Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Avg 2025, 20:23:24
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ciganska gradska straža  (Pročitano 22450 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.64
mob
HTC One
Citat
@Coolrunner
A od kuda ti vučeš podatke o tome da Cigani procentualno vrše isti broj zločina,kad policija ne vodi statistiku po nacinalnoj pripadnosti?!
I rekao sam za sve gradjane isti tretman,gde je tu izvrtanje ili šta li već si lupio?!

Cudna je ta statistika, moze se vrsiti na vise nacina... to sto oni ne vrse zvanicnu obradu po osnovu nacionalne pripadnosti, ne znaci da svaki prestupnik nije zavede iz cega sledi da uvek imas podatke o broju pocinioca neke pripadnosti, zar ne?  Smile

Citat
Oni ne plaćaju-hoću i ja da ne plaćam!
Oni imaju ulične straže-hoćemo i mi,ostali gradjani!
To se zove jednak tretman.

Jesi siguran da zelis jednak tretman? Nije frka da ti obezbedim kontejner za stanovanje na nekoj dobroj lokaciji... da imas u blizini raskrsnicu da bi mogao da prosis, a da imas i neki kontejner u blizini, ako ti zafali hrane. Kako gledas tako jednostrano? Mnogo im je lep zivot pa su onako iz bezobrazluka odlucili da ne placaju nista, mangupiraju se  Smile

@rade_ ja ne pricam o melting pot efektu, ja pricam o tome da svi treba da imaju jednake sanse i prava. A to sto sam ja naveo kako njihovsa zajednica funkcionise je jedna stvar, nigde nisam napisao da je to dobro i da tako treba... a te lokalne "patrole" nece nama nista smetati, a po njih ce biti i te kako lose resenje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13

Jesi siguran da zelis jednak tretman? Nije frka da ti obezbedim kontejner za stanovanje na nekoj dobroj lokaciji... da imas u blizini raskrsnicu da bi mogao da prosis, a da imas i neki kontejner u blizini, ako ti zafali hrane. Kako gledas tako jednostrano? Mnogo im je lep zivot pa su onako iz bezobrazluka odlucili da ne placaju nista, mangupiraju se  Smile
.

pa znash kako , mnoge srpske porodice zive u mnogo gorim uslovima pa im niko nije obezbedio ni kontejner za stanovanje ,niti im nudi novac da shalju sopstvenu decu u shkolu .  a to shto su romi navikli da prosjache a ne da rade , i da radjaju decu koju nemaju chime da hrane - nije nash problem.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.64
mob
HTC One
Svi gradjani su jednaki, mozes ti non stop da drvis tu istu pricu.  Smile

Nije bas da nece da rade (ne kazem da i takvih nema poprilicno). Ali da bi negde radio, moras i da imas neko znanje. Kada im deca krenu u skolu, naidju na okolinu u kojoj non stop trpe prozivke i omalovazavanje, pa istu ubrzo napuste i vrate se na ulicu. Druga ideja je da ih stavljaju u skole/odeljenja za rome sto je nesrecno resenje, posto ih opet getoiziraju. Trece, zbog problema sa predskolskim obrazovanjem (bas cudno sto ga imaju) u velikom broju slucajeva im decu razvrstavaju u skole za decu sa specijalnim potrebama, sto je opet van svake pameti i najgori moguci oblik diskriminacije... naravno, opet ih ispisu jer ne vide logiku (iako su romi, neko bi rekao) da to nema veze s mozgom.

To je samo jedan od hiljadu problema sa kojima se suocavaju... ali, predrasude su cudo, ne vidi covek sumu od drveta.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
Svi gradjani su jednaki, mozes ti non stop da drvis tu istu pricu.  Smile

sve zivotinje su jednake samo su neke jednakije od drugih ....  Smile Smile Smile kad budesh nashao bilo koja dva coveka koja su jednaka ,mozda ti neko i poveruje  Smile ...

Citat
Nije bas da nece da rade (ne kazem da i takvih nema poprilicno). Ali da bi negde radio, moras i da imas neko znanje. Kada im deca krenu u skolu, naidju na okolinu u kojoj non stop trpe prozivke i omalovazavanje, pa istu ubrzo napuste i vrate se na ulicu.

aha ....  Smile Smile  bilo je roma i kad sam ja ishao u osnovnu shkolu. ne samo da ih niko nije omalovazavao , nego su ih molili da ne beze sa casova . da ne pominjem da su stalno dobijali neku pomoc (dodushe nije ishlo kao danas da im se daje 3000 din mesechno i besplatne knjige  Smile ).  i shta je bilo - dobar deo njih je napustio shkolu , neki su je jedva zavrshili (poklonjene dvojke i tako to ) . samo jedan je vanredno zavrshio za automehanicara i koliko-toliko poshteno zivi.

