Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Da li placate kartu u prevozu
Da , uvek
35%  (14)
Ne
35%  (14)
Ponekad
30%  (12)
Ukupno glasova: 40
Idi dole
Stranice:
1 ... 25 26 28 29 ... 40
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: BusPlus kontrola VS Šverceri i obrnuto  (Pročitano 22545 puta)
Zvezda u usponu

Доживотни оптимиста :))P

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1605
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 25.0
mob
Samsung 
Citat
Mislim da je procenat naplate BPa dosta veci.

Nema sta da se misli, ima ugovor o BusPlusu javan sve pise lepo. Ima na onoj drugoj temi mrzi me da kopam ali ova cifra od 8 % je tacna.

I ovaj tekst je besen tamo vise puta. U principu nista spektakularno ne kazuje, osim da je eventualno namesten tender. Tj da je verovatno namesten tender Smile

nista posebno ne pogazuje sem

Naime, firme koje su osnovale Bus Plus, su stratovale sa po 500 evra kapitala, dobili su posao na sumnjivom tenderu, podigli su kredit od 12 miliona evra, koji će da vrate posle pet godina, za to vreme će zaraditi 6.4 miliona evra i na kraju će prodati sistem GSP-u, opet za neku dobru cifru.

Kada to pomnožimo sa 5, to znači da za pet godina Bus Plus prihoduje 30 miliona evra.

Sve u svemu sve je isto, samo što Gradsko saobraćajno preduzeće Beograd, ima 500 hiljada evra mesečno, manje prihoda. To sada odlazi u privatne džepove nekih tamo turaka, masona ili šta su već.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 25.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Citat
Mislim da je procenat naplate BPa dosta veci.

Nema sta da se misli, ima ugovor o BusPlusu javan sve pise lepo. Ima na onoj drugoj temi mrzi me da kopam ali ova cifra od 8 % je tacna.

I ovaj tekst je besen tamo vise puta. U principu nista spektakularno ne kazuje, osim da je eventualno namesten tender. Tj da je verovatno namesten tender Smile

Samo je namesten tender  Smile
I samo se skupilo par mangupa na polozajima i genijalnom idejom (jer im se moze) pljackaju naivan narod?
I samo tek tako su dobili kredit od 12 miliona u banci koja ne daje vise od par stotina hiljada kredita (nebitno koja je, sve su iste)?
I samo ce biti dobri par miliona evra jer im se moze bahato da se ponasaju?
I samo su ojadili i ovako jadan GSB, koji je realno, mogao isto ovo da uradi? Ali ne, Djilasova inteligencija ne bi onda dosla do izrazaja sa visemilionskim posledicama po dzep?

Ma daj  Smile

Hajde kupi kombi, ja cu da ti ugradim sistem, vozi putnike a meni dodjes 8% od svake karte? I tako nadjem jos par njih u svakom gradu. Sistem otplatim brzo, ti akas svoj kombi, radis ko crnac i eto biznisa.

*primer nije idealan ali moze da prodje. Smile
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 25.0
mob
LG Frizider
Citat
nista posebno ne pogazuje sem

Ok, citirao si tekst koji sam i sam mogao da procitam, a citao sam ga unazad vec 6 puta jer svako malo neko na temi o prevozu zvekne taj tekst Smile

Kao sto rekoh, ovde postoji uvek neko jadikovanje za nekim virtuelnim parama koje vam neko izbija navodno iz dzepova.

GSP raspise tender, uzme firmu koja u saradnji sa turskom firmom KentKart pravi plan i realizaciju projekta. GSP ne ulaze ni dinar a zaradjuje 92% procenta. To je los dil? Smile

Uostalom, ko je kriv za odobren kredit toj firmi? GSP ili banka? Da ne ulazim u to kako nijedna normalna banka ne bi ulazila u posao koji im nije isplativ.

Kao sto rekoh, jedina stvar koja je tu pod upitnikom je namestanje tendera.

