Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: The Hobbit: An Unexpected Journey  (Pročitano 50125 puta)
Svedok stvaranja istorije

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 23.0.1271.97
mob
Samsung SGH-E590
I ovde da postavim:

Citat
Film kao film je naravno dobar, ali mi se uopste ne svidja to sto film ne prati pravu pricu iz knjige, vec je sve nekako ili skraceno ili promenjeno i jos ima nekih likova kojih nema u knjizi dok opet nema nekih bitnih likova iz knjige. Mislim da bi mnogo bolje ispalo da su knjigu podelili na tri umesto na dva dela tj. da su umesto ovog prvog napravljena dva filma koja  prikazuju pravu avanturu junaka iz knjige. Mislim ako vec od knjige prave film onda je red da se ispostuje ta knjiga.
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.12
Samocitiracu se

The Hobbit: An Unexpected Journey  (2012) - 9/10 Odlican film. Zamerke mi idu na nepostovanje knjige u dosta momenata samo zarad pojavljivanja nekih likova i odradjivanja nekih scena i to da mi je film previse "nabudzen" akciono u smislu da bi minorni spojler cela druzina mogla komotno da padne sa planine i da em sto niko nece da pogine vec nece ni da slomi koske i odmah ce svi ustati da trce dalje  Smile

Obicno cekam DVDRip ali ovo je ipak "Hobit" pa kad videh da snimak uopste nije los odlucih se da pogledam. Ne pokajah se, zaista je odlican i snimak a i film.

Citat
Film kao film je naravno dobar, ali mi se uopste ne svidja to sto film ne prati pravu pricu iz knjige
Da bas prate pricu iz knjige imao bi jedan, eventualno dva filma posto knjiga ima nesto preko 300 strana. Mnogo je promenjeno i dodato, i dok neke stvari imaju smisla(jer ne mozes bas samo onu radnju staviti u tri filma od po tri sata) druge su jednostavno bezvezno odradjene. Ali u svakom slucaju odlican pocetak...
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 397
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 23.0.1271.97
mob
Samsung Galaxy Ace
Jel to malo secka ova DVDscr verzija, koja je btw sad no.1 na torentu?? Kao da je uradjen na low fps
« Poslednja izmena: 04. Jan 2013, 09:22:27 od kupus27 »
IP sačuvana
social share
Ovde pise neka mudrostSmile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.12
Jel to malo secka ova DVDscr verzija, koja je btw sad no.1 na torentu?? Kao da je uradjen na low fps
Meni nije toliko seckala koliko ton malo kasni u odnosu na sliku. Ali je veoma dobro gledljiva...
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Why are you wearing that stupid man suit?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12586
OS
Windows 7
Browser
Chrome 23.0.1271.97
The.Hobbit.2012.DVDScr.XVID.AC3.HQ.Hive-CM8

Na ovoj verziji ne kasni zvuk i odlična je slika.
IP sačuvana
social share
"And onward goes this thing of ours."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Otaku koji jede burek kod Trpkovica

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 23325
Zastava Usa
OS
Windows 7
Browser
Chrome 23.0.1271.97
mob
Sony 
Eve i ja odgledah film, pa da dam svoih 2 centa.

Film je zabavan, ali sa svime time ima dosta krupnih i uočljivih mana.

Prvo scenario, pun je mesta gde se pisci zafarbaju u ćošak, pa koriste Gandalfa i slične metode da se odfarbaju. Drugo, ima puno filera, koji nisu postojali u knjizi, a usporavaju radnju i pokušavaju da film stave (bezuspešno) rame uz rame sa starijim bratom, triologiji Gospodar Prstenova. Bukvalno može u sred njih da se ide u wc i na neku klopu. Dosta toga je ili izmišljano za film, ili raspolovljeno da bi se od jednog događaja pravila dva (Iz tave u vatru, gledam u tebe). I još jeda stvar koja mi smeta u filmu, puno padanja sa visina, koje ne bi preživo Mamukil, a kamoli likovi iz filma. Taj deo me je tako iritirao, da nemam reči. Gori su od sekvenci Indijane Džonsa u frižideru i čamcu na naduvavanje zajedno.

Torin Hrastoštit mi izgleda kao da je neko uzeo najnamrgođenijeg Aragona i adaptirao ga u patuljka, što ruku na srce, nije kriv glumac, nego režija. I da, morali smo da budemo podsećani ne jednom, nego dva puta, kako je dobio nadimak. Ostatak patuljaka nema dovoljno vremena da se razvije u nešto dvodimenziono pa se svi pamte po tome da li su debeli, da li su pametni, da li čuju, ili nešto treće, što je šteta, jer na površini deluju kao da je moglo da se više razviju kao likovi nego što jesu.