Citat
Druga ideja je da ih stavljaju u skole/odeljenja za rome sto je nesrecno resenje, posto ih opet getoiziraju. Trece, zbog problema sa predskolskim obrazovanjem (bas cudno sto ga imaju) u velikom broju slucajeva im decu razvrstavaju u skole za decu sa specijalnim potrebama, sto je opet van svake pameti i najgori moguci oblik diskriminacije..

prihvatao ti ili ne , romi su manje inteligentni nego srbi i snizavaju kvalitet nastave - umesto da deca uche neshto novo , ponavljaju im se stare stvari da bi romi to nekako shvatili. jednostavno ,usporavaju drugu decu

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.64
mob
HTC One
Citat
sve zivotinje su jednake samo su neke jednakije od drugih ....     kad budesh nashao bilo koja dva coveka koja su jednaka ,mozda ti neko i poveruje

Prvo, ako poredis ljude sa zivotinjama, to govori kako dozivljavas sebe  Smile

Jednakost stalno pogresno postavljas... jednake sanse i prava, ne psihofizicka jednakost... mada sam siguran da je tebi jasno o cemu govorim, ali kao po obicaju nameces vodu na svoju vodenicu  Smile

Citat
aha ....     bilo je roma i kad sam ja ishao u osnovnu shkolu. ne samo da ih niko nije omalovazavao , nego su ih molili da ne beze sa casova . da ne pominjem da su stalno dobijali neku pomoc (dodushe nije ishlo kao danas da im se daje 3000 din mesechno i besplatne knjige   ).  i shta je bilo - dobar deo njih je napustio shkolu , neki su je jedva zavrshili (poklonjene dvojke i tako to ) . samo jedan je vanredno zavrshio za automehanicara i koliko-toliko poshteno zivi.

Na jednoj temi ti ispade da si bio mnogo fino dete, na ovo jos da si isao u neku atiipicnu skolu... mora da si kapitalisticki sin pa isao u privatnu, i kako to biva, okrenuo se ekstremnoj ideologiju ne znajuci sta sa sobom  Smile

Kod mene su bila dvojica koji su nekako progurali sve prozivke i zavrsili skolu... jedan je zavrsio srednju i sada taksira a drugi je zavrsio arhitekturu... a opet, oni su bili romi iz socijalizovanih porodica, ziveli su u stanu, njihovi roditelji su bili zaposleni... nije za poredjenje sa ovima sa dna egzistencijalne lestvice.

Citat
prihvatao ti ili ne , romi su manje inteligentni nego srbi i snizavaju kvalitet nastave - umesto da deca uche neshto novo , ponavljaju im se stare stvari da bi romi to nekako shvatili. jednostavno ,usporavaju drugu decu

Ne mogu ja smisleno da diskutujem kada se iznosi hitlerovski sistem razmisljanja... jedina je cinjenica da nemaju sansu da u prvi razred krenu sa jednakim predznanjem kao bela populacija sto nikako ne govori protiv njihove inteligencije. A opet, znam koji su tvoji pogledi na svet, nista cudno.

Sposobnost da se bez grize savesti pristupa istim problemima razlikujucu veru, naciju ili boju koze dovoljno govori o coveku. Meni je covek u problemu bas to - covek u problemu, bez obzira na druga opredeljenja i ne pravim razliku medju ljudima.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13

Prvo, ako poredis ljude sa zivotinjama, to govori kako dozivljavas sebe  Smile

izvinjavam se zbog toga - "intelektualac"  Smile poput tebe sigurno nije chuo za "zivotinjsku farmu" ...

Citat

Na jednoj temi ti ispade da si bio mnogo fino dete, na ovo jos da si isao u neku atiipicnu skolu... mora da si kapitalisticki sin pa isao u privatnu, i kako to biva, okrenuo se ekstremnoj ideologiju ne znajuci sta sa sobom  Smile

ishao sam u obichnu  drzavnu osnovnu shkolu , u koju je ishao i odredjen broj roma  - dok je nisu napustili ...

Citat
Kod mene su bila dvojica koji su nekako progurali sve prozivke i zavrsili skolu... jedan je zavrsio srednju i sada taksira a drugi je zavrsio arhitekturu...

ti mora da si ishao u shkolu na drugoj planeti ...  Smile Smile Smile Smile

Citat
Ne mogu ja smisleno da diskutujem kada se iznosi hitlerovski sistem razmisljanja... jedina je cinjenica da nemaju sansu da u prvi razred krenu sa jednakim predznanjem kao bela populacija sto nikako ne govori protiv njihove inteligencije. A opet, znam koji su tvoji pogledi na svet, nista cudno.

onda nas poshtedi tvojih daljih diskusija , molim te  Smile ... ukljuci TV ,gledaj south park , slushaj madonu i zamishljaj da zivish u hipi "multikulturalnoj" utopiji .... Smile Smile Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.64
mob
HTC One
Jok, postedi ti nas tvojih rasistickih, iskljucivih, neljudskih, nacistickih stavova.

Koliko bi svet bio srecnije mesto da ljudi kao ti nikada nisu rodjeni.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13

Koliko bi svet bio srecnije mesto da ljudi kao ti nikada nisu rodjeni.

bili bi srecni ko prasci u kaljugi  Smile Smile ....  al ne biva  Smile ....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.64
mob
HTC One
Biva, biva... vi ste samo statisticka greska  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
mob
Nokia 6230
Da se razumemo jednu stvar. Nisu oni njima to dali sto su narocito humani, vec da rese problem rugla u gradu.
Napravi drustvo jednakih sansi i Ciga ce postati predsednik Srbije, kao sto je Obama postao predsednik Amerike.
Secam se onog filma kad, za vreme drugog rata Srbin kaze ciganinu da Svabe ubijaju Cigane, a ovaj pita zasto? Pa kze prljavi ste i psujete. A ciga kaze: pa prljavi smo jer nemamo vode a da psujemo smo naucili od vas Srba. Smile Smile Smile
Ma koliko se bunili nasi cigani, oni su za rumunske ili madjarske cigane aristokratija.
Gledao sam ih po Temisvaru, Bukurestu, Pesti pa to je stvarno jadno.
Sutiraju ih gde god se pojave, sve u dronjcima, prljavi.
Malo da cackas prosjake po Beogradu, pa da vidis koliko rumunskih cigana ima?
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Avg 2025, 20:23:24
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.