Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Avg 2025, 16:12:03
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ceca na krv i noz  (Pročitano 22494 puta)
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2950
E pa ovako. Moram ti priznati jedno. Zaista si me inspirisao za diskusiju i kada bih imao malo vise vremena za pisanje, kao i malo vise zivaca, vrlo rado bih ti napisao sve sto zelim. Ovako, ne mogu bas da ne napisem nista, pa cu zato pokusati ovako generalno, bez citata da ti, koliko je to moguce odgovorim.

Prvo, rekao sam ti u proslom postu, u pocetku sam mislio da mi se mozda cini ili da mozda gresim u pogledu tvog politickog opredelenja, medjutim sada je to jasno kao dan. Dakle citajuci tvoj post, u jednom trenutku ucinilo mi se da se nalazim na I, II ili kom vec zasedanju AVNOJ-a u Jajcu, iliti Testis-u, jer ipak sam ja stomatolog, pa je red da koristim latinske izraze, zar ne. Smiley  Cini mi se da sam u jednom trenutku video lik Tita u ASCII formatu, nacinjen od slova tvoga posta. Takodje slusajuci izdajnicki radio B92 u pozadini, ucinilo mi se u jednom trenutku da cujem internacionalu i soba mi se nekako na trenutak obojila u crveno. Znaci, bez ikakve zelje da te uvredim, ali ovakkve stavove, mislio sam da je moguce videti jos samo u nekim parodijama filmova na ww2, otpisane i tako dalje, medjutim izgleda da sam pogresio i to me je veoma uznemirilo. Smile Pa covece, procitaj ti svoj post, svoje stavove, jos jednom, to ti najtoplije savetujem.

Ti govoris o Kubi K U B I, kao dobroj zemlji za zivot? Smile  Smile  Smile  Da mi je ovo neko rekao na ulici ja bih odmah pokusao da pronadjem skrivenu kameru, ali ovako, potpuno sam zbunjen. Priznajem, izbio si mi sve argumente iz ruke tom recenicom, jer zaista,  pred takvim izjavama ostajem zatecen. Smile  Kazes tugovali za Fidelom. Pa plakale su i bebe u porodilistu, kada je drug copavi umro, one koje nisu bile proterane na goli otok, pa smo posle svi plakali sto nije bacio kasiku 30-tak godina ranije, a i dan danas smo u govnima uglavnom zahvaljujuci gore pomenutom. Nema nista gore nego kada cujem kako je za vreme Tita bilo dobro. Pa naravno da je bilo dobro kada je copavi zagorac, uzimao kredite gde god je stigao, a narod proglasio svoj moto "radio ne radio, svira ti radio". E pa zbog te devize, danas vlada moto "radio ne radio ne svira ti radio". Ne mogu da verujem kako su ljudi plitkog uma. Slusam te babe i dede kako pricaju kako im je bilo dobro za vreme tita. Umesto da cute i pokriju se usima, jer zato sto je njima bilo dobro, nasa i ko zna koliko jos narednih generacija ima da otplacuje to njihovo dobro. Upropastili su nam zivote tim njihovim dobrim i jos se hvvale time. Besramnici :x . A sto se Kube tice, kome je Kuba dobra neka ide u nju, a neka ostavi nas ovde da napravimo jednu normalnu zemlju.

Sto se ww2 tice. Komunizam i fasizam, jos jednom pominjem su za mene u praksi dve I D E N T I C N E stvari. Drugo, nije Hitler potpisivao savez sa Staljinom, nego je Staljin razmatrao opciju da potpise savez sa Hitlerom, jer je mislio da mu je fasizam veci prijatelj nego kapitalizam. Sto se nas u celoj toj prici tice, par stvari. Rekao si ko bi to bio pametan da ustanovi sta bi to bilo najbolje za nas u tom trenutku. Pa za pocetak bi to bio ja, jer i ako nisam smatrao da sam nesto preterano pametan, sada pocinjem da razmisljam drugacije, jer meni je to toliko ocigledno da ne mogu da razumem kako to bilo ko ne moze da razume. Smile  Druga instanca kojoj je to ocigledno bilo jasno jos tada, je nasa, kraljeva, legalno izabrana vlada. Da, to je ista ona vlada koju su crveni djavoli legalno, legitimno i demokratski pucom skinuli sa vlasti, pritom proteravsi kralja iz zemlje i zaposevsi sve institucije. Mislim da je to dovoljno. Drugo, ajde ostavi emocije po strani za trenutak, pa reci, ali realno, da li ti zaista mislis da je jugoslovenska vojska, iliti partizani, pruzila nekakav otpor koji je u bilo kom smislu znacajnije usmerio tok ww2? Ja mislim da nije. Trece, da li mislis da bi Nemci billi ista okrutniji, destruktivniji, da bi duze ostali, da smo postovali sporazum o nenapadanju, odnosno da smo se proglasili neutralnom zemljom? Ja opet mislim da ne bi, ali zato sam siguran da minimum 80% izginulih Srba, napominjem SRBA, ne jugoslovena, ne bi izginulo u tom ratu. Dalje, mozda si gledao, recimo bas u Kusturicinom filmu underground, kako su Nemci docekani u Ljubljani, kako u Zagrebu, a kako kod nas. Ako nisi, u Ljubljani i Zagrebu su docekani posuti cvecem, a kod nas su im jebali majku i policija je jedva sprecavala narod da ne napravi sranje. E sada, posto ti ocigledno ne kapiras moje stavove, ali UOPSTE, sto sse vidi iz tvog posta, da pojasnim malo. Dakle ja nisam strani polacenik, domaci izdajnik i tako dalje. Meni nije drago sto su Nemci dosli, sto su nas okupirali i tako dalje. Ja samo pokusavam da sagledam realne mogucnosti. Realne mogucnosti u tom trenutku su bile da mi ne mozemo nikakav ozbiljniji otpor da pruzimo Nemcima. Alternativa je bila da ih pustimo dobrovoljno da udju, a da pritom ne izginu silni ljudi. Dakle, jos plasticnije. Sa jedne strane imas opciju u kojoj ginu silni ljudi, a sa druge imas isto to, ali u kojoj ne gine niko. Ja mislim da dalje ne treba objasnjavati. Pitao si za Engleze i ekipu. Vidis tu se vidi do koje mere ti i dalje vidis Tita kao svog vrhovnog komadanta. Ti izjednacavas Francusku, Englesku, Rusiju, pa cak i Ameriku sa nama. Pa samo Rusa ima 300 000 000. Pa da je svako od njih uzeo kamen da gadja Nemce, pa bio se gadno proveli, a ne jos sto je cela ruska privreda radila samo za vojnu industriju. Naravno da oni nisu trebali da potpisuju nikakve sporazume i naravno da su trebali da se bore, kao sto su usotalom to i radili, protiv Nemaca. Niko to neosporava i da oni to nisu uradili, mi bi danas verovatno ucili Nemacki jezik u skolama, kao maternji. Ali vidis, mi smo tada bili mnogo slicniji, prema vojnoj moci, Svajcarskoj, nego sto smo bili Rusiji, Engleskoj, Francuskoj i narocito Americi. Zaste se Amerika umesala? Zato sto je prepoznala zlo u svetskim razmerama i zato sto je znala, da ako padne Evropa, sledeca je ona, a razmisljala je da je bolje da ako vec mora da ratuje, ratuje na tudjoj, nego na svojoj teritoriji.

