Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Чачак: Весеље завршено воштаницом  (Pročitano 636 puta)
03. Apr 2011, 12:57:05
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.204
mob
Nokia 
Весеље завршено воштаницом

На рођенданској прослави у Ромском дому у Чачку дошљаци напали и повредили тројицу Рома и њиховог друга Србина, слављеников отац умро од капи, а ухапшен А. М. (17) српске националности

Чачак – Александар Николић тешко је повређен ударцима ножем док је славио осамнаести рођендан, а његов отац Небојша (45) преминуо је од капи кад је чуо да му је син нападнут. У ноћи која је у црно завила ту ромску породицу у Чачку повређена су и тројица Александрових другова на весељу, међу њима и један Србин, и то теже.

Обрачун се догодио у суботу, 15 минута после поноћи, у Ромском дому. Полиција је саопштила да је у тој згради, у чачанској Улици Кнеза Милоша 59, дошло до туче на весељу. Инспектори су јуче ујутро ухапсили А. М. (17) из Чачка и спровели судији за малолетнике, под сумњом да је починио кривична дела наношења тешких и лаких телесних повреда. На терет му се ставља да је убодима ножем тешко ранио Александра Николића који је у току ноћи пренет у београдски Клинички центар, као и Милана Вучићевића (17) који је смештен у чачанску болницу. Сумња се, такође, да је А. М. током туче ножем лакше повредио Данијела Дмитровића (20) и Горана Радосављевића (24) који су, после указане помоћи у Градској болници у Чачку, пуштени на кућно лечење.

Очевици тврде да је у тренутку напада у Ромском дому било око 20 млађих особа, после чега су нападачи побегли а Роми похитали у болницу са рањенима. О догађају је одмах телефоном обавештен Александров отац Небојша Николић који је такође сместа кренуо ка болници. Али, само што је изашао из свог стана у Драгачевској улици 8, срушио се и умро од капи, не дошавши до лифта. Ту га је пронашао сусед којег је Небојша претходно позвао да га превезе до болнице, али Николићу није било помоћи.

Николићи поред Александра имају још једног млађег сина и једногодишњу ћерку, изнајмљени стан плаћали су тако што је Небојша радио физичке послове у Црној Гори. У тој кући јуче је горела воштаница и припремана је сахрана, а о појединостима из тек завршене ноћи говорила је Сања Васовић, рођака Александра Николића, која је такође била гошћа на весељу.

– Један младић упао је у Дом, почео да прави проблеме и псује мајку циганску. Скочио је слављеник Саша и рекао му да изађе, али је овај извадио нож и ударио га. Саша се бранио и Дом је био пун крви. Стигао је само до степеница, ту пао у несвест и наставио да крвари.. Пришла сам да га подигнем а за то време остали нападачи су ножевима уболи још тројицу, једног у стомак, другог у ребра, трећег су закачили по руци – сведочи Сања Васовић.

Она овако описује шта се потом збивало:

– Кад је дошла полиција, Срби су већ били побегли а ми смо сви кренули ка болници. Нисам познавала нападаче али мислим да је онај први био дрогиран. То су они што мрзе Роме, што мрзе Цигане.

Мирослав Митровић, координатор за ромска питања града Чачка, и Раде Марковић, председник Удружења Рома у овом граду, јуче су се обратили новинарима, реагујући на догађаје због којих су дубоко разочарани.

– Нисам ни сањао да се ово може догодити у Чачку. На весеље су упали двојица младића и једна девојка који нису Роми, а Александар Николић се сада бори за живот, јавили су да му је повређена аорта. Колико имамо жаљења за нашег сународника Николића, много нам је више криво што је повређен његов друг Вучићевић, дете српске националности које се дружи са нашом децом – казао је Митровић.

Он истиче да не зна мотив упада у Ромски дом на весеље, али очекује да локална власт и полиција то утврде.

– Роми у Чачку, већ осам или девет месеци, имају проблема са хулиганима, који се окупљају на Алваџиници код „Президента” и у Трнавској улици, код вртића. Узнемиравају Роме, неколико пута страдали су наши прозори. И ја сам био нападнут 18. септембра прошле године, дан после усвајања Закона о расној и верској недискриминацији. Нападач ми је испред једног локала рекао да сам Циганин и да треба да се склоним из Чачка, то сам пријавио полицији и он је био кажњен прекршајно са 5.000 динара. Мислим да је дело много теже од казне а за спречавање нам нису потребни нови закони, већ је довољно да се примене већ постојећи.

Док Митровић сматра да су се нападачи и ромски младићи познавали и раније, Раде Марковић истакао је да је Ромски дом често на мети провалника.

– Пре неколико дана упозорио сам командира чачанске полиције да се просторије Дома разваљују јер немамо одговарајући заклоп, па сам тражио да патрола обрати пажњу на ту зграду. Неко је злоупотребљавао наш Дом, на полицији је да утврди да ли се ту неки младићи ноћу дрогирају – рекао је Марковић.

Узнемирени, чачански Роми јуче су долазили у стан Николића са изразима саучешћа.

– Много смо повређени. Нападачи су упали на весеље и почели да кољу нашу децу – вели Вукашин Митровић (32), кум покојног Небојше.

Г. Оташевић
објављено: 03.04.2011

http://www.politika.rs/rubrike/Hronika/Veselje-zavrseno-vostanicom.sr.html
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
Nokia 
grozota
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
HTC Wildfire S
Ima tema već Nks, jeste da je napisana drugim tebi nepoznatim jezikom al'...
http://forum.burek.com/sin-ranjen-ocu-prepuklo-srce-t540997.html
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.204
mob
Nokia 
 .
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.