Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 106
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Chemtrails-neprirodni tragovi aviona na nebu  (Pročitano 232467 puta)
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

J sam scef fruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 579
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Apple NEMAM FON!
to su oni
IP sačuvana
social share
im idiot
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
 Ne verujem koja ignorantnost.Strašno.
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

No squealing remember "that it's all in your head"

Zodijak
Pol
Poruke 5365
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Sirkan
Od znatiželje nema ništa.Ako je to nešto otrovno i neka zavera,valjda mora postojati nešto na crno na belo kao dokaz,i tu su neke organizacije ili Green Peace da se čovek bori protiv toga i da protestuje.Ako ove organizacije ne reaguju na takve stvari,znači da nemaju dokaza i da je sve izmišljeno u cilju širenja epidemije paranoje kao nečija igra.Ako nema dokaza već nagađanja,ostaje samo da izmišljamo nešto što ne shvatamo ili ne razumemo.A od toga nema nikakve vajde i koristi, samo štete.Čovek na sajtu lepo i jasno objasnio šta je šta,što ima logike i vrlo je jasno,dok odgovor ovog što si citirao nikakve kontraargumente nije imao već samo mišljenje i ubeđenje,što nikako ne može da se uzme kao dokaz.

Evo našao i tekst jednog školovanog pilota koji postavio post na jednom Forumu.

Dragi forumaši,

chemtrailovi ne postoje. To je obična prigodna izmišljotina škvadre koja nema što pametnije u životu za raditi i koji nemaju pojma o avijaciji. Ja kao pilot koji leti već 25 godina bih trebao znati ponešto o tome valjda. Radi se o najobičnijoj kristalizaciji vodene pare iz mlaznog motora koja se ledi pri određenim uvjetima. Normalno da u toj zaleđenoj pari ima i ostataka gorenja mlaznog goriva, ali to je normalno zagađenje koje se zasad ne može izbjeći. Zagađenje atmosfere od zrakoplova ukupno iznosi oko 2% u ukupnom zagađenju nastalom od prometa. Na visinama gdje obično lete putnički mlazni avioni (9-11km) contrailovi su uobičajena pojava, a to što se neki polako, a neki brzo rasprše stvar je stanja atmosfere, koja se ili kreće ili ne. Zanima me samo na koji je način onaj tip Clifford izmjerio sastav chemtraila, kako ih on naziva, na visini od 11km.

Valjda taj koga citiraš nije pametniji,i nema više iskustva sa avionima od jedanog starog pilota koji vozi te avione koji prave te tragove za neke ljude nejasne.
Leti verovatno na klipnom avionu pa se razume u mlazne kao i ja, sto ne kaze sa cime se mesa dizel da bi se napravio kerozin pa da nam objasni u detalje a ne da iznosi cinjenice koje vec svi znamo.
Samo jos nesto da dodam imam  prijatelja koji je zavrsio farmaciju i bio jako dobar student rekao mi je da izbegavam lekove protiv glavobolje jer  imaju lose dejstvo na covekovo telo i mozak, pazi andol obican ili aspirin koji je najprodavaniji lek u svet kaze da izbegavam jer je jako lose a ti pitas kako ljudi da ne pokrenu pitanje chamtrailsa.
« Poslednja izmena: 24. Okt 2008, 01:15:38 od thug_life »
IP sačuvana
social share
I reach my peak, I can't speak,
call my nigga Chic, tell him that my will is weak.
I'm sick of niggas lyin', I'm sick of bitches hawkin'
matter of fact, I'm sick of talkin'.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Lično bih voleo da sam paranoičan.Lepo bih krenuo na psihoterapiju,osvestio bih se i shvatio da je ovaj svet ipak mesto u kome nema zavera i skrivene kontrole.Nažalost,ja samo ne mislim već znam za činjenice ali to se ne može raspravljati s'ljudima koji odgovore traže u televizoru ili zvaničnim izveštajima.
Pirox,ako je i od tebe-mnogo je.
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.61
Неко је тражио керозин?