Ian je i dalje u formi lika Gandalfa, kao i Martin Freeman, koji se snašao u ulozi Bilba, dajući mu i zabavnu i ozbiljnu notu. Deo sa Golumom je meni lično najbolji deo filma, tako da Andy Serkisa ne moram da hvalim. Kameo uloge su ok, mada mislim da deo u Rivendejlu (i svi koji se pojavljuju tamo) nisu bili neophodni, iako su sami glumci na visini zadatka. Azog the Defiler je smarački negativac, bleda kopija Lurtz iz Družine Prstena, koji je (meni) kud i kamo nasilnije ubačen.

Muzika je ok, što se očekuje od Howard Shora. Mana je da je previše iskopirao muzike iz Gospodara. Znam da bez tog kopiranja osećaj ne bi bio isti, ali nijedna pesma ne deluje kao da je bilo šta novo ubačeno u nju, nego kao da je copy - pasteovana, samo negde skraćena, negde produžena kako bi pratila scene. Sviđa mi se ubacivanja pesama koje pevaju likovi, nešto što Gospodar ubacio tek u trećem delu, i to od strane Pipina.

I da kažem još nešto, Džekson mi ovim filmom deluje kao da krade od sebe (triologija Bad Taste, Meet the Feebles, Braindead) pre svega u smislu režije, zumiranim facama, količini odsečenog/krvi/nasilja sa dozom humora karakterističnom za Džeksona. Da se razumemo, imao ga je i Gospodar, ali ne ovoliko očigledno. Drugo, ne sviđa mi se količina ozbiljnosti. Hobit (knjiga) je bio daleko vedrija od Gospodara, dok je ovde predstavljen kao previše surov i mračan. Ubacivanje Nekromansera (ili ti Volšebnik, izraz na kojem sam se smejao tokom projekcije) je po meni totalno nepotrebno i nasilno ugurano u previše dugačak scenario, kao i Radagast the Browna, koji jeste zanimljiv lik, ali očigledno uzet odnegde drugde i ubačen u ovaj film. Takođe, nema potrebe za 3Dom u filmu, pošto uopšte ne koristi njegove prednosti, niti se slaže sa Piterovom režijom (3D zahteva duže scene i bolju osvetljenost). Meni dešavalo da se nešto toliko brzo odigra, još u mraku, da mi 3D efekat promakne. Uz sve to, dosta puta sam skidao naočare i zaticao scenu bez 3D efekta koja je najnormalije mogla da se gleda bez naočara. Toliko o nepotrebnosti 3Da ovde. Dredd 3D je ipak moje najbolje 3D iskustvo do sada.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Scorpio
Pol
Poruke 10671
OS
Windows 7
Browser
Chrome 23.0.1271.97
I ovde da postavim:

Citat
Film kao film je naravno dobar, ali mi se uopste ne svidja to sto film ne prati pravu pricu iz knjige, vec je sve nekako ili skraceno ili promenjeno i jos ima nekih likova kojih nema u knjizi dok opet nema nekih bitnih likova iz knjige. Mislim da bi mnogo bolje ispalo da su knjigu podelili na tri umesto na dva dela tj. da su umesto ovog prvog napravljena dva filma koja  prikazuju pravu avanturu junaka iz knjige. Mislim ako vec od knjige prave film onda je red da se ispostuje ta knjiga.

Mislim da smo skontali da si cit'o knjigu.

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Otaku koji jede burek kod Trpkovica

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 23325
Zastava Usa
OS
Windows 7
Browser
Chrome 23.0.1271.97
mob
Sony 
Mislim da smo skontali da si cit'o knjigu.

Čitao je pre nekih 10 - 15 godina. Naravno da je teško adaptirati knjigu, ali mislim da je loša adaptacija ovde rezultat pohlepe, pohlepe i samo pohlepe. Gospodar je imao teškoća prilikom adaptacije, čak je Piter u jednom trenu hteo da od tri filma napravi jedan, što se na sreću nije desilo. Sada kada je trebao da napravi dva, rešio je da napravi tri, samo da bi više para uzeli, i to se vidi. Hobit te toliko izvlači iz filma svojim manama, koliko te je Gospodar terao da ga gledaš zahvaljujući svojim vrlinama.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Scorpio
Pol
Poruke 10671
OS
Windows 7
Browser
Chrome 23.0.1271.97
Ma nisam ja to ni gled'o ni cit'o nista. Ne volim ni Gospodara, ni hobite, ni gobline, ni kule strazare samo zelene irske patuljke. Kazem ovom cigancetu Rokiju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 23.0.1271.97
mob
Samsung SGH-E590
Ja sam hteo da posaljem na pm svim clanovima foruma, ali jbg dugo bi trajalo. Mogao bi ti da mi pomognes i da razglasis ljudima da sam procitao knjigu! Smile
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.042 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.