O Japancima sam ti vec rekao. Niko ne opravdava njihovo ucesce u ww2 i ww1. Medjutim, ja volim da gledam sadasnjost. Cinjenica je da su oni ljudi koji su nekoj zabiti, Bogu iza nogu u jugoistocnoj Aziji, na neka tri ostrva, gde biju zemljotresi, cunamiji, vulkani i sve ostale prirodne nepogode, napravili jednu zemlju koja je primer u svakom pogledu. To sto su bili na pogresnoj strani i to sto su razoreni za vreme ww2, im je samo priznanje vise, u tom smislu da su krenuli sa 0, a da su danas, tu gde su. I to bih jos hteo da kazem apropo ovoga. Tebi ocigledno istorija pocinje od tita, dakle od 41-e. Sa mnom je upravo suprotna situacija. Ja priznajem i postujem, cak se u nekim slucajevima kao sto je to Cerska bitka, ponosim svojom, SRPSKOM, istorijom, medjutim, za mene istorija se zavrsava 41-e godine i ponovno zapocinje 2000-e. U ovom periodu za mene je sto se istorije tice, jedna vleika crna rupa i ja to jednostavno ne zelim da priznam kao svoju istoriju.

Apropo Hrvata i naklonosti sveta njima, nasuprot nama. Ajde sada budi realan pa razmisli malo, ali onako svojom glavom, posto vec kazes da su meni ispravil mozak, ajde ucini to, svojom glavom is ovjim neispranim mozgom. Kako je to moguce da je bas CEO SVET, naravno ako tu ne racunas Irak, Severnu Koreju i druge, priajtlejske nam zemlje, bio protiv nas. Pa da li je moguce da nas bas CEO SVET mrzi? Pa zasto nas koji se jedva vidimo na karti sveta, bas CEO SVET MRZI? Ja znam da je lakse to tako jednsotavno reci, ali kazem ti, ja sam covek koji ne zeli da prihvata te masovne teorije zavere, masone, cia-u i ostalo, vec pokusava da posmatra stvari realno. Iz mog ugla gledista stvari stoje ovako. Amerika postaje jedina i najveca svetska sila, nakom raspada SSSR-a. Ona dakle diktira pravila ponasanja celom svetu, cak i mnogo vecima od nas, poput Nemacke, Engleske i ostalih zemalja. Samo da kazem kada sam vec kod toga jednu stvar. Da li znas da se jedan od najvecih stadiona u Nemackoj zove AOL, za one koji to ne znaju, American Online. Da li znas u da u srcu Nemacke, imas AMERICKE vojne baze, kojima nemci ne smeju ni da prismrde, a koji rade sta hoce i to u sred Nemacke koja je po vojnoj ekonomskoj, politickoj moci neuporedivo ispred nas? Idemo dalje. Kao jedina svetska velesila, prirodno je bilo, slozices se valjda, da Amerika pokusa da nematne svoj uticaj na ceo svet, jer to su kroz istoriju radile sve velike slike, pocev od Grka, Rimljana, Makedonaca i tako dalje. To se sada nije, bar u pocetku, radilo ratom, vec na finansijskim uticajem, politickim i tako dalje, a sada, kao sto vidis pocela je i vojna akcija. Kao jedina velesila, ona je imala i ima i dan danas, veliki uticaj i na Evropu, ukljucujuci i Nemacku, Englesku, Francusku, kao i naravno manje i slabije zemlje od njih, poput Italije, Spanije i ostalih evroskuh zemalja. Sve te zemlje su na neki nacin prihvatili ta nova pravila igre, podpali pod taj uticaj, a jedino mi smo opet glumili savest sveta i pokusavali da se suprostavljamo Americi. Amerika kao sto znas, jos posle ww2 je locirala komunizam, na celu sa SSSR-om kao svog glavnog pritvnika. Uostalom zato je zpocet i hladni rat koji je mogao, upravo zbog iste te Kube u zalivu svinja i da preraste u ww3. Amerika je porazila sve komunissticke zemlje, pre svih SSSR kao stozer komunizma u svetu i nakon toga i nakon pada berlinskog zida, zapocinje jedna nova era, era Amerika. Sve zdravorazumske zemlje, poput Madjarske, Cesko-slovacke tada, Poljske i ostalih cak i bivsih zemalja SSSR-a je prihvatilo novonastalu situaciju kao nesto sto je sa jedne strane nuzno, jer nema alternative, a sa druge strane kao nesto sto je spas za sve njih, jer komunizam nikome nista dobro nije doneo. Naravno ko je ustao tada u odbranu SSSR-a i jos pola ex-komunisticke Evrope? Pa mi naravno, a ko ce drugi. E, tu smo se zejbali, jer nismo imali magicni napitak, poptu Asteriksa i Obeliksa, a pokusali smo da se ugledamo na njih. Dakle, postavili smo Milosevica, kao ikonu srpskog naroda, kao nekoga ko ce nas odbraniti od novog svetskog poretka, ko ce od jugoslavijen apraviti ekonomsko cudo i tako dalje. Milosevic kao bivsi komunista, a kasnije socijalista, sto je po meni jedno te isto, jer ni tito nije bas potencirao da je komunista, vec je pricao vise o socijalizmu, je naravno bio trn u oku Americi. E sada, umesto da uradimo ono sto su svi pre nas vec uradili, ukljucujuci i Ruse, koje ja nikada nisam smatrao nasim istorijskim prijateljima, jer su nas uvek zajebali kada god nam je njihova pomoc bila potrebna, mi smo odlucili da teramo inat Americi,a  time i celom svetu. Dakle to je light motiv cele nase nesrece koja je pocela 91. Cak su se i bivsi istaknuti clanovi ckskj, poput Tudjmana, Izetbegovica, Kucana, Gligorova i ostalih, preko noci pretvorila u demokrate, samo je Milosevic kao stozer komunizma ostao u Srbiji, tvrd u sovjims tavoivma. Cak da sve bude jos tuznije, kasnije je usao u zvanicnu, nakon nezvanicne visegodisnje, koaliciju sa sovjom zenom, i njenom zloglasnom neo-komunistickom partijom, JUL-om. E ajde sada samo na trenutak ukljuci svoj imuni sistem i pokusaj da blokiras viruse komunizma koji dominiraju nad tobom, pa reci kako bi se ti u tom slucaju ponasao da su recimo predsednik Amerike? Koga bi ti tu smatrao svojims aveznikom, prijatlejem ili kako god to hoces da nazoves? Da li sa jedne strane Tudjmana, Izetbegovica, Kucana, Gligorova, koji su "presli u tvoj tabor", makar formalno, ili nekoga poput Milosevica, koji pokusava da primeni CPR nad Staljinom? Ja mislim daj eodgovor jasan i vise nego jasan. Sva ostala zla, patnju, razaranje, koja smo pretrpeli, proistekla su samo i iskljucivo iz ovog jednog jedinog razloga, dakle SLOBODANA MILOSEVICA i njegove oligarhije. Da li je to sto nam se desavalo bilo pravedno? NARAVNO DA NIJE, bilo je UZASNO NEPRAVEDNO, ali mi smo samo izabrali taj put, jer seti se, vise od 2/3 ljudi je glasalo 90-ih za SPS. Sta mislis, da li bi danas mozda postojala Republika srpsla krajina kao republika ili bar kao autonomija visokog stepena, nesto poptu Kosova danas, da je 9-ti mart imao drugaciji ishod? Sta mislis da li bi ti, posto vidim da si iz Repulbike srpske, danas ziveo u Srbiji, a ne u Bosni, da je Milosevic skinut tog istog 9-og marta? Ja sam siguran da bi. Ali tuzno je to sto i pored svega toga, mi i dan danas, pricamo neke legende, mitove, uzdizemo Karadzica, Mladica, prevamo im u gusle i tako dalje, umesto da makar sada posle svega, kada imamo svoje greske tako ocigledno prikazane, kao na tanjiru, prihvatimo iste, kao muskarci i da krenemo od nule i pokusamo nesto da napravimo od ove nase jadne zemlje. Da li ti shvatas, da postoje velike sanse da izgubimo Kosovo, upravo zato sto se laganjem, pre svih Amerike, po pitanju Mladica, ponovo suprostavljamo celom svetu, pre svih Americi i ponovo pocinjemo da se ponasamo po ISTOM SCENARIJU po kom smo se ponasali 91 na celu sa Milosevicem, samo se je sada kalif konacno postao kalif umesto kalifa, pa sada Milosevica, koji je opravdano odsutan, zamenjuje njegov ideoloski sin, Vojislav Kostunica, a svoj red strpljivo cekaju "verni srpski sokolovi" radikali. Pa ajde ti reci, da li je to glupost ili ne? Vecina ljudi uci na tudjim greskama, a mi nismo u stanju da naucimo nista ni na svojim sopstvenim. To je tuzno. Smile