Arijada, pronadji odgovor u odgovoru na drugi odgovor da se ne ponavljam Smile
« Poslednja izmena: 11. Nov 2013, 23:05:45 od vanyo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Доживотни оптимиста :))P

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1605
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 25.0
mob
Samsung 
sa fb stranice kampanje za besplatan javni prevoz autor organizacija 99posto

Информације
Nezavisna građanska inicijativa za stvaranje kvalitetnog, održivog, energetski racionalnog, ekološki čistog i svima dostupnog javnog prevoza
Опис
Brutalna socijalna, humanitarna, ekonomska, ekološka, energetska i politička kriza u kojoj se nalazimo najozbiljnije preti opstanku svih nas. Dok se 1% prebogatih pojedinaca neumesno bogati na naš račun, gola egzistencija nas, 99% gradjana Srbije je dovedena u ozbiljnu opasnost.

Umesto da svoju pažnju usmere na obezbeđivanje minimuma životnih uslova za sramno osiromašeni deo gradjana, pažnja te političko-ekonomske mafije koja čini 1% Srbije usmerena je sada na bogaćenje kroz privatizaciju i kontrolu svih, za nas 99% gradjana, strateški važnih industrija, vitalnih javnih službi neophodnih za normalno funkcionisanje našeg društva i državnih i elektronskih medija neophodnih za objektivno informisanje i slobodnu razmenu informacija. Jedan od poslednjih takvih pokušaja je preuzimanje kontrole nad našim javnim prevozom od strane privatnog konzorcijuma "Bus Plus."

Zašto besplatan javni prevoz?

Umesto da inovacijama i drugim načinima obezbede izvore finansiranja javnog kolektivnog prevoza i time obezbede mobilnost i uključivanje socijalno najugroženijih, pomognu zapošljavanje, podstaknu razvoj malih i srednjih preduzeća, smanje zavisnost naše države od fosilnih goriva i spoljnotrgovinski deficit, smanje daljnje ekološko zagadjivanje, oni ovo naše javno preduzeće žele da privatizuju.

Lažu nas da je nemoguće obezbediti potpuno besplatan javni prevoz za gradjane. Takvih primera ima na desetine, širom sveta, u razvijenijim zemljama, ali i u zemljama daleko nerazvijenijim od naše.

Za više informacija posetite: www.freepublictransports.com

U narednom periodu planiramo da predstavimo sve uspešne projekte besplatnog javnog prevoza i da i mi stvorimo jedan takav. Zato vas pozivamo da nam se pridružite i da nam pošaljete sve ideje, studije i podatke kojima raspolažete.

Vreme ja da se svi zajednički aktiviramo i hitno započnemo izgradnju tog socijalno ravnopravnijeg, humanijeg, pravednijeg i održivog društvenog uredjenja . Vreme je da pod hitno započnemo kompletan redizajn "sistema".

Nekada su za slobodno kretanje ovim gradom bili potrebni ausvajsi, danas je kontrola kretanja građana višestruko unapređena uvođenjem BUS PLUS sistema kontrole i naplate u gradskom prevozu. Sloboda kretanja u milionskom gradu nije isto što i sloboda kretanja van njega. Ukoliko nemamo tu slobodu, mi i nismo slobodni građani već smo zatočenici jednog grada.

Javni gradski prevoz je naš prevoz. To je javno, zajedničko dobro svih građana, nastalo iz vitalne potrebe za kretanjem u urbanim uslovima i toj potrebi treba i da služi. Ogromna sredstva koja se koriste za skupe sisteme naplate i kontrole, treba uložiti u razvoj besplatnog gradskog prevoza za sve građane. Isto važi i za novac koji se dobija od reklama koje prekrivaju površine na stajalištima, spoljnim i unutrašnjim delovima vozila.

Besplatni javni prevoz je način da se izvrši pravičnija preraspodela bogatstva u društvu, jer ogromna većina korisnika tog prevoza pripada kategoriji stanovništva koja je ozbiljno ugroženo. Besplatni javni prevoz je način i da vazduh u gradu bude čistiji, a grad mirniji i manje bučan, jer bi mnogo manje ljudi, vođeno materijalnim interesom, koristilo automobile u svakodnevnom odlasku na posao i nazad.

