Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Avg 2025, 13:59:10
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ceca na krv i noz  (Pročitano 22360 puta)
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1737
mob
Nokia N95
@ Tomahavkic
Bio sam u Hrvatskoj mnogo puta (mislim na period posle rata) i vidio sam kako im drzava funkcionise.
A taman da nisam bio nikako dovoljno mi je da procitam ono sto NJIHOVI (hrvatski) mediji pisu ili sto njihova televizija prikazuje pa da formiram svoje misljenje o svemu tome.
Pa sam u svojoj diskusiji naveo primjer hapsenja Srba na trgu Bana Jelacica i paradu ustasa u Zadru i dvostruke standarde koje Hrvati primjenjuju a sve to sam procitao u hrvatskim medijima.
IP sačuvana
social share
Everything that has a beginning has an end. Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1737
mob
Nokia N95
@ Leggy
  Wink  
IP sačuvana
social share
Everything that has a beginning has an end. Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Siempre contra la corriente ;)

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 2634
Zastava na izvoristu informacija!
mob
Samsung e730
Snimite ovo...

Citat
ZAGREB - Danima najavljivan i isčekivan film oskarovca Stevena Spielberga "Schindlerova lista" u petak je kod mnogih gledatelja HTV-a uzrokovao popriličnu ljutnju, pa i bijes. Naime, za često dizanje tlaka kriv je bio prijevod koji je, što bi za HTV trebalo biti nedopustivo i sramotno, vrvio srbizmima.

U nešto više od tri sata trajanja filma tako su se na malim ekranima u titlu prijevoda svako malo mogle pročitati i ove riječi: lično, zvaničnik, bezbedan, sopstveni, rizikovati, porediti, fabrika, kanap, stepenik, šerpe, milion, pravo (umjesto ravno)...
Kad se, pak, na odjavnoj špici filma htjelo provjeriti tko je odgovoran za taj, prema hrvatskim gledateljima neprimjereno obavljen posao, nije se uspjelo doznati ništa jer ništa nije ni pisalo.

Stoga smo odgovor kako se uglednoj, i to javnoj televiziji uz sve njene zakonske obveze i cijenjenu Službu za govor i jezik mogao dogoditi takav, najblaže rečeno, propust potražili na Prisavlju.

- Svjesni smo da prijevod nije bio odgovarajući unatoč našim nastojanjima da bude. Naime, kao što je slučaj i sa svim filmovima Stanleya Kubricka i kod "Schindlerove liste" Steven Spielberg uvjetuje emitiranje filma sa svojim prijevodom. Mi smo vrpcu za emitiranje dobili s već ugrađenim prijevodom i iako smo obavijestili distributera da prijevod nije lektoriran primjereno hrvatskome jeziku on je, poučen lošim iskustvom s prijevodima u drugim zemljama, inzistirao na svojeme prijevodu. Nismo bili oduševljeni time, ali: ili bismo oduljili pregovore na nekoliko godina ili posve izgubili pravo emitiranja. A smatramo da je riječ o iznimnom filmu koji gledateljima ne bismo nipošto trebali uskratiti - uz ispriku je objasnio glasnogovornik HRT-a Janos Römer.

Nakon svega pitamo se: ako je već tako, zašto se prije emitiranja filma barem na pola minute pred kamerama nije pojavio netko od brojnih HTV-ovih spikera i u nekoliko rečenica objasnio gledateljima pozadinu prijevoda koji ih očekuje. Da su to napravili, nedvojbeno bi manje boljelo: gledatelji bi bili potreseni samo sadržajem tog potresnog filma, a ne bi se u petak navečer dodatno uzrujavali pred svojim malim ekranima i programom televizije kojoj moraju plaćati pretplatu.   
Vecernji list

Nasi "susjedi" su definitivno preoptreceni nama...  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Credidi me felem vidisse!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple 15
c,c,c... ronim suze Smile

Gledaoci su sigurno bolje razumeli taj prevod nego neki na novohrvatskom
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Ja sam gledao Hrt to vece.. obozavam film... primetio sam neke sitnice..
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Siempre contra la corriente ;)