Sto se tice pravde i nepravde. Ovo gore je objasnjenje svega. Pored toga, da ti objasnim zasto Amerika moze sebi da pristu taj luksuz da ne priznaje medjunarodni sud pravde u Rimu. Dakle, Amerika je kao sto sam vec rekao jedina svetksa velesila. To znaci da je najjaca i vojno i ekonomski i da 2/3 sveta, ukljucujuci i samu Rusiju, veoma mnogo zavisi od njihove pomoci. To je stavlja u poziciju da se ponasa bahato, izolovano, da namece pravila ponasanja koja sama ne postuje i tako dalje. Dakle oni to mogu sebi da priznaju, zato sto su najjaci. Da li je to nesto sto ja podrzavam? NE, naravno da NE. Da li je to nesto sto ja mislim da je pravedno? NE, naravno da NE. Da li je to nesto sto mi kao Srbi ili bilo ko na ovome svetu u ovom trenutku moze da promeni? NE, naravno da NE. To je cela poenta price. Dakle, oni su jaki mocni i mogu da se ponasaju tako jer nema ko da ih dpreci u tome. Mi smo slabi i nikakvi. Gola egzistencija, kao i ocuvanje teritorija, tu mislim na Kosovo, nam zavisi DIREKTNO od Amerike, jer cak i te price i Brieslu su po malo neozbiljne, jer cak i Evropa nemoa svoje ja, vec radi ono sto joj Amerika nalozi. Dakle nas krucijalni interes je da tesno saradjujemo sa Amerikom. Ukoliko to ne budemo radili ne pise nam se dobro. Upravo zato sto smo jadni i slabi i pre svega zavisni od svih, moramo da igramo kako oni sviraju. To znaci da Hag, ma koliko on bio anti-srpski, nepravedan i sta ti ja znam, je nasa realnost i mi to moramo da prihvatimo, radi gole egzistencije. Sta mislis kakvu ulogu u ocima Amerike cmeo da imamo mi, kojima Amerika uvodi neku vrstu sankcija i koji poksuavamo da budemo pametniji od njih, sa jedne, a kakvu Siptari sa druge strane, koji tamo kace Americke zastave, dizu bistu Klintonu, primaju ga kao pocasnog profesora svog univerziteta i tome slicno? Sta mislis kome ce Amerika da bude naklonjenija? A nama opstanak Kosova zavisi od iste te Amerike. Pa ako vec nemamo pare da kupujemo njihove kongresmene i ako nemamo svj lobi, bar ne dovoljno jak kao Albanci, onda makar mozemo da uradimo ono sto realno mozemo, a to je da saradjujemo sa tim usranim hagom. Pa da je Mladic, car Dusan, pa bi ga ako je on taoc 10 000 000 Srba i neko zbog koga mozemo da izgubimo Kosovo, pa bi ga trebalo isporuciti, a ne sto je on jedan obican ratni zlocinac i ubica zena i dece. Tu dolazimo na pricu o Srebrenici. Pa jer ti mislis da meni neko treba da ispere mozak da bih svatio da je ubistvo 8 000 ljudi za jednu noc monstruozni zlocin? Smile  Meni ta vrsta ispiranja nije potrebna. Mozda su tebi krvni sudovi mozga zakreceni od preteranog prozdiranja svinja, mozda bas u saboru u Guci, pa to nerazume, stim sto onda nisam ja taj kome je potrebno ispiranje mozga. Drugo, u Srebrenici je za JEDNU noc, ubijeno 8 000 ljudi i to SAMO PO DVA OSNOVA, Z E N E i D E C A do 14 godina. To tebi moze da se svidja ili ne. Mozes ti da smatras Mladica koji je to uradio, junakom ili ne, ali to je fakat koji se ne moze izbeci. A znas sta je jos strasnije? To sto cujem sada kako onaj hobit Cavoski i ekipa freak-ova oko njega, kao kazu, pa jeste se to deilo, ali nije tu bilo 8 000 ljudi, nego je bilo SAMO 6 000. Smile  Smile  Smile  Pa da je 6 000 ljudi malo? Da li 6 000 ljudi nije zlocin? Da li 6 ubijenih muskaraca, sve sa puskama i cakijama u zubima nije zlocin, a kamoli zena i dece? To je nesto cega se ni Hitler nebi postideo i svakako najmonstruozniji zlocin u novijoj svetkoj istoriji, odnosno istoriji posle ww2. Da li zlocini protiv Srba cinjeni? NARAVNO. Uzasni zlocini su cinjeni. Medjutim mi smo sebe zbog ovoga sto sam gore naveo, doveli u takvu situaciju, da se zlocini nad nama izbegavaju, a to pre svega zato sto smo gurali za svo to vreme Americi prst u oko.

Da li bi Ceca bila Madona da je Srbija veca i jaca. Moguce da bi, cak sta vise verovatno da bi. Medjutim odgovorio bih ti kontra-pitanjem. Da li bi bilo Cece , Indire i ostalih indijanaca, da nije bilo Turske pod kojom smo bili 500 godina? Da je Srbija Amerika, mozda bi i Ceca bila Madona, mada bi to za mene bio jedan tuzan svet, ali priznajem da bi. Medjutim kao sto rekoh, manje filozofiranja, vise gleedanja realnih cinjenica. Relane cinjenice su da je Amerika, Amerika, da smo mi, mi i da oni namecu pravila igre i kao takvi mi moramo da licimo na njih, a oni ne moraju i nikada nece liciti na nas, END OF STORY.

Na kraju, jos da ti odgovorim na one stvari koje su naveo malciozno protiv mene. Da, ja sam B E O G R A DJ A N I N, a onda S R B I N. Ponosim se time najvise na svetu i smatram kao CAST i PRIVILEGIJU tu cinjenicu da sam rodjen u B E O G R A D U, najboljem gradu na svetu. Takodje spadam u onu grupu ljudi koji se bore da cela Srbija postane Beograd, a ne da Beograd postane Srbija. Odnosno, borim se da urbanizaciju Srbije, a ne ruralizaciju Beograda, koja je vec 15 godina na delu. Da li mi smetaju bosanski i crnogorski naglasak? Da, smetaju mi u pi*ku mate*inu, UBIJAJU ME U POJAM, Osecam se kao da mi neko kuca ekser u glavu dok to slusam. Da li imam nesto protiv ljudi koji govore tim naglaskom? Ne, nemam apsolutno nista, cak imam i dosta prijatelja crnogoraca, mada razgovor sa njima nije bas najprijatnija stvar koju mogu da zamilim. I jos apropo obrazovanja. Rekao sam ti da mi ne izvlacis reci iz konteksta i da ne tumacis sta sam ja hteo da kazem. Ja sam rekao ono sto sam hteo da kazem i to je jasno, nije ga potrebno dalje obrazlagati. Dakle nemam nista protiv ljudi koji nisu zavrsili skolu nikakvu. I ne delim ljude na nize i vise prema nivou obrazovanja. Delim ih upravo tako kako sam i rekao, prema nivou obrazovanja. Dakle, ja sam probljuvao i dalje bljujem, majcino mleko zavrsavajuci fakultet. Pritoms am se odrekao mnogo cega u zivotu na racun fakulteta. Zato hocu sutra kada zavrsim isti taj fakultet, da imam neku korist od toga, a necu da mi se neko ko je recimo auto-mehanicar, pri cemu nemam nista protiv auto-mehanicara, buni kako ja imam gospodski posao i kako lepo zaradjujem, a on jadan mora da ceo dan odvrce auspuhe na -10 C. Dakle, hocu da svako dobije ono sto je zasluzio, a na da zivimo i dalje u komunizmu u kome je auto-mehanicar imao platu kao i doktor specijalista.