http://en.wikipedia.org/wiki/Kerosine
« Poslednja izmena: 24. Okt 2008, 10:39:43 od Ghost »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ok, sve najbolje.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.17
thug_life
Čovek vozi putnički avion.Pa ne može klipni avion da leti na toj visini.Sam možeš zaključiti.A šta da govori stručne detalje,kada ni ovo osnovno što izneo ljudi ne razumeju.A šta je kerozin i druge osnovne informacije,na internetu uvek možeš naći.Najlakše reći neznam,nerazumem i da se pravimo pametniji od drugih.Inače eto Ghost je postavio link gde je lepo objašnjeno šta je kerozin.
A to da su lekovi ne samo aspirin ili andol štetni, to je opšta poznata stvar.Zato što je to veštačka koncentracija hemikalija.A ljudi to znaju,nikakva tajna nije.I radije biraju manje zlo od većeg zla,zato koriste lek,iako znaju da je donekle štetno.
I da citiram čoveka u vezi pitanja chamtrailsa: "Čim razlozi ponekad nisu sasvim jasni, traži se blesava objašnjenja."

taxtex
Neki ljudi su takvi.Ako nemaju čime da se bore,oni će izmisliti vetrenjače protiv kojih će se boriti kao Don Kihot. Možda je to ostalo u genima kao životinjski nagon za opstanak od pradavnih vremena.Činjenice nije dovoljno znati,moramo to i dokazati,ali ne mišljenjima i pretpostavkama.Da citiram čoveka "Teret dokazivanja je na onome tko iznosi tvrdnju, a ne na onome tko izjavu sluša.". I kao što kaže pilot,voleli bi smo znati,kako neki mere chamtrails na visini od 10.000 metara.
Ako nema jasnih dokaza,po čemu su validniji izmišljene pretpostavljene činjenice,koje neki znaju jer su samo čuli i ništa više? Znači kada u nešto sumnjamo i ne možemo dokazati,mi ćemo sve izmišljati kako bi to izgledalo kako mi želimo,a ne onako kako jeste,i ko ne prihvaća kako su neki ljudi to fabrikovali,nema rasprave? Mislim da to nigde u svetu tako ne funkcioniše.
« Poslednja izmena: 24. Okt 2008, 11:37:20 od Pirox »
IP sačuvana
social share
Skrab.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
A kako majketi da dokažem kad mi se smeju kad pozovem radio?Kad neće da me saslušaju kad sam zvao muriju na ogromne tragove?Kad sam pokušao da objasnim-zalepili su mi slušalicu u ministarstvu životne sredine!Kad pošaljem mail izvesnoj tv kući sa sve snimcima kako se chemovi šire,dakle sa snimcima u razmacima od 5 sati-ja ne dobijam odgovor.Zašto?Zašto? Ja znam a znaš li ti?
 Niko ne želi o tome da priča-neshvatljivo.Toliko je ludila u mnogim ljudima da neki tvrde kako su te linije oblaci(čuo sam pre neki dan..).

Ghos-Kakve razlike ima ovaj kerozin sa onim od pre dvadeset godina?Nikakve.
 U čemu je onda kvaka?Tada nije bilo ovakvih tragova:

Napomena uploadera koji je verovatno student:

Video was taken in Orlando Florida on 1/30/08; between the morning hours of 0700 and 0800.

This video is a battle cry and a challenge for all college and university students.

The truth is we are being sprayed by what is commonly referred to as chemtrails. They are called chemtrails because there is a chemical additive that is being released into the atmosphere as the chemtrail jets pass by. These chemtrails do not behave like normal contrails. When asked, most governments and related agencies lie and say that the chemtrails we are seeing are nothing more than normal water based contrails.

Do some research and just look up into the skys of where you live and make your own judgments on whether you believe chemtrails are being sprayed.

We need your help. Those of you who know we are being sprayed by the chemtrails, I encourage you to get together and unite within your colleges and universities. Make some noise and help make people aware of what is going on in the skys above their heads. Put pressure on the authorities to find out and give us the answers to why we are being sprayed.

You college and university students are a powerful voice; and you have the right to know how your future is going to be affected by the ongoing chemtrail spray operations.

