Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 22:16:48
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 19
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Cija je Makedonija???  (Pročitano 29488 puta)
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Sve je to djelimično točno ali ima i drugi dio istine koji uvijek izbjegavate.Što to znači u Dubrovniku je bilo Srba.Naravno da je bilo ali je bilo i drugi.U Subotici je nekad bilo više Hrvata nego Srba ali to nikad nije bija hrvatski grad.Tako je i sa Vukovarm ili Kninom.Ko je nekad živio većinski u Derventi ili Banja Luci  a tko sada?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Pričati o podrijetlu mislim da je besmisleno i glupo.Nijedan narod nije genetski "čist".Svi naši narodi su slavenskog podrijetla.Usput do dolaska na ove prostore došlo je do razih mješanja.Dolaskom na ove prostore opet se mješamo sa starosjediocima ili između sebe.I sada tvrditi da je netko to i to a netko nije je besmisleno.Važno je ono što se čovjek osjeća.Ja sam ovo što sam sada to nastao po svom odgoju a tako i vi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 13134
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Pričati o podrijetlu mislim da je besmisleno i glupo.Nijedan narod nije genetski "čist".Svi naši narodi su slavenskog podrijetla.Usput do dolaska na ove prostore došlo je do razih mješanja.Dolaskom na ove prostore opet se mješamo sa starosjediocima ili između sebe.I sada tvrditi da je netko to i to a netko nije je besmisleno.Važno je ono što se čovjek osjeća.Ja sam ovo što sam sada to nastao po svom odgoju a tako i vi.

Боро Србине!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Alcatel 
Meni je potpuno nebitno koje gde i kada bio većina. Istorija je jedno , a stvarnost je drugo. Ko zna ko će u nekom kraju biti većina za 100 godina. Činjenica je da je Srba sve manje i u Srbiji . Srbi nemaju običaj da asimiluju druge narode kao što su to činili Hrvati, Mađari , Austrijanci....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Monstrum

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 8918
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3

Znaci cukun deda ti je bio Srbin, ali si ti po odgoju Hrvat.
IP sačuvana
social share
Sta da radim sutra?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ма......

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10661
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Samsung 
Sve je to djelimično točno ali ima i drugi dio istine koji uvijek izbjegavate.Što to znači u Dubrovniku je bilo Srba.Naravno da je bilo ali je bilo i drugi.U Subotici je nekad bilo više Hrvata nego Srba ali to nikad nije bija hrvatski grad.Tako je i sa Vukovarm ili Kninom.Ko je nekad živio većinski u Derventi ili Banja Luci  a tko sada?

Срби су од самог досељавања на ове просторе, населили неке делове данашње хрватске државе. Граница ККОВ јесте нереална, али нико не може порећи да су средњовековне земље Травунија и Захумље (које су се од будуће Херцеговине спуштале према данашњој Хрватској) биле српске. С Паганијом је ситуација већ мало нејасна. На крају крајева, чак је и Анте Павелић (споразум Стојадиновић-Павелић) уцртао те земље у Србију након што би комунисти били отерани. Хрватска је с друге стране требала добити већи део Босне, због "цвијећа".

Што се саме теме тиче - што је некад било, било је. Македонија (као мало шири појам) припада онима који су увек ту били и онима који су бар тренутно већина у њеном другом делу. Грци не морају да брину за свој део. Нашим суседима је много теже, а главне савезнике у региону траже у Турцима. Smile
« Poslednja izmena: 19. Okt 2008, 19:42:46 od DuKiM57 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 245
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
,,Нисам ја крив што је Гоце Делчев за себе говорио да је Бугарин,,
ovo je jednakvo glupo ka na primer ,,Knjaz Milosh je za sebe  govori da je siptar,,  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Боро, истројиски је факат да су Срби населили Далмацију (римску) од реке Цетине па наниже... Заправо спомињу се негде и преко Цетине...
То је чињеница и ништа је неће променити... Ти људи никада нису мењали место пребивања... Постали су католици и временом изгубили српски идентитет. Што због нас што због вас... Значи Дубровник је "српски" јер је све око њега насељено Србима...

Е сад, наравно да свако има слободу да се сматра чиме хоће... Али нама то не одузима право да причамо о историјским чињеницама.
То не представља територијалне претензије већ истријску дискусију...

Гоце:

Citat
According to Dr. Hristo Tatarchev:

We talked a long time about the goal of this organization and at last we fixed it on autonomy of Macedonia with the priority of the Bulgarian element. We couldn't accept the position for "direct joining to Bulgaria" because we saw that it would meet big difficulties by reason of confrontation of the Great powers and the aspirations of the neighbouring small countries and Turkey. It passed through our thoughts that one autonomous Macedonia could easier unite with Bulgaria subsequently and if the worst comes to the worst, that it could play a role as a unificating link of a federation of Balkan people. The region of Adrianople, as far as I remember, didn't take part in our program, and I think the idea to add it to the autonomous Macedonia came later.

Иди мало читај немој да те мрзи...