Toliko za sada. Nemam vise vremena da kucam. Ako ti nesto nije jasno, pitaj, pokusacu ako budem imao vrmeena da ti odgovorim.
IP sačuvana
social share
Prljavi plagijator, strani placenik, domaci izdajnik i najveci bludnik grada Cikaga.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Siempre contra la corriente ;)

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 2634
Zastava na izvoristu informacija!
mob
Samsung e730
Citat: tomahavkic
Citat: Ainhoa

To bi dalje znacilo da je bitna muzika, a ne nacionalnost.
A to nekome ne odgovara. Znamo kome. I to je samo dokaz njihove primitivnosti. Treba da ih zalimo. I zalim ih. Mozda odrastu jednog dana... za sada od demokratije nema ni D...
Mogu samo da nas mrze, ali njihovo pucanstvo se lozi na Cecinu muziku... hah... isn't it ironic?

Ainhoa,Dragan Bjelogrlic je bio gost u prethodnoj emisiji.
Nacionalna netrpeljivost je poslednja stvar koja se tolerise u Evropskoj Uniji,dakle onaj ko hoce da udje u EU je pod lupom i mora da pazi sto se toga tice...  poteza na toj osnovi ima,samo moraju biti prikriveni i ici  'legalnim' putevima tipa pozivanje na povredu reda i mira...kod nas se netrpeljivost ispoljava mnogo slobodnije i mediji je cak raspiruju(Kurir mi je pao na pamet )

Dragan Bjelogrlic i Zeljko Joksimovic su sasvim drugo. Bjela je znao da govori kontra Slobe, Zeljko je, ma koliko mi to tesko da priznam, evropski priznat muzicar kome su Hrvati dali 10 poena...
A Ceca? Ona je pevacica narodne muzike (koje se oni javno groze, a privatno otkidaju na nju, znaci, licemeri), a i Arkanova supruga...
A sto se tice EU? ... Hrvatska ce morati jos mnogo da poradi "na sebi" da bi usla tamo... Pa kada jednu Tursku jos uvek drze na odstojanju, bas ce Hrvate da oberucke prihvate... Nas ponajmanje...
IP sačuvana
social share
Credidi me felem vidisse!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1737
mob
Nokia N95
@ Bad Habbit

Stvarno ali zaista stvarno nemam druge rijeci da opisem tvoje ponasanje i razmisljanje sem kao ekstreman oblik paranoidne manije koji je usko povezan sa bolesnim kompleksima od kojih patis.  To je kod tebe bas uzelo maha.

Ocigledno je da se patoloski bojis svega sto nije u skladu sa tvojim stavovima a pogotovo sa onim stavovima koji su ti usadjeni u glavu od strane "demokratskih" medija koje citas, slusas i gledas. Ti optuzujes mene za neki komunizam a sam patis od istih fobija od kojih su patili komunisti pa tako ja za tebe iznenada postadoh strano tijelo, neprijatelj, Tito i ko zna sta sve jos ne, a soba oko tebe se obojila u crveno dok ti u usima odjekuje internacionala (stvarno si u kriticnoj fazi, idi se lijeci covjece) i sta sve jos ne.
Kad bi ti znao koliko ja "volim" copavog zagorca i kako bih rado "popricao" sa njim samo da se mogu vratiti nazad u proslost kosa bi ti se najezila. U istoj mjeri "volim" vajnog Karadzica i onu bandu koju je bio okupio oko sebe tokom rata
Za razliku od njih zaista postujem Ratka Mladica i smatram ga generalom u rangu slavnih Srpskih generala poput Stepe, Putnika, Misica, Lazarevica, Pavkovica, Lukica i drugih.

Da, ja govorim o K U B I.
O zemlji o kojoj ti ocigledno nemas pojma te si samim tim zatecen cinjenicom da neko ko je visoko obrazovan kao npr. ti kubanski doktori koje sam spomenuo kaze da je to divna zemlja i da su ljudi tamo zadovoljni zivotom. Mogu misliti kakvi su sve lomovi nastali u tvojoj glavi kad si procitao taj dio mog posta i kako si grcevito pokusavao da nadjes neko objasnjenje na nekom od "demokratskih" medija koji su te hranili sasvim drukcijim informacijama o Kubi. Tvoja sprdnja sa plakanjem beba u porodilistu pokazuje samo kako nemas neki bolji argument da pobijes ono sto sam ja rekao pa se hvatas za kojekakve gluposti i nebuloze nebi li omalovazio ono sto sam ja rekao o Kubi. Tacno je da je copavi zagorac napravio dosta sranja i donio dosta pogresnih odluka zbog kojih danas ispastamo ali hajde mi reci kakve to veze ima sa Kubom?
I da, kao da je samo Jugoslavija (citaj Tito) uzimala kredite i kao da smo samo mi bili zaduzeni. Ta prica o kreditima, o navodnoj prezaduzenosti i kojekakvim pratecim glupostima je toliko ofucana i otrcana da je zaista smijesno kada je cujem. Pa krediti su uzimani i krediti su i vracani. I sta je tu problem? Vratio bi se i ostatak da se nasoj "braci" sa sjevera nije digla neka stvar (uz svesrdnu stimulaciju EU i Amerike) i da nisu odlucili da ratuju malo (eto da razbiju monotoniju). I sad su oni koji su se zaduzivali zarad razvoja zemlje (a niko ne moze osporiti da se zemlja zaista i razvijala i to veoma brzo i da je bila JAKO cijenjena i postovana u svijetu) besramnici i ko zna sta sve ne a narod koji zali za tim zaista dobrim vremenima je lud.
Mislim, dal'si ti normalan uopste?
A sto se tice pravljenja jedne normalne zemlje, oni koje ti podrzavas imaju vlast od 5 oktora 2000 i sta su uradili do sada?
N I S T A!
Izdrkavaju se nad zemljom i narodom a ti i takvi poput tebe ih svesrdno podrzavate. Kradu na svakom koraku a prethodnu vlast su optuzivali za kradju i kleli se u postenje, saradjuju sa kriminalcima a prethodnu vlast su napadali zbog toga, stvaraju aferu za aferom a prethodnu vlast su optuzivali za takve stvari, ljudi se i dalje ubijaju u po bijela dana u sred grada a prethodnu vlast su optuzivali da ne pruza sigurnost gradjanima, itd. Sve je to po onoj narodnoj "sjasi Kurta da uzjase Murta".
Srbija je i dalje pod pritiscima i kojekakvim ucjenama. Kad je trebalo izruciti Slobu bilo je "ma samo ga izrucite, ima da vam svane, Slobo je uslov svih uslova, bice para, kredita (ko se ono zaduzuje?), bicete primljeni u kojekakve organizacije itd." i prosto su se utrkivali da obecaju sto vise. A eto, nadje se neko ko prekrsi sve zakone zemlje (iako se kleo da je legalista) i izruci i Slobu.
I?
Sta se desilo?
N I S T A!
Djindjic je bio tezi za 5 miliona $ (izgleda da je u svemu tome on jedini vidio neku korist), Slobo nije bio uslov svih uslova, sada su to generali a kad i njih izrucimo onda ce to biti Mladic i Karadzic a kad i njih izrucimo onda ce to biti nesto trece i tako do u nedogled. A paranoici poput tebe ce samo jaukati na sav glas i gledace da okrive koga god stignu zato sto su "taoci" nekoga ko ne saradjuje sa Hagom ili ne radi ono sto neko sa "demokratskog" zapada kaze.
Zaista, Bad habbit, ne mogu odoliti a da te ne upitam, zar ti sa svojih 25 godina jos uvijek vjerujes u Djeda Mraza?  
Zar ti zaista vjerujes u sve te lijepo upakovane sarene laze koje nam se vjesto serviraju?