Ja kažem da ovo pitanje jedino mogu da pokrenu studenti.Ko drugi je uvek imao muda?
« Poslednja izmena: 24. Okt 2008, 11:51:57 od taxtex »
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ok, sve najbolje.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.17
taxtex
To je kao da praviš galamu od toga što iz vazduha svaki dan udišeš na milione bakterija i virusa,i smatraš to trovanjem.Pa ko će te ozbiljno slušati kada je to normalna pojava.Jaš ako nekom imuni sistem dovoljno slab da te bakterije i virusi savladaju organizam,i pogotovo ako umre,dovoljno neko do pokrene epidemiju paranoje kako su nas vanzemaljci bombardovali biološkim oružjem.Pa još ako mašemo sa dokazima kako čovek stvarno umro od bakterija i virusa koje udisao,ko neće u to poverovati?A ko ima koristi od toga,iza paravana,na to niko ne misli.Niko ne vidi da oni koji upadaju u takvu klopku paranoje,jesu piuni,lako manipulativni na bilo šta.Robote koje kontrolišu.Sve to,neko recimo koriste to za marketinški trik.Jedan se obogatio tako što prodavao skupo, najfiniji šmirgl papir iseckanih na kockice za depilaciju noge kod žene.To je prodavao kao revolucionarno otkriće,pa se obogatio.A koliko treba da čovek skonta da je to običan šmirgl papir.Pa ti lančani sistemi sve dolazi iz Amerike,kao što je MLM sistem gde ako naivno padneš u taj sistem,pa kako bi povratio ulaganje grozničavo moraš naći još žrtve,koje ćeš morati lagati i ubeđivati u neverovatno samo da i oni upadnu u klopku.Savršen marketinški i prodajni sistem,a ko ga pokrenuo ništa ne radi,sve rade ovi paranoični naivni piuni.Pa čitava nauka postoji na Američkom fakultetu u vezi pokretanja takvih lačanih sistema,gde naivni sami postaju piuni moćnika marketinškog sistema i ti piuni skoro džabe rade za pokretača tog lančanog sistema.Pogledaj plakatu:

"Zaustavite chemtrailove! Gledajte u nebo! Ispuštaju barij i ALUMINIJ!!! Otrov! Gledajte! Problemi s disanjem! Gripa! Izmorenost! Astma! Upala pluća! Glavobolje u rukama i nogama! Miris pesticida!
Ljudi se guše po cesti! Umiru! Gledajte GORE! Učinite nešto!!!1
Mentalni poremećaji? O da, vidi se iz priloženog. Naravno, zaštititi se možemo ako kupimo taj i taj preparat, recimo čarobnu "penta-vodu" ili "vodu napunjenu ljubavlju". Da - New Age mašinerija. To je to.
Hvala paranoiku iz komentara na ovoj nadasve zanimljivoj slici."

Drugo,ja ti postavio link da se o svemu informišeš,a ti ga ne čitaš.Ponovo LINK,pa čitaj.
Kažeš da pre 20 godina nije bilo chemtrails?
Citati sa tog sajta:
Chemtrailova" nikad nije ni bilo.
Ipak, kondenzacijskih tragova koji se dugo vuku po nebu bilo je oduvijek. Sjećaju ih se moji roditelji i njihovi roditelji, a ovdje je i ESSA-ain dokument koji čak i fotografijama dokazuje da ih je bilo i 60-ih. Zapravo postoje otkad je visinskog zračnog prometa, samo što sad ustrašeni ljudi više bulje u nebo i više ih zamjećuju, te o tome slobodno razgovaraju i bodre jedni druge u strahu, na ogromnoj i necenzuriranoj mreži koja se zove - Internet.
Da je tako optužiti raznobojno bljeskanje zvijezde Sirius za ptičju gripu ili blještavost planeta Venere za redovnu svinjsku kugu u Slavoniji, ljudi bi počeli gledati i u njih i imali bi još više blesavih teorija.
Kondenzacijski tragovi koji ostaju tijekom cijelog dana poznati su otkad postoji bilo kakav zračni promet na tim visinama (skoro 80 godina), no sad je takvih pojava više zbog ogromnog povećanja broja međunarodnih komercijalnih letova, a ljudi to uglavnom ne znaju ili ne mogu prepoznati.
Evo slika iz drugog svjetskog rata koja pokazuje isti efekt, ovaj put uzrokovan klipnim, a ne mlaznim motorima.

Kad imamo mlazne motore, efekt je jači.
Na Internetu baš i nema prosječnih slika koje datiraju od prije recimo 1995., iz nekoliko razloga. Prije tog razdoblja, Internet je gotovo samo bio formatirani tekst. Slike su bile uglavnom ono što su početkom 21. stoljeća bile MP3-ce, a danas kompresirani filmovi - bilo ih je gotovo nemoguće uploadati.
Također, u to vrijeme nije bilo digitalne fotografije "za svakoga", već samo analogne. Filmovi su skupi. Malo je tko trošio film na slikanje svega i svačega. Dodatna foto-oprema je bila skupa. Posljedica toga je činjenica da su se slikale važne stvari. Malo se tko razbacivao škljocanjem i slikanjem bijelih crta po nebu.
Danas, sa slobodom koju su nam donijeli jeftini digitalni fotoaparati, svatko može slikati što želi, čak to naknadno obraditi na računalu i pustiti u svijet. To se upravo i čini.
Treći razlog je taj što se u zadnjih desetak godina zračni promet pojačao oko tri puta. Ljudi je na svijetu više, više se putuje.
Ovdje su dane slike koje datiraju još iz 1940. godine, na kojima bombarderi u zraku izazivaju kondenzaciju. Slike su identične slikama kakve bi paranoici stavljali za "dokaz" da nas truju. Obvezno pogledati.
UPDATE: Skenirani dijelovi iz priručnika "Oblaci i vrijeme" autora Ernsta Neukampa.