Mi, koji smo deo nas 99% Srbije, obični ljudi ovoga grada, koje možda svaki dan srećete u svom komšiluku, na ulici, u parku ili gradskom prevozu, verujemo, da je došao trenutak, za sve koji žele da budu slobodni da podignu svoj glas i zatraže svoja osnovna prava. Mi verujemo da je sveukupna društvena i građanska solidarnost pokretačka snaga promena. Mišljenje da ce novac, nezajažljiva pohlepa za moći, ili beskrupulozno takmičenje medju ljudima doneti boljitak, neće proizvesti ništa novo osim mnogo više istog što i dosad.

Mali smo ljudi za velike ideje, i imamo skrivenu snagu jer svi zajedno možemo da napravimo ogroman broj broj malih koraka, ako verujemo u ispravnost onoga za šta se borimo.

http://www.99posto.org/srpski
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 25.0
mob
LG Frizider
Izvini, ok sto si se potrudio ali zaista nemam nameru da citan nesto toliko nebulozno kao sto je "grupa za besplatan javni prevoz". Igraju se deca.

Znam jednog clana te grupe, isto besio neke nebuloze i pozivao na linc kontrolora. U svakom slucaju smehotres.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 25.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Vanjo - Tvoji odgovori u drugim odgovorima nisu odgovori na pitanje zasto, ako se nekome ne svidja da puni iovako vec pune dzepove privatnika, osudjujes kao svercere? I kako objasnjavas da neko ko ima 8% zarade bude tolko silan da angazuje komunalnu policiju radi svoje naplate ili jos gore, da se ponasa nasilnicki prema putnicima bez karte?
I kako objasnjavas pravni status kontrolora u vozilu koji NIJE njihovo radno mesto (mislim na BP kontrolore) koji cak sebi dozvoljava da zaustavlja ceo autobus ako neko nece svojevoljno da ga napusti? Ne malo puta sam prisustvovala svadji izmedju vozaca i kontrolora, gde ih ovaj bukvalno izbacuje iz autobusa, vidno ogorcen na celu situaciju koja je zadesila GSB. Uz to, mnogi GSB kontrolori su otpusteni da bi bili primeljeni neki tamo novi iz BP. Suludo.

Po meni, a verujem i po mnogima, kontrolori BP su odavno prekrsili svoja ovlascenja. E vidis, narod toga postaje sve svesniji i sve je vise incidenata u prevozu.
Zato podvlacim ponovo, te dve firme moraju da regulisu svoje odnose i da se usklade sa zakonom. Ovako vise ne moze. VIdis da je DSS trazio ponistenje tog ugovora i ne sumnjam da ce ga ova privremena gradska vlada razmotriti. Pa nije gradska uprava nicija dedovina da se bahato na nju oslanja u cilju licnog profitiranja.

Nego...kakve ti imas veze sa BPom? Da, ne daj Boze, ne radis za njih? Ili neko tebi blizak?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 30.0.1599.101
Citat
Ti izgleda imas neobican dar da izvodis ljude iz takta

Smile

Sertifikat ISO za "Apex Solution" i sistem Bus Plus
Blic | 02. 10. 2013. - 16:58h | Foto: O. Bunić

Vodeća svetska kompanija za proveru usklađenosti sa standardima, Bureau Veritas, dodelila je sertifikat ISO 9001:2008 kompaniji "Apex Solution Technology", koja je implementirala sistem za naplatu karata i upravljanje javnim prevozom u Beogradu.

Sertifikat predstavlja potvrdu kvaliteta projektovanja, implementacije i razvoja sistema BusPlus, koji je u Beograd uveden februara 2012. godine.