Sto se tice tvog stava o identicnosti komunizma i fasizma moram priznati da mi nije bilo najjasnije no kad sam u tvom zadnjem postu procitao ko su tvoji idoli iz vremena WW2 sve mi je bilo jasno.
Doslo je i do malog nesporazuma jer sam ja pod pametnim odlukama za Srbe mislio na period od 1991 pa na ovamo a ti si poceo pricati o periodu od 1941 pa na ovamo, no dobro, i to je zanimljiv period i za taj period se moglo postaviti isti pitanje.
Dakle, Hitler je te 1940-41 radio isto sto i Ameri rade danas a to je da je veoma vjesto prodavao maglu. Cinjenica je da je svugdje bilo ljudi poput tebe koji su se zestoko primali na ta lazna obecanja i kupovali su tu maglu odgadjajuci da se desi ono sto je neminovno za samo par mjeseci.
I daj, zivota ti, nemoj pricati o onome o cemu ocigledno ne znas nista. Kakvi crveni djavoli srusili kralja, kad, gdje (datum, vrijeme i mjesto), kakvo zaposjedanje institucija, o cemu ti pricas covjece? Ako mislis na pocetak rata onda su kralja srusile svabe. Ako mislis na AVNOJ onda su "crveni djavoli" samo potvrdili fakticko stanje na terenu a to je da kralj nije imao nikakvu ni stvarnu ni pravnu vlast u zemlji i da nije ucinio NISTA na odbrani zemlje vec je nagulio ko picka ne zaboravljajuci pritom zlato ali zaboravljajuci zemlju i narod. I sta su ti isti "crveni djavoli" trebali da rade, da daju kralju na tacni rezultate SVOJE borbe a taj isti kralj ih je jos od 1924 stavio u ilegalu i proglasio drzavnim neprijateljima iako su na legalnim izbrima oni bili treca partija po snazi u Parlamentu?
Toliko o demokratiji kralja i vlade njihovim zaslugama.
Da, partizani su zaista bili respektibilan faktor (mozda ne odmah toliko na samom pocetku rata ali su vremenom veoma brzo rasli i jacali) a cinjenica koja najbolje govori u prilog tome je da je Hitler morao drzati na prostoru Jugoslavije 30 (trideset) njemackih divizija koje su bile zauzete jurcanjem za partizanima. A tebi ostavljam da se raspitas kolika je to vojna sila i sta bi recimo tih 30 divizija znacilo Hitleru na ruskom frontu (danas sigurno ne bismo citali dnevnik Ane Frank jer bi Staljingrad bio zbrisan a mozda i Moskva) ili u Normandiji (dan D bi pamtili po strahovitom porazu saveznika). Toliko o beznacajnoj ulozi partizana u WW2.
Price tipa sta bi bilo kad bi bilo mozemo pricati danima i da opet nista ne zakljucimo. Uostalom ti pricas o sporazumu o nenapadanju a ni sam ne vjerujes da bi ga Hitler postovao. Snimke doceka Nijemaca sam gledao mnogo prije nego sto se Kusturicin film pojavio, tacnije jos prije 1990 u filmu "okupacija u 26 slika" Lordana Zafranovica.
Ti "sagledavas" realne mogucnsti i mene optuzujes da ne kapiram tvoje postove a u stvari ti sam sebe ne kapiras. Po tebi, realne mogucnosti da pruzimo Nijemcima nisu postojale ali su partizani ipak pokazali da nisi u pravu. Ti sad vidi ko je od nas dvojice realan i ko kapira a ko ne. Zar ti zaista vjerujes da Hrvati nebi stvorili Jasenovac da se narod nije podigao na ustanak? Pa jel' znas ti kada je proglasena NDH i kad su poceli zlocini protiv Srba (bili ljudi mirni i nisu pravili probleme ali, avaj, Srbi su) a kad su komunisti podigli ustanak? Da li si ti svjestan nebuloza koje pises?
He he he he,stvarno se slatko smijem kad vidim koji si paranoik a sto se ocituje u konstantnom spominjanju Tita i imputiranju da je on moj "komandant" i sta sve ne. Znaci, po tebi je neko brojcano jak (ti spomenu Ruse) i taj neko onda moze sebi priustiti luksuz da mu pogine 20 miliona ljudi (ostace ih opet 280 miliona) a sa druge strane mi mali narodi nemamo pravo ni da mislimo na odbranu jer ako nas izgine milion to je katastrofa. Jeste, to je zaista katastrofa u oba slucaja ali da su Srbi tako razmisljali onda se NIKADA nebi oslobodili Turaka niti bi se oduprli Austro-Ugarskoj niti bi partizani porazili svabe na teritoriji Jugoslavije itd. I po tebi, svi drugi (Rusi, Ameri, Francuzi, Englezi itd) nisu trebali da potpisuju sporazume vec su trebali da se bore (znaci, ipak neko treba da gine i da se bori jel' da) a mi smo trebali 'laditi jaja i cekati da nas neko drugi oslobodi. Sta smo trebali po tebi raditi 1999, pustiti Albance da divljaju po Kosovu i moliti boga da to zasmeta nekom ko je mocan (Rusi, Ameri, Englezi, Francuzi itd) pa da on dodje na Kosovo i da nas brani od Albanaca, da njihovi sinovi ginu dok se nasi "muce i nerviraju" skolujuci se za stomatologe i ostale korisne clanove drustva?
Tvoje licemjerje zaista nema kraja, ti bi tudjom rukom zmiju hvatao.
A ako to slucajno nikome od mocnih ne zasmeta onda trebao prihvatiti fakticko stanje (albanski terorizam i okupaciju Kosova) i kleknuti u red da im pusimo neku stvar (sto se mora nije tesko, zar ne Bad Habbit).
Sto se tice vojne moci ondasnje Kraljevine Jugoslavije i poredjenja sa Svajcarskom mozda je zaista i bilo tako (ne znam jer nikada nisam nasao podatak o tome) ali Svajcarska nije bila napadnuta od Hitlera a mi jesmo. Mislim da si ti sasvim "slucajno" previdio tu sasvim "beznacajnu" cinjenicu.
Zasto se Amerika umijesala? Zato sto su shvatili da ako cekaju i puste Hitlera da metodama sporazuma sa jednima i napada na druge a onda napada i na one sa kojima je postigao sporazum ojaca mogu doci u situaciju da budu jedini protivnik Njemackoj koja bi tada bila ogromna i veoma jaka (definitivno mnogo jaca nego Amerika) i da bi onda Amerika bila relativno lak plijen za sile osovine (Njemacku i Japan) a sto bi proizvelo najvjerovatnije ako ne trajnu a onda sigurno dugogodisnju dominaciju Njemacke nad cijelim svijetom. Ameri su shvatili Hitlerov plan i zato su krenuli u napad ne cekajuci svrsen cin. A Hitleru je onda bilo mnogo teze jer se borio na nekoliko frontova (a sto je sa potpisivanjem brojnih sporazuma o nenapadanju pokusao vjesto izbjeci al' si ti toliko slijep da to opste ne vidis) i snage su mu bile rascjepkane sto je omogucilo saveznicima da vremenom preuzmu inicijativu na ratistima i krenu u kontraofanzivu.

Slazem se da su Japanci zaista jedan fanatican narod i da su se podigli veoma brzo iz pepela i da su u pravom smislu te rijeci tehnolosko cudo. Kao sto sam vec rekao, cinjenica je i da vecina Japanaca ima hrabrosti da se suoci sa svojom prosloscu i da prizna grijehe i to im je samo jos jedan ogroman plus u svijetu. Znaci, mislim da sam po tom pitanju bio dovoljno jasan.

