanja svrsishodan i ispunjen svesnoscu bitisanja. Sve ostalo van toga je iluzija i nepostojeca opsena koja nas zarobljava u materijalnom svetu.

Dakle - na kopanje sta cekate  Smile Smile
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49865
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
Čovjek koji kopa bunar najviše prebacuje sebi zato što nije završio školu, pa ogorčen zbog toga kopa s mukom bez obzira našao vodu ili ne. U prvom planu je ljudska sudbina, ogrčenost istom. Takav čovjek nema jasnih ideala. Ideali su u drugom planu, a teška sudbina u prvom.

Čovjeku u pustinji ideal je čaša vode, gladnome hrana, zatvoreniku sloboda... Međutim te stvari od kojih su ljudi napravili ideale nisu sami po sebi ideali vec osnovne ljudske potrebe. Akcenat je na teškoj sudbini. Ona potiskuje ideale. Realnost komfornog života nekih ljudi mnogo je lakse prihvatljiva od realnosti ubogih i siromasnih. Uživali mi ili ne u sadsnjem trenutku on je određen dubokim emocijama koje su u nama samima. 

Sadasnjost kao vremenska tačka sama po sebi nije čista, jer je pola-pola. Postoji materijalistička teza da jedino sadasnjost utiče na budućnost, tj. ono sto ce biti zavisi isključivo od sadasnjosti. "Svi su cvetovi budućnosti u semenu sadašnjosti", Smile kako kaže kineska narodna poslovica. Ali napredni duhovni učitelji upozoravaju da i budućnost djeluje na sadašnjost. Najverovatnije je da je odnos jednak: koliko sadašnjost utiče na budućnost, isto toliko utiče i budućnost na sadašnjost.     
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Istina je negde tamo...

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 305
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ljudi ja sam pronasao smisao zivota...on ne moze da se prenese tj kaze nekome. Svako mora sam da ga pronadje, a ko to uspe postao je bolji covek. Trazite smisao zivota u sebi a ne u svetu i drugima.
IP sačuvana
social share
Novi svetski poredak: svet koji nam je stavljen preko ociju da bi se sakrila istina od nas

Homosexualizam je socijalno prenosiva bolest, koja se po pravilu javlja kao simptom u drustvima koja su u raspadu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Ljudi ja sam pronasao smisao zivota..

Ма шта нам наприча  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ko pre devojci, sam u nju upada

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11157
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla
mob
Samsung Galaxy S10
Ljudi ja sam pronasao smisao zivota...
Brate, 'de ga nađe?? Ja moj tražim evo već 30 godina, i ćorak, nigde ga nema  Smile
IP sačuvana
social share
Isterajte zlo iz žena. Uterajte im dobro!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
A gde si ga trazio - da znam da ne gledam tamo  Smile
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Žena
Poruke 3460
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
A gde si ga trazio - da znam da ne gledam tamo  Smile

Samo ti prati svoju lucu.  Smile

~vec pisah ovde... ranije... pa, neki nisu skopcali Nicea, konjovoljitelja   Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Istina je negde tamo...

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 305
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
[Ма шта нам наприча Smile
Ma samo se vi sprdajte...a i ja budala vama naso to da pricam Smile
IP sačuvana
social share
Novi svetski poredak: svet koji nam je stavljen preko ociju da bi se sakrila istina od nas

Homosexualizam je socijalno prenosiva bolest, koja se po pravilu javlja kao simptom u drustvima koja su u raspadu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ko gubi,ima pravo da se ljuti...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3217
Zastava Trieste
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.10
mob
Apple Iphone 4s
Sale isprozivase te ovi ko konja  Smile  Smile  Smile
IP sačuvana
social share

dno dna-ŠIPNIJA!!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Istina je negde tamo...

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 305
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Sapeti u mracnom, uskom kavezu koji smo sami sacinili, a smatramo ga za ceo univerzum, malo je nas koji mozemo zamisliti drugu dimenziju stvarnosti.
Ovo je prica o vecini vas, koji su ceo zivot proveli i provode u vlaznom bunaru(obicnom svetu):
Jednog dana, dosla zaba sa mora kod zabe iz bunara:
>>Odakle dolazis?<< pitala je zaba iz bunara.
>>Iz velikog okeana><<
>>Koliko je velik taj okean?<<
>>Ogroman je.<<
>>Mislis, kao cetvrtina ovog bunara?<<
>>Veci.<<
>>Veci? Mislis kao polovina?<<
>>Ne, veci.<<
>>Da li je... velik kao ceo bunar?<<
>>Neuporedivo je veci.<<
>>Nemoguce! Moram i ja da vidim.<<
Krenule su zajedno. Kada je zaba iz bunara videla okean, toliko je bila zapanjena da se raspukla.
Razmislite Smile Smile
« Poslednja izmena: 14. Mar 2007, 14:55:51 od zz.aleksandar »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 19
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Avg 2025, 20:24:10
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.138 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.