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 2634
Zastava na izvoristu informacija!
mob
Samsung e730
Ne smem ni da pomislim sta ce da se desi ako ih u cetvrtak pobedimo u rukometu... Pa znate li vi koliko ce onda ljudi tamo da dobije nervni slom?!!  Smile
Ne znam, cini mi se da je sve "pocelo" sa studentima i Drazinom slikom... Hrvati kao da su se odjednom setili da nas zestoko mrze (nakon prividnog zatisja), pa su ponovo krenula medjusobna peckanja... Pa onda Ceca, a sada i ovo...
Sledeci put neka nadju nekog Hrvoja, Josipa, Franja, Antea i Doru, pa nek "sinkroniziraju" film... ne daj Boze da se njihova javnost i dalje potresa i trpi dusevnu bol... Ccccc...  Smile
IP sačuvana
social share
Credidi me felem vidisse!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1867
Evo u TV Novostima ide feljton o zenama mafijasa,evo jedan super deo:

Stara sicilijanska izreka kaze da zena treba da sedi u kuci,da bude bosonoga i trudna.Modernija verzija kaze da zena treba da vidi jedino kuhinju i plafon u spavacoj sobi.
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1867
u tom istom "Kuriru" je izasao i clanak kako su na Cecu odreagovali muzicari iz Slovenije,a i da su protestvovali i oni iz (mislim) Austrije i Svajcarske...na zalost ne mogu da ga nadjem.

a evo sta sam danas nasla u "Danasu"

Svetlana Ražnatović nepoželjna u SAD, Australiji i Kanadi

Beograd - Turbo-folk zvezda Svetlana Ražnatović Ceca trenutno je suočena sa ozbiljnim problemima oko dobijanja viza za Sjedinjene Države, Australiju i Kanadu, saznaje Danas u odlično obaveštenim izvorima. Beogradske ambasade ovih triju zemalja nedavno su, naime, nezavisno jedna od druge odbile zahtev Ražnatovićeve da joj se izdaju dozvole za ograničeni boravak, odnosno za posete tokom kojih bi održala koncerte.
Kraljica srpskog folka, kako Ražnatovićevu uredno naziva jedan beogradski večernji list još od vremena kada je u akciji Sablja bila u zatvoru, očito nema tretman "kraljice" u ambasadama ovih zapadnih zemalja. Australijska ambasada tražila joj je, između ostalog, i dokument od vojske da ne podleže nekoj vojnoj obavezi, što naši odgovarajući organi nisu mogli da joj izdaju budući da žene kod nas nisu vojni obveznici u regularnoj vojsci. Australijska ambasada dokazivala joj je da nije u pitanju nikakva diskriminacija, nego redovni postupak, kojem podležu svi, tako da je, na primer, i patrijarh Pavle za nedavni put u tu zemlju takođe morao podneti traženi dokaz iz vojnog odseka.
Srpska dijaspora, koja Ražnatovićevu očekuje na već zakazanim koncertima, vrši najraznovrsnije pritiske na ambasade da se pevačici izdaju vize, ali nije izvesno da li će biti nekog rezultata. Koliko je poznato, ova turbo folk zvezda je nakon Sablje, kada je bila hapšena, već boravila u nekima od spomenutih zemalja. Lj. I.

to australijska ambasada.jos uvek znaci ima problema s dobijanjem vize.
da li je se plasi ceo svet ili ljudi svuda mrze kriminal pa osobe koje s tim imaju veze ne mogu da se eksponiraju
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Verovatno to sve ima veze sa time sto je onaj postupak u vezi ne placanja poreza obilica jos u toku....
U svakom slucaju ako je povezano sa Arkanom, to je idiotizam tih zemalja.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple 15
Pa, izgleda da Arkan nije bio krimos dovoljno velikog kalibra pa da obozavaju njegovu udovicu, kao sto je slucaj sa Evom Peron
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Avg 2025, 13:59:10
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.