Meni istorija pocinje od momenta kad pocinje da se spominje ljudska vrsta kao oblik zivota koji je vremenom postao gospodar cjelokupne planete. I ta istorija traje sve do dana danasnjeg bez ikakvih crnih rupa, pomracenja uma (koja recimo ti imas po sopstvenom priznaju), izvrtanja cinjenica itd.

Apropo pojma cijeli svijet. Hajde ti malo budi realan, tj. pokusaj iskljuciti taj softver koji ti je tako jako implementiran u glavu pa mi reci sta ti podrazumijevas pod pojmom cijeli svijet ili medjunarodna zajednica (kako god vise volis) a koji slusamo svaki dan? Zar svega par zemalja sa Amerikom na celu za tebe predstavljaju cijeli svijet? Znas li ti koliko je danas zemalja u svijetu? I otkud ti ideja da nas cijeli svijet mrzi? Pa nismo mi preko noci pali s Marsa pa da nas iznenada pocnu mrziti. Sta je sa onih 45 godina od 1945 do 1990? kako nas tada svijet nije mrzio vec nas je naprotiv veoma postovao?
Jesi li ti gledao film "Farenhajt 9/11" i ko je sve tamo predstavljao "koaliciju voljnih" za napad na Irak? Pa tako ostrvska drzavica Pulau (ni ja ni ti ne znamo gdje se cak precizno nalazi) ide sa Amerikom u koaliciju za napad na Irak i pri tom salje vojne snage od ukupno 0 (NULA) vojnika itd. Zar ti zaista nemas ni malo snage da otvoris oci i da shvatis da se pod pojmom medjunarodna zajednica krije Amerika koja raznoraznim pritiscima, ucjenama, novcem itd kupuje politicku podrsku kojekakvih banana drzava a sve sa ciljem da opravda svoje postupke pred UN-om i svojim gradjanima. U istom tom filmu mozes vidjeti jednu Amerikanku koja ima sina u vojsci i koja svaki dan postavlja americku zastavu na kucu i punom parom radi na pridobijanju ljudi za rat u Iraku. Ali, sve se to mijenja iz korijena kada joj taj sin pogine u Iraku, njoj tek tada dolazi iz dupeta u glavu (nazalost kasno) i onda mijenja svoje ponasanje za 180 stepeni. I kad pred Bijelom Kucom razgovara sa nekim ljudima koji protestvuju u tom momentu nailazi neka zena koja verbalno napada protestante ali onda ona napada nju i govori joj da joj je sin pogino u Iraku. A ista ta Amerikanka je prije smrti svog sina napadala demonstrante, smatrala ih je ludacima i nerazumnim bicima itd. Zaista, mozda je grubo reci ali dobila je sta je zasluzila i na najgori moguci nacin je shvatila sta je realnost.
Nadam se da ces ti doci pameti prije nego ti se taj iluzijama ispunjen svijet u kojim zivis ne razbije o glavu.
Sve sto si rekao u vezi americkih baza u Njemackoj, americkom globalnom uticaju itd ja vec znam ali da li to znaci da se sa tim treba pomiriti? Sta ameri rade u Iraku, okupirali su zemlju ali i dalje ginu ko muve i nigdje nisu sigurni. A ko ih ubija? Pa bas taj isti narod koji su dosli da "oslobode" (joj suplje price). Toliko o sreci i napretku koji Amerika daje. Zar im nije bilo lakse da trose silnu lovu na opoziciju kao kod nas nego da bacaju bombe sa osiromasenim uranijumom po narodu i tako zatruju tu zemlju za narednih hiljade i hiljade godina?
Velike sile su kroz istoriju nametale svoju moc ali sto tako, ni jedna od njih nije trajala vjecno pa nece ni Amerika (ma koliko to tebi mozda smijesno i nevjerovatno izgledalo). I sve su se urusavale zbog napada sa strane i vlastitih slabosti iznutra.
A vjerovao ili ne ja zaista nebih imao nista protiv da Amerika ostvari svoju ekonomsku dominaciju nad nasim prostorima mirnim putem jer koliko god da nas eksploatisu ipak bi nas i izgradili (putevi, pruge, aerodromi, fabrike itd) i ljudi bi vjerovatno dobro zivjeli. Ono sto meni smeta je sto Amerika sve to radi silom i sto je najgore, pri tom potpuno ignorise prava mog (Srpskog) naroda koja su mu svim mogucim Ustavima i zakonima bila zagarantovana. Znaci, Srbi se protjeruju iz Hrvatske, iz BiH, sa Kosova itd i sve to pod navodnim precim americkim nacionalnim interesom nad ovim prostorima koji je veci i jaci nego prava i nacionalni interesi ljudi koji tu zive i kojih se situacija ovde najvise i tice.
Zasto nam Amerika nije ponudila opciju npr. SFRJ se mora raspasti ali Srbi ce ostati na teritorijama na kojima zive i te teritorije ce se zvati Srbija, srpske zemlje, ...kako god a da bi bilo tako mi cemo imati pravo raspolaganja vasim rudnim bogatstvom u narednih toliko i toliko godina itd?
Ti pricas o komunizmu kao potencijalnoj prijetnji za Ameriku. Nakon raspada SSSR-a takve price su zaista smijesne. Kako je to jedna mala Srbija mogla biti veca prijetnja Americi nego recimo jedna Kuba koja im je pred nosom i kojoj jos uvijek ne mogu nista? I o kakvoj odbrani SSSR-a ti pricas, kako smo to mi Srbi ustali u odbranu, slali smo vojsku ili sta? I pazi sad, Slobo, koji je Beogradu, je veci trn u oku Americi nego recimo Fidel u Havani. Ma daj Bad Habbit, da li ti uopste procitas jos jednom svoj post prije nego sto kliknes "posalji"? I samo za tvoju informaciju jer si ocigledno prespavao period od 1990 do 2000 (opet zamracenje mozga, je'l da) Slobo nije gurao prst u oko Americi, kako ti hoces da pokazes vec se borio za, Ustavom SFRJ i Ustavom SR Hrvatske, garantovana prava Srba. Prethodno je ukinuo Autonomju Kosovu i Vojvodini i time je samo izjednacio status tih terotorija sa ostatkom Srbije a posto su Pokrajine dio Srbije nije dirao u prava drugih Republika. I sta je on to radio protiv Amerike, daj me prosvijetli zivota ti?
A bivse "istaknute" clanove CK SKJ je upravo ta ista Amerika (koja je otvoreno gurala klipove u tockove SFRJ) proglasila "demokratama" pa te silne demokrate razvalise jednu suverenu zemlju ne postujuci osnovne Ustavom predvidjene procedure za samoopredjeljenje do otcjepljenja.
Hajde sad ti iskljuci taj brain cleaner program i reci mi sta je to Slobo uradio da se toliko zamjeri Americi? Ako je on licno nesto i uradio sta je tu krivica Srpskog naroda? Mozda to sto su na legalno odrzanim izborima glasali i izabrali legalnog predsjednika, sto su se Srbi borili za Ustavom i zakonima zagarantovana prava (ni vise ni manje od toga), sto su zeljeli da sprijece da se istorija ponovi i da se stvori novi Jasnovac itd? I kakav CPR nad Staljinom, covjece, ti si zaista veoma ozbiljno bolestan i zaista ti savjetujem jedan detaljan psihijatrijski pregled.
O kakvoj autonomiji za Srbe u Hrvatskoj ti pricas? Pa ti zaista nisi uopste poznavao zemlju u kojoj si zivjeo jer da imas bar elementarno znanje o pravnom sistemu SFRJ znao bi kakav status su Srbi imali u Hrvatskoj i da o autonomiji nije moglo biti ni govora. Zaista nemam namjeru da trosim svoje vrijeme objasnjavajuci ono sto bi svakako trebao znati a pogotovo zato jer sam to vec nekoliko puta veoma jasno i opsirno objasnio na nekim temama u okviru srpskog nacionalizma.