Na skeniranoj slici u sredini potpuno je objašnjeno, a podsjećam da se radi o priručniku iz 1982. godine, o čemu se radi. Nema "chemtrailova", ima samo kondenzacijskih tragova koji se ponašaju na različite načine ovisno o uvjetima u atmosferi. (hvala jednom forumašu)

Savršen Američki trik,pokrenuti paranoju i paniku,kako bi postali zavisni od njihovih proizvoda kao zaštitu od posledica takozvanih "chemtrailova".Pitanje ko hoće nesvesno da bude pijun ovakvim Američkim trikovima i njihovih sistema,i da bude nesvesno pijun koji priprema i širi teren  komercialu.Isti princip i sa nekim pričama iz knjiga.Nekim izmišljenim pričama izazovu paniku i paranoju kod ljudi,kako bi osigurali tržište za svoje knjige.Tako su mnogi,mnogi pisci se obogatili,zahvaljujući paranoičarima.Ako iko ume da psihički zarobi ljudski um i manipuliše njime,to Amerikanci umeju.Žrtve prepoznajemo po tome što gotovo skoro u potpunosti gube osećaj za realnost i stvarnost.
« Poslednja izmena: 24. Okt 2008, 12:26:06 od Pirox »
IP sačuvana
social share
Skrab.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.61
Citat
Ghos-Kakve razlike ima ovaj kerozin sa onim od pre dvadeset godina?Nikakve.
 U čemu je onda kvaka?Tada nije bilo ovakvih tragova:

Па неко је спомињао керозин, па сам дао тему да прочита како се прави и шта га све занима о истом.
Елем какве разлике има, па на линку који сам ја поставио налази не неколико типова керозина (иземшу осталог и неколико типова авионског). Smile

Али само гориво нема везе са дебљином трагова већ конструкција мотора, наиме, седамдесетих је уведен у употребу већи, јачи али и тиши турбофан мотор, дотад су се користили турбоџет мотори. У чему је разлика? Турбоџет усисава ваздух, компресује га, меш са гориво и запали, након чега је исти избачен из задњег краја и тера авион напред. Турбофан поред тога усисава и ваздух који небуде мешан са горивом већ избачен напоље. Ово даје већу снагу и бољу ефикасност. Елем ово такође избацује далеко већу количину ваздуха и тиме оставља далеко веће трагове.

Поређење два мотора

Турбоџет мотори на де Хавиланд Комети

Боинг 747 је први употребио турбофан

Већ по самој величини мотора постаје јасно зашто једни имају тање, а други дебље.

Иначе треба узети у обзир и ово:
Данас лети далеко више авиона него пре, такође данас су у употреби далеко више турбофан, него турбоџет.

Друго:
Керозин није безопасан, он загађује околину и зато се траже начини да се замени (организација Green Flight International је извела први лет са 100% биогорива)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 13400
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Nokia 
Kasnije su i drugi istraživači potvrdili njegove rezultate. Oni su pokazali da se u chemtrails mogu naći sljedeće tvari i organizmi:

● Aluminijev oksid
● Soli barija
● Bakterije Pseudomonas aeruginosa i P. florescens
● Bacili i enterobakterije
● Streptomyces i druge vrste gljivica i plijesni
● Dehidrirana ljudska crvena i bijela krvna zrnca
● Dibrometan, kancerogen dodatak za gorivo i insekticid
● Enzimi i bakterije koje se koriste u postupcima modificiranja DNK
● Vlaknaste tvari smeđe boje, slične paučini
● Virusi i prioni nisu službeno potvrđeni; njihovo prisustvo se samo nagađa....ova dva formatirana reda su dosta vazna Smile
IP sačuvana
social share
Onaj ko nadzire prošlost, nadzire i budućnost. Onaj ko nadzire sadašnjost, nadzire i prošlost.
George Orwell

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 106
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.