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/409692/Sertifikat-ISO-za-Apex-Solution-i-sistem-Bus-Plus

Smile

иначе...тај видео што стално постављате...шта мислите,где је снимљен? Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 25.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Mora da je negde u Vojvodini  Smile

Evo jos i ovo, nije na odmet:

SNS: Bus plus samo jedan primer "muljanja" vlasti

Srpska napredna stranka ukazala je danas da je u Beogradu bilo više sumnjivih tendera i favorizovanja određenih firmi, čime je gradski budžet oštećen za veliku sumu novca.
Stefanović: SNS ukazuje na afere u Beogradu

Predsednik Gradskog odbora Beograda SNS-a Nebojša Stefanović je pred sednicu tog odbora ukazao da je Bus plus jedan, od kako je naveo, mnoštva sumnjivih poslova gradske uprave.

Kako je ocenio, stanje u javnom gradskom prevozu je ostalo loše i po uvđenju tog sistema naplate, a zapošljavanje novih kontrolora je dodatni trošak za državu.

Stefanović je istakao da je SNS više puta ukazivala na afere u Beogradu i ocenio da aktuelna gradska vlast nema plan kako da napravi metropolu od glavnog grada.

Znaci, BusPlus je cista Djilasova afera i kraj price vise. Dosta. 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 30.0.1599.101
mob
Samsung SGH-E590
A sta je tacno doneo busplus u odnosu na stari sistem?
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 25.0
mob
LG Frizider
Vanjo - Tvoji odgovori u drugim odgovorima nisu odgovori na pitanje zasto, ako se nekome ne svidja da puni iovako vec pune dzepove privatnika, osudjujes kao svercere? I kako objasnjavas da neko ko ima 8% zarade bude tolko silan da angazuje komunalnu policiju radi svoje naplate ili jos gore, da se ponasa nasilnicki prema putnicima bez karte?
I kako objasnjavas pravni status kontrolora u vozilu koji NIJE njihovo radno mesto (mislim na BP kontrolore) koji cak sebi dozvoljava da zaustavlja ceo autobus ako neko nece svojevoljno da ga napusti? Ne malo puta sam prisustvovala svadji izmedju vozaca i kontrolora, gde ih ovaj bukvalno izbacuje iz autobusa, vidno ogorcen na celu situaciju koja je zadesila GSB. Uz to, mnogi GSB kontrolori su otpusteni da bi bili primeljeni neki tamo novi iz BP. Suludo.

Po meni, a verujem i po mnogima, kontrolori BP su odavno prekrsili svoja ovlascenja. E vidis, narod toga postaje sve svesniji i sve je vise incidenata u prevozu.
Zato podvlacim ponovo, te dve firme moraju da regulisu svoje odnose i da se usklade sa zakonom. Ovako vise ne moze. VIdis da je DSS trazio ponistenje tog ugovora i ne sumnjam da ce ga ova privremena gradska vlada razmotriti. Pa nije gradska uprava nicija dedovina da se bahato na nju oslanja u cilju licnog profitiranja.

Nego...kakve ti imas veze sa BPom? Da, ne daj Boze, ne radis za njih? Ili neko tebi blizak?  Smile

Ne, prosto pricam onako kako jeste, bez favorizovanja ikoga ili animoziteta prema bilo kome Smile

Pogotovu jer ne zelim da slusam glupa opravdanja za neplacanje prevoza.

Sa prvim delom posta se apsolutno ne slazem, iz prostog razloga sto nije tacan. Porast nasilja je direktan produkt porasta kontrole tj porastom uhvacenih svercera. Rekao sam vec 6 puta, nikad u zivotu nisam imao problem sa kontrlorima niti bio malteretiran od istih a desavalo mi se i da nemam kartu. Verovali ili ne Smile

Prosto ljudi ne mogu da shvate da prevoz kosta. I ja zaista ne mogu da verujem da neko misli kako je ispravno da putuje desetine kilometara dnevno za dzabe. To se kosi sa svakom logikom. I jos ocekuje kvalitet i uslugu na nivou?! Smile

Ovo pisem zbog tebe, ali stvarno mi je vise glupo da se ponavljam kao papagaj vec uzimam metodu brzeg i lakseg obracunavanja sa neistomisljenicima Smile

Zelenilo, ne'am pojma e, kod tebe negde a? Smile
« Poslednja izmena: 11. Nov 2013, 23:32:02 od vanyo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 25 26 28 29 ... 40
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.