He he, 9 mart.
Jos jedna bajka u koju ti ocigledno vjerujes. Pa eto, sad je onaj retard sef diplomatije SCG pa mi ti kazi kako radi svoj posao i kako predstavlja zemlju. I ti mislis da je idiot poput Vuka Draskovica sposoban da donese neki boljitak i napredak?
Ma daj, to je toliko glupo da necu vise o tome uopste da pricam.
Da, prvo nije valjao Slobo, sad ne valja Kostunica (a valjao je 5 oktobra 2000 i tada mu nije bio ideoloski sin), nakon njega nece valjati neko treci i tako u nedogled. Eto, imate vlast (mislim na DOS), Vuk je sef diplomatije, policija, vojska i DB su pod kontrolom drzave, zemunci su u specijalnom sudu, sta je sad, gdje zapelo?
Uvijek se optuzuju drugi samo da bi se sakrila vlastita nesposobnost.

Divno te je citati kako za recimo jednu Ameriku pronalazis prekrasna objasnjenja zasto moze da se sili i da ne priznaje medjunarodne sudove ili zakone a sa druge strane nisi ni pokusao da razmislis da li su zaista postupci Srba od 1990 na ovamo bili glupi i bespotrebni i da li je bas sve tako kako ti prica zapad.
Gola egzistencija i ostanak Kosova nam ne zavisi od Amerike jer nam ga oni nisu ni dali pa ga samim tim ne mogu ni uzeti. Zivjeli su Srbi kroz istoriju u mnogo gorim uslovima (u koje su ih po pravilu uvijek drugi stavljali) pa su opet prezivljavali tako da tvoja prica o nasoj egzistanciji koja navodno zavisi od Amera ne drzi vodu.
Ja sam vec rekao i ponavljam, ja sam za saradnju sa Amerikom ali ta saradnja mora biti obostrana tj. ne moze se svoditi samo na americko ucjenjivanje i nase pokoravanje. Mora se znati sta je minimum nasih interesa ispod kojih se ne moze ici pa po cijenu ne znam cega. Ako je Amerika spremna da to uvazi ja zaista ne vidim ni najmanje prepreke za jednu veoma plodnu i obostrano korisnu saradnju. Znaci, sve se moze lijepo samo ako to Amerika hoce i ako nas uvazava u nekoj razumnoj mjeri.

HAG
Kao sto sam rekao, saradnja sa Hagom je samo sargarepa na kraju stapa i taman i da saradjujemo 100% oni bi opet nasli nesto drugo samo da nas ucjenjuju. Znaci, zaboravi Hag, ma koliko ga oni spominjali jer Hag je samo sredsvo za ucjenu a kad ga potrose naci ce nesto novo.

Srebrenica
Dal' si ti sjestan svoje nesvijesti? Ti opet vrsis klasifikaciju zrtava na manje vrijedne i vise vrijedne i koristis se logikom Staljina pa su za tebe srebrenicke zrtve zrtve a srpske zrtve su statistika. Da li ti uopste shvatas sta si napisao vezano za Srebrenicu. Znaci, pobijeno toliko ljudi za jedan dan i to je zlocin. A kad se na drugoj strani pobije isto toliko ili cak i vise ljudi u periodu od tri godine to je onda statistika, ko ce ih brojati svaki dan itd.
I opet dobro naucena prica koju su ti "demokratski" mediji usadili u glavu o navonim ubistvima samo zena i djece. U Srebrenici su mahom pobijeni vojno sposobni muskarci (znaci oni koji su bili sposobni da cine i koji su sasvim sigurno i cinili zlocine nad Srbima). Bilo je ubijenih zena i djece i ponavljam, TO je za mene zlocin.
ALI, ubistvo krvoloka sigurno nije i to je za mene PRAVDA tj. stigla ih je zasluzena kazna. Ovo tebi moze da se svidja ili ne ali to je tako.
Kad recimo naocigled TV kamera ubijaju vojnike JNA koji se mirno povlace iz Sarajeva i Tuzle to za tebe nije zlocin i to je u redu (cim to ne spomijes kao zlocin pretpostavljam da je to OK za tebe). I sta se prije desilo, zlocini oko Srebrenice ili Srebrenica, zlocini nad kolonama JNA ili Srebrenica, zlocini u logorima Silos i Tarcin ili Srebrenica itd? Ko je tjerao Muslimane iz zasticene zone (bili su pod zastitom UN-a, znaci za njih je rat bio fakticki zavrsen) da vrse napade na okolna srpska sela i cemu su se mogli nadati osim odmazdi od strane Srba? I kad se konacno pokazalo da je taj isti "demokrata" Alija naredio da se vrse napadi prizeljkujuci da se upravo desi ono sto se desilo nebi li tako uvukao NATO u rat na strani Muslimana ti kazes da su Srbi gurali prst u oko Americi. Stvarno, tvoja prica nema bas nikakvog smisla. Kazu da je vrijeme najbolji sudija i to se svakim danom sve vise potvrdjuje pa tako cujemo da recimo Srbi nemaju nikakve veze sa Markalama vec da je to maslo Alije i njegovog rukovodstva, da nemaju nikakve veze sa Rackom vec je to maslo Vilijema Vokera, da je Srebrenica bila planirana od tog istog Alije, da je prica o navodno silovanih prvo 100000  pa onda 70000 pa 60000 pa 40000 pa 30000 muslimanki samo jos jedan propagandni trik jer iste te "zrtve" radjaju crnu djecu po Svajcarskim bolnicama i to se svim silama pokusava zataskati itd.
Pa ti sad vidi ko vice "drz' te vuka" i ko krade meso?

Turbofolk
Vjerovatno nikad ne bismo imali Indiru, Cecu, Stoju i druge "umjetnice" da nismo bili pod Turskom okupacijom oko 500 godina. Ali sad kontra pitanje za tebe. Da li bi se ti danas zvao Milan i da li bi bio pravoslavne vjere (ako si vjernik) i da li bi zivio u slobodnoj zemlji da su svi Srbi razmisljali kao ti i da su se prepustali sudbini (da ih voda nosi bez i da pokusaju da plivaju uz maticu) i da se nisu borili za slobodu? Da li danas pricao srpski ili turski, da li bi ti zena bla umotana ili bi bila normalna djevojka iz 21 vijeka itd? A Turska je bila zaista jaka i veoma respktabilna sila i odnos snaga izmedju nas i njih je bio cak mnogo gori (na nasu stetu) nego sto je recimo danas izmedju nas i NATO-a ili Amerike.
Ameri su pokusali mnogima nametnuti pravila igre pa im se to odbilo o glavu (Vijetnam, Somalija, Irak itd). Znaci, do nas je koliko cemo im dozvoliti da se kurce i izivljavaju nad nama. Ako pognemo glavu i prepustimo im se ima da rade od nas sta pozele a ako pokazemo zube mozda cemo ostati bez par zuba ali cemo ipak na kraju istjerati svoje. Naravno, sve se to moze izbjeci ako oni promijene svoj pristup i shvate da smo i mi ljudi, da imamo svoje ljudsko i nacionalno dostojanstvo i da treba da imaju bar malo obzira i da postuju bar neki minimun nasih prava i dostojanstva. Jer, nismo mi otisli u Njujork ili Teksas da im guramo prst u oko vec su oni dosli u nasu zemlju i guraju nama prste u oci.