То ти је ВМРО-ДПМНЕ... То су они који вам сада праве "државу"...

Ако то подржаваш онда бар буди искрен и немојмо се ломити овде више око Александра...
« Poslednja izmena: 19. Okt 2008, 19:40:21 od Feanor11985 »
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

De profundis clamavi ad te,Domine!

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2727
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Kako to da vas ne vole Hrvati,Slovenci,Bošnjaci,Crnogorci,Albanci,Makedonci,Bugari,Mađari.Svi su vam susjedi zlobni i pokvareni a vi ste samo dobri.
Ti ko pokvarena ploča...motaš jedno te isto! Zašto? Zato što ste vi narodi u "povoju" i kao takvi često kaki**,te ste ljuti na nas što smo vam često menjali pelene,želeći da odrastete "čisti i zdravi",međutim,vi nastaviste da kaki** i dalje i tako ostadoste "velike bebe" koje i dalje ne mogu da kontrolišu svoj nagon za liptomatisanjem! Smile Boro,opusti se malo! Smile
Citat
Bulajka
A zar mislih da mi nismo bili imali klucni dio meshanje iz stranih drzava tokom 2001 ?
Sami ste krivi za to sto usmesto tokom 90-tih da iscistite svoje dvorishte i da se reshite sitara vi ste harali po Slovenuje, Hrvtske, Bosne.... Tada ste imali shansu sve posle toga pa i ono sta se desava danas su samo posledice veoma loshe politike. Kosovska kriza je preljeana u Makedonije tokom 2001 godine -(isti ljudi, isto oruzje, i slicna medjunarodna podrska). Tako da od te Milosheviceve politike nemate steta samo vi...
Analiziraj pricine a ne posledoce. Pozdrav

a sta se tice tolerantnih turka : okupator je okupator

I odoh ja u offtopic  
Drugi su planovi onda bili sa vama,ali izgleda,ne daj Bože,da će se identična politika prema Srbima preslikati i na vas.Nadam se da neće,ali to je moja želja i ne znam koliko ima veza sa političkom realnošću.Da smo mogli da sami rasčistimo užasnu situaciju na Kosmetu,koja nam je definiivno nametnuta,mi bi smo to i uradili,ali nije sve tako jednostavno kao što se danas mnogim neupućenim ljudima čini.To o "haranju" po pomenutim bivšim republikama,takođe spada u okvir svega onoga što sam rekao,kako u prethodnom tako i ovom postu, i pametnom i iskreno zainteresovanom za "drugu stranu" priče je to dovoljno.Ja sam savremenik svega toga a i učestvovao sam u svemu tome i dobro znam ko je prvi počeo i zbog kojih razloga (kao i Bora,koji se pravi mutav! Smile).Pozdrav!
Citat
Булајка,

слажем се да је историја често исполитизована, али и она се сама мења с новим доказима. Да, до 20. века се углавном за Македонце није мислило да су грчког порекла. Нова истраживања и археолошка открића могу битно променити ствар.
Znali su ti istoričari,pisci saga,hroničari i putopisci kroz vekove mnogo bolje nego ovi sad koji se bave više "prepisivanjem poželjne istorije" i njenim pretumačenjem iz razloga "političke korektnosti",koja nalaže i sugeriše i na tom polju inferiornost Slovena i njihovu navodno "poznu istorijsku ulogu" u Evropi.
Tačno,slažem se da nova istraživanja menjaju poglede.Na primer,moj poznanik,poznati naš arheolog,je posle višedecenijskog proučavanja objavio nekoliko,više nego naučno potkrepljenih knjiga,koje svedoče o srpskom prisustvu na teritorij celog Balkana mnogo pre 7-og veka (datirao je prisustvo Srba,na osnovu gromila i mogila još od 4-og veka i to svuda...od Slovenije i Austrije do Grčke!),pa je naišao na takvu cenzuru od naše zvanične istorijske katedre da je to neverovatno i sramno! Toliko o "naučnoj objektivnosti" naših savremenih kulturtregera! Iskreni pozdrav!
« Poslednja izmena: 19. Okt 2008, 19:43:14 od bulajka »
IP sačuvana
social share

Православна вера наша;она је богатство наше,она род,она венац,она похвала.Нећемо те се одрећи љубљено Православље,нећемо те издати веро од отаца нам предана,нећемо одступити од тебе мајко побожности.У теби смо рођени и у теби живимо.У теби ћемо се и упокојити а ако време позове и хиљаду пута за тебе ћемо умрети.
               (блажени Јосиф Вријеније)

Non praevalebunt, non praevalebunt portaе inferni!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ма......

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10661
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Samsung 
Истина је да многи Словене покушавају представити као људе који су с Марса пали овде, али не морамо ни ми ићи у крајност.

Кад си у неком од претходних постова набрајао учене људе који су доказивали словенство староседелаца свако од њих је зачудо био Словен. Smile

Шта је онда чудно у томе што други у околини фурају своју причу?
« Poslednja izmena: 19. Okt 2008, 19:47:19 od DuKiM57 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 19
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 22:16:48
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.