ко данашњи Хрват није крив због Јасеновца или један данашњи Немац није крив због 2 св. рата
oni nisu krivi jer su se jasno i javno i deklarativno distancirali od politike zlocina. ne kaze se za dzabe nacisticka Nemacka (da bi se dobila slika o drugacijoj, a ne ovoj danasnjoj).
Па јес' не кажем ни ја џаба амерички злочини. То је да би се добила слика о другачијој Америци, која ће ваљда испливати кад ова прва добије по њушци.
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима... Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу. Јамага Соко
Није то само холивудски хит, него је филм рађен према стрипу, а стрип је дело личне фасцинације конкретним догађајима. Сад важи следећи систем једнакости Америка = Персија било који "отпаднички режим" = Спарта Може се лако замислити како Полт, Бернс, Холбрук, Кондолиза, Буш или неко сличан изговарају речи које изговара филмски Ксеркс. Узгред, ја немам никакав проблем са америчком културом, само са онима који желе светску хегемонију.
Тема! Већ видим сад неког мода... Па просто: американизам је последњи стадијум болести вестернизма, чедизам је последњи стадијум болести американизма, а руфутабизам... А и само сам одговорио кориснику форума
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима... Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу. Јамага Соко
Мени је било готивно да користим културу непријатеља као оружје против истог, да му тако вратим. Примера ради, постоје патриотски репери... Иначе немам ништа против америчке културе, па ни против њене масовности. Мој антиамериканизам није онај "елитистички", усмерен на омаловажавање уметности. Као рецимо неки Французи што се фолирају. Биће једном тема о томе... И не пишем ја ово због тебе, знам ја да не можеш да схватиш... Ти си политички против свега што није Америка и Европа, па онда презиреш и такве културе. Ја не мислим да морам да следим тај образац.
Ti vodis bitke protiv nekakvih neprijatelja, ja ih nemam ali sam za razliku od tebe svestan kom kontinentu i kojoj civilizaciji pripadam. A i stripovi/popularni filmovi mi nisu reperi za istorijska zbivanja
Vecina antiglobalista su zapravo ljudi koje tisti osecaj odbacenosti, neshvacenosti, neafirmisanosti u sopstvenom drustvu pa pribegavaju alternativnom identitetu i uzorima. Tako ljudi postaju skinsi, antiglobalisti, ziloti...druga pakovanja jednog istog problema na licnom planu.
« Poslednja izmena: 17. Apr 2007, 10:08:23 od danilobg »
Стварно? Ајде реци неко кинеско или руско достигнуће које ти је овако баш блиско срцу. Нешто што бисмо могли применити код нас. Нешто што је тамо боље него, рецимо, у Америци...
Citat
Ti vodis bitke protiv nekakvih neprijatelja
Нису "некакви" него они који урнишу бар пола света. Знаш ону од Саншајна - Куба, Никарагва, Вијетнам, Ирак и Кореја... Иначе реп ти је америчка култура, зар не? А битка ми је да рокам домаће "Американце" по форумима. Ко вам је крив кад браните опресора ко да вам је род рођени. Тако ми дајете прилику да скрећем пажњу на себе и касније уживам у фанти кад вас разбијем... и у својој сујети
Citat
ja ih nemam
А "Милошевићево наслеђе", "снаге које би да нас врате у деведесете"?!?
Citat
A i stripovi/popularni filmovi mi nisu reperi za istorijska zbivanja
А шта су ти шлепери? И ја за оне ствари које преферирам бирам озбиљнију литературу. Препоручујем књиге Царство степа, Египатски судија и Крсташки ратови у очима Арапа. Но не видим што да се из филма или стрипа не изведе поента, сасвим згодна на форум где људи долазе забаве ради... Узгред, то рече Руфутабис једном... Само ми његов начин забаве није јасан. Ваљда воли да га напуше, дају му разна имена...
Citat
Vecina antiglobalista su zapravo ljudi koje tisti osecaj odbacenosti, neshvacenosti, neafirmisanosti u sopstvenom drustvu pa pribegavaju alternativnom identitetom i uzorima.
Докторе, а шта кажете за већину оних којима стално нешто фали у Србији, народ им је стока, после Ђинђића не вреди живети, они који мисле другачије су "смрадикали", "нацоши" и томе слично, Срби су криви што су бомбардовани, патријарх им је "матори зликовац" и "тотални кретен", ложе се на фразе типа "генетска депонија"... ајде, баш ме занима докторе Већина наведеног има доста везе с темом
по Путиновом моделу! Ја ових дана све више и више верујем у тезу да је Чеда човек од власти, тј. невероватно ми је да неко такав слободно шета улицом а да нема амин власти!