Beogradski kompleks
Da, ti jesi Beogradjanin po rodjenju ali to ne znaci da si na bilo koji nacin i u bilo kom smislu nesto bolji od bilo kojeg drugog covjeka na ovoj planeti niti ti ta cinjenica daje neka posebna prava ili status. Svoje mjesto i ugled u drustvu moras zaraditi svojim sveukupnim ponasanjem i radom i nemozes se pozivati na cinjenicu da si rodjen u Beogradu da bi te neko zbog toga postovao i dao ti neku privilegiju.
Sa tim stvaras samo kontra efekat i ljudi te samo preziru.
Koliku god ti "cast i privilegiju" mislis da imas time sto si rodjen u Beogradu istu takvu cast ima i onaj Zagrepcanin, Banjalucanin, Gnjilanac, Modricanin itd.
Ocigledno je da spadas u onu grupu ljudi koji su iskompleksirani  (kod tebe je u pitanju kompleks vise vrijednosti) i da zelis hljeba bez motike (citaj rada). Ti studiras, big deal, kao da si jedini i sad si ti nesto posebno jer si probljuvao a i dalje bljujes majcino mlijeko (evo placem koliko mi te zao, muka je to, znam kako ti je) nad knjigom. Jos kad cujem kako se odrices mnogih stvari srce me moje zaboli od tuge za tobom (eh, bolje da ne kazem sta sam posao reci).
Dijelis ljude prema nivou obrazovanja pa navodis primjer automehanicara koji ja uopste nisam spominjao. Ja sam navodio da tebi smetaju i drugi obrazovani (fakultetski) ljudi koji imaju veliki nedostatak po tebi a to je sto nisu rodjeni Beogradjani (pa cak i ako jesu, ako im pretci ne zive bar tri generacije u BG ti ih ne priznas kao Beogradjane-sta su ti kriteriji).
Ti hoces korist od svog fakulteta, zar ne? A ko je nece, zar samo ti mislis da studiras da bi svoje znanje oplodio a da se drugi zajebavaju po fakultetima? Zar samo mislis da se ti odrices kojecega a drugi uzivaju? Uporedi sebe sa vecinom svojih kolega studenata (mislim na materijalni polozaj) pa onda pricaj o odricanju.

Jezik
Za kraj, shvatam da si izlozen svakodnevnom maltretiranju svog nervnog sistema jer trpis tolike iritirajuce rijeci koje paraju tvoje prefinjene usi i ubijaju te u pojam sto te dovodi do ivice da cak pocnes i socno da psujes (da li to prilici jednom rodjenom Beogradjaninu).
Zaista mi je zao sto toliko patis i ovim putem apelujem na sve clanove bureka da se uzdrze od pisanja ijekavicom a sve zarad boljeg zdravstvenog stanja naseg druga (uppps, omace mi se, nece se ponovi) Milana aka Bad Habbit jer ipak je on rodjeni Beogradjanin i to bar tri generacije unazad a to ipak nesto znaci, zar ne. Nije lijepo vidjeti ga sa ekserima u glavi.
Eto, vidis sta sam sve spreman uciniti zarad tvog mentalnog zdravlja.

I da, umalo da zaboravim, daj ozbiljno otidji kod psihijatra i vidi sta je problem sa tobom, imas suvise simptoma da bi ih mogao tek tako ignorisati.
Ipak je zdravlje najvaznije u zivotu. Smile
IP sačuvana
social share
Everything that has a beginning has an end. Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Poznato je da Habbit ima manije, komplekse i da je u najmanju ruku blagi rasista, to se do sad moglo vise puta videti od toga najupadljivije na temi o Zoranu Avramovicu koja se pretvorila u raspravu o "Bosancima" u Srbiji.
Ne znam zasto idete i od ove teme... al opet... to je vasa stvar... nije mi samo jasno sto toliku enegriju uludo utrosenu ne preusmerite na neke kreativnije stvari, al ono.. sta znam.. vasa stvar Smiley
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple 15
Odlucila sam da se vise ne mesam u ovu raspravu i stvarno je cudno u sta se izvitoperila, ali moram ovo da citiram:

Citat
He he, 9 mart.
Jos jedna bajka u koju ti ocigledno vjerujes. Pa eto, sad je onaj retard sef diplomatije SCG pa mi ti kazi kako radi svoj posao i kako predstavlja zemlju. I ti mislis da je idiot poput Vuka Draskovica sposoban da donese neki boljitak i napredak?
Ma daj, to je toliko glupo da necu vise o tome uopste da pricam.

Napokon istomisljenik!        
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Vuk nije idiot... vuk je vise od toga...
Sta zena napravi od coveka...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple 15
Da, njegov slucaj je cista definicija izraza - "zajeb"  Smile  Smiley
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

What doesn't kill you will make you stronger

Zodijak Capricorn
Pol Žena
Poruke 4499
Zastava Beograd
Ala Ceciliji  opet raste populoranost   Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1867
Citat: Estella
Ala Ceciliji  opet raste populoranost   Smile

Smile

u ovakvom razgovoru o Vuku Draskovicu bi mene bilo sramota da ucestvujem. ovako ruzno pricati o nekome mislim da je primitivno
za komentar o Bad Habbitu mislim da bar moze da se provuce kao takav
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2950
@malaj

Vidi, bilo mi je u pocetku zanimljivo diskutovati sa tobom, najiskrenije, dok sam jos mislio da si vredan toga (ups, zamalo da kazem, dok sam mislio da si normalan Wink ) Posle ovoga, kao rodjeni B E O G R A Dj A N I N i neko ko je toliko svetlosnih godina ispred tebe na evolutivnom putu, shvatio sam da to jednostavno nema svrhe, zar ne? Smiley Ipak si ti jedno inferiorno bice i osoba koja pati o ko zna kakvih psihoza, sto je ocigledno cim covek procita tvoje stavove o Kubi i ostalim nebulozama, a naravno najindikativnije je to sto ti izgleda jos uvek ratujes protiv Nemaca i jos uvek ti izgleda nije niko rekao da je ww2 zavrsen.  Kao sto ni jednu skrivenu poruku u onome sto sam pisao nisi provalio, tako nisi provalio ni zasto sam ti naveo upravo film underground, kao izvor snimaka doceka Nemaca, a ne neki drugi ranije snimljen dokumentarac. Mozda ces sada shvatiti, posle ovog malog nagovestaja. Smiley I samo da ti kazem, dobru stranu si izabrao u ratu, ne brini. Reci "drugovima" u sumi da ce njihova narodno oslobodilacka borba uroditi plodom i da ce ih drug tito sve postaviti za ministre kada se to desi. I tako, eto, ne bih vise o ovome, ok? Smiley Mnogo me nervira taj tvoj ruzni naglasak i stil pisanja, pa se bojim da me ne povuces u svoj ponor uzasa aka tvoj svet, pa da jos nesto i ne opsujem. Znas kako si me isprovocirao prosli put? Smiley Pa zar da se meni, kao toliko superiornom bicu tako nesto  primitivno desi? Zar ja da se spustam na taj nivo? Smiley  Toliko od mene. Evo ja ti zelim sve najbolje. Ako te nekada zaboli zub, nemoj dolaziti u Beograd, narocito za vreme policijskog casa, ima puno ss-ovaca, vec vidi to tamo negde u sumi. Siguran sam da tamo ima toliko dobrih "prostodusnih seljaka", koji bolje znaju da stavljaju "b"lombe od svih onih ulickanih Beogradjana. Smiley  

SMRT FASIZMU SLOBODA(N) NARODU

P.S. Hvala ti, zaista si mi ulepsao dan. Odavno se nisam ovoliko nasmejao.    
P.P.S. Necu se vise vracati na ovu temu, a posle razgovora sa SF cu videti da li cu se vracati i na forum, tako da ako ne budem u stanju da ti javim, da li je Beograd pao u ruke saveznika, no hard feeling. Wink
IP sačuvana
social share
Prljavi plagijator, strani placenik, domaci izdajnik i najveci bludnik grada Cikaga.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Avg 2025, 16:12:03
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.082 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.