Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 263 264 266 267 ... 511
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: BUSPLUS sistem kontrole karata u BG - ustvari sistem za praćenje ljudi!  (Pročitano 369053 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1289
OS
Windows 7
Browser
Chrome 27.0.1453.94
3. Poreska stopa PDV koja se primewuje na promet strudle sa
makom i strudle sa orasima

Nije to fiskalni racun sto ste dobili, svaki fiskalni racun ima zaracunat PDV, zato i jeste fiskalni, to sto ste dobili je potvrda o uplati sa automata za BUS PLUS! proverite jos jednom.

Бус Плус НИЈЕ У СИСТЕМУ ПДВ-А
PDV je deo cene koji svakako placa kupac ili korisnik usluge, a ne proizvodjac, davalac usluge. PDV je zarada drzave, a ne firme. Kad neko nije u sistemu PDV to ima neke druge povoljnosti, ali cini mi se da to nije predmet ove price.
Ako kazete da je PDV uracunat u cenu Bus Plus karte, a Bus Plus kao firma ne vraca drzavi taj PDV (jer iznos PDV nije iskazan na fiskalnom racunu), onda Bus Plus zaista potkrada drzavu, i zbog toga treba da se bunimo.
Cinjenica je takodje da ni kad smo kupovali GSP markice nismo znali koliki je PDV. Tu tek nismo dobijali nikakav racun.

Firma koja stoji iza bus plusa, apex solutions technology, registrovana je kao “mali privredni subjekt” u apr, a prosle godine je ostvarila prihod preko 6.500.000 din., sto je automatski ukljucuje u PDV sistem, a moju tvrdnju je moguce proveriti na sajtu apr, pod godisnjim finansijskim izvestajem za 2011.
dakle, jeste obmana drzave u pitanju, buduci da u momentu kada je predjen cenzus od 4.000.000 din., firma je trebalo da promeni svoj pravni status, jer definitivno nije mali privredni subjekt!
« Poslednja izmena: 04. Jun 2013, 22:36:46 od mrgudin »
IP sačuvana
social share
Mi ti nudimo a to sto ti ne koristis sam si kriv-RTS
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
LG Frizider
 Smile

Mozes da editujes post 28 puta i dalje ne zvuci nista pametnije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1289
OS
Windows 7
Browser
Chrome 27.0.1453.94
Znam da za tebe nema spasa.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol
Poruke 6942
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 21.0
Људи који су плаћали редовно карту пре БусПлуса, плаћају редовно и од кад је уведен.
Шверцери нису плаћали карту пре БусПлуса, не плаћају је ни од кад је уведен.

Кад је ГСП наплаћивао, тада је било "Аутобуси су кршине, нередовни, пренатрпани...ово да плаћамо?!!".
Од кад БусПлус наплаћује, сада је "Пљачкате народ, издајници, лопови...ово да плаћамо?!!".

Не знам кога то убеђујете да сте сви плаћали редовно карту пре БусПлуса, али сте од кад је инсталиран увидели пљачку, стали у заштиту напаћеног народа и одбили да плаћате издајнике. Доста више.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
LG Frizider
Mrgudine, ja sam tebi sto puta rekao da nisi u vinkli sto bi se reklo, to me moje dugogodisnje iskustvo sa tvojom postovima naucilo. Oko toga nema diskusije, jebi ga, neko mora i glup da se rodi.

Tako da ovo objasnjenje nije ni tebi upuceno.

Elem, ako niste mrgudin, imate pamet, i sve linkove stavljene ali eto ako je neko toliko lenj ja sam pokusao da izvucem najvaznije.
Imate link koji je postavio mandara, kako se obracunava i na kojoj strani PDV za krajnje korisnike i za firmu apex solutions technology. Normalno vraca kao i svaka firma jer jeste PDV obveznik.

Sto pise ovde

PDV je povecan prosle godine na 20% ali odlukama Vlade ne i za usluge javnog gradskog prevoza, gde ona iznosi po staroj nizoj osnovi i dalje 8%.

Imate na sajtu gsp-a, cena karte sa uracunatim PDV-om je 72 dinara. Znaci da jebeni PDV postoji.

I gde pise da firma ne vraca drzavi PDV bas me zanima?

http://www.balkaninsight.com/en/file/show/14%20Izbor%20Apeksa.pdf

Ovde pise prema konkursnoj dokumentaciji da 8,5% od prihoda prodaje karata uzima doticna firma. Ostatak ide GSP-u koji postaje vlasnik sistema posle 10 godina.

Znaci normalno da ne placa PDV na kompletan promet vec deo od svog procenta.

« Poslednja izmena: 04. Jun 2013, 23:47:35 od vanyo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1289
OS
Windows 7
Browser
Chrome 27.0.1453.94
Vanyo, ovo se odnosi na tebe, prestani da lupas gluposti. Znam da je tvoj stil govora vugaran, primitivan, aliako si ti neobrazovan i mentalno zaostao, nedaje ti pravo da vredjas. Urazumi se i normalno se ponasaj. Znam da neznas da citas, ali potrudi se, polako, mozda ces svatiti. Ovime prkidam svaku komunikaciju sa tobom, jer ne vredi gluvom pricati i coravom pokazivati. Ako nastavis sa provociranjem, preduzecu odredjene mere.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
LG Frizider

? Smile

Da li je ovde nesto pisalo ili mi je moj novi addon za mozilu "stupid post remover" otklonio post?

Otisla tehnologija jbt.........
« Poslednja izmena: 05. Jun 2013, 00:14:16 od vanyo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Chrome 27.0.1453.94
jel neko od vas poštenih građana koji plaćaju bus plus, nekada dobio fiskalni račun za dopunu bus plusa ?
Eлем, уплатих маркицу на киоску.
Продавачица: Изволите. (даје ми кусур и враћа карту)
Ја: А фискални?
Продавачица: Ах, наравно.
И тако добих фискални, на коме заиста недостаје ставка ПДВ. Има нека друга која вреди 8%, али ПДВ-а нема.

eto vidiš kao zaboravila je.
to 8% je za hranu. znači i čuveni pdv na bebi opremu je skuplji.

aj kaži mi koja su 2 slova ispred tih 8%
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol
Poruke 17117
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 21.0
jel neko od vas poštenih građana koji plaćaju bus plus, nekada dobio fiskalni račun za dopunu bus plusa ?
Eлем, уплатих маркицу на киоску.
Продавачица: Изволите. (даје ми кусур и враћа карту)
Ја: А фискални?
Продавачица: Ах, наравно.
И тако добих фискални, на коме заиста недостаје ставка ПДВ. Има нека друга која вреди 8%, али ПДВ-а нема.

eto vidiš kao zaboravila je.
to 8% je za hranu. znači i čuveni pdv na bebi opremu je skuplji.

aj kaži mi koja su 2 slova ispred tih 8%

na fiskalni račun  bus plusa ima nešto sg: 0%, a na račun iz neke prodavnice sđ: 20%.
« Poslednja izmena: 05. Jun 2013, 01:37:08 od Rammfan »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Chrome 27.0.1453.94
da li pored cene uplate piše još nešto kao što na ovom piše :   

ПЂ.....................53,39
ПТ......................53,39

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 263 264 266 267 ... 511
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.