Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 46
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Burkini je u stvari simbol slobode...  (Pročitano 40874 puta)
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.11
Browser
Safari 601.1.56
mob
Apple 15
Ne volim Lambrosa, zaista ga ne volim, mislim da je jedan malodusni stvor koji ide na sok faktor i prostakluk, borderline fasizam u svom humanizmu, ali ovde je u pravu...bar u necemu u pravu.
Burka nije simbol slobode izbora i moralnosti, vec simbol najgoreg unizenja zena i svodjenja na polni organ.
Njoj je propisano da se pokriva samo zato sto je ZENA. Sto ima dva X hromozoma. Nije vazno ni njeno poreklo, obrazovanje, stepen moralnosti ili drustvenog uspona. Zato sto je samim svojim postojanjem dozivljena kao jedno prljavo stvorenje i legitimna meta za seksualni napad. Kurva ili devica, majka ili neroktinja, profesor univerziteta ili snajderka, ona je prokazena jer je ZENA.
A to libertadi ne kapiraju, da je pokrivanje najveci stepen diskriminacije, jer bez obzira na sve ostalo... ovde je zasnovana na necemu sto zaista ne mozes da biras.
I nije to islamofobija, jer islam nije prvi ni poslednji sistem koji koristi pol i spoljasnost kao osnovu za definiciju moralnosti i ispravnosti, posebno sto ista pravila vaze i za zene koje nisu muslimanske veroispovesti. Islam kao cista vera, verovatno se razlikuje od islama kao kulturnog obrasca.
Burka je proizvod jednog nazadnog, patoloskog sistema u kome je verovanje, kao univerzalna potreba, samo najefikasnije sredstvo za sirenje devijantnog ponasanja da je ZENA legitimna meta ako nije oznacena.

https://alexandarlambros.wordpress.com/2016/08/27/dzihadisticka-picka/

Ono sto je u stvari problem je sto francuska drzava nije imala muda da se obracuna sa verskim vodjama koji prave geta i vrse teror kako nad zenama, tako i nad samim francuskim ustavom. I to je ono sto meni smeta u ovom potezu hapsenja, skidanja, pa odbacivanja odluke. I Francuzi su jebali te zene, kao sto ih jebu ovi njihovi. Nema razlike.

I nijedni nemaju herca da rese problem, jer su uljuljkani na svojim pozicijama moci.
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Unix Sun
Browser
Opera 12.16
nezgodno je to jer treba dokazati da je zena primorana da nesto nosi u svakom pojedinacnom slucaju da bi uklanjanje tog odevnog predmeta sa zene silom ili pod pretnjom sile bilo legitimno. Zato je lakse koristiti druge izgovore i zabranu sakrivanja lica
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Browser
Safari 601.1.56
mob
Apple 15
Nije uopste nezgodno.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 52.0.2743.116
imas licnog iskustva sa prisilnom promenom odevenosti ljudi na ulici? ili imas iskustva sa odredjivanjem psiholoskog profila i motivacije ljudi u odnosu na njihov stav prema ritualnom ili tradicionalnom odevanju u savremenim drustvima? ili imas iskustva u raspravama ili izradi pravnih normi koje se bave ostvarivanjem ljudskih prava kao i odredjivanjem granice jednog u odnosu na drugo ljudsko pravo? ili si iskusna u raspravama o slobodi volje i odnosu slobode izbora i pripadnosti kulturi i tradiciji?

burka je odvratna ali

ako neko zeli da nosi burkini, mi nemamo pravo da ga/je sprecimo jer nemamo osnov za to koji ne bi krsio ljudska prava te osobe. ako kazemo da je nosenje burkinija rezultat podredjenog polozaja zena, sa tim se slazem, ali taj polozaj nije odredjen zakonima drzave nego medjuljudskim odnosima u jednom delu populacije koji moze biti potpuno licna stvar u slucaju nepostojanja primoravanja. ako oni koji drze zenu u pokornosti da bi to postigli primenjuju silu ili neku vrstu ucene, tome se mozda moze stati na put po zakonu ako se to dokaze. ako je zena vaspitana tako da nosi kojekakve velove i sakriva se a u starijim godinama u slobodnom drustvu svojevoljno svakoga dana odlucuje da to i dalje radi, iako moze da prestane, mi nemamo osnova da se mesamo u njen izbor. Bar ne u drustvu u kojem se postuje pravo osobe da zivi svoj zivot po svojoj volji.
Nacin na koji je ta volja formirana jeste diskutabilan ali sve sto liberalna drzava kakva je francuska moze uradi je da utice obrazovno i propagandno i da se nadmece za uticaj sa porodicom. narocito zabranom verskih simbola u drzavnim skolama, jelte.

za sve drugo potrebno je odricanje od drustvenog uredjenja koje se jos uvek smatra jednim od najvecih ljudskih dostignuca
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Browser
Safari 601.1.56
mob
Apple 15
Nema ali.

Libertadi to ne mogu da shvate.
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Unix Sun
Browser
Opera 12.16
burka ali... Burkini
burkini nije burka.
burka je i dalje zabranjena
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 47.0
Burka nije zabranjena, oborili su taj zakon.
Samo retard moze da podrzava nosenje burke, a ti retardi su Muslimani i liberali. 

Dok za snajpere su burke idealna meta.

Smile
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Unix Sun
Browser
Opera 12.16
burka je i dalje zabranjena.
oboren je zakon o zabrani burkinija
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 47.0
Kako je zabranjena kada su oborili zakon. Jel chitas ti sta pishes?
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Unix Sun
Browser
Opera 12.16
jel citas ti sta pisem? burka i burkini nisu isto. Dok burka podpada pod zakon o zabrani pokrivanja lica, burkini ne podpada jer ne pokriva lice
